eleccions municipals 2019

La campanya per a les eleccions municipals del 2019 ja està en marxa. Els partits es disputen ocupar la cadira de la propera alcaldia de Barcelona. Seguim en directe com avança la campanya i tots els actes repartits per la ciutat. En aquesta mateixa pàgina podreu seguir minut a minut tot el que diguin i facin aquests propers dies, fins al 26 de maig, els candidats a ser el proper alcalde de Barcelona.

eleccions municipals 2019

22:04
   

Finalitza el minut a minut de la campanya

Aquí finalitza el seguiment de la campanya de les eleccions municipals del 2019. Gràcies per haver-nos seguit, ens retrobem diumenge analitzant els resultats.

21:35
   

JxC acomiada la campanya amb ‘No surrender’, de Bruce Springsteen

JxC acomiada la campanya de les municipals i la de les europees amb la interpretació en directe de ‘No surrender’ (“No ens rendirem”), de Bruce Springsteen. Trias, Calvo, Artadi, Mas, Torra, Munté i Boye la ballen a primera fila. La resta de la sala s’hi afegeix. Seguidament, la militància entona ‘Els segadors’ “a cappella” i posa el punt final a l’acte.

21:20
   

Carles Puigdemont tanca l’acte de final de campanya de JxC

El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions europees, Carles Puigdemont, tanca l’acte final de campanya a la sala BARTS i demana un gran resultat el 26 de maig per “fer història” juntament amb Comín i Ponsatí, i assegura que el que “els fa més por” als poders de l’Estat és que “siguem eurodiputats els que ens volien apartats”.

21:20
   

Bou crida a concentrar el vot en el PP perquè és “l’única opció de centredreta”

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, demana no votar Vox “perquè no entrarà” a l’Ajuntament i fa una crida a concentrar el vot en el PP, “l’única opció de centredreta” a Barcelona. Durant el seu discurs final de campanya s’ha reivindicat com un candidat independent que ha pogut aportar coses noves al PP i ha assegurat que la seva candidatura vetllarà per les empreses i els comerços i és capaç de potenciar el creixement econòmic. Sona l’himne de Freddie Mercury i Montserrat Caballé ‘Barcelona’, de les Olimpíades del 92, en acabar l’acte.

21:15
   

‘Ernest is in da house’ tanca el míting de final de campanya d’ERC

La cirereta del pastís d’ERC per al míting final de campanya per a Barcelona i Europa és un dels èxits musicals que han acompanyat Maragall els últims dies: ‘Ernest is in da house’, del programa ‘Polònia’ de TV3.

21:15
   

La rumba d’El Petitet clou la campanya socialista

El cantant El Petitet, que ha fet la rumba de campanya del PSC, s’encarrega de fer sortir a ballar els candidats socialistes.

21:03
   

Aragonès alerta que “pot anar d’un vot”

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, acaba la seva intervenció fent una crida a tots els votants independentistes a concentrar el vot en Ernest Maragall perquè pot anar d’un vot”. També reivindica que “l’únic vot progressista” és el d’ERC. Així es posa punt final a l’últim míting de la campanya republicana per a les eleccions municipals del 2019.

21:02
   

Artadi titlla els comuns d’“autèntics hipòcrites”

Elsa Artadi (JxC) acusa Ada Colau de “permetre la repressió” i etziba a BComú que “sou uns falsos progressistes, uns falsos revolucionaris i uns falsos demòcrates. Sou uns autèntics hipòcrites!”. Acusa el PSOE d’”anul·lar els drets” dels catalans que el 28-A van votar Sànchez, Turull, Rull i també Junqueras.

20:59
   

Saliente creu que seran “la clau i el catalitzador” per fer “polítiques valentes”

Anna Saliente tanca l’acte final de campanya de la CUP convençuda que seran “la clau i el catalitzador que durà l’Ajuntament a fer polítiques valentes”. I s’ha dirigit a Colau i Maragall: “Els tocarà escollir entre el projecte transformador de la CUP o el PSC, el partit de la marca Barcelona, del 155 i de les elits”.

20:55
   

Artadi demana situar un pres polític com a alcalde de la ciutat

La número dos de Junts per Catalunya a les municipals, Elsa Artadi, dona les “gràcies infinites” a Joaquim Forn per haver confiat en ella com a mà dreta i li assegura que “això ho fem amb tu, però també ho fem per tu”. Demana guanyar les eleccions de diumenge i situar un “pres polític” com a alcalde de la ciutat.

20:54
   

Fernández diu que les dues guerres mundials “tenen nom: nacionalisme i populisme”

El president del PPC, Alejandro Fernández, intervé en el míting final del PP al Gallery Hotel i fa referència a les dues guerres mundials: “Tenen nom: nacionalisme i populisme”, ha dit Fernández, i ha advertit que el fantasma d’aquella època està tornant a Europa i a Catalunya.

20:41
   

ERC posa l’accent en les europees

ERC dona un pes molt significatiu a les eleccions europees en el míting final de campanya. A banda d’Oriol Junqueras i Raül Romeva des de Soto del Real, també hi intervé Marta Rovira des de Ginebra (Suïssa). Reivindica que el 26-M guanyin els republicans per “anar a explicar als amics europeus” el projecte independentista i que “els nacionalistes excloents no som nosaltres”.

Marta Rovira en l'acte final de campanya d'ERC

20:37
   

Artur Mas, en l’acte de JxC

L’expresident de la Generalitat Artur Mas posa dempeus la sala BARTS quan demana la victòria de Puigdemont a Europa i de Forn a Barcelona per fer de Catalunya i Barcelona “el país i la capital de la llibertat d’Europa”.

Artur Mas en l'acte final de campanya de Junts per Catalunya

20:30
   

L’acte d’ERC connecta amb la presó

Oriol Junqueras i Raül Romeva animen des de Soto del Real en una connexió en directe a aprofitar les darreres hores per fer guanyar ERC.

Acte final de campanya d'Esquerra Republicana de Catalunya

20:25
   

Collboni: “Ada no ha hecho nada”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, intervé en el míting final de campanya. Diu que als barris l’opinió dels veïns és unànime: “Ada no ha hecho nada”. El socialista fa una crida al vot útil contra l’independentisme.

Jaume Collboni durant l'acte final de campanya

20:17
   

Tall de llum en l’acte de BComú

Colau fa ironia sobre un tall de llum durant l’acte: “Hem criticat Valls i Endesa ens ha tallat la llum”. Els assistents comencen a cantar el ‘Bella ciao’, una cançó clau en la campanya de Barcelona en Comú.

20:10
   

Ernest Maragall vol ser alcalde

Ernest Maragall exclama davant de mig miler de persones que “em sento fort i preparat per ser alcalde” i ha tornat a carregar contra Ada Colau: “No tinc cap dubte que després del 26-M la veurem a Madrid negociant altres coses”.

Maragall i Alamany durant l'acte de final de campanya

20:06
   

Comença l’acte de BComú

Janet Sanz, número tres de la llista de Colau, obre l’acte finalment. Demana concentrar el vot: “Tots aquells d’esquerres i progressistes que van votar Pedro Sánchez, demano que ara toca Ada Colau”. Diu que Nou Barris farà un altre cop alcaldessa Ada Colau.

20:03
   

L’acte del PP, a punt de començar

Simpatitzants del PP esperen, a les portes del Gallery Hotel, que arribi el candidat popular a l’alcaldia. El PP espera mantenir els tres regidors en aquestes eleccions.

Simpatitzants del PP abans de l'acte final de campanya de Josep Bou

19:58
   

Valls confia a ser la sorpresa

Crits d'”Alcalde! Alcalde!” a Manuel Valls quan fa l’última intervenció de la campanya. Confia que la seva candidatura sorprendrà i guanyarà les municipals. “Som el vot útil, sense ambigüitats”, ha dit des de l’Espai Camps Elisis.

Manuel Valls durant l'últim acte de campanya

19:53
   

Els socialistes tanquen campanya al Carmel

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, i la número dos, Laia Bonet, ja són a l’escenari. El PSC tanca campanya al Pavelló del Carmel.

Jaume Colloboni i Laia Bonet

19:50
   

Joaquim Forn, ovacionat

Forn, molt ovacionat i amb la sala BARTS dempeus, promet que “el 15 de juny seré a Barcelona, a la plaça de Sant Jaume, i entraré a l’Ajuntamernt per recollir la vara d’alcalde”.

Joaquim Forn ha participat en l'acte per videoconferència

19:41
   

Comença l’acte d’ERC

La plana major d’ERC ja és al CEM Bon Pastor, on els republicans celebren l’acte final de la campanya municipal i la de les europees. Enceta els parlaments la presidenta actual del grup municipal, Montserrat Benedí. D’aquí a uns minuts serà el torn d’Ernest Maragall i, més endavant, d’Oriol Junqueras des de la presó de Soto del Real.

Ernest Maragall en l'acte central de campanya d'ERC

19:36
   

Tot a punt per a l’acte final de BComú

A punt de començar l’últim acte de BComú abans de les eleccions. Els comuns posaran punt final a aquests 15 dies de campanya electoral des de la Marquesina de Via Júlia, a Nou Barris. L’acte l’obrirà l’artista i guitarrista Quico Pi de la Serra i tot seguit parlarà l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau.

Acte final de campanya de Barcelona en Comú

19:30
   

La CUP, a punt per a l’acte final de campanya

Anna Saliente i Jordi Magrinyà acaben de polir els detalls de l’acte de tancament de la CUP. Intervindran en un escenari circular al qual també pujaran la regidora del darrer mandat Eulàlia Reguant i el diputat Carles Riera.

Saliente i Magrinyà abans de l'acte final de campanya

19:24
   

ERC acomiadarà la campanya al CEM Bon Pastor

El CEM Bon Pastor comença a omplir-se de simpatitzants, militants i membres d’ERC per seguir l’acte final de campanya. Hi intervindran l’alcaldable, Ernest Maragall; el candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, des de la presó, i el senador Raül Romeva, també en una connexió des de Soto del Real.El CEM Bon Pastor, on s'hi celebra l'acte final de campanya

19:18
   

L’acte del PP, amb retard

Tot a punt al Gallery Hotel per a l’acte final de campanya del PP. Hi intervindran el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, i el candidat a l’alcaldia, Josep Bou. L’acte havia de començar a dos quarts però l’alcaldable encara no ha arribat i sembla que arrencarà amb retard.

El Faristol de Josep Bou en l'acte final de campanya

19:04
   

Comença l’acte final de campanya de JxC

L’acte final de campanya de JxC comença amb retard perquè s’és en espera de poder fer la connexió prevista, des de la presó de Soto del Real, amb l’alcaldable, Joaquim Forn. La sala BARTS està plena de gom a gom.

Acte final de campanya de Junts per Catalunya

18:53
   

La porra d’Ernest Maragall

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha fet la porra de betevé per a les eleccions municipals.

18:40
   

La porra d’Ada Colau

La candidata de Barcelona en Comú a la reelecció, Ada Colau, ha fet la porra de betevé per a les eleccions municipals.

18:21
   

Última tarda de campanya

Reprenem el minut a minut de la campanya electoral. Aquesta tarda, els alcaldables participaran en els actes finals de campanya

14:19
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest divendres al matí. Es reprendrà aquesta tarda.

14:15
   

Foto de família a la Boqueria

Els alcaldables que han assistit al Bar Quim de la Boqueria, que els ha convidat a tapes, s’hi han fet una foto de família. Els candidats que s’hi han apropat han estat Manuel Valls (BCN Canvi – Cs), Elsa Artadi (JxC), Jaume Collboni (PSC) i Josep Bou (PP).

13:56
   

Canvis en la ubicació d’alguns actes de final de campanya per la pluja

Esquerra Republicana i Barcelona en Comú han canviat la ubicació dels actes de final de campanya a causa de la pluja. ERC, finalment, celebrarà l’acte de cloenda de la campanya al CEM Bon Pastor, al carrer de la Costa Daurada, 12, a les 19 h. Barcelona en Comú, per la seva banda, anirà a la pèrgola de la via Júlia, a les 19.30 h.

13:41
   

Bou demana el vot al PP per evitar una Barcelona “en mans del nacionalisme”

El PP ha escollit Montjuïc per començar l’últim dia de campanya i enviar els últims missatges electorals abans de diumenge. El candidat a l’alcaldia, Josep Bou, acompanyat pels números dos i tres de la seva llista, Óscar Ramírez i Inma Delgado, ha demanat el vot per evitar que la ciutat caigui “en mans del nacionalisme” o de Barcelona en Comú.

13:26
   

Manuel Valls diu que Barcelona és “un instrument” per a l’independentisme

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha afirmat que Barcelona és “un instrument, una moneda de canvi” per als partits independentistes. Ho ha dit en resposta a les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, que va dir que la ciutat ha abdicat de ser la capital catalana i que Girona havia ocupat el seu lloc. “Torra s’ha atrevit a menystenir Barcelona en un exercici insuperable de demagògia partidista“, ha assegurat l’ex-primer ministre francès.

13:11
   

Valls, el primer en arribar a la boqueria

El primer en arribar al Mercat de la Boqueria és el candidat de Barcelona pel Canvi-Cs, Manuel Valls. Ha estat el més puntual dels cinc alcaldables que han confirmat l’assistència a la trobada informal.

13:10
   

Un bar de la Boqueria convida a tapes els alcaldables

El bar Quim de la Boqueria ha convidat els alcaldables a unes tapes per desitjar-los sort a les eleccions municipals diumenge. Hi han confirmat l’assistència Elsa Artadi (JxC), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Manuel Valls (Cs) i Josep Bou (PP). L’establiment ha habilitat un espai delimitat amb tanques per garantir la seguretat i comoditat dels candidats i periodistes al mig del Mercat de la Boqueria.

12:59
   

Maragall reitera que vol governar en solitari: “Guanyarem”

El republicà Ernest Maragall avisa Ada Colau que “no ens trobaran” per teixir un pacte ERC-BComú-PSC “mentre no canviïn les coses radicalment”. A les portes de les eleccions del 26-M, Maragall reitera que vol governar en solitari: “Guanyarem”.

12:55
   

Collboni creu que Maragall “és com un Pujol bis”

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha equiparat el candidat d’ERC, Ernest Maragall, amb l’expresident Jordi Pujol per “repartir carnets de catalanitat”. En el col·loqui Primera Plana d’El Periódico’, Collboni ha descrit l’alcaldable republicà com “un Pujol bis” i ha dit estar “fart d’aquesta cantarella” en què, segons el socialista, es qüestiona la seva “catalanitat” per no ser independentistes.

12:41
   

Roger Español: “La CUP és qui representa millor el sentiment de l’1-O”

Roger Español, l’home que va perdre un ull l’1 d’octubre a causa de l’impacte d’una pilota de goma a l’Escola Ramon Llull, ha donat suport explícit aquest divendres a la CUP. Ha dit que els cupaires són “qui representa millor el sentiment de l’1 d’octubre”. La candidata Anna Saliente ha interpel·lat directament Ernest Maragall, a qui ha demanat que expliqui per què diu que Barcelona necessita un alcalde independentista, quan al govern català hi mantenen “la via de la gestió autonòmica i posposen la ruptura”.

12:32
   

Maragall es mostra content després del cara a cara amb Colau

Ernest Maragall (ERC) comença el seu darrer acte de campanya matinal a Glòries. Hi arriba visiblement content, després del cara a cara amb Ada Colau. De fet, abans de començar l’acte, immortalitza el moment amb alguns dels seus companys de llista.

12:30
   

Junts per Catalunya resumeix les seves propostes electorals

Els principals candidats de JxC aprofiten les últimes hores per resumir el programa electoral que han anat explicant durant aquesta campanya, amb mítings a tots 10 districtes de la ciutat, i amb altres actes temàtics.

12:12
   

Colau: “Si he de governar sola, he demostrat que soc capaç de fer-ho”

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha deixat la porta oberta a governar en solitari si guanya les eleccions i cap partit no li vol donar suport. “Si he de governar sola, he demostrat que soc capaç de fer-ho”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. Tot i això, Colau ha reiterat que vol liderar un govern progressista i que buscarà acords “el màxim estables possibles” amb partits d’esquerres.

11:53
   

El PP repassa les seves propostes per a la ciutat des de Montjuïc

El PP encara l’últim dia campanya amb una trobada amb mitjans a Montjuïc, des d’on han repassat algunes de les propostes dels populars per Barcelona. El candidat l’alcaldia, Josep Bou, ha preguntat a Jaume Collboni (PSC) amb qui pactarà després de les municipals perquè ja “va pactar amb els populistes”, ha dit, en referencia a Bcomú.

11:36
   

Collboni: “Maragall és com un Pujol bis”

En el col·loqui Primera Plana d’’El Periódico’, el candidat del PSC, Jaume Collboni, ha descrit l’alcaldable republicà com “un Pujol bis” i ha dit estar “fart d’aquesta cantarella” en què, segons el socialista, es qüestiona la “catalanitat” del PSC per no ser independentistes.

11:29
   

Valls afirma que la campanya ha estat “una experiència gratificant”

Manuel Valls aprofita l’últim dia de campanya per destacar que aquestes dues últimes setmanes han estat “una experiència gratificant” i “un privilegi”.

El candidat de BCN Canvi – Cs ha advertit que Barcelona “és un instrument, una moneda de canvi” per a l’independentisme. Ho ha dit en resposta a les declaracions del president Quim Torra, que va dir que Girona havia assumit la capital de Catalunya.

11:05
   

La porra d’Elsa Artadi (JxC) per a les municipals

La candidata de JxC a l’alcaldia, Elsa Artadi, s’ha sumat a la porra de betevé i ha fet les seves apostes. Segons l’alcaldable, el seu partit guanyaria les eleccions municipals amb 10 regidors i hi hauria un empat entre ERC i BComú en la segona i tercera posicions.

10:41
   

Roger Español, l’home que va perdre l’ull l’1-O, demana el vot per a la CUP

Roger Español acompanya la candidata de la CUP, Anna Saliente, i altres membres de la llista a l’Escola Ramon Llull, on va perdre l’ull l’1-O a causa de l’impacte d’una bala de goma. Español ha demanat el vot per la CUP, “qui portarà millor la veu del carrer a les institucions”.

10:34
   

Colau i Maragall arriben a la Cadena SER

Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) arriben a la Cadena SER per protagonitzar un cara a cara el darrer dia de campanya electoral. En les últimes enquestes publicades, els dos mantenien el frec a frec.

10:14
   

Josep Bou iguala l’independentisme amb Hitler

El candidat del PP, Josep Bou, ha apujat el to contra l’independentisme i l’ha titllat de “nacionalisme totalitari i colonitzador”. En aquest sentit, ha dit que un altre exemple d’ideologia colonitzadora va ser el partit nacionalsocialista de Hitler. Unes afirmacions que arriben després d’haver assegurat que el separatisme guanya en comarques “poc comunicades” i que “es retroalimenten”.

09:51
   

Valls anima a votar el 26-M per “fer fora Colau i el separatisme”

El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, demana que el 26 de maig hi hagi una alta participació per “fer fora Colau i el separatisme”. En l’últim “street meeting” de campanya a la Sagrera, Valls s’ha compromès a fer de Barcelona “la ciutat de sempre” després del “desastre d’Ada Colau” al capdavant de la ciutat.

Manuel Valls a la Sagrera

09:35
   

Maragall està “preparat per ser alcalde”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, assegura que està preparat per ser “alcalde de Barcelona amb totes les conseqüències”. El cap de llista republicà veu decisiu el cara a cara que farà amb Ada Colau aquest matí. Creu que pot decantar els indecisos entre Barcelona en Comú i Esquerra Republicana.

09:24
   

Artadi qualifica de “foto del govern” el cara a cara Colau-Maragall

La número dos de Joaquim Forn, Elsa Artadi, demana el vot per a Junts per Catalunya per evitar que la imatge del cara a cara entre Colau i Maragall -que es farà avui- “sigui la foto del govern” de la ciutat. Acusa ERC i el PSC d’estar disposats a “apuntalar” Colau al govern.

09:17
   

Colau s’emociona en l’acte central: “Em deixaré la pell per aquesta ciutat valenta”

En una plaça de Catalunya plena, l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, s’emociona quan recorda el seu passat com a “filla del Guinardó”. “Com a dona de classe treballadora, que sap el que és no poder arribar a finals de mes, em deixaré la pell perquè aquesta ciutat valenta enviï un missatge d’esperança al món”, ha dit entre llàgrimes.

08:30
   

Pedro Sánchez dona suport a Collboni

El primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, demana apostar pel candidat a l’alcaldia socialista per ampliar el canvi de les eleccions generals a l’Ajuntament de Barcelona. Sánchez assegura que “cal un vot coherent” en sintonia amb el 28-A.

08:09
   

Avui, cara a cara entre Colau i Maragall

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i el d’ERC, Ernest Maragall, mantindran avui un cara a cara. Serà a les 10.30 h a la Cadena SER. La possibilitat de celebrar aquest debat a dos ha planat des que va començar la campanya. El primer a mencionar-ho va ser el candidat republicà, que es va erigir com l’“única alternativa a Colau”. L’alcaldessa no va acceptar el cara a cara fins dilluns “per contrastar idees i propostes” per a la ciutat.

07:57
   

Diari de campanya

Últim dia de campanya. El compte enrere està a punt d’arribar a zero. Abans, però, els candidats a les eleccions municipals del 2019 aprofiten per delectar-nos amb els seus darrers moments divertits abans de l’hora de la veritat. Aquest és el nostre resum de moments de tot tipus d’aquest dijous.

07:36
   

Què fan avui els candidats?

Aquest divendres es tanca la campanya de les eleccions municipals del 26 de maig. A la tarda, tots els partits celebraran els actes finals de campanya. Barcelona en Comú, a la plaça del Virrei Amat; Junts per Catalunya, des de la sala BARTS; Barcelona pel Canvi – Ciutadans, al passeig dels Camps Elisis; ERC des de Sant Andreu; el PSC, al Pavelló del Carmel; el PP des del passatge de l’Hotel Gallery, i la CUP, al Poliesportiu del SESE.

Al matí hi haurà el cara a cara entre la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i el d’ERC, Ernest Maragall. Serà a les 10 h a la Cadena SER.

20:59
   

Sánchez vol Collboni d’aliat

El primer secretari del PSOE i president del Govern en funcions demana el vot per al PSC a les municipals per estendre el canvi de les eleccions generals: “Necessito el Jaume a l’Ajuntament com a aliat, per impulsar oportunitats”.

20:53
   

Colau demana concentrar el vot en BComú

Ada Colau demana concentrar el vot en BComú perquè sigui la llista més votada el 26-M. En un discurs trencat per l’emoció, la candidata diu que es deixarà la pell per demostrar que “Barcelona és una ciutat valenta”. Tanca discurs dient que “és un honor ser la cara visible” del projecte de BComú.

20:51
   

Bou apuja el to contra l’independentisme

El candidat del PP, Josep Bou, ha titllat l’independentisme de “totalitari i colonitzador” i l’ha comparat amb el partit de Hitler. Bou ho ha dit durant una visita amb una quinzena de simpatitzants a Nou Barris.

 

20:49
   

Artadi diu que Collboni està inhabilitat per ser alcalde

La número dos de JxC carrega contra Collboni (PSC): “Quan li vaig preguntar ahir a la nit per què el PSOE bloqueja una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17-A, em va respondre que no hi barregés el procés”, i insinua que hi existeix alguna connexió. Artadi hi ha afegit: “Està inhabilitat per ser alcalde”.

20:43
   

Collboni: “La gent vol bon govern i nosaltres estem preparats”

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, intervé en l’acte central i assegura que “Maragall sotmetrà Barcelona al procés per la porta del davant, i Colau pel darrere”. En contrast, diu que els ciutadans volen bon govern i que “els socialistes estan preparats”.

20:40
   

Maragall, preparat per al repte que està “a punt d’assumir”

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, diu que se sent preparat per al repte que està “a punt d’assumir”. Ha dit que vol ser alcalde amb totes les conseqüències. Per primera vegada, ha anomenat el seu germà i exalcalde, Pasqual Maragall, i ha destacat que moltes persones li han preguntat per ell durant la campanya, que acabarà divendres.

20:31
   

Ada Colau, aquest dijous, al ‘bàsics’

L’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, serà entrevistada aquest dijous, penúltim dia de campanya, al programa ‘bàsics’, de betevé. Els set alcaldables amb representació municipal han passat pel plató durant la campanya electoral per parlar de les seves propostes de ciutat.

20:28
   

Protesta ciutadana en l’acte central de BComú

Un grup protesta contra la llista d’espera a la Mesa d’Emergència d’Habitatge durant la intervenció d’Ada Colau. “Les protestes no ens molesten”, diu la candidata, que carrega contra la Generalitat: “Si fes la part que li pertoca no hi hauria llista d’espera”.

20:12
   

JxC tanca els mítings territorials a Horta-Guinardó

Junts per Catalunya (JxC) tanca els mítings territorials als districtes amb un acte a Horta-Guinardó. Hi participen Artadi, Munté i Mascarell, números dos, tres i quatre de la llista de Joaquim Forn. També la parella de Forn, Laura Masvidal, i l’advocat de Puigdemont, Alonso-Cuevillas.

20:03
   

La CUP aposta per erradicar “la màfia immobiliària”

La CUP és aquest dijous a la tarda a Ciutat Vella, a la plaça Comercial. El número dos de la formació, Jordi Magrinyà, s’ha referit als narcopisos i ha assegurat que a Ciutat Vella “la màfia immobiliària i de la droga treballen de la mà”. Considera que els grans tenidors no fan prou per evitar que s’ocupin pisos per fer-hi narcopisos. “Degradar els barris és la manera més ràpida de buidar-los de veïns”.

19:57
   

Alamany s’emociona en un míting d’ERC a Sant Martí

Els republicans celebren aquest dijous al vespre un míting a Sant Martí. La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, s’ha emocionat quan ha agraït a l’alcaldable, Ernest Maragall, la seva “generositat, humilitat i voler compartir tot el que sap”.

19:52
   

Valls visita la Sagrera el penúltim dia de campanya

Últim “street meeting” de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) abans que acabi la campanya electoral de les municipals. L’ex-primer ministre francès ha visitat la Sagrera, des d’on ha animat els barcelonins a anar a votar el 26 de maig per “fer fora Colau i el separatisme”. “Ja n’hi ha prou que hi hagi por”, ha dit l’alcaldable, que s’ha compromès a fer de Barcelona “la ciutat de sempre” per tornar a viure “els millors anys de la història “.

19:38
   

Acte central del PSC, amb presència de Pedro Sánchez

Tret d’inici a l’acte central dels socialistes, amb una mica de retard. Miquel Iceta és el primer a intervenir-hi, i es refereix al veto dels grups independentistes a la seva designació com a senador: “El sectarisme no ens impedirà tenir dos presidents catalans a les cambres”.

 

19:20
   

Acte central de BComú amb la plaça de Catalunya a vessar

La plaça de Catalunya es troba plena a vessar per acollir l’acte central de campanya de Barcelona en Comú. Ada Colau repeteix per a aquest gran acte la plaça de fa quatre anys. Hi haurà actuació del Cor Rebel i dels protagonistes de la rumba de Colau ‘Filla del Guinardó’. També hi parlaran l’actriu Vicky Peña o Tito Álvarez, portaveu d’Elite Taxi. És l’acte més multitudinari fins al moment.   

19:03
   

Maragall, un “sugar daddy”?

Laura Pérez (BComú) ha criticat un vídeo paròdic en què surt el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, i que qualifica l’alcaldable com un “sugar daddy”. La número quatre dels comuns ha replicat que Maragall no és un “sugar daddy” i que a les dones no “ens agraden grans”. Els republicans ja han dit que el vídeo és totalment aliè a l’equip d’ERC i Maragall ha replicat que Pérez “es desqualifica per si mateixa” amb les seves paraules.

18:44
   

La Fabra i Coats, preparada per al desembarcament socialista

El complex de la Fabra i Coats, a Sant Andreu, ja és ple de simpatitzants del PSC. Aquesta tarda els socialistes fan el seu míting central amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el candidat a presidir la Comissió Europea, Franz Timmermans.

18:15
   

Els republicans visiten les obres de la futura estació de la Sagrera

Ernest Maragall i la número nou d’ERC, Maria Buhigas, visiten amb alguns veïns les obres de la futura estació d’alta velocitat de la Sagrera. Reivindiquen l’acceleració dels treballs “amb visió de ciutat”.

17:55
   

Els candidats a l’alcaldia fan la porra de les municipals

Els candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona ens han compartit quins són els seus pronòstics de cara al 26 de maig. De moment, pots veure la porra de betevé de l’alcaldable de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, del candidat del PP, Josep Bou, i la candidata de la CUP, Anna Saliente.

17:36
   

Bou visita un grup de veïns a Nou Barris

El candidat del PP, Josep Bou, s’ha reunit el penúltim dia de campanya amb un grup de veïns a Nou Barris. La trobada s’ha fet al menjador dels simpatitzants, que formen part de la plataforma Yo con Bou, la qual vol donar suport a l’alcaldable en aquestes eleccions municipals.

Josep Bou casa veïns

17:23
   

Boicotegen diversos panells amb propaganda electoral amb missatges satírics

Diversos panells publicitaris de Barcelona amb propaganda electoral han aparegut aquest dijous al matí manipulats, amb missatges de crítica als partits polítics i també als candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona. Fonts municipals han confirmat a betevé que els cartells electorals modificats que s’han localitzat ja han estat retirats.

17:08
   

Bou diu que Colau hauria de fer un cara a cara amb ell

El candidat del PP, Josep Bou, ha parlat sobre el cara a cara que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) protagonitzaran divendres. Bou ha dit que l’alcaldessa l’hauria de fer amb ell, que és empresari i pot explicar-li el que pensa el sector comercial sobre la seva gestió.

14:27
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dijous al matí. Es reprendrà aquesta tarda.

14:20
   

Valls, sobre el cara a cara Colau-Maragall: “Serà el debat entre dues persones que pactaran”

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha volgut restar rellevància al cara a cara entre Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) d’aquest divendres. “Serà el debat entre dues persones que pactaran, que són sobiranistes i que són les dues cares de la mateixa moneda”, ha dit. L’ex-primer ministre francès ha recordat que ell ja va mantenir un debat a dos amb Colau a La Sexta. “I el vaig guanyar”, ha afegit Valls.

14:11
   

Maragall veu Colau desesperada i creu que “ja no és progressista”

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha assegurat que el penúltim dia de campanya electoral Ada Colau (BComú) intenta “a la desesperada resituar la seva candidatura” com a favorita a les eleccions. Ho ha dit com a resposta a les crítiques de la candidata a la reelecció per un possible pacte entre ERC i JxC.

13:58
   

Collboni promet una inversió de 250 milions d’euros per actuacions als barris

Jaume Collboni (PSC) ha criticat Colau explicant que la inversió finalitzada en el Pla de barris ha estat només del 6 % i, per això, considera que “el 94 % que resta és vergonya”. Per fer-hi front, el socialista ha promès una inversió de 250 milions d’euros per a actuacions als barris. D’altra banda, Collboni creu que al 26-M cal triar entre “progrés o procés”.

13:46
   

Bou s’erigeix com el contrincant real per fer un cara a Cara amb Colau

El candidat del PP, Josep Bou, també s’ha referit al cara a cara que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) protagonitzaran demà divendres. Bou ha dit que és un debat que interessa a l’alcaldessa i s’ha tornat a erigir com un contrincant real amb qui fer un cara a cara. Ha afirmat que la candidata de BComú hauria de debatre amb un empresari com ell, perquè li explicaria què pensa el sector empresarial sobre la gestió de l’alcaldessa. A més, ha dit que el nacionalisme guanya en comarques “poc comunicades”.

13:40
   

Saliente, en contra de criticar l’edat dels candidats

Saliente, la candidata més jove, ha rebutjat que s’hagi usat l’edat dels candidats durant aquesta campanya per atacar determinades formacions. “Ens sentim incòmodes quan es parla de l’edat de Maragall, les persones joves i grans tenen tota la legitimitat del món per fer allò que les seves organitzacions decideixin”. A més, també ha criticat el cara a cara Colau-Maragall.

13:30
   

Boicotegen diversos panells amb propaganda electoral amb missatges satírics

Diversos panells publicitaris de Barcelona amb propaganda electoral han aparegut aquest dijous al matí manipulats, amb missatges de crítica als partits polítics i també als candidats. Fonts municipals han confirmat a betevé que els cartells electorals modificats que s’han localitzat ja han estat retirats. El compte de Twitter @Auto_EnGanYS ha compartit diverses d’aquestes imatges.

13:13
   

Artadi acusa Colau d’haver “perdut l’oportunitat” d’acollir els jocs d’hivern

La número vuit de JxC i aspirant a regidora d’Esports, Pilar Calvo, explica el projecte de Ciutat de l’esport de la candidatura. La número dos de Forn, Elsa Artadi, acusa Colau d’haver “decidit que l’esport no era important” i haver “perdut l’oportunitat” d’atreure grans esdeveniments, com per exemple els jocs d’hivern.

13:00
   

La porra de Manuel Valls

Manuel Valls ha estat un altre dels candidats que ha fet la seva aposta sobre els resultats a les eleccions municipals del 2019. En la porra de betevé, l’alcaldable de BCN Canvi – Cs es dona guanyador el 26 de maig per la mínima sobre Ernest Maragall (ERC). Una de les dades més curioses és que deixa el PP sense representació al consistori. Aquests són els pronòstics de Manuel Valls.

12:35
   

JxC bateja un patí de color groc amb el nom de Quim Forn

Junts per Catalunya organitza un míting al Club Patí de Vela de Barcelona en què batejarà un patí de color groc amb el nom de Quim Forn. L’exregidora Maite Fandos s’acomiada de la política municipal emocionada i donant les gràcies a la família pel suport rebut.

12:11
   

Collboni: “Procés i progrés no són compatibles”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, creu que si a Barcelona hi governa una força independentista “no hi haurà progrés” i considera que Colau ha triat Maragall.

12:00
   

Valls afirma que Colau i Maragall “són dues cares de la mateixa moneda”

Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) ha valorat el cara a cara que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) protagonitzaran aquest divendres a SER Catalunya. “Demà serà el debat entre dues persones que pactaran, que són sobiranistes i que són les dues cares de la mateixa moneda”, ha dit el candidat de BCN Canvi – Cs, que ha recordat que ell ja va mantenir un cara a cara amb Colau a La Sexta. “I el vaig guanyar”, ha afegit.

11:55
   

Bou afirma que el nacionalisme només guanya a les comarques “poc comunicades”

Josep Bou fa una visita amb la candidata del PP a l’Hospitalet de Llobregat, Sonia Esplugas, a una empresa de logística al polígon Pedrosa. Des d’allà, Bou ha criticat les paraules del president Quim Torra, que va afirmar ahir que Barcelona ha abdicat i Girona ha hagut d’exercir de capital de Catalunya. El candidat del PP ha defensat que Barcelona té el PIB més alt de la comunitat i ha reblat que el nacionalisme només guanya a les comarques “poc comunicades, que miren TV3 i escolten Catalunya Ràdio i que es retroalimenten”.

11:46
   

Colau publica al seu Instagram un cara a cara amb ella mateixa

L’alcaldable de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha publicat un vídeo al seu compte d’Instagram en què s’enfronta, cara a cara, amb l’”Ada Colau activista”. El vídeo acaba dient “no oblidem qui som ni per què som aquí”.

11:44
   

Maragall defensa que s’ha de descentralitzar la cultura

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha afirmat que cal invertir més recursos i descentralitzar la cultura. “La cultura sortirà del reducte de grans institucions i museus i ha de conquerir la ciutat”, ha dit.

11:36
   

Valls presenta les primeres mesures que impulsarà si és alcalde

Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) ha tornat a escollir el Gallery Hotel per presentar les primeres mesures que impulsarà els 100 primers dies si és alcalde de Barcelona. Per exemple, posar fi a la venda a la manta, fer gratuït el transport públic quan hi hagi pics de contaminació o encarregar una auditoria per saber la “situació” real de l’Ajuntament.

L’ex-primer ministre francès es proposa liderar una “política de pactes” que, segons diu, necessita la ciutat.

11:33
   

En marxa l’acte d’ERC en el que Maragall farà propostes d’educació

ERC comença l’acte als Jardins d’Ermessenda de Carcassona. El candidat, Ernest Maragall, està avui acompanyat de la número dos a les llistes europees, Diana Riba. Esquerra parlarà aquest matí de propostes en matèria educativa.

11:28
   

Colau apel·la al vot útil per evitar un pacte Maragall-Artadi

Colau (BComú) crida al vot útil per evitar un pacte entre ERC i JxC. “Com a alcaldessa no permetré que Maragall i Artadi traslladin a Barcelona un govern que és desastrós a la Generalitat”.

11:23
   

Saliente critica el cara a cara Colau-Maragall perquè no revelarà amb qui pactaran.

La CUP critica el cara a cara entre Colau i Maragall. “Sembla que aquí només ens juguem qui és l’alcalde”, ha dit Saliente, “quan el que determinarà el 26-A és amb qui aniran a buscar els acords, si amb el PSC del 155 i el model dels darrers 40 anys, o la CUP”.

10:56
   

La CUP aposta a EFE per la municipalització dels serveis públics

Anna Saliente (CUP) ja és a l’Agència EFE per participar en el cicle de rodes de premsa als candidats. Comença explicant l’aposta de la CUP per a la municipalització dels serveis públics, amb prioritat per als d’atenció a les persones.

10:49
   

Jordi Basté diu que fa tres setmanes li van oferir el cara a cara Colau-Maragall

El director d’‘El Món a RAC1’, Jordi Basté, explica que fa tres setmanes els van oferir el cara a cara entre Ada Colau, candidata de BComú, i Ernest Maragall, alcaldable d’Esquerra Republicana. Basté diu que el va rebutjar perquè van considerar que era “esbiaixar la realitat”.

10:17
   

La CUP vol reduir a la meitat el nombre de turistes en 10 anys

La CUP fa una aposta clara per al decreixement turístic, fins al punt que té l’horitzó de rebaixar el nombre de visitants a la ciutat a la meitat en només 10 anys. Per aconseguir-ho proposa 11 mesures concretes. També reclama que la residència Alchemika per a la gent gran torni a ser de gestió pública.

Acte de la CUP a la residència Alchemica

09:50
   

Josep Bou vol que la selecció espanyola jugui a Barcelona

El candidat del PP, Josep Bou, demana que la selecció espanyola de futbol torni a jugar a Barcelona, una petició que ja va fer el seu antecessor, Alberto Fernández. Des de les Piscines Bernat Picornell, i acompanyat pel periodista Tomás Guasch i l’exmedallista olímpic Pedro García Aguado, Bou proposa cobrir el Velòdrom d’Horta, reformar el Palau d’Esports de Montjuïc i fer instal·lacions esportives a cada barri.

09:10
   

Maragall reclama a Colau que condicioni els pactes amb el PSC a la llibertat dels presos

Ernest Maragall endureix el to contra Ada Colau a les portes del cara a cara. Des de la presó Model, el republicà reclama a la candidata a la reelecció que condicioni qualsevol pacte amb el PSC a l’alliberament dels presos independentistes. També demana que Barcelona “no sigui peça de canvi” en els possibles pactes entre els comuns i els socialistes a l’estat.

Ernest Maragall a la presó Model

08:50
   

Colau reivindica una Barcelona feminista

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), reivindica Barcelona com una ciutat “orgullosament diversa i feminista”. Els comuns destaquen haver creat una regidoria de Feminismes i LGTBI per “visibilitzar una realitat que ens defineix” i afirmen que s’han impregnat de feminisme totes les polítiques.

Acte de Barcelona en Comú sobre LGTBI

08:40
   

Collboni vol posar banda sonora al cara a cara

El candidat dels socialistes, Jaume Collboni, suggereix la banda sonora que pot anar bé al cara a cara entre Colau i Maragall: la cançó “Puro teatro”. Segons l’alcaldable del PSC, la trobada entre la candidata dels comuns i els republicans no serà útil perquè “ja han dit que pactaran”.

08:30
   

Demà, cara a cara de Colau i Maragall

Finalment, hi haurà cara a cara entre els candidats de BComú, Ada Colau,  i ERC, Ernest Maragall, per les eleccions municipals. El debat a dos serà demà divendres, 24 de maig, últim dia de campanya electoral,  a les 10.30 h, a la Cadena SER.

08:10
   

Artadi, al programa ‘bàsics’

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, reclama al PSOE i a la nova presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, que aclareixi si suspendrà els diputats catalans en presó preventiva que dimarts van prendre possessió en la sessió de constitució de les Corts. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Artadi diu que es tracta d’una “decisió política” que han de prendre els socialistes i que “és important saber-ho abans que els catalans vagin a votar”.

07:49
   

Diari de campanya

La campanya inicia aquest dijous el penúltim dia abans de la jornada de descans. A banda de les propostes i les declaracions dels polítics, dimecres ens ha deixat una caiguda, uns fotògrafs afamats i un ball al ritme de ‘Remena, nena’. Aquest és el nostre resum particular del tretzè dia de campanya.

07:26
   

Què fan avui els candidats?

Dos candidats, Ada Colau i Jaume Collboni, participen en els actes centrals de campanya de les seves formacions, tots dos a la tarda. Barcelona en Comú ho farà a la plaça de Catalunya i el PSC, a la Fabra i Coats.

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, participa a l’acte “Barcelona, capital de l’esport”. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, fa una atenció als mitjans de comunicació i el cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, participa en un acte a l’interior d’illa del Centre Cultural Teresa Pàmies.

El candidat del PP, Josep Bou, fa un acte a l’Hosptalet de Llobregat i la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, serà entrevistada a l’Agència EFE.

20:27
   

Maragall alerta d’un possible pacte entre Colau i Collboni

A les portes del cara a cara amb Ada Colau, Ernest Maragall (ERC) redobla la pressió sobre possibles pactes entre la candidata a la reelecció i el PSC. “Senyora Colau, pensa condicionar qualsevol acord al reconeixement del dret a l’autodeterminació i al compromís amb la llibertat dels presos?”, li pregunta el republicà.

Ernest Maragall a la presó Model

20:25
   

El cara a cara Colau-Maragall, divendres a les 10.30 h h a SER Catalunya

Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) celebraran el cara a cara a les 10.30 h a SER Catalunya. El debat a dos estarà moderat per Josep Cuní i els dos alcaldables hi confrontaran els projectes de ciutat que defensen les dues candidatures quan faltaran dos dies per a les eleccions municipals del 2019.

Ada Colau i Ernest Maragall

20:22
   

Artadi: “Va de Colau i Maragall o de JxC”

La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019, Elsa Artadi, ha participat en l’acte de la candidatura a Sant Andreu. Ha volgut recordar: “Aquestes eleccions no van de Colau o Maragall: van de Colau i Maragall o de JxC“.

Artadi ha tingut un missatge per a ERC: “Volem un Ajuntament independentista per canviar-ho tot“.

Elsa Artadi

20:17
   

Acaba l’acte de Colau amb l’“I feel good”

L’actriu Itziar Castro ha fet ballar la cançó “I feel good” a Ada Colau i altres representants polítics que han participat en l’acte LGTBI a la plaça del Diamant. “Això és el que surt als zàpings”, ha dit Castro.

Acte de Barcelona en Comú sobre LGTBI

20:04
   

Jaume Collboni (PSC) avança què faria en els 100 primers dies de mandat

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, fa un acte a l’Orfeó Gracienc per avançar les primeres mesures que impulsaria com a alcalde de Barcelona. “Reclamaré al govern de la Generalitat el deute social que té amb Barcelona: 10 CAP, set residències i 40 milions d’euros en llars d’infants“.

Jaume Collboni a l'Orféo Gracienc

19:57
   

Quim Torra intervé en l’acte de Junts per Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, admet que necessita “un alcalde que sostingui la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ amb totes les conseqüències i la del dret a l’autodeterminació sense conseqüències”. Sobre aquesta qüestió, Torra retreu a Ada Colau que s’hagi “posat de costat”.

Quim Torra fent campanya amb JxC

19:49
   

La porra de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per a les eleccions municipals

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha fet la porra de betevé per a les eleccions municipals del 2019. L’alcaldable pronostica una victòria per la mínima de la seva candidatura amb 11 regidors, per davant dels 10 d’Ernest Maragall (ERC).

Aquí pots consultar els detalls dels pronòstics de Manuel Valls per al 26 de maig.

Manuel Valls fent la porra de betevé

19:33
   

Acte de JxC amb la presència de Quim Torra

Comença el míting de Junts per Catalunya a la plaça de les Dones de la Motor Ibérica, a Sant Andreu. L’acte de campanya compta amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.

19:26
   

Maragall fa un míting a la presó Model

Ernest Maragall (ERC) participa en un míting dins de la presó Model per explicar les propostes per a l’Eixample. Abans de començar, però, els republicans tenen un record per als presos que són a Soto del Real i Alcalá Meco.

Ernest Maragall a la presó Model

19:17
   

Els JJOO d’Hivern, bons per Barcelona

El presentador i exmedallista olímpic Pedro Garcia Aguado fa costat al candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, en un acte a les piscines Picornell. Bou ha parlat sobre els jocs d’hivern i ha dit que serien bons per a Barcelona però en un context polític diferent de l’actual. Ha criticat que el procés independentista pot perjudicar la candidatura de la ciutat com va passar amb l’Agència de Medicaments.

18:50
   

Ada Colau i Jean Wyllys debaten sobre feminisme

Comença a la plaça del Diamant l’acte “Per una Barcelona feminista”, de Barcelona en Comú. Arrenca amb un diàleg entre la candidata a la reelecció, Ada Colau, i el periodista i polític brasiler Jean Wyllys. Ho fan amb una plaça del Diamant plena de gom a gom.

18:29
   

‘Xoc climàtic’: l’escalfament global, a debat

El canvi climàtic és un dels temes que han sortit al llarg de la campanya de les eleccions municipals del 2019. Avui betevé dedicarà la nit a tractar l’escalfament global. A partir de les 21.15 h s’emetrà ‘Xoc climàtic’, un reportatge sobre la Barcelona en emergència climàtica i social.

A les 21.45 h es farà un debat en què els partits amb representació a l’Ajuntament exposaran les seves propostes per mitigar i adaptar la ciutat al canvi climàtic. Podràs seguir-ho en directe al web i a la TDT.

18:19
   

Entrevista a Elsa Artadi, aquest vespre al ‘bàsics’

La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019, Elsa Artadi, serà entrevistada al programa ‘bàsics’, de betevé. L’entrevista s’emmarca en la sèrie d’entrevistes a tots els caps de llista del 26-M.

Podràs seguir en directe l’entrevista a la TDT i al web a partir de les 20.35 h.

18:08
   

Recupera el debat entre candidats sobre turisme

betevé va organitzar anit un debat sobre turisme entre candidats a les eleccions municipals del 2019. Janet Sanz (BComú), Ferran Mascarell (JxC), María Luz Guilarte (BCN Canvi – Cs), Miquel Puig (ERC), Montserrat Ballarín (PSC), Óscar Zayas (PP) i Jordi Magrinyà (CUP) van parlar de qüestions rellevants sobre aquest àmbit, com la taxa turística o els pisos turístics.

Aquí pots recuperar el debat complet sobre turisme.

17:57
   

La CUP, contra la privatització en l’atenció a la gent gran

La CUP fa un acte dedicat a la gent gran al davant de la Residència Alchemika, al Camp de l’Arpa del Clot. Els cupaires critiquen que la Generalitat en cedís la gestió a una empresa privada. El número vuit de la llista, Alfons Romero, ha dit que la privatització de serveis com aquest “minva el benestar dels avis i precaritza les treballadores”.

Acte de la CUP a la residència Alchemica

17:36
   

El cara a cara entre Colau i Maragall, aquest divendres

Finalment hi haurà un cara a cara entre Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) abans de les eleccions municipals del 2019. Els equips de campanya dels dos candidats treballen contra rellotge per concretar el format del debat a dos. Per ara se sap que serà aquest divendres, 24 de maig, últim dia de la campanya electoral.

Cara a cara Colau Maragall

17:27
   

El debat de TV3, a la xarxa: els millors mems

Anit TV3 va organitzar l’últim debat electoral televisiu abans de les eleccions municipals del 2019. La xarxa es va omplir de mems dels candidats a l’alcaldia de Barcelona. El debat va despertar l’originalitat i la gràcia de molts usuaris.

17:10
   

Valls i el bilingüisme com a “patrimoni cultural”

El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, s’ha reivindicat com “l’alcalde del bilingüisme”. Segons l’ex-primer ministre francès, “l’idioma no pot ser una trinxera més ni un element de divisió”. Ho ha dit en un acte al Gallery Hotel, on ha presentat diverses propostes en l’àmbit cultural, com per exemple, ubicar la nova biblioteca provincial al recinte firal de Montjuïc.

Manuel Valls al Gallery Hotel

14:00
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimecres al matí. Es reprendrà aquesta tarda.

13:59
   

Maragall celebra el to menys agressiu d’Artadi

En resposta a les preguntes dels periodistes, el candidat d’ERC, Ernest Maragall, celebra el to menys agressiu de la número dos de JxC, Elsa Artadi. Sobre el futur alcalde, Maragall no descarta cap escenari, ja siguin acords entre formacions o bé la llista més votada.

13:42
   

Bou acusa Colau de no donar suport a l’emprenedoria ni a les inversions

Després de la visita, Bou ha acusat l’alcaldessa de no donar suport a l’emprenedoria ni tampoc a les inversions. Per la seva banda, Pablo Casado ha dit que el PP vol recuperar la Barcelona Olímpica del 92.

El líder dels populars ha assegurat que Barcelona és l’exemple de com s’han de fer les coses en desenvolupament tecnològic i ha dit que a la capital catalana hi ha grans espais de cotreball. També ha posat l’exemple de Cabify i Lets Go de noves empreses q van escollir Barcelona per expandirse a l’àmbit estatal.

13:40
   

Valls lamenta que la cultura s’ha vist afectada pel “context asfixiant del procés”

Manuel Valls proposa situar la nova biblioteca provincial al Palau número 2 de la Fira de Barcelona. El candidat de BCN Canvi – Cs diu que la instal·lació seria “una contribució significativa a l’oferta cultural de Montjuïc”. Ho veu com una oportunitat per unir Montjuïc i el “bulevard del teatre” que vol que sigui l’avinguda del Paral·lel.

L’ex-primer ministre francès lamenta que la cultura barcelonina s’ha vist afectada per la “ineficàcia” de l’Ajuntament i el “context asfixiant del procés” independentista.

13:32
   

Maragall es compromet a transformar la vora del Besòs

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha assolit el compromís de transformar la llera del Besòs juntament amb els municipis per on passa el riu. Ha dit que l’extensió que ocupa a la ciutat és com la platja, però que els ciutadans no ho tenen tan present.

13:15
   

Collboni s’envolta d’exregidors per reivindicar el “maragallisme”

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha reunit en un manifest una quarantena d’exregidors socialistes que li donen suport i fa una crida a “concentrar el vot progressista i no independentista”. L’exregidor Joan Torres reivindica el PSC de Pasqual Maragall: “Som maragallistes”, assegura.

12:48
   

Maragall s’envolta d’alcaldables d’ERC de municipis propers

Ernest Maragall (ERC) arriba al terrat de la Nau Bostik acompanyat d’alcaldables d’ERC de municipis propers. El candidat republicà vol parlar de la llera del riu Besòs.

12:29
   

La CUP presenta 11 mesures per al decreixement turístic

La CUP presenta un paquet d’11 mesures per al decreixement turístic davant de la Sagrada Família. Aposta per una moratòria general a tota la ciutat de noves llicències d’allotjament turístic, crear una regidoria de decreixement turístic i limitar el nombre de visitants a atractius turístics com La Pedrera, el Museu Picasso o la mateixa Sagrada Família.

12:11
   

Bou dona la benvinguda a Casado a Barcelona

Arriba el candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, i es troba amb el líder del partit, Pablo Casado. És el primer i únic acte conjunt que fan els populars a Barcelona durant aquesta campanya d’eleccions municipals.

11:49
   

Casado i Montserrat venen a Barcelona per donar suport a Bou

El líder del PP, Pablo Casado, i la candidata a les europees, Dolors Montserrat, visiten Barcelona per donar suport a l’alcaldable popular, Josep Bou, que encara no ha arribat. Visitaran un pol d’atracció tecnològica a la Barceloneta.

11:30
   

Els candidats eviten el risc en l’últim debat de la campanya

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona s’han tornat a veure les cares en un debat, aquest cop a TV3, aquest dimarts a la nit. En la recta final de la campanya, els alcaldables han marcat de prop els adversaris amb qui més directament es disputen el vot, sense córrer riscos. Més de dues hores llargues de debat que no han servit per donar cap gir a la campanya.

11:06
   

Els mems del debat de TV3 de les municipals del 2019 a Barcelona

El darrer debat televisiu abans de les eleccions municipals ha omplert la xarxa de mems dels candidats a l’alcaldia de Barcelona, amb bromes, acudits i referències als seus discursos.

10:42
   

ERC presumeix del decret per regular el preu del lloguer

La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, presumeix del decret que ha aprovat el Parlament de Catalunya per regular els preus del lloguer. L’ha anomenat “decret Capella” per la consellera de Justícia, Ester Capella.

10:30
   

Artadi: “Jo em quedo a treballar quatre anys per Barcelona

Elsa Artadi (JxC) descarta qualsevol opció de presentar-se a unes properes eleccions al Parlament i assegura que, independentment del resultat que obtingui JxC el 26 de maig, “jo em quedo a treballar quatre anys per Barcelona”. Augura que “hi ha molts candidats que si no guanyen acabaran marxant” i que es farà evident que tenen “falta de compromís amb Barcelona”.

10:19
   

Artadi: “Un cos judicial acaba fent la política que alguns polítics no volen fer”

Elsa Artadi (JxC) obre la roda de premsa a l’Agència EFE amb un paral·lelisme entre la suspensió dels diputats presos al Parlament, la possible suspensió al Congrés i la possibilitat que Forn pugui recollir l’acta de regidor o la vara d’alcalde a l’Ajuntament. “Al final veiem que no depèn de la sobirania de les cambres sinó d’un cos judicial que acaba fent la política que alguns polítics no volen fer”.

09:50
   

La porra d’Anna Saliente per al 26-M

La candidata de la CUP, Anna Saliente, ha participat en la porra de betevé sobre les eleccions municipals. Quins resultats creus que pronostica per a la seva formació? I per a les candidatures rivals? Pots mirar-ne aquí el resultat.Anna Saliente (CUP) fa la porra de betevé

09:32
   

Mas: “Si no guanya Forn serà una victòria dels repressors”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas considera que el que faria “pupa de debò” a l’Estat després del 26 de maig seria que Forn guanyi les eleccions. Per Mas, si no guanya Forn,  ho faran els que reprimeixen l’independentisme.

09:10
   

BComú vol ampliar el Pla de barris a 10 zones més

D’aquesta manera es podria actuar gairebé a tot Nou Barris i s’arribaria, també, a més àrees de Ciutat Vella i el Poble-sec. El número dos dels comuns, Joan Subirats, també anuncia un augment pressupostari d’aquest pla, que passaria de 150 a 200 milions d’euros.

08:50
   

La porra de Josep Bou per al 26-M

El candidat del PP, Josep Bou, s’afegeix a la porra de betevé per a aquestes eleccions municipals. Saps quin resultat pronostica l’alcaldable dels populars aquest 26-M? Descobreix-ho aquí.josep bou candidat pp fent porra candidats eleccions municipals 2019

08:30
   

La CUP empapera una parada del bus llançadora del Parc Güell

La CUP denuncia a la plaça d’Alfons X la massificació turística que, diu, ha convertit Barcelona “en un parc temàtic.” En posa d’exemple el bus llançadora que uneix la plaça d’Alfons X amb el Parc Güel, que suposa una molèstia per als veïns. Militants de la formació empaperen i precinten la parada d’aquests autobusos com a acte de protesta.

08:10
   

La número dos de JxC, Elsa Artadi, participa en el cicle de rodes de premsa d’alcaldables de l’Agència EFE.

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, fa una conferència sobre temes culturals al Gallery Hotel i el candidat d’ERC, Ernest Maragall, fa una roda de premsa des del terrat de la Nau Bostik.

I la CUP presentarà un paquet de mesures de turisme des de la Sagrada Família.

07:50
   

Què fan avui els candidats?

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, presentarà el manifest “Quatre anys més per Barcelona” al Pati Manning. A prop, al MNAC, el candidat del PSC, Jaume Collboni, intervindrà en l’acte Orgull Barcelona, en què hi haurà regidors i exregidors socialistes de Barcelona.

 

El candidat del PP, Josep Bou, rebrà el suport de la plana major de la formació. El president dels populars, Pablo Casado, i la candidata al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, acompanyaran Bou en una visita a la plataforma tecnològica Pier01 Tech City.

07:30
   

Diari de campanya

La campanya inicia aquest dimecres el 13è dia. Queden enrere mítings, actes -molts a l’aire lliure- i passejades, que passen factura: falques lingüístiques, candidats que demanen medicació i algun episodi de tos són els ingredients del nostre resum particular d’aquest dimarts de campanya de les eleccions municipals.

20:40
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà dimecres

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimarts. Es reprendrà dimecres al matí.

20:38
   

Artur Mas participa en l’acte de JxC

Artur Mas recorda que qui guanyi diumenge “tindrà l’alcaldia” i ha apel·lat que la guanyi JxC, per poder “explicar arreu que no guanyen els repressors, sinó que guanyen els amants de la llibertat.

20:35
   

Marta Rovira intervé en l’acte d’ERC a les Corts

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha enviat un vídeo gravat a l’acte de campanya dels republicans a les Corts. Hi ha parlat del paper de les dones en la política. Ha dit que la formació ha incorporat més dones en llistes cremallera, un instrument per donar més espai i oportunitats a les dones.

20:17
   

La porra de Josep Bou per a les eleccions municipals

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha fet la porra de betevé i ha atorgat cinc regidors als populars. En la seva aposta, dona per guanyador de les eleccions municipals del 2019 ERC amb 10 regidors i deixa fora de l’Ajuntament la CUP i la formació Barcelona És Capital – Primàries.

josep bou candidat pp fent porra candidats eleccions municipals 2019

20:00
   

Esquerra, en clau feminista

ERC fa un acte en clau feminista. Totes les persones que hi intervenen són dones. La número quatre de la llista, Montse Benedí, ha dit que les dones representen el 52 % de la societat. Ha animat totes les barcelonines a votar diumenge perquè no torni “el masclisme més ranci”.

19:52
   

Irrupció dels CDR en un acte de JxC a les Corts

El CDR de les Corts irromp en l’acte de JxC a la plaça de la Concòrdia, a les Corts. Hi parlava Neus Munté, que els ha cedit el micròfon. El CDR ha reclamat que “el govern faci efectiva la república”.

19:48
   

Artadi recorda que “res no és normal” en aquesta campanya electoral

La número dos de la llista de JxC a Barcelona, Elsa Artadi, obre el míting territorial de la candidatura de Joaquim Forn a les Corts, quan habitualment és ella qui tanca els actes. Confessa que no ha volgut “fallar” al districte abans d’anar al debat de la Televisió de Catalunya (TV3) i recorda que “res no és normal” en la campanya del 26 de maig perquè no hi ha pogut participar el cap de llista Joaquim Forn.

19:42
   

ERC celebra l’aprovació del decret per regular els preus del lloguer

La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, arriba als Jardins de Tete Montoliu. Ha destacat que aquest dimarts s’ha aprovat al Parlament la llei per poder regular els preus del lloguer: “En els últims cinc anys s’han encarit un 40 % els lloguers a Barcelona”, ha dit Alamany.

19:15
   

Protesta de la CUP contra la massificació turística

Així ha quedat una de les marquesines de bus que ha empaperat la CUP aquest dimarts a la tarda com a protesta contra la massificació turística. A banda, les persones concentrades també han enganxat cartells al bus llançadora que transporta turistes i uneix la plaça d’Alfons X i el Parc Güell.

19:07
   

Qui aconseguirà l’alcaldia de Barcelona?

Queda menys d’una setmana per a les eleccions municipals del 2019 i els candidats a l’alcaldia encaren els últims dies de campanya electoral. Segons les últimes enquestes, ERC guanyaria els comicis seguida de prop per BComú. Consulta l’evolució de cada partit respecte als últims comicis municipals.

18:51
   

La CUP empapera i precinta un bus llançadora

La CUP empapera i precinta el bus llançadora per a turistes que uneix la plaça d’Alfons X i el Parc Güell. Consideren que és una molèstia per als veïns pel soroll i la contaminació que causen. També critiquen que sigui una concessió a una empresa privada. Els cupaires aposten per la desmassificaicó turística de la ciutat.

cup precinta bus

18:37
   

Bou proposa un “pla Broadway” per revifar el Paral·lel

El candidat del PP, Josep Bou, ha apostat aquest dimarts per fer polítiques que ajudin a revifar l’essència que tenia l’avinguda del Paral·lel als anys 60. Bou ha dit que cal fer un “pla Broadway” per recuperar aquesta via històrica, de la qual ha recordat els moments àlgids dels teatres Arnau, Victòria, Apolo, Condal i l’antic Espanyol. L’alcaldable popular ha assegurat que abans Barcelona superava Madrid en arts escèniques però que ara hi ha menys oferta. Una de les seves apostes per a aquesta via també seria ampliar-ne les terrasses.

18:10
   

BComú vol limitar espais de jocs d’apostes a Barcelona

Barcelona en Comú vol lluitar contra l’augment dels jocs d’apostes i els efectes en els joves. Per això planteja no acceptar patrocinis dels jocs d’apostes en activitats promocionades per l’Ajuntament. També vol limitar la multiplicació d’aquests espais a la ciutat a través de l’ordenança urbanística.

Una altra de les mesures plantejades és bloquejar l’accés a pàgines web d’apostes en edificis municipals i biblioteques.

Barcelona en Comú

17:56
   

Recupera l’entrevista completa de Manuel Valls al ‘bàsics’, de betevé

El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, va ser ahir al programa ‘bàsics’, de betevé. Va reivindicar-se com el “vot útil” en les eleccions municipals del 2019 per evitar un govern d’Ada Colau (BComú) o d’Ernest Maragall (ERC) i va dir que el projecte de Jaume Collboni (PSC) és “tornar als anys 80”.

Aquí pots recuperar l’entrevista sencera a Manuel Valls.

Manuel Valls al bàsics

17:39
   

Gràfics sobre la configuració a l’Ajuntament des del 1991

Sabies que cap partit no ha aconseguit la majoria absoluta a l’Ajuntament en els últims 28 anys? O que el consistori actual és el que té més partits representats? betevé t’ofereix l’última hora de les municipals i també un recull de gràfics de com han quedat representats els partits polítics al consistori des del 1991.

Gràfic de les municipals del 2015

17:26
   

El turisme: documental i debat a partir de les 21.15 h a betevé

betevé emetrà avui a les 21.15 h ‘L’estat turístic’, un documental que farà una radiografia de la situació del turisme a la ciutat. A les 22.30 h els partits amb representació a l’Ajuntament debatran el tema. La taxa turística, els pisos turístics o el model de la marca Barcelona seran algunes de les qüestions sobre les quals els candidats hauran de pronunciar-se.

Podràs seguir el debat en directe al web beteve.cat i a la TDT.

17:10
   

La porra d’Anna Saliente (CUP) per a les eleccions municipals

La candidata de la CUP a l’alcaldia, Anna Saliente, ha fet la porra de betevé per a les eleccions municipals del 2019. L’alcaldable pronostica una victòria de Barcelona en Comú i atorga quatre regidors a la seva formació.

Aquí pots consultar els detalls dels pronòstics d’Anna Saliente per al 26 de maig.

Anna Saliente (CUP) fa la porra de betevé

17:01
   

Valls, sobre Colau i Maragall: “Són la mateixa cosa”

Manuel Valls assegura que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) són “la mateixa cosa”, “dues cares diferents de la mateixa moneda”. En el col·loqui “Primera plana”, el candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha retret a l’alcaldessa que opti a la reelecció després del seu “fracàs impossible d’amagar” en habitatge.

Manuel Valls a Primera Plana

13:58
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimarts al matí. Es reprendrà aquest dimarts a la tarda.  

13:46
   

Mas acusa ERC de prioritzar l’esquerra i no el sobiranisme

Artur Mas apel·la al vot útil a JxC com a garantia de “canvi segur” perquè, afirma “quan ERC ha de triar entre l’eix nacional o l’ideològic [el d’esquerres], sempre tria el segon”. La número dos, Elsa Artadi, hi afegeix que “vot útil de l’independentisme és el de JxC“.

13:24
   

Qui ha dit què?

Segueixes la campanya dels candidats a l’alcaldia? Et posem a prova amb el joc de la campanya. Quin candidat creus que ha dit les frases que et proposem?

13:12
   

JxC destaca la cultura de l’acord del mandat de Trias

Junts per Catalunya organitza un “diàleg” entre la número dos de la llista de Joaquim Forn, Elsa Artadi, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’expresident de la Generalitat Artur Mas. Destaquen la “cultura de l’acord i la lleialtat” que va imperar a la Generalitat durant els anys de Trias a l’alcaldia, en contrast amb la “cultura de l’agitació i la confrontació” que creuen que ha promogut Ada Colau.

12:58
   

Serà Navas l’Ohio de Barcelona?

En els tres últims mandats, en aquest barri hi va guanyar la candidatura que finalment va governar la ciutat. A més, a les dues últimes eleccions municipals (2011 i 2015), el barri va obtenir uns resultats molt similars al global de la ciutat. Tant l’ordre dels partits com el percentatge de vots que, en alguns casos, es diferencia per poques dècimes. Creus que passarà el mateix aquest 26 de maig i Navas serà l’Ohio de Barcelona?

12:40
   

Qui creus que guanyarà les municipals?

Ja has fet la teva aposta per a les eleccions a l’Ajuntament? Digues qui creus que guanyarà les municipals i quants regidors hi obtindran la resta de forces. Compara els teus resultats amb el de la resta d’usuaris.

12:22
   

Manuel Valls demana el vot per Europa

Manuel Valls, alcaldable de Barcelona pel canvi – Cs, remarca la importància de votar a les eleccions europees per lluitar contra el “populisme” i el “separatisme” i construir una “Europa progressista”. Ho fa en un acte a Montjuïc en què conversarà sobre el futur d’Europa amb Luis Garicano, candidat de Ciutadans a les europees, i Margrethe Vestager, comissària de competència de la Comissió Europea.

12:00
   

Collboni promet liderar una “transformació urbana radical”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha explicat aquest matí les propostes del partit sobre urbanisme. Proposa una “transformació revolucionària” que preveu intervenir en un espai equivalent a 1.000 illes de l’Eixample en 10 anys.

11:32
   

Bou també vol un cara a cara amb Colau

Josep Bou, sobre el possible cara a cara entre Colau i Maragall: “No és el més interessant de tots perquè és un debat d’esquerres“. El candidat del PP ha proposat a l’alcaldessa un cara a cara alternatiu amb ell, perquè considera que els populars són l’única opció de centredreta i que poden posar sobre la taula propostes diferents.

11:15
   

Bou proposa reurbanitzar la Diagonal cap al Besòs

Josep Bou participa a la ronda d’intervencions d’alcaldables que organitza l’Agència EFE. El candidat del PP està disposat a continuar amb la reurbanització de l’avinguda Diagonal des del passeig de Gràcia cap al Besòs. Bou ha apostat perquè l’avinguda passi per sobre de les Glòries i que la plaça no sigui una barrera arquitectònica.

11:13
   

BComú vol impulsar el Pla de barris

Absència d’Ada Colau (que es prepara per al debat d’aquesta nit a TV3) a l’acte de BComú a la Trinitat Nova. El número dos de la formació, Joan Subirats, i el número cinc, Jordi Martí, anuncien un augment de 50 milions d’euros del Pla de barris i la intenció d’estendre’l a 10 barris més, entre els quals la Prosperitat, el Turó de la Peira, Canyelles, Can Peguera, el Poble-sec, Santa Caterina i Sant Pere.

10:57
   

Programes electorals de les municipals

Com solucionaran els partits els problemes d’habitatge? Quina proposta tenen en matèria de seguretat? Què pensen del canvi climàtic? Com afrontaran els reptes de la ciutat? Consulta tots els programes electorals dels partits que opten a l’alcaldia de Barcelona.

10:37
   

La CUP reclama el tancament de Tersa

La CUP Capgirem Barcelona reclama davant de la incineradora Tersa que tanqui com a mesura per reduir la contaminació a la ciutat. També proposa, en clau climàtica, que no es construeixin les dues noves terminals de creuers.

10:15
   

La CUP proposa la regularització de les ocupacions de pisos

La CUP presenta les seves propostes de la formació en matèria d’habitatge. En una roda de premsa al davant d’un bloc de pisos buits propietat d’un gran tenidor a la plaça de la República, la candidata Anna Saliente defensa la regularització de les ocupacions de pisos. També proposa obligar als hotelers que cedeixin les instal·lacions a famílies desnonades.

Anna Saliente (CUP) en un acte de campanya a Nou Barris

10:00
   

El PP reclama més places públiques a les residències de gent gran

El candidat del PP, Josep Bou, reivindica que calen 4.500 places públiques en residències per a gent gran i n’ha culpat a la Generalitat, a qui acusa d’actuar amb “criteris ideològics”. Bou proposa 73 casals d’avis a la ciutat, un per cada barri, i la construcció de 2.000 pisos socials destinats a persones de la tercera edat.

09:40
   

Collboni creu que un cara a cara Colau-Maragall seria un ‘First dates’

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, fa broma amb la possibilitat d’un cara a cara entre la candidata de BComú i Esquerra: “Seria una primera cita, un ‘First dates’”, en referència al programa de televisió de cites. El socialista creu que la trobada només serviria per “escenificar un pacte”.

09:20
   

JxC fa una crida a fer alcalde de Barcelona “un pres polític”

Junts per Catalunya fa una crida a concentrar el vot independentista en la llista de Joaquim Forn per fer alcalde de la ciutat “un pres polític”. La número dos a les municipals per Barcelona, Elsa Artadi, assegura que “no és una qüestió de Junts per Catalunya, ni tan sols una qüestió d’independència”, sinó que ho considera “una qüestió de dignitat i de defensa dels drets i llibertats”.

09:00
   

Valls diu que el projecte de Collboni tornaria la ciutat als 80, 90 i 2000

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, diu que Jaume Collboni no és el vot útil per evitar els governs d’Ada Colau o Ernest Maragall. Valls ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. El candidat de Barcelona pel Canvi defineix el projecte del socialista com un retorn als anys 80, 90 i 2000.

08:40
   

Maragall diu que Colau vol un debat perquè ERC va al davant

El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, respon a la proposta d’Ada Colau de fer un cara a cara entre tots dos. Recorda que ell li ho va demanar fa dies i que ara Colau no ho demana formalment, sinó per Twitter. Maragall diu que no té inconvenient a debatre amb ella, però, assegura que l’alcaldessa ho reclama ara perquè Esquerra va al davant.

08:20
   

Colau vol un cara a cara amb Ernest Maragall

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, planteja un cara a cara a Ernest Maragall. En un tuit, la candidata a la reelecció s’ha mostrat disposada a confrontar amb el republicà els seus projectes i idees. Ho ha fet ara perquè diu que totes les enquestes confirmen que només dues opcions poden guanyar el 26-M. Al principi de la campanya va ser Maragall qui va reclamar el debat a Colau.

07:50
   

Què fan avui els candidats?

La candidata de BComú, Ada Colau; el d’ERC, Ernest Maragall, i el del PP, Josep Bou, seran entrevistats a diversos mitjans de comunicació.

El cap de llista de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, participarà en un diàleg sobre el futur d’Europa i l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, presentarà el Pla transformació Barcelona. La CUP farà campanya a Sant Adrià de Besòs, des d’on presentarà un paquet de mesures per una “Barcelona respirable i climàticament justa”.

07:30
   

Diari de campanya

Les proves de so sempre ens regalen moments divertits. Ja fa més de 10 dies que la campanya per a les eleccions municipals del 2019 està en marxa, els candidats ens continuen sorprenent amb la seva posada en escena o les seves reaccions. Aquest és el recull d’aquest dilluns, el primer dia del compte enrere, ara ja sí, per a diumenge, 26 de maig.

20:41
   

El minut a minut de la campanya electoral es reprendrà demà al matí

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dilluns a la tarda. Es reprendrà demà dimarts al matí.

20:26
   

Maragall retreu a Colau l’estil com ha acceptat un cara a cara amb ell

Ernest Maragall ha respost la candidata a la reelecció, Ada Colau, sobre un debat entre els dos alcaldables. Ha dit que els republicans ja ho van demanar fa dies i ho ha acceptat ara, tot i que “no formalment”, sinó “amb el seu estil típic: amb un tuit”. “Si vol parlar amb mi no hi tinc cap inconvenient”, ha afegit el cap de llista d’ERC. Maragall ha afegit que Colau vol ara un debat perquè, diu, sap que ERC “va per davant i ara intenta recuperar el terreny perdut”.

20:19
   

Colau desafia Maragall sobre si vol prioritzar l’escola pública

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, carrega contra l’època d’Ernest Maragall com a conseller d’Educació en el govern de José Montilla (2006-2010). Diu que en va protagonitzar “un dels episodis més conflictius” amb l’aprovació de la Llei d’educació de Catalunya. Li pregunta si ara vol prioritzar l’escola pública enfront de la privada.

19:54
   

Collboni vol destinar el 7 % del pressupost a cultura

El candidat del PSC, Jaume Collboni, critica la “manca de projecte cultural de BComú” i ha promès augmentar el pressupost en cultura fins al 7 %.

19:35
   

Junts per Catalunya arrenca el míting territorial al districte de Sant Martí

JxC comença el míting a Sant Martí, amb la número dos, Elsa Artadi, la número tres, Neus Munté, la número cinc, Pilar Calvo, i l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas. La gira pels districtes culminarà amb els actes de dimarts a les Corts, dimecres a Sant Andreu i dijous a Horta-Guinardó.

19:25
   

ERC dobla presència a Gràcia aquesta tarda

Els republicans han tornat aquesta tarda a Gràcia, durant la campanya. Després d’haver fet un acte a la plaça del Sol, ara estan celebrant un míting a la plaça de la Revolució.

19:10
   

Una passejada del PSC coincideix amb una operació policial contra manters

Una passejada electoral del PSC per la Rambla ha coincidit amb un dispositiu policial contra el “top manta”. Durant la intervenció, alguns manters s’han amagat a l’estació de metro de Liceu (L3) i han caigut escales avall. En la passejada del PSC hi participaven l’alcaldable, Jaume Collboni, i el ministre de Cultura, José Guirao.

18:53
   

La CUP retreu al PSC ser permissiu amb els grans tenidors de pisos

La CUP ha retret als socialistes que “es va vendre [habitatge] al privat en els temps en què governava el PSC”. La candidata Anna Saliente ho ha dit en la presentació de les mesures en habitatge, des de la plaça de la República, on hi ha un edifici de pisos, buit, propietat d’un gran tenidor.

18:34
   

El PP proposa 2.000 pisos socials per a gent gran

El candidat del PP, Josep Bou, proposa la creació de 2.000 pisos de lloguer social destinats a la gent gran. Ho ha dit des de la Maternitat i Sant Ramon, on també ha reivindicat que hi hagi 73 casals d’avis, un per cada barri, i assolir les 4.500 places en residències de gent gran.

18:11
   

Frec a frec entre Colau i Maragall en l’últim dia per publicar enquestes

Aquest dilluns és l’últim dia en què es poden publicar enquestes de les eleccions del 26 de maig. La darrera estimació de vot, publicada pel diari ‘El Periódico’, dibuixa un frec a frec entre el candidat d’ERC, Ernest Maragall —amb un 21,5 % dels vots—, i la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau —amb el 20,4 % de suports. A certa distància es consolida el candidat del PSC, Jaume Collboni —amb el 16,8 % dels sufragis. Empat tècnic també en la quarta i cinquena posicions, entre el candidat Manuel Valls, de Barcelona pel Canvi – Ciutadans —amb un 12,8 % dels vots—, i el candidat de Junts per Catalunya, Joaquim Forn —amb l’11 %. L’enquesta augura l’entrada de la candidata de la CUP, Anna Saliente, al consistori amb el 6,1 % dels suports, mentre que Josep Bou, del PP (4,1 %), i Jordi Graupera, de Barcelona és Capital (3,8 %), en quedarien fora.

17:45
   

Valls acusa Colau i l’independentisme de “posar en risc” l’estat de dret

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha acusat Ada Colau i l’independentisme de “posar en risc” l’estat de dret. En un acte al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, l’ex-primer ministre francès adverteix de nou de les conseqüències per a Barcelona d’un possible govern d’Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC): “L’acabarien enfonsant en la mediocritat“.

17:16
   

Ada Colau, disposada ara a fer un cara a cara amb Maragall

L’alcaldessa actual i candidata de Barcelona en Comú planteja la necessitat d’un debat amb l’alcaldable d’ERC per la disputa entre tots dos que dibuixen les enquestes. “És el moment de fer aquest debat”, assegura Colau en un tuit, i s’adreça directament a Margall per preguntar-li: “Contrastem idees i propostes sobre Barcelona?”.

Ada Colau Ernest Maragall

13:59
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dilluns al matí. Es reprendrà aquest dilluns a la tarda.

13:31
   

Artadi critica “la voluntat remunicipalitzadora del govern Colau”

Elsa Artadi i Neus Munté (JxC) presenten les propostes de política social als Jardins de la Sedeta. Artadi critica “la voluntat remunicipalitzadora del govern Colau” que, diu, “entra en competència amb les entitats del tercer sector i els privats, que fa temps que fan feina”.

13:14
   

Qui guanyaria les eleccions segons els sondejos electorals?

Sobre la taula hi ha les candidatures d’Ada Colau (Barcelona en Comú), Joaquim Forn (JxC), Ernest Maragall (ERC), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Cs), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP), a més d’altres propostes com Jordi Graupera (Barcelona És Capital). Dona un cop d’ull a com avancen les enquestes.

12:53
   

Bou qualifica de sectari el debat sobre habitatge

Bou qualifica de sectari el debat organitzat per les entitats socials de l’habitatge. Diu que no vol estar condicionat per un debat organitzat per la PAH, perquè són els “amics subvencionats” de Colau. També ha criticat que l’alcaldessa no volgués assistir al debat de TVE o l’organitzat pel sector del comercial, però sí a aquest: “Ella va allà on li agrada”, ha dit.

12:46
   

Bou aposta per agilitzar les llicències d’obra

El candidat del PP, Josep Bou, retreu a Colau que la promesa electoral de 8000 habitatges ha estat un “engany”. Ho ha dit des d’un solar a la Trinitat Vella on està previst fer-hi 139 pisos però que actualment és un aparcament provisional. Bou també ha rebutjat la reserva del 30 % per a habitatge públic que va aprovar l’Ajuntament durant el mandat Colau perquè “és un error”. L’alcaldable popular defensa que s’han d’agilitzar les llicències d’obra per augmentar-ne l’oferta: “És la llei de l’oferta i la demanda, com més pisos més baixarà els preus del lloguer”, ha assegurat.

12:34
   

Valls, sobre per què no ha anat al debat d’habitage: “No vull fer un debat del debat”

La candidatura BCN Canvi – Cs tenia programada la roda de premsa a l’Agència EFE des de finals d’abril, però no ha enviat cap altre integrant de la seva llista al debat. “Hem pensat que anar-hi per debatre només aquesta proposta amb una entitat que defensa només aquesta proposta (habitatge) no valia la pena”, ha dit l’ex-primer ministre francès. Valls també ha comentat que no volia “fer un debat del debat” i ha aprofitat l’ocasió per criticar de nou l’absència de Colau i Maragall al debat de RTVE, que finalment no es va fer.

Manuel Valls a EFE

12:27
   

Finalitza el debat sobre habitatge

Acaba el debat de les entitats socials sobre habitatge després de gairebé dues hores de discussió.

12:14
   

Alamany fa broma al metro

L’equip de campanya d’ERC fa broma al metro de l’L4 perquè hi ha una parada que es diu com el candidat: Maragall. Els candidats comencen avui la recta final de la campanya per a les eleccions d’aquest diumenge.

12:07
   

Creixement o decreixement del turisme?

El debat sobre l’habitatge avança amb un bloc, ara, dedicat al turisme. Artadi, Maragall i Collboni aposten pel “creixement zero del turisme”, mentre que la CUP proposa reduir-lo un 50 %. Colau diu que cal avaluar on decréixer i fa gala de l’eficàcia del pla de regulació d’allotjaments turístics.

12:03
   

Alamany agafa el metro per parlar sobre mobilitat

La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, fa un trajecte en metro acompanyada de la premsa. Comença a Verdaguer amb destinació a la Ciutat Meridiana. Avui parlarà sobre la mobilitat a la ciutat, just un dels dies amb aturades al metro.

11:46
   

Interrupció al debat d’habitatge

Un home irromp amb violència en el debat d’habitatge per retreure la política dels ajuntaments amb les persones sense sostre. L’han de fer marxar a la força de l’acte.

11:42
   

L’habitatge, a debat

El debat organitzat per les entitats socials a favor del dret a l’habitatge ja està en marxa. Colau (BComú) retreu a la Generalitat haver reduït el pressupost en habitatge a Catalunya un 40 %, i a l’Estat, un 70 %, mentre que Maragall (ERC) pregunta a Colau si votarà a favor de regular els preus del lloguer des de la Generalitat. Collboni (PSC) aposta per incentius fiscals per fer acomplir els índex de preus al lloguer, Civit (JxC) demana mobilitzar habitatges buits i Saliente (CUP) creu que cal forçar els hotels a deixar places per a la Mesa d’Emergència.

11:12
   

El PP vol cobrir la ronda de Dalt de manera progressiva

Els populars volen fer canvis tant a la ronda del Litoral com a la ronda de Dalt. En el primer cas, proposen afegir-hi un carril més de circulació per descongestionar el trànsit que s’hi acumula. Pel que fa a la ronda de Dalt, el candidat del PP, Josep Bou, aposta per cobrir la via, com demanen els veïns des de fa anys, però fer-ho de manera progressiva. L’alcaldable creu que cal prioritzar els barris més afectats pel soroll i la contaminació dels cotxes. També acusa Ada Colau de menysprear els veïns per preferir unir el tramvia per la Diagonal en lloc de cobrir totalment la ronda.

10:51
   

Valls avisa de les conseqüències negatives d’una aliança Colau-Maragall

El candidat de BCN Canvi – Cs a l’alcaldia, Manuel Valls, alerta de les conseqüències econòmiques que podria tenir una aliança Colau-Maragall per a Barcelona. Assegura que des de l’inici del procés independentista han marxat 4.000 empreses de Catalunya i que aquesta situació es mantindrà, ha dit, amb un possible pacte entre els candidats de BComú i ERC.

Manuel Valls a EFE

10:31
   

L’habitatge, a debat

Comença el debat organitzat per les entitats socials en favor del dret a l’habitatge amb les absències de Valls i Bou. Artadi hi arribarà tard, des d’un altre acte.

10:20
   

Els programes dels partits

Els candidats desgranen durant la campanya electoral les diferents propostes dels seus partits. Coneixes els programes de les diferents formacions amb representació a l’Ajuntament que es presenten a les eleccions municipals del 26-M? Els pots mirar aquí.

10:00
   

Batet i Cruz fan pinya al costat de Collboni

Per primer cop en campanya, qui amb tota probabilitat seran presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i president del Senat, Manuel Cruz, fan costat a Jaume Collboni en un míting. Batet defensa l’elecció per part del PSOE de dos catalans per pilotar les cambres: “Els socialistes han optat per dues tasses, tres tasses i mil tasses si és per defensar la convivència i la concòrdia”.

09:50
   

Maragall: “Queda una setmana per a la victòria republicana”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, assegura que “queda una setmana per a la victòria republicana i independentista”. L’alcaldable anima els electors republicans a fer un sprint final de campanya fins al 26-M. I redobla la crítica contra Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (Bcomú): “No podem deixar que el PSC del 155 arribi al govern de la ciutat amb Colau”. Afirma que “no puc imaginar que es posin d’acord per governar a la ciutat. No deixem que passi mai”.

09:20
   

Valls vol fer de Barcelona la “capital ecològica d’Europa”

Manuel Valls s’ha compromès a convertir Barcelona en la “capital ecològica d’Europa” si arriba a l’alcaldia. El candidat de BCN Canvi – Cs aposta per defensar mitjans de transport alternatius al cotxe com el vehicle elèctric, la bici o el patinet. L’ex-primer ministre francès  proposa que la il·luminació, la neteja i la recollida d’escombraries funcionin amb energies renovables.

09:00
   

Quina és la plaça on s’han fet més mítings?

Passat l’equador de la campanya electoral, els candidats han recorregut alguns quilòmetres per Barcelona. Han fet mítings i actes a diferents barris de la ciutat. Saps quina ha estat la plaça, el carrer o l’espai més triat pels partits? L’equip de campanya de betevé hi hem parat atenció. Mira el resultat.

08:40
   

Joaquim Forn crida a la mobilització per “ser decissius”

L’alcaldable de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, crida a la mobilització el 26-M perquè “a Barcelona tot està obert” i “cal un bon resultat per ser decisius”. El candidat afirma que “JxC és l’adversari a batre” perquè “ens volen eliminar, ens volen fer desaparèixer del mapa.”

08:20
   

Ada Colau diu que la disputa per l’alcaldia és entre BComú i ERC

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, carrega contra Ernest Maragall (ERC), conscient que les eleccions municipals “van de qui queda primer”. Colau acusa Maragall de “doblegar-se als poders” i de no haver-se enfrontat mai als lobbies. Pablo Iglesias i Alberto Garzón donen suport a l’alcaldessa i apel·len al vot d’esquerres en els barris més populars per poder revalidar l’alcaldia.Ada Colau Iglesias Garzon

07:50
   

Què faran avui dilluns els candidats?

  • La candidata de BComú, Ada Colau; la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi; el cap de llista del PSC, Jaume Collboni; el d’ERC, Ernest Maragall, i la candidata de la CUP, Anna Saliente, participaran en el debat organitzat per diverses entitats com la PAH o el Sindicat de Llogaters per parlar d’habitatge. Començarà a les 10 h al Casal de Barri del Pou de la Figuera.
  • El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, serà entrevistat a l’Agència EFE.
  • El candidat del PP, Josep Bou, farà una atenció als mitjans per parlar sobre habitatge.
07:30
   

Diari de campanya

Aquest ha estat l’últim cap de setmana de campanya abans d’iniciar el compte enrere i posar la directe cap al diumenge 26 de maig. Per això, els candidats, acompanyats de diversos membres de la seva llista i el bo i millor dels partits, han aprofitat per esbargir-se una mica i fer actes a l’aire lliure, amb molta música i algunes bromes, malgrat que, això sí, no aixequen el peu de l’accelerador ni la mirada de les enquestes. Aquest és el nostre recull d’imatges i moments d’aquest diumenge.

14:16
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquest dilluns

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest diumenge al matí. Es reprendrà aquest dilluns al matí.

14:15
   

Manuel Valls vol fer de Barcelona la “capital ecològica d’Europa”

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha dit que vol convertir la ciutat en “la capital ecològica d’Europa”. Després d’una passejada en bicicleta elèctrica pel barri de Sarrià, l’ex-primer ministre francès s’ha compromès a plantar 10.000 arbres a Barcelona i ha defensat el vehicle elèctric, la bici, el patinet i altres mètodes de transport alternatius al cotxe per “lluitar contra el canvi climàtic”. Això sí, ha dit que ho farà amb “intel·ligència” i “pedagogia”.

14:14
   

Consulta els programes de tots els partits per a les eleccions 

Què proposen els partits a les eleccions municipals 2019? Pots consultar tots els programes electorals en PDF dels partits principals que es presenten a l’alcaldia: Barcelona en Comú, Junts per Catalunya, ERC, BCN Canvi – Ciutadans, PSC, PP, CUP i Barcelona és Capital

13:52
   

Artadi apareix a Brussel·les amb Puigdemont

Elsa Artadi, número dos de Junts per Catalunya a les municipals, apareix a Brussel·les amb Carles Puigdemont, candidat a les europees, on reivindica el lideratge de Joaquim Forn per a Barcelona.

13:46
   

La CUP vol reduir un 50 % el nombre de turistes d’aquí al 2030

La candidata de la CUP, Anna Saliente, intervé a l’acte central de campanya de la formació. Anuncia que el que queda de campanya presentaran paquets de mesures contra la contaminació i per resoldre la situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge.També presentaran un pla per reduir en un 50 % el nombre de turistes a la ciutat d’aquí al 2030.

13:31
   

Quim Torra crida a votar JxC a les europees i a les municipals

El president de la Generalitat, Quim Torra, fa una crida a votar la llista de Junts a les europees per “veure la cara dels eurodiputats” quan Puigdemont, Comín i Ponsatí entrin al Parlament Europeu. Demana tenyir del color “groc de Junts per Catalunya” els ajuntaments catalans.

13:20
   

Maragall assegura que “som a una setmana de la victòria republicana”

Ernest Maragall (ERC), sota el sol a la ronda de Sant Antoni: “Mai havia vist un sol tan groc i tan republicà”. L’alcaldable pren la paraula en el míting central de la campanya i assegura que “som a una setmana de la victòria republicana”.

13:08
   

La CUP dona protagonisme als candidats a consellers del districte

La CUP fa pujar a l’escenari els noms de la llista que opten a ser consellers de districte el proper mandat. Davant seu, una urna de l’1 d’octubre.

13:07
   

Puigdemont diu que JxC representa “l’espai de dignitat” que cal a Europa

El candidat de JxC a l’alcaldia, Joaquim Forn, assegura que la resta de candidats veuen les llistes vinculades a Puigdemont com “l’adversari a batre” a les eleccions municipals i europees i creu que “ens volen silenciar, ens volen eliminar, fer-nos desaparèixer”. Puigdemont hi afegeix que JxC representa “l’espai de dignitat” que cal a Europa.

12:50
   

El públic del míting de JxC ovaciona Forn, Rull i Turull

Crits de “llibertat, llibertat!” quan ha començat la connexió des de Soto del Real, en què compareixen Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull. El Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès es queda petit en l’acte central del municipalisme de Junts per Catalunya. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet acte de presència juntament amb altres personalitats, com el conseller Damià Calvet.

12:44
   

La CUP critica la “marca Barcelona” en l’acte central de la ciutat

Comença l’acte central de la CUP Capgirem Barcelona i ho fa a la plaça de las Navas del Poble-sec amb un vídeo crític amb la “marca Barcelona”. En la projecció, la candidata Anna Saliente rebutja en un cara a cara irònic el que representa segons els cupaires aquest model de ciutat.

12:41
   

El públic acomiada Junqueras i Romeva amb crits de “Llibertat!”

El públic dret i crits de “Llibertat!” per acomiadar Oriol Junqueras i Raül Romeva, a Soto del Real. Tots dos han cridat a revalidar els resultats del 28-A: “Els vostres vots ens fan lliures”.

12:39
   

Comença l’acte central del municipalisme de JxC 

La periodista Bea Talegón obre l’acte central del municipalisme de Junts per Catalunya a Sant Cugat fent una crida a “defensar la democràcia” per sobre dels estats. Hi intervindran Joaquim Forn des de Soto del Real i Carles Puigdemont des de Brussel·les, a més de diversos candidats d’arreu del territori.

12:27
   

La rambla del Carmel, plena a vessar pel míting de BComú

Comença l’acte de Barcelona en Comú amb la presència d’Ada Colau, acompanyada per Pablo Iglesias i Alberto Garzón. Tot i els 40 minuts de retard, la rambla del Carmel està plena a vessar. El Cor Rebel ha obert l’acte.

12:26
   

Junqueras i Romeva participen a l’acte central d’ERC des de la presó

L’acte central d’ERC compta amb els candidats de la llista republicana a Barcelona i també la plana major del partit. Hi participen des de la presó de Soto del Real Oriol Junqueras i Raül Romeva, en directe.

12:22
   

Alfred Bosch enceta l’acte central d’ERC

El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, enceta el míting central de la campanya d’ERC a les municipals i les europees. Bosch havia de ser el candidat republicà a Barcelona, però finalment Ernest Maragall li va agafar el relleu; tot va ser després d’una conversa de Maragall a la presó amb el president del partit, Oriol Junqueras.

12:12
   

Collboni demana “un vot que val per tres”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, considera que el vot al seu partit val per tres: “Per aconseguir un alcalde progressista, una bona gestió i evitar un govern independentista“, i demana suport per a “un bon govern” al servei de tots els barcelonins.

11:46
   

El PP reclama cobrir certs trams de la ronda de Dalt

El PP reivindica cobrir el tram de la ronda de Dalt dels barris de Verdum, la Guineueta, Roquetes i Trinitat Nova perquè, segons els populars, són els més afectats pel “trànsit” que s’hi acumula. El candidat a l’alcaldia, Josep Bou, proposa fer un cobriment progressiu prioritzant aquests quatre barris. Critica que Colau hagi invertit  només 15 milions d’euros per fer un cobriment parcial i “acontentar ” alguns veïns.

11:29
   

Collboni i Batet ballen la rumba del PSC

El candidat del PSC, Jaume Collboni, i la ministra en funcions de Política Territorial, Meritxell Batet, s’animen a ballar la rumba de campanya a l’inici de l’acte del PSC al Poliesportiu de la Marina, a la Marina del Prat vermell. En l’acte hi intervé per primer cop Manuel Cruz, proposat pel PSOE per presidir el senat.

11:19
   

Bou titlla Colau d’aixafaguitarres per voler tancar les discoteques del Port Olímpic

Josep Bou ha visitat aquest dissabte les discoteques del Port Olímpic que l’Ajuntament té intenció de tancar després d’expedientar-ne tres per incompliments en matèria de seguretat. El candidat del PP ha criticat que el consistori vulgui tancar els locals definitivament perquè, segons ell, es perdrien 1.500 llocs de feina i, a més, ara mateix són en “una zona on no molesten als veïns”. Bou ha titllat l’alcaldessa, Ada Colau, de ser una aixafaguitarres.

10:53
   

Graupera contra Maragall: “És una alternativa un alcaldable que no ha deixat cap llegat?”

El candidat de Barcelona És Capital – Primàries a l’alcaldia, Jordi Graupera, s’ha mostrat convençut que la seva candidatura aconseguirà representació a l’Ajuntament. ”Primer prendrem Barcelona i després prendrem el país”, ha dit l’alcaldable. En l’acte central de campanya a la plaça de Sants, Graupera ha carregat contra el candidat d’ERC, Ernest Maragall, a qui acusa de formar part de l’”establishment” polític.  “És una alternativa un alcaldable que ho ha fet tot a la vida i que no ha deixat cap llegat?”, ha dit.

10:30
   

Manuel Valls: “La cultura no pot ser nacionalista”

El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, ha reivindicat les cases regionals com a exemples de la Barcelona “oberta i diversa”. “Tots els que van venir ja fa molts anys a construir o reconstruir aquesta ciutat són la força de Barcelona” ha dit. De fet, després de visitar la comunitat gitana i l’andalusa i amb motiu de La Nit dels Museus, Valls ha dit que la cultura barcelonina “no pot ser nacionalista”.

10:14
   

Collboni: “Colau li ha agafat mania al Pride Barcelona”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, critica la candidata de BComú Ada Colau per no fer costat als empresaris del Gaixample ni donar suport al Pride Barcelona: “Colau li ha agafat mania al Pride”, assegura. En matèria LGTBI, el candidat proposa crear una unitat transversal per prevenir i lluitar contra les agressions homòfobes.

20:30
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà demà al matí

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dissabte. Es reprendrà demà diumenge al matí.

20:18
   

Valls afirma que la cultura barcelonina “no pot ser nacionalista”

Manuel Valls ha visitat la gala de balls organitzada per la Casa d’Andalusia. El candidat de BCN Canvi – Cs diu que les cases regionals fan de Barcelona una “ciutat oberta i diversa” i que la cultura barcelonina “no pot ser nacionalista

Manuel Valls a la Casa de Andalucía

20:11
   

Colau: a Cultura “no vam començar bé”

Ada Colau es compromet a donar més pes a la cultura si torna a encapçalar el consistori. L’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú ha fet autocrítica des del jardí dels Tarongers i ha reconegut que és un àrea “on no vam començar bé”.

19:51
   

Collboni: “Colau li ha agafat mania al Pride”

El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, reivindica potenciar la visió LGTBI a les polítiques de la ciutat i critica la candidata de BComú Ada Colau per no estar al costat del festival Pride Barcelona: “Li ha agafat mania però el dia del festival puja a l’escenari per les seves ànsies de protagonisme”.

19:35
   

Saliente (CUP): cal “recuperar la Barcelona desobedient de l’1-O”

A la plaça d’Orfila de Sant Andreu, la candidata de la CUP, Anna Saliente, ha clamat a “recuperar la Barcelona desobedient de l’1-O” i ha proposat la creació d’una xarxa de municipis desobedients liderada per Barcelona. Ha criticat l’actitud de BComú posterior al referèndum, posant “al mateix nivell la DUI i el 155” i ha retret als partits sobiranistes haver “malbaratat el mandat de l’1-O” i optar per “vies més controlades”.

19:21
   

Bou adverteix que tancar les discoteques del Port Olímpic pot fer perdre “molts llocs de feina”

Josep Bou (PP) visita les tres discoteques del Port Olímpic que l’Ajuntament ha expedientat per deficiències en matèria de seguretat i que poden ser sancionats i obligats a tancar d’aquí a mig any. Davant la intenció del consistori de no renovar-ne les llicències, el candidat del PP ha expressat el seu rebuig i ha dit que es perdrien molts llocs de feina.

19:11
   

Qui protagonitzarà el diari de campanya d’avui?

Si en el diari de campanya d’ahir Josep Bou va ser l’“alter ego” de Fred Astaire a ‘Cantant sota la pluja’ i Joaquim Forn, des d’un altre punt de vista, ho va ser de Jordi Sànchez, què ens depararà el diari de campanya d’avui? Qui el protagonitzarà? Abans de les 23 h ho descobriràs.

18:41
   

Quina és la plaça més “mitinguera”?

Completada la primera fase de la campanya de les municipals, ja podem començar a dibuixar quina és la plaça que més mítings ha reunit de diferents partits. Saps quina és? Quins partits hi han coincidit? I sobretot, per què?

18:24
   

Dilluns és l’últim dia per publicar enquestes. Qui les lidera avui?

La llei electoral prohibeix publicar sondejos cinc dies abans d’una cita electoral, però avui, hem conegut una nova enquesta: la de Sigma Dos per al diari ‘El Mundo’. Pronostica un empat quasi tècnic entre ERC i BComú, i deixa la CUP fora del consistori.

17:59
   

Valls respon a les crítiques per l’expulsió de gitanos a França

Manuel Valls aposta per obrir una oficina d’atenció a la comunitat gitana a Barcelona. Des de la Verneda i la Pau, l’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha respost a les crítiques d’alguns partits per les polítiques migratòries que va aplicar durant la seva etapa com a ministre de l’Interior a França. Assegura que no s’expulsaven gitanos “pel seu origen”, sinó perquè no tenien permís per ser al país.

17:42
   

Saps quin és l’Ohio de Barcelona?

L’estat nord-americà d’Ohio és, des del 1960, la referència per predir els resultats globals dels Estats Units, perquè no hi ha hagut cap president que no hagi guanyat en aquell estat. A Barcelona, hi ha un barri que podria agafar aquest rol, i el trobem al districte de Sant Andreu.

14:57
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dissabte al matí. Es reprendrà aquest dissabte a la tarda.

14:45
   

Bou acusa Colau de promoure l’ocupació de pisos entre les “màfies”

El candidat del PP, Josep Bou, ha acusat aquest dissabte l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, de promoure l’ocupació de pisos buits per part de les “màfies” amb la seva actitud. En un acte de campanya als Jardins de la Rambla de Sants han projectat un vídeo que, segons els populars, correspon a l’any 2000 i mostra a Colau —llavors activista— participant en l’ocupació d’un pis juntament amb altres persones.

14:10
   

Collboni (PSC). “Posaré fi a la crisi de seguretat en un any”

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha promès posar fi a la “crisi de seguretat” que considera que pateix Barcelona en un any: “Ho farem confiant en la Guàrdia Urbana, fent tasques de prevenció i proximitat als barris“, ha assegurat. Segons Collboni, si és alcalde formarà un govern “orgullós i amic de la policia que estarà al costat de la seva feina per mantenir drets i llibertats” i ha explicat que planegen dotar el cos de 1.000 agents més.

13:58
   

Forn: “El que és estrany és que estigui tancat, no que em presenti”

El candidat de JxC, Joaquim Forn, ha participat en el seu primer míting de la campanya electoral de les eleccions municipals en l’acte central de la candidatura a la plaça del Mercat de Sant Antoni. Forn ha lamentat que els periodistes li preguntin perquè ha decidit presentar-se a les eleccions. “El que és estrany és que jo estigui aquí tancat, no que em presenti”, ha dit.

13:50
   

Maragall replica a Colau per l’1-O: “Va decidir no córrer riscos”

Així, Maragall ha replicat a Colau, que va acusar el republicà “d’apropiar-se l’1 d’octubre”. Davant d’això, Maragall ha reiterat que “l’Ajuntament de Barcelona ha de representar l’esperit de l’1-O” després de les eleccions municipals 2019 i ha tornat a instar JxC i la CUP a sumar-se a un acord per la unitat d’acció de l’independentisme.

13:32
   

Saliente proposa descentralitzar les institucions barcelonines

La CUP encara la recta final de campanya convençuts que el seu programa rupturista i la seva candidatura no personalista està calant en l’electorat. A la plaça gracienca de la Virreina, la candidata, Anna Saliente, ha defensat la descentralizació de les institucions barcelonines perquè els barris puguin gestionar directament el seu pressupost. També proposa que els consellers de districte siguin d’elecció directa.

13:17
   

Graupera (Barcelona És Capital) està convençut que entrarà a l’Ajuntament

Jordi Graupera (Barcelona És Capital) s’ha mostrat convençut que la seva candidatura entrarà a l’Ajuntament. “Marcarem la diferència”. Durant el seu discurs ha carregat contra el candidat d’ERC, Ernest Maragall: “És una alternativa un alcaldable que ja ho ha fet tot a la vida i que no ha deixat cap llegat?”, ha dit a l’acte central de campanya a la plaça de Sants, que ha reunit unes 400 persones.

12:56
   

Collboni promet posar fi a la crisi de seguretat en un any

El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni ha assegurat que posarà fi a un any amb “la crisi de seguretat que pateix Barcelona” i assegura que demanarà a la Generalitat que doti la ciutat de 400 mossos més.

12:31
   

Arrenca l’acte central de la CUP al districte de Gràcia

La CUP fa aquest dissabte al matí l’acte dedicat al districte de Gràcia a la plaça de la Virreina. La diputada Maria Sirvent acompanya la candidata Anna Saliente.

12:28
   

Colau situa Barcelona com a referència d’esperança a Europa

Colau agraeix els més de 200 suports internacionals que ha rebut BComú, entre els quals hi ha Naomi Klein, Blasio o Varufakis. Diu que Barcelona és referència d’esperança del “sí que es pot”, i demana mobilitzar el vot el 26-M perquè és una “responsabilitat” guanyar.

12:12
   

Bou (PP) proposa enderrocar Can Vies per fer-hi una zona verda

El candidat del PP, Josep Bou, proposa desallotjar i enderrocar Can Vies perquè el carrer d’Antoni Capmany tingui continuïtat i hi pugui haver una zona verda. Josep Bou ha dit que a l’exalcalde Xavier Trias li van tremolar les cames a l’hora de desallotjar l’edifici i que això va ser una “victòria” dels ocupes.

12:05
   

Bou acusa Colau de promoure l’ocupació de pisos

Josep Bou ensenya un vídeo d’Ada Colau participant en l’ocupació d’un pis l’any 2000. Són imatges que apareixen en un reportatge d’un mitjà francès i que el candidat del PP ha fet servir per carregar contra l’alcaldessa, a qui ha acusat de promoure l’ocupació de pisos per part de les “màfies”.

12:03
   

Joaquim Forn agraeix l’“escalf i les cartes”

El candidat de JxC a l’alcaldia, Joaquim Forn, intervé en el seu primer míting, a l’acte central de la candidatura a Barcelona. Desenes de persones el segueixen dempeus. Agraeix l’“escalf i les cartes” perquè els han “ajudat a aguantar” i no s’han sentit “mai sols”. Ha confessat que enyora “les parades de llibres” de Sant Antoni i que té ganes de “passejar en persona” pel nou mercat, que es va inaugurar quan ja era a la presó.

 

11:56
   

El ‘Gat’, de Botero, es mira la trobada Marlaska-Collboni

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska entra en campanya al costat de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, per explicar al Raval el seu pla sobre seguretat.

11:29
   

Maragall, partidari d’un peatge per penalitzar l’entrada de cotxes contaminants

El cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, assegura que és partidari de fer un peatge urbà per penalitzar l’entrada de cotxes contaminants a la ciutat però amb una condició: que en paral·lel es millori el transport públic, en concret Rodalies de Catalunya.

11:18
   

Arrenca l’acte central de campanya de Junts per Catalunya

Junts per Catalunya arrenca l’acte central a Barcelona, a la plaça del Mercat de Sant Antoni. Pantalla preparada perquè el candidat a l’alcaldia, Joaquim Forn, intervingui en el seu primer míting de campanya des de la presó de Soto del Real. També hi participarà el candidat a les europees, Carles Puigdemont, des de Brussel·les.

10:58
   

Finalitza la roda de premsa d’Oriol Junqueras

Oriol Junqueras (ERC) s’acomiada dels periodistes després de 30 minuts de preguntes des de Soto del Real. També s’acomiada d’Ernest Maragall: “Espero que puguem passejar pels carrers de Barcelona amb l’alcalde Maragall quan sortim de la presó”.

10:54
   

Posem el punt d’humor al vuitè dia de la campanya

Arribem a l’equador de la campanya i ho fem amb un dia marcat per la pluja que ens ha permès traslladar-nos a altres èpoques a través del cinema. Donem veu també als barcelonins espontanis en els actes i no traiem l’ull dels nous oblits en les xifres de balanç de mandat o promeses electorals. Tot això, i un parell d’indispensables més.

10:37
   

Collboni garanteix “tirar barreres” en favor de la inclusió

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, proposa un pla per adaptar els comerços de barri a les persones amb discapacitat. L’objectiu és que totes les botigues de Barcelona siguin accessibles l’any 2025. És una de les mesures del socialista del pla en favor de la inclusió ha presentat al barri de Sant Ramon i la Maternitat, a les Corts.

10:26
   

Valls, partidari que els estrangers residents puguin votar a les municipals

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, s’ha mostrat favorable a permetre que els estrangers residents puguin votar en unes eleccions municipals. Això sí, amb condicions. Proposa un mínim de “cinc o 10 anys” d’empadronament a la ciutat perquè tinguin dret a vot en uns comicis locals.

10:15
   

Junqueras i Maragall conversen per videoconferència

Ernest Maragall (ERC) conversa uns minuts amb Oriol Junqueras, en presó preventiva a Soto del Real. Ho fa des de la seu de l’ACN. Maragall demana a Junqueras que faci una abraçada a Joaquim Forn (JxC) en nom seu.

20:30
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà dissabte al matí

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest divendres. Es reprendrà dissabte al matí.

20:25
   

Valls creu que els migrants arribats fa cinc anys haurien de poder votar

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, creu que tots els estrangers que viuen a Barcelona des de fa com a mínim cinc anys han de poder votar en les eleccions municipals, ja tinguin o no la nacionalitat espanyola. Moltes d’aquestes persones no podran exercir el seu vot en la convocatòria del 26 de maig, però el candidat de BCN Canvi – Cs espera que sí que ho puguin fer en futurs comicis perquè Barcelona sigui “una ciutat oberta al món”.

20:15
   

Rufián situa el 26-M com “una cita amb la història”

El diputat electe d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, diu que “ens trobem en el cicle electoral més important”, que “no ens enfrontem a una cita amb les urnes sinó a una amb la història”. Considera que Catalunya és un “obstacle” per al feixisme.

20:00
   

Collboni garanteix “tirar barreres” en favor de la inclusió

El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, assumeix el compromís de fer accessibles la totalitat dels comerços de barri de Barcelona l’any 2025 amb un fons d’ajudes. Considera que en l’últim mandat s’han deixat de banda les polítiques d’inclusió i assegura que els socialistes les reimpulsaran.

19:50
   

Colau reivindica el seu paper en l’1 d’octubre

La candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia, Ada Colau, des de Gràcia, retreu a Ernest Maragall (ERC) que es vulgui apropiar de l’1-O. Lamenta que se l’acusi d’ambigua i recorda que l’Ajuntament s’ha personat per denunciar les càrregues policials.

19:33
   

ERC es personarà com a acusació en els casos d’LGTBIfòbia

La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, envia un missatge contra l’LGTBIfòbia acompanyada de membres d’aquest col·lectiu de diferents municipis. Diu que l’Ajuntament es personarà com a acusació en tots els casos que vulnerin la diversitat sexual i la identitat de gènere. Proposa posar el nom de persones LGTBI a carrers de la ciutat.

 

19:09
   

Protestes contra els desnonaments oberts i el preu dels lloguers en un acte de Colau (BComú) a l’Orfeó Gracienc

Acte d’Ada Colau a l’Orfeó Gracienc. Una persona del públic s’aixeca amb una pancarta i protesta pels desnonaments oberts. A continuació una altra persona s’aixeca i denuncia els preus dels lloguers. Colau defensa que qui se senti interpel·lat pugui aixecar la veu i intervenir. “No ens incomoda”, afirma.

18:56
   

Manuel Valls demana més inversió estrangera a Barcelona

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha compromès a impulsar mesures per augmentar la inversió estrangera a la ciutat i situar Barcelona en el “lideratge econòmic”. Ha xifrat en un 11 % la caiguda de la inversió a la ciutat i ho ha atribuït al procés independentista i l’“actuació d’Ada Colau”, entre altres factors.

Manuel Valls al Saló de l'Automòbil

18:37
   

La CUP denuncia la precarietat laboral als museus

El dia abans de La Nit dels Museus, la CUP ha volgut denunciar la situació “precària” dels treballadors dels museus municipals, externalitzats. La candidata, Anna Saliente, ha denunciat que BComú “no ha fet cas de les lluites sindicals i les vagues que s’han fet i ha mantingut les mateixes empreses”.

18:11
   

Maragall (ERC): “El debat que tindria sentit és entre Colau i jo”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, ha qualificat la Junta Electoral Central de ser un “instrument de repressió” per no permetre un cara a cara a la presó amb el candidat de JxC, Joaquim Forn. Maragall ha dit que té peticions de fer un cara a cara amb Artadi (JxC), Valls (Cs) i Collboni (PSC), però que el debat amb més sentit seria amb la candidata de BComú, Ada Colau, “les dues opcions eventualment guanyadores”, segons el candidat republicà.

17:45
   

Josep Bou (PP) nega les vinculacions amb Fuerza Nueva

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, defensa que els documents en què se’l vincula amb l’antic partit d’extrema dreta Fuerza Nueva són falsos. Reconeix que hi apareix una fotografia d’ell quan era jove però nega haver fet la sol·licitud d’afiliació al partit. De fet, assegura que la signatura que apareix en el document que s’ha fet públic no és la seva.

17:14
   

Qui guanyaria les eleccions segons els sondejos electorals?

Coneix les dades acumulades de les diverses enquestes electorals sobre la ciutat de Barcelona. L’última, del diari digital El Nacional, situa Esquerra al capdavant de la cursa per l’alcaldia, amb el 21 % dels vots, frec a frec amb Barcelona en Comú, amb el 19,8 % dels sufragis. Empat tècnic també en el tercer i quart llocs, amb el PSC (16,4 % dels suports) i BCN Canvi – Cs (15,2 %). Més despenjada queda la llista de Junts per Catalunya, amb l’11,6 % dels vots. A la corda fluixa del 5 % de suports i, per tant, amb la possibilitat o no de tenir representació, hi ha el PP (5,3 %), la CUP (4,1 %) i Barcelona És Capital (4,1%).

14:44
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest divendres al matí. Es reprendrà divendres a la tarda. 

14:16
   

Empaperen la seu d’ERC amb “Salvar Barcelona d”El Maragall Malo’”

La seu d’ERC a Barcelona durant la campanya de les eleccions municipals del 2019 ha aparegut aquest divendres al matí empaperada amb cartells que criden a “Salvar Barcelona d”El Maragall Malo’”. Des d’Esquerra Republicana asseguren que “ningú no ho ha reivindicat”, però fonts del partit afirmen que, “ara per ara, només les joventuts de Ciutadans han fet servir l’expressió “El Maragall Malo”.

14:03
   

Com avancen les enquestes?

Les enquestes i sondejos avancen. Quin percentatge de vot s’endurà cada partit a Barcelona? Consulta l’evolució en aquest gràfic.

13:33
   

Forn (JxC): “El dia que en sortim serem més forts”

L’alcaldable de Junts per Catalunya (JxC), Joaquim Forn, ha intervingut aquest divendres des de la presó de Soto del Real en un acte del partit, en què han participat també l’expresident de la Generalitat  Carles Puigdemont des de Brussel·les i la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi. Forn ha destacat que “el dia que en sortim serem més forts”, perquè, malgrat que “ens volen silenciar, tenim molt suport”.

 

13:21
   

Navas, l’Ohio de Barcelona?

L’estat nord-americà d’Ohio sempre s’agafa de referència per predir quins resultats s’obtindran al global dels Estats Units. Des del 1960, no hi ha hagut cap president que no hagi guanyat en aquell estat. A Barcelona, hi ha un barri que podria agafar aquest rol. Saps quin barri de Barcelona és? El barri de Navas, a Sant Andreu, és el que obté els resultats electorals més similars als globals de la ciutat.

13:12
   

Collboni (PSC): “Els seguim allargant la mà tot i que ens la mosseguin”

En candidat del PSC a l’alcadia, Jaume Collboni, assegura que els socialistes refermen l’aposta pel diàleg en proposar que la fins ara ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, presideixi el Congrés dels Diputats i que el cap de llista dels socialistes al Senat sigui Manuel Cruz. “Els seguim allargant la mà tot i que ens la mosseguin”, ha explicat el candidat a l’alcaldia en una roda de premsa a l’Agència ACN. En aquest sentit, el candidat ha tornat a qualificar de “trist” el bloqueig dels republicans a la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador.

12:54
   

Maragall vol destinar 1.500 milions d’euros al canvi energètic

Ernest Maragall, candidat d’Esquerra, vol destinar 1.500 milions d’euros a la transformació energètica. En matèria d’habitatge, proposa rehabilitar uns 5.000 edificis a Barcelona amb plaques solars al sostre, aïllament als habitatges i adaptació per alimentar vehicles elèctrics al subsol.

L’alcaldable d’Esquerra veu complicat poder fer un cara a cara amb Artadi perquè ha rebut “peticions de Collboni, Valls i Artadi”. En canvi, el més lògic, segons Maragall, seria fer un cara a cara amb “les dues forces que es presenten com a eventuals guanyadores, un debat entre la senyora Colau i jo mateix”.

12:32
   

Puigdemont preveu un “efecte remuntada”

Junts per Catalunya reuneix per primera vegada els candidats del 26-M a les municipals per Barcelona, Joaquim Forn, i a les europees, Carles Puigdemont, en una doble connexió des de la presó de Soto del Real i des de Brussel·les. Forn preveu unes municipals “igualades” i encoratja l’equip a “passar el rasclet” per recollir vots. Puigdemont fa una crida a convertir “cada minut de presó i d’exili” en un vot i augura que tindran un “efecte remuntada” i arribaran al final amb opcions de guanyar.

 

12:28
   

BComú pretén ampliar els serveis de Barcelona Energia

Ada Colau (BComú) presenta propostes en matèria d’energia. La candidata a la reelecció diu que volen ampliar els serveis de Barcelona Energia, la comercialitzadora municipal, i oferir contractes de subministrament d’electricitat a petits comerços. També ha carregat contra Josep Bou (PP) per les declaracions sobre els atemptats de la Rambla i la Guàrdia Urbana. Li demana que deixi de fer declaracions “desafortunades i mesquines” i que respecti les víctimes.

12:19
   

Maragall parla aquest matí sobre transició energètica

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, arriba al Centre Cívic Vil·la Urània per parlar sobre transició energètica. Ho farà acompanyat de Diana Riba, número dos a les eleccions europees. Abans de visitar les instal·lacions, ha saludat els periodistes.

12:15
   

La CUP proposa un “expert LGTBI als municipis”

La CUP desgrana aquest divendres, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, les propostes per a aquest col·lectiu. La diputada Natàlia Sànchez ha criticat que el govern català no tiri endavant el reglament sancionador de la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones LGTBI. El número sis de la llista barcelonina, Leo Bejarano, ha proposat la creació de la figura de “l’expert LGTBI als municipis”, que ha de ser un referent municipal per impulsar les polítiques LGTBI en l’àmbit local.

12:11
   

Valls reclama que es reforcin els grans esdeveniments a la ciutat

Després de l’acte central de campanya d’ahir a la nit, Manuel Valls visita aquest divendres el Saló de l’Automòbil. Des d’aquí ha reclamat que es reforcin els grans esdeveniments a Barcelona perquè “no s’ha fet aquests últims anys”, ha dit. El candidat de BCN Canvi – Cs a les eleccions municipals del 2019 ha dit que la ciutat “ha caigut en molts rànquings”.

12:01
   

Conversa entre Carles Puigdemont, Joaquim Forn i Elsa Artadi (JxCat)

Carles Puigdemont, cap de llista a les europees, Joaquim Forn, cap de llista a les eleccions municipals a Barcelona, i Elsa Artadi, candidata número 2 de Barcelona, conversen per fixar els objectius de Junts per Catalunya el pròxim 26 de maig.

11:42
   

Qui guanyaria les eleccions municipals 2019 a Google?

Quin candidat guanyaria les eleccions municipals si les cerques a Google sobre cadascun d’ells fossin vots a les urnes el 26-M? Així quedaria conformat l’Ajuntament de Barcelona, segons les tendències de cerca dels darrers 30 dies al popular cercador (dades fins a l’inici de la campanya).

11:26
   

El joc de campanya de les eleccions municipals del 2019

Estàs seguint la campanya de les eleccions municipals del 2019? Cada dia et posem a prova amb un joc de preguntes i respostes. Seràs capaç d’endevinar quin polític ha dit cada frase? Contesta el quiz!

11:09
   

Collboni: “Avui demostrem que seguim allargant la mà, tot i que ens la mosseguin”

El candidat del PSC, Jaume Collboni, valora la proposta socialista de fer Batet i Cruz presidents de Congrés i Senat aquest divendres al matí a l’Agència Catalana de Notícies.”Avui enviem un missatge”, diu, “seguim allargant la mà, tot i que ens la mosseguin. Apostem per la via del diàleg i per resoldre els conflictes”.

10:52
   

L’agenda del dia

  • Ernest Maragall (ERC) serà al Centre Cívic Vil·la Urània
  • Jaume Collboni (PSC) oferirà una roda de premsa amb el candidat també a les europees, Javi López
  • Josep Bou (PP) té previst explicar mesures sobre el “top manta”
  • Anna Saliente (CUP) visitarà Palma per fer campanya per a aquest municipi. A la tarda, la CUP parlarà sobre la precarització laboral dels treballadors del sector cultural
10:50
   

L’agenda del dia

  • Ada Colau (BComú) presentarà mesures sobre energia
  • Elsa Artadi (JxC) farà un acte amb Joaquim Forn, connectant des de la presó, i també Carles Puigdemont, des de Brussel·les
  • Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) visitarà Sants. Farà un acte a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza
10:40
   

Artadi critica la proposta d’ERC d’un alcalde de nit: “Un alcalde hi és sempre”

La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions municipals, Elsa Artadi, ha criticat la proposta de Maragall d’implantar un “alcalde de nit” a Barcelona en el proper mandat i s’ha preguntat si ho fa “per poder dormir tranquil” a casa seva. Per això, li ha dit que, si no està preparat per ser “responsable, passi a l’hora que passi” i per tenir “el telèfon connectat les 24 hores i els 365 dies” de l’any, “no t’hi presentis”.

10:22
   

La JEC denega el cara a cara entre Forn i Maragall

La Junta Electoral Central (JEC) ha denegat la sol·licitud d’ERC per celebrar un cara a cara entre l’alcaldable republicà, Ernest Maragall, i el de JxC, Joaquim Forn. La Junta Electoral ha emès la resolució que denega aquesta sol·licitud perquè, segons figura en l’escrit, no s’ajusta al criteri fixat prèviament per aquest mateix organisme.

09:50
   

La CUP presenta les propostes del seu programa en clau LGTBI

El dia abans del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la CUP va explicar en un acte a la plaça de Sants les seves propostes “per millorar la vida” d’aquest col·lectiu. En l’àmbit laboral, per exemple, els cupaires volen crear un distintiu de bones pràctiques per a empreses que facin protocols per evitar la LGTIfòbia i la creació d’una borsa de treball municipal enfocada a persones del col·lectiu.

09:30
   

Bou acusa Ada Colau d’actuar a “esquenes del poble”

Josep Bou acusa l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, de no escoltar els veïns de Barcelona i de fer el que ella “creu convenient”. El candidat del PP dona suport a una concentració convocada pels veïns per protestar contra la intenció de l’Ajuntament de traslladar l’Escola Entença a aquest espai. En aquest sentit, Bou considera que no poden haver barracons a Barcelona i assegura que hi ha edificis municipals suficients per traslladar-hi temporalment les classes.

09:10
   

Maragall es veu governant en solitari

El candidat a l’alcaldia d’ERC, Ernest Maragall, assegura en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que, en l’equador de la campanya electoral, “l’opció de governar en solitari és més clara que mai”. En aquest sentit, reitera que vol substituir Ada Colau i que “com més ho digui Collboni, més lluny està dels nostres plantejaments”.

08:50
   

Collboni vol instaurar una “recepta esportiva”

El candidat dels socialistes, Jaume Collboni, proposa aplicar una “recepta esportiva” per fomentar l’activitat física. Diu que que l’Ajuntament s’hauria de fer càrrec de les despeses de practicar esport quan ho recepti un metge per “millorar la qualitat de vida, estalviar despesa i desmedicalitzar la salut”.

08:31
   

Manuel Valls assegura que està fent història i que serà la sorpresa de la nit

L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, es mostra convençut que guanyarà les eleccions municipals del 2019. En l’acte central de campanya d’aquest dijous, celebrat al Pavelló de la Vall d’Hebron, Valls ha alertat d’un possible tripartit d’esquerres entre Ada Colau (BComú), Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC). Per això, Valls va apel·lar als votants socialistes i de tradició progressista que encara estan indecisos.

Manuel Valls en acte central de campanya

08:10
   

Un candidat “fora de lloc”, un teloner, un discurs malgrat el patrocinador i tres indispensables més

Gairebé en l’equador de la campanya electoral, el diari de campanya continua farcint-se d’anècdotes i moments divertits. Aquesta és la nostra tria per a aquest setè dia de la cursa electoral del 26 de maig: Artadi demanant “perdó” al seu “teloner”, un candidat “fora de lloc” (per la propaganda electoral) i un discurs malgrat el patrocinador. Mira l’altra cara de la campanya, els moments més divertits.

07:50
   

La Sagrada Família pagarà 4,5 milions d’euros per la llicència d’obres

La tinenta d’alcalde i número tres a la llista de BComú, Janet Sanz, anuncia en un acte de campanya que la Sagrada Família pagarà 4,5 milions d’euros per la llicència d’obres. Sanz diu que es tracta de la llicència “més important de la història democràtica” a Barcelona. “S’han acabat els privilegis”, diu Sanz, que afegeix: “L’Església catòlica, com qualsevol altra persona, pagarà llicència”.Janet Sanz Sagrada Família

07:30
   

Joaquim Forn, disposat a debatre amb Maragall a la presó

El candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Barcelona, Joaquim Forn, es mostra disposat a fer un debat a la presó amb l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall. En un tuit, Forn respon el candidat republicà, que ha demanat a la Junta Electoral Central poder debatre amb Forn. El candidat de JxC ha dit que “m’hauria agradat que m’ho digués abans a mi, però si l’autoritzen hi estic disposat”.

21:07
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà divendres al matí

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dijous. Es reprendrà divendres al matí. Bona nit!

20:50
   

Unes 1.200 persones assisteixen a l’acte central de campanya de Manuel Valls

L’ex-primer ministre fa una primera intervenció. “Serem la sorpresa. Guanyarem”, ha dit. L’alcaldable de BCN Canvi – Cs insisteix que són les eleccions municipals més importants des de fa 40 anys.

En aquest sentit, la diputada electa de Cs Inés Arrimadas, que dona suport a la candidatura de Valls, assegura que la victòria de l’ex-primer ministre francès evitarà que Barcelona sigui “la capital de Lacilandia, la capital del llaç groc”.

20:42
   

Josep Bou (PP) se suma a una concentració de la Plataforma d’Afectats Jardins Marcos Redondo

Protesten contra el govern municipal davant la previsió de traslladar l’Escola Entença a barracons que s’instal·larien en aquests jardins. El candidat del PP ha denunciat que l’executiu d’Ada Colau no ha escoltat els veïns i ha assegurat que hi ha altres edificis municipals on es podrien acollir les classes de manera provisional.

20:35
   

Valls com a alternativa a Colau i Maragall

Amb uns minuts de retard arriba el candidat Manuel Valls al Pavelló de la Vall d’Hebron. El candidat de BCN Canvi – Ciutadans aprofitarà aquest acte per reivindicar-se de nou com l’única “alternativa real” a un possible govern d’Ada Colau (BComú) o a un “govern independentista” d’Ernest Maragall (ERC). L’ex-primer ministre francès tancarà aquest acte central de campanya.

20:30
   

Artadi critica la proposta de Maragall d’un alcalde de nit

La número dos de JxC, Elsa Artadi, ironitza sobre la proposta d’un “alcalde de nit” de Maragall. Li ha etzibat que ser alcalde “no és un torn que et cau el boli i te’n vas a casa” i que “si no tens aquest compromís, no et presentis”.

20:21
   

Acte de la CUP per la igualtat del col·lectiu LGTBI

La CUP Capgirem Barcelona té a la llista set persones LGTBI. Avui, el dia abans del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia, han fet una acte per reclamar la igualtat de drets per al col·lectiu. Bernat Aragó, de la Crida LGBTI, ha criticat “el capitalisme rosa” que s’ha apoderat de la lluita LGTBI per fer-ne “un nínxol de mercat”. I n’ha posat d’exemples el Pride i Eurovisió.

20:16
   

La sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros

La tinenta d’alcalde i número tres a la llista de BComú, Janet Sanz, ha anunciat en un acte de campanya, aquest dijous al vespre, que la Sagrada Família haurà de pagar 4,5 milions d’euros per obtenir la llicència d’obres.  Ha estat durant un míting al barri de la Sagrada Família. Sanz ha dit que es tracta de la llicència “més important de la història democràtica” a Barcelona.

20:05
   

Acte central de Barcelona pel Canvi – Ciutadans

Tot a punt perquè comenci l’acte central de campanya de Manuel Valls al Pavelló de la Vall d’Hebron. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans rebrà el suport de personalitats com el número tres de la llista, Celestino Corbacho, d’un dels fundadors de Ciutadans, Albert Boadella, i de la diputada electa al Congrés Inés Arrimadas.

20:01
   

ERC promet el cobriment de la ronda de Dalt

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, proposa des d’un acte al Mas Guinardó el cobriment de la ronda de Dalt. Diu que ERC ho farà “amb cura”, a diferència —diu— del que ha fet el govern d’Ada Colau a l’altura del Mercat de la Vall d’Hebron.

19:55
   

Les propostes del PSC sobre esports

El candidat dels socialistes, Jaume Collboni, presenta davant del Palau d’Esports, al Poble-sec, el seu pla sobre esports i promet rehabilitar aquest espai com a centre esportiu. A més, proposa fer gratuït l’accés als gimnasos municipals als majors de 65 anys.

19:42
   

ERC vol resoldre el pla dels Tres Turons

La número dos de la llista d’ERC, Elisenda Alamany, diu que “cal resoldre d’una vegada per totes” el pla dels Tres Turons. Assegura que cal transformar-los per fer “el gran parc públic que necessita aquesta ciutat”.

19:34
   

JxC visita Ciutat Vella

Junts per Catalunya arrenca el seu míting d’avui a Ciutat Vella reivindicant la tasca de Joaquim Forn com a tinent d’alcalde de seguretat durant el mandat de Xavier Trias.

19:30
   

Forn accepta el cara a cara amb Maragall

El candidat de JxC, Joaquim Forn, ha fet un tuit des de la presó. Ha dit que li hauria agradat que el candidat republicà, Ernest Maragall, l’informés personalment de la petició que ha fet ERC a la JEC per fer un debat a la presó. De totes maneres, Forn ha acceptat el cara a cara si finalment l’autoritzen.

19:24
   

El candidat republicà visita el Guinardó

Ernest Maragall (ERC) arriba al Guinardó després de gravar un debat en una ràdio amb la resta de candidats. La primera reflexió que fa és que el socialista Jaume Collboni li ha buscat el cos a cos des del primer minut.

19:15
   

Com avancen les enquestes?

Ja fa set dies que els candidats a l’alcaldia són en campanya per arribar a l’Ajuntament. Què en diuen les enquestes? Consulta com evolucionen els diferents sondejos respecte als alcaldables de Barcelona.

18:52
   

La porra de les municipals

Qui creus que guanyarà les eleccions? Quedarà un Ajuntament molt fragmentat? Fes la teva porra per a les municipals i consulta si coincideix amb la predicció de la resta d’usuaris.

18:34
   

Totes les candidatures per a les municipals

Coneixes tots els candidats a l’alcaldia? Consulta els alcaldables i les llistes de persones que opten a entrar a l’Ajuntament de Barcelona.

18:06
   

Recupera els millors moments de la cursa per l’alcaldia

T’has perdut el diari de campanya? Recupera la cara més divertida del dia a dia de les municipals. Imatges curioses, frases enginyoses, esports i cançons dels alcaldables. Tot el que dona de si la campanya electoral a Barcelona.

17:30
   

Ernest Maragall, el candidat d’avui al programa ‘bàsics’

Aquest vespre el candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, visitarà el programa ‘bàsics’. Ho farà en el marc de la programació especial durant la campanya per a les eleccions municipals del 26 de maig. Abans d’escoltar la seva intervenció, ja saps tot el que cal sobre l’alcaldable republicà?

14:31
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aqeusta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dijous al matí.. Es reprendrà aquest dijous a la tarda.

14:29
   

Maragall i Collboni s’enganxen en una discussió sobre “bons i mals catalans”

Retrets entre Jaume Collboni i Ernest Maragall per una discussió sobre “bons i mals catalans”. El candidat del PSC ha atribuït aquest dijous a Ernest Maragall haver dit que els socialistes no són “bons catalans” i els ha acusat de fer distincions. El republicà li ha respost poc després en una roda de premsa a l’Agència EFE en què ha lamentat que el socialista tergiversi les seves paraules: “No hi ha dret, no és veritat, no ho hem dit mai”.

14:10
   

Artadi (JxC) acusa Colau de desatendre les necessitats del port i l’aeroport

La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipals, Elsa Artadi, ha lamentat aquest dijous la manca d’inversions de l’estat en infraestructures com el port de Barcelona i l’eroport. “Des del 1978 no s’ha construït ni un sol quilòmetre nou de Rodalies”, ha dit Artadi, i l’únic que han fet a l’aeroport “ha estat canviar el nom”. Davant d’això, creu que a Ada Colau “no li importa”.

13:56
   

El PP proposa canviar el nom de la plaça de Francesc Macià pel de Montserrat Caballé

El candidat del PP, Josep Bou, ha parlat dels noms dels carrers de Barcelona en el setè dia de campanya electoral. Ha proposat canviar la plaça de Francesc Macià pel nom de Montserrat Caballé perquè considera que la soprano barcelonina, que va morir fa set mesos, és estimada “per tothom”. En canvi, del que va ser president de la Generalitat de Catalunya ha dit que va ser el “mirall del colpisme” perquè es va aixecar contra la república espanyola.

13:37
   

Saliente (CUP): “La defensa al maragallisme impedeix polítiques transformadores”

La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha criticat aquest dijous que el govern de Barcelona en Comú no els hagi “buscat com a soci preferent” el darrer mandat i que hagi preferit, en canvi, “partits més a la dreta com el PSC i ERC”. Ho ha dit en el cicle de conferències Primera Plana, organitzat per ‘El Periódico’. Ha criticat que la majoria de partits s’emmirallin en la Barcelona de l’alcalde Pasqual Maragall: “La defensa del maragallisme impedeix que es facin polítiques transformadores”.

13:20
   

El PP col·loca per error un cartell de Josep Bou a l’Hospitalet de Llobregat

El PP de Barcelona ha col·locat per error un cartell de propaganda electoral, amb la cara de Josep Bou, en un panell al centre de l’Hospitalet de Llobregat. El cartell s’ha instal·lat a la cruïlla de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer d’Isabel Catòlica, entre el barri de Sant Josep i el barri Centre de l’Hospitalet.

cartell josep bou candidat pp eleccions municipals 2019

13:14
   

Manuel Valls, contra la mesura del 30 % a habitatge assequible

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha criticat que es destini el 30 % de les noves promocions a habitatge assequible. L’ex-primer ministre francès creu que la intenció és bona, però que “provoca una baixada de la inversió“. En aquest sentit, proposa reduir la “burocràcia municipal” per animar el sector privat a construir “més i millor” a la ciutat.

13:00
   

Colau vol fer de Barcelona un referent contra la violència masclista

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha defensat Barcelona com “la punta de llança” del feminisme per erradicar la violència masclista. Per això ha proposat un pacte de ciutat que impulsi “les relacions lliures i consentides”. “Volem treballar de forma generalitzada a tota la ciutat, detectant sectors empresarials, del comerç, del transport, i que aquest pacte pugui prevenir la violència masclista”, ha dit.

12:56
   

Ernest Maragall (ERC) demana a la Junta Electoral un cara a cara a la presó amb Joaquim Forn (JxC)

Ernest Maragall ha demanat a la Junta Electoral que autoritzi un cara a cara amb Joaquim Forn (JxC) a la presó de Soto del Real, on estan els independentistes presos mentre dura el judici del procés. El republicà ha respost així a la carta que li va enviar la número dos de JxC, Elsa Artadi, en què reclamava un debat a dos entre ella i Maragall de cara a les eleccions municipals 2019.

12:48
   

Collboni: “Avui hem vist renéixer la coalició del veto al diàleg”

El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, ha volgut fer costat a Miquel Iceta durant la votació al Parlament de Catalunya que ha bloquejat la designació com a senador del primer secretari del PSC. Per Collboni, aquest dijous s’ha escenificat una reedició de la unió entre la dreta i els partits independentistes que ja va bloquejar els pressupostos de Pedro Sánchez: “Hem vist renéixer la coalició del veto al diàleg”.

12:35
   

Entrevista a Ernest Maragall, aquest dijous, al ‘bàsics’

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions municipals del 2019, Ernest Maragall, visita aquest dijous el programa ‘bàsics’, de betevé, en el seguit d’entrevistes a tots els caps de llista municipals. Concretament, Maragall serà entrevistat aquest dijous, 16 de maig, a les 20.35 h, en el programa d’actualitat política de la televisió pública de Barcelona.

12:23
   

Un ciclista massa veloç, una cantant no oficial de rumba, cadires buides i cinc indispensables més

Sisè dia. Els candidats es bolquen a fer campanya. S’enfilen en bicicletes amb americana, corbata i sabates de vestir, intenten amagar les cadires sobrants dels actes i accepten regals, de bon grat, encara que siguin retrats amb poca semblança amb el candidat. Recupera aquí les imatges més curioses i divertides del dia.

12:06
   

Bou diu que Francesc Macià va ser “el mirall del colpisme”

El PP proposa canviar la plaça de Francesc Macià per plaça de Montserrat Caballé. El candidat a l’alcaldia, Josep Bou, ha dit que cal substituir el nom del que va ser president de la Generalitat de Catalunya perquè va ser “el mirall del colpisme”, que més tard, ha dit, va precedir Lluís Companys. Bou també ha apostat per canviar el passeig de Lluís Companys pel de Joan Antoni Samaranch. Pel candidat, tant Samaranch com Montserrat Caballé són persones que han fet bé per a Barcelona perquè l’han “fet gran i l’han fet créixer” i, segons Bou, són personalitats estimades per gairebé tothom.

12:01
   

Colau proposa un pacte de ciutat que impulsi relacions “lliures i consentides”

Ada Colau vol que Barcelona sigui un referent contra la violència masclista. Per això proposa un pacte de ciutat que impulsi relacions “lliures i consentides” i que arribi a diferents sectors, més enllà del de l’oci nocturn.

11:53
   

Maragall demana un debat a la presó amb Joaquim Forn

Maragall, candidat d’esquerra, demana a la Junta Electoral celebrar a la presó un debat amb Joaquim Forn, candidat de Junts per Catalunya. Obre la porta també perquè hi puguin participar la resta de candidats a l’alcaldia.

11:32
   

Artadi acusa l’Estat de “castigar” el port i l’aeroport de Barcelona

La número dos de JxC a les eleccions municipals, Elsa Artadi, presenta les mesures de la candidatura de Joaquim Forn en matèria d’infraestructures i impuls econòmic. Acusa l’estat de “castigar” el port i l’aeroport de Barcelona i Colau de no fer “diplomàcia” per posar-hi remei.

11:29
   

Maragall (ERC) proposa la figura d’un “alcalde de nit”

El republicà Ernest Maragall proposa la figura d’un “alcalde de nit”, que supervisi la seguretat a la ciutat i altres serveis en aquella franja del dia. Assegura que és un model ja provat a altres ciutats europees. A més, reclama 500 agents més de la Guàrdia Urbana i 500 més dels Mossos d’Esquadra.

11:17
   

Manuel Valls, sobre Maragall: “És un perill”

Manuel Valls, candidat de BCN Canvi – Cs, ha criticat que ERC voti “no” a la designació de Miquel Iceta com a senador. Assegura que això demostra que l’independentisme “és sectari”. Sobre el candidat a l’alcaldia Ernest Maragall, el considera un “perill per a Barcelona” perquè, entre altres coses, vol pactar amb “qui representa el fracàs que ha provocat el deteriorament de la ciutat”, ha dit, fent referència a una possible entesa entre Maragall i Ada Colau (BComú).

11:11
   

Ernest Maragall, a l’Agència EFE

Ernest Maragall (ERC) se sotmet a les preguntes dels periodistes de campanya a la seu de l’Agència EFE. Arriba del Parlament i comença parlant de les propostes de seguretat per a Barcelona.

11:06
   

Collboni segueix al Parlament el veto a Iceta

El candidat del PSC a l’alcadia, Jaume Collboni, ha seguit aquest matí de ben aprop la sessió al Parlament de Catalunya on s’ha votat en contra de la designació del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, com a senador. Ahir Collboni va dir que era “evident” que les relacions amb els republicans en sortirien perjudicades.

10:58
   

La CUP critica Colau per no haver-los buscat com a soci preferent

La candidata de la CUP Anna Saliente fa aquest dijous la seva conferència al Primera Plana d’’El Periódico’. Malgrat reconèixer “l’esforç” de BComú a “combatre les desigualtats” ha assegurat que “la defensa del maragallisme impedeix que es facin polítiques transformadores”. Ha criticat el govern Colau que el darrer mandat no s’hagi buscat la CUP “com a soci preferent” i s’hagi tendit a buscar partits “més a la dreta”, com el PSC i ERC. Saliente també ha acusat Josep Bou de masclista: “Quan diu que les dones són més simpàtiques o quan va dir que m’ha fet riure i li ha costat”.

10:42
   

Valls, en contra del 30 % a habitatge assequible

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, fa una atenció als mitjans de comunicació a l’Agència Catalana de Notícies. Està en contra de la mesura de destinar el 30 % de noves promocions a habitatge de lloguer assequible. “La intenció és bona, però provoca una baixada de la inversió”, ha dit. En aquest sentit, aposta per reduir la “burocràcia municipal” per animar el sector privat a construir “més i millor”.

Manuel Valls a l'ACN

10:33
   

L’agenda del dia

  • Ernest Maragall (ERC) continua la campanya electoral al barri de la Prosperitat.
  • Jaume Collboni (PSC) té previst anar al Parlament per seguir la votació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a president del Senat. A la tarda parlarà sobre polítiques d’esports.
  • Josep Bou (PP) vol parlar sobre el nomenclàtor i a la tarda té previst participar en la manifestació Salvem Jardins Marcos Redondo.
  • Anna Saliente (CUP) concedirà tres entrevistes a mitjans i la CUP, amb Jordi Magrinyà, donarà suport a la vaga d’estudiants convocada per a aquest dijous, 16 de maig.
10:31
   

L’agenda del dia

  • Ada Colau (BComú) centra el dia en les polítiques sobre el feminisme. A la tarda també tindrà espai per parlar sobre urbanisme.
  • Elsa Artadi (JxC) parlarà sobre infraestructures al matí i a la tarda visitarà Ciutat Vella.
  • Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) fara aquest dijous l’acte central de campanya.
10:10
   

Maragall pregunta a Colau si tornarà a pactar amb els socialistes

El republicà Ernest Maragall reclama a Ada Colau que digui si reeditarà el pacte de govern que va signar el 2016 amb els socialistes.

Ernest Maragall durant un acte de campanya a Sant Andreu

09:47
   

La CUP i Vox coincideixen a Nou Barris a pocs metres

La CUP i Vox programen dos actes de campanya a Nou Barris ben a prop l’un de l’altre. Els cupaires, just al davant de l’estació de Torre Baró, i els d’ultradreta, a la Biblioteca Zona Nord, a uns 50 metres de distància. Els cupaires donen suport a una concentració antifeixista i el número dos de la formació, Jordi Magrinyà, titlla l’acte de Vox de “provocació”. L’acte de la CUP Capgirem Barcelona era per reclamar la municipalització de les línies 80,81 i 82 d’autobús.

09:30
   

Bou aposta per evitar l’entrada de vehicles a Barcelona per reduir la contaminació

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, creu que cal reduir la contaminació a Barcelona amb mesures que intentin impedir l’entrada de cotxes de fora de la ciutat. L’alcaldable popular proposa fer aparcaments a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), una mesura que implicaria altres ajuntaments, i bonificar el 50 % del bitllet a aquells usuaris que utilitzin el pàrquing i decideixin desplaçar-se a la capital catalana en tren.

Josep Bou (PP)

09:08
   

L’última proposta de Valls: gratacels a la Sagrera i Glòries

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, vol que es permeti construir gratacels a la Sagrera. L’alcaldable qüestiona que no es puguin fer aquest tipus d’edificis a la ciutat en indrets com la Sagrera i Glòries, amb la “centralitat” que representaran quan finalitzin les obres d’aquests dos espais.

Per altra banda, Valls diu que “el turisme no és l’enemic de Barcelona”, en resposta a la gestió que n’ha fet el govern d’Ada Colau.
Manuel Valls a l'Hotel Gallery

08:50
   

Artadi demana un cara a cara a Maragall

La número dos de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, repta l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, a un debat cara a cara. Artadi ha fet arribar una carta al candidat republicà en què li demana “abordar els problemes que té Barcelona i la millor manera de resoldre’ls”.

08:31
   

Colau pregunta a Maragall si vol una gestió pública de l’aigua

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, carrega contra el republicà Ernest Maragall i li demana si està a favor de la gestió pública de l’aigua o no. Colau es compromet a rebaixar la tarifa un 16 per cent.

Ada Colau

08:07
   

Collboni apel·la al vot útil no independentista

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’erigeix en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, com l’única opció per evitar subordinar Barcelona al procés independentista. “Soc el candidat amb més possibilitats perquè soc el que pujo a les enquestes”, ha assegurat.

07:51
   

Forn vol governar amb Esquerra Republicana

Joaquim Forn, candidat de Junts per Catalunya, diu des de Soto del Real que vol governar amb Esquerra, com s’ha fet a la Generalitat. En una entrevista a elnacional.cat, ha instat els republicans a dir clarament amb qui prefereixen pactar ells.

07:28
   

Forn diu que vol ser alcalde, no una foto en un fanal

El candidat de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, diu des de la presó, en una entrevista a elnacional.cat, que no ha comès cap delicte i es mostra convençut que sortirà en llibertat d’aquí a un mes, quan acabi el judici.

20:32
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà dijous al matí

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimecres. Es reprendrà dijous al matí.

20:23
   

Artadi proposa un “cara a cara” amb Maragall

La número dos de JxC a les eleccions municipals del 2019, Elsa Artadi, ha proposat per carta un “cara a cara” amb el candidat d’ERC, Ernest Maragall. Ho ha dit en un acte aquesta tarda a Nou Barris. Artadi ha explicat que vol discutir “quina ciutat volem” perquè, diu, “en no acceptar la llista unitària ara toca competir”.

L’exconsellera espera que Maragall accepti l’oferta. Aquí pots llegir la carta que Artadi ha enviat a Maragall

20:18
   

Maragall es mostra “enfadat” amb el PSC

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, diu estar “enfadat” amb el PSC, un partit que, segons diu, “es fa dir socialista i català però que ha renunciat als dos conceptes.”

L’alcaldable republicà ha dit que demà votaran que no a l’elecció de Miquel Iceta com a president del Senat perquè el Parlament de Catalunya “no es deixa donar ordres, no és el pati privat de Pedro Sánchez”.

Ernest Maragall de campanya

20:13
   

Sona la rumba ‘Filla del Guinardó’ en l’acte de Colau

L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha arribat a l’acte del Poblenou sota la música de la rumba ‘Filla del Guinardó’. És la primera vegada que sona aquesta cançó en un acte de la candidatura.

20:11
   

Bou, a favor d’aparcaments al costat d’estacions de FGC

Sobre mobilitat, Josep Bou (PP) s’ha referit a la contaminació. Ha admès que calen mesures per revertir la situació i aposta per evitar l’entrada de vehicles de fora de Barcelona construint aparcaments al costat de les estacions de FGC. També proposa que el consistori subvencioni el 50% del bitllet als usuaris que utilitzin aquests pàrquings. El candidat del PP rebutja, en canvi, imposar taxes o peatges per entrar a la ciutat.

Josep Bou (PP)

20:03
   

Laura Masvidal admet sentir-se “molt enfadada” per l’entrevista a Forn

Laura Masvidal, dona de l’alcadable de JxC, Joaquim Forn, admet sentir-se “molt enfadada” per haver escoltat la seva parella des de Soto del Real. Forn ha concedit aquesta tarda una entrevista a El Nacional. “Aquells que ens fan concessions no ens garanteixen cap dret”, ha dit Masvidal, que ha afegit: “Hi ha hagut problemes tècnics resolts per un tècnic de so que és un patata“.

Masvidal ha reblat a Marchena: “Del ‘se sienten, coño’, al ‘no me replique’ només hi ha una pistola”.

Laura Masvidal a un acte a Nou Barris

19:58
   

Bou, contra els carrils bici “absurds” del govern de Colau

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, aposta per retirar els carrils bici “absurds” que ha fet BComú en l’últim mandat. En posa d’exemple el del carrer de Ganduxer amb Borí i Fontestà. L’alcaldable del PP creu, a més, que és un error fer-los bidireccionals per qüestions de seguretat. Demana que es consensuïn les actuacions amb les associacions veïnals i de comerciants.

Josep Bou

19:55
   

Maragall, sobre el no a Iceta al Senat: és de “responsabilitat”

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, diu que el no del partit per fer Iceta senador és de “responsabilitat”. Ha afegit que no pot ser que el Govern espanyol digui al Parlament qui ha de designar.

Ernest Maragall i Elisenda Alamany

19:43
   

Neus Munté (JxC) fa campanya a Nou Barris

La número tres de Junts per Catalunya a l’alcaldia, Neus Munté, apel·la al record que té Nou Barris a l’alcaldable Joaquim Forn per implicar el districte, diu, en “l’onada de canvi urgent i necessària a Barcelona“.

Neus Munté a Nou Barris

19:38
   

Collboni acusa de “sectarisme” el veto d’ERC a l’elecció d’Iceta al Senat

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha dit que Ernest Maragall (ERC) ha “involucionat políticament” i considera que està demostrant “sectarisme” participant en el veto a Miquel Iceta al Senat. “Combatrem democràticament aquells que utilitzen les institucions per al procés independentista”, ha dit Collboni.

Jaume Collboni

19:27
   

Colau pressiona Maragall per la municipalització de l’aigua

Ada Colau, al Poblenou, exigeix a Ernest Maragall (ERC) que sigui clar i digui si està a favor de la gestió pública de l’aigua. La candidata de BComú es compromet a rebaixar un 16 % la tarifa de l’aigua i pregunta a Maragall si ho vol.

Ada Colau

19:16
   

Concentració contra la presència de Vox a Torre Baró

Algunes desenes de persones es concentren davant de l’estació de Renfe de Torre Baró contra la presència de Vox al barri. El partit d’extrema dreta hi fa un acte de campanya amb la presència del líder del partit, Santiago Abascal.

19:07
   

Collboni visita els horts comunitaris de la plaça de les Ceràmiques Vicenç

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha visitat els horts comunitaris de la plaça de les Ceràmiques Vicenç, a les Corts. Aquí, els veïns hi reclamen la construcció d’una residència.

18:48
   

Retiren cadires a l’acte de BComú al Poblenou

L’acte que la candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, està celebrant al Poblenou no ha tingut l’aforament esperat. Per això, la candidatura ha optat per retirar tres files de cadires per evitar que se’n vegin de buides. 

Acte d'Ada Colau a Poblenou

18:29
   

Es reprèn l’entrevista a Joaquim Forn (JxC), tot i els problemes tècnics

Les dificultats tècniques en l’entrevista d’El Nacional al candidat de JxC a les eleccions municipals del 2019, Joaquim Forn, ha fet que la cita s’hagi reprès més tard del previst. Ja està en marxa i la pots seguir en directe.

18:22
   

Jaume Collboni (PSC), a les 20.35 h al ‘bàsics’, de betevé

Continuen les entrevistes als candidats a les eleccions municipals del 2019. Després de les visites d’Anna Saliente (CUP) i Josep Bou (PP), aquest vespre és el torn de l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni. Serà entrevistat a les 20.35 h al ‘bàsics’. de betevé. Podràs seguir-ho en directe aquí.

18:14
   

Un acte de Vox i un altre de la CUP, a tocar

La Biblioteca Zona Nord, a Torre Baró, acull aquest vespre un acte de Vox, amb Santiago Abascal. A tocar, al davant de l’estació de Renfe, la CUP hi ha organitzat un acte per parlar de transport públic. La zona està completament blindada pels Mossos d’Esquadra.

Biblioteca Zona Nord

18:04
   

Manuel Valls vol que es permeti construir gratacels a la Sagrera

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha qüestionat que no es puguin construir gratacels a Barcelona. Creu que la construcció d’aquests edificis al “sector de la nova centralitat que representaran la Sagrera i Glòries” és compatible a mantenir el caràcter urbanístic, diu, de barris com el Gòtic.

Sobre el turisme, Valls ha criticat la gestió que n’ha fet el govern d’Ada Colau durant els últims quatre anys. “El turisme no és l’enemic”, ha sentenciat.

Manuel Valls

17:50
   

Les desigualtats, a debat a les 21.45 h a betevé

Quines propostes fan els grups municipals per revertir les desigualtats a la ciutat? A les 21.45 h a betevé podràs seguir el debat entre representants dels partits sobre aquesta matèria per la TDT i pel web.

Abans, a les 21.15 h, s’emetrà un reportatge basat en el projecte digital des-iguals.

17:35
   

Joaquim Forn, convençut que serà a Barcelona quan es constitueixi el Ple

L’alcable de JxC, Joaquim Forn, està fent una entrevista a El Nacional des de Soto del Real. El candidat, en presó preventiva, s’ha mostrat convençut que el dia que es constitueixi el Ple Municipal ell serà a Barcelona

L’entrevista s’ha aturat per problemes tècnics i està previst que es reprengui a partir de les 18 hPots seguir-la en directe aquí

17:29
   

Artadi no descarta no implementar peatges d’entrada a Barcelona

La número dos de Junts per Catalunya a l’alcaldia, Elsa Artadi, va afirmar en el debat de betevé que està a favor d’aplicar peatges d’entrada a Barcelona. Ara, però, hi ha afegit matisos. Fia el seu suport a la mesura segons com funcioni la zona de baixes emissions (ZME), que restringeix l’entrada dels vehicles més contaminants a la ciutat.

Elsa Artadi

17:21
   

Programes electorals de les eleccions municipals

BComú, JxC, ERC, BCN Canvi – Cs, el PSC, el PP, la CUP i Barcelona És Capital són algunes de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 2019. Què proposen? Consulta els programes electorals dels partits que es presenten per guanyar l’alcaldia de Barcelona.

17:09
   

Comença l’entrevista d’El Nacional amb el candidat de JxC, Joaquim Forn

L’alcaldable de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019, Joaquim Forn, concedeix la seva primera entrevista en directe des del novembre del 2017, quan va ingressar a la presó de Soto del Real. Pots seguir en directe l’entrevista a El Nacional aquí.

14:10
   

El minut a minut de la campanya electoral es reprendrà aquesta tarda

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimecres al matí.

14:06
   

La rumba de Colau: ‘Filla del Guinardó’

La rumba de Colau ja ha arribat. Barcelona en Comú ja té nova cançó per a la campanya de les eleccions municipals 2019 a Barcelona. Aquest dimecres s’ha estrenat la rumba ‘Filla del Guinardó’ que fa un repàs a la figura i la trajectòria de l’alcaldessa i candidata a la reelecció Ada Colau, nascuda en aquest barri de Barcelona. Es tracta d’una col·laboració que inclou activistes del partit (BComú) però també artistes musicals com Nacho Vegas, la trompetista i cantant Andrea Motis, Marinah, Miqui Puig i DeCarmela.

13:54
   

Artadi proposa limitar la velocitat a 30 km/h a més carrers

Elsa Artadi proposa “limitar la velocitat a 30 km/h a més carrers” per reduir les emissions contaminants, “pacificar les voreres per als vianants” i “millorar la convivència” a les calçades dels carrers per a la resta de models de transport.

13:46
   

Collboni creu que el veto a Iceta al Senat demostra que ERC “vol viure en el conflicte”

El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni, considera que l’actitud d’Esquerra Republicana és “sectària i antiinstitucional” per la voluntat dels republicans de vetar al Parlament de Catalunya la designació del secretari general dels socialistes, Miquel Iceta, com a senador perquè pugui presidir la cambra alta. L’alcaldable ha apuntat que “el que demostra és que Esquerra vol viure en el conflicte permanent, perquè això els afavoreix políticament”.

13:24
   

Bou, sobre el 17-A: “Si la Urbana hagués portat armes llargues no hauria passat”

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha defensat que l’atemptat de la Rambla del 17-A es podria haver evitat si la Guàrdia Urbana hagués tingut equipament i preparació més acurats: “Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues no hauria passat això”, ha assegurat Bou durant l’esmorzar Primera Plana, organitzat per ‘El Periódico’.

13:05
   

Saliente (CUP): “A Barcelona no s’hi ha de construir més”

La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha assegurat en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies que “no s’ha de construir més a la ciutat de Barcelona”. Creu que, per resoldre el problema de l’habitatge, el que cal fer és “mobilitzar tot el parc de pisos buits”. Construir-ne més, contribuiria a “densificar més la ciutat” i evitaria que els solars buits es puguin destinar, ha dit, a fer zones verdes.

12:50
   

Valls allarga la mà al PSC i al PP per evitar “l’aliança del populisme i el separatisme”

Manuel Valls torna a fer campanya a l’Hotel Gallery per presentar quatre manifestos que donen suport a la seva candidatura. Estan signats per personalitats polítiques, culturals i de la societat civil, com els fundadors de Ciutadans Albert Boadella, Francesc de Carreras o Arcadi Espada. L’ex-primer ministre francès allarga la mà al PSC i al PP per pactar un govern municipal que eviti “l’aliança del populisme amb el separatisme”.

12:24
   

ERC promet tancar la presó de dones de Wad-Ras

ERC promet agilitzar el tancament de la presó de dones Wad-Ras i consultar el districte per decidir què s’hi fa en lloc d’aquest equipament. El cap de llista, Ernest Maragall, hi havia d’anar, però al final no hi ha acudit perquè tenia reunió al Parlament.

12:10
   

Què saps de Josep Bou (PP)?

D’Osona, independent i empresari. Josep Bou pren el relleu d’Alberto Fernández Díaz al capdavant de la llista del PP per a les eleccions municipals del 2019. Coneix més detalls i curiositats de la vida del número u de la llista del Partit Popular amb aquest joc de preguntes i respostes.

11:42
   

Ada Colau vol convertir 10 centres concertats en escoles públiques

Ada Colau, acompanyada del número dos, Joan Subirats, i de l’exconseller d’Educació Joan Manuel del Pozo, anuncia la voluntat de convertir en el proper mandat 10 centres concertats en escoles públiques. Aquest mandat ja hi ha hagut un cas: l’antiga Escola Sant Vicenç de Paül serà el nou Institut Escola Arts.

11:36
   

Bou no es considera feminista però defensa la igualtat de gènere

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha negat ser feminista perquè “les ideologies” l’espanten. Tot i això, ha assegurat que defensa a “ultrança” la igualtat entre homes i dones. En la seva argumentació, ha posat d’exemple la seva empresa, en què, assegura, que tots els càrrecs directius són dones. De fet, ha explicat que el 80 % de la plantilla són dones.

11:24
   

Entrevista a Jaume Collboni, aquest dimecres al ‘bàsics’

El candidat del PSC per a les eleccions municipals, Jaume Collboni, visitarà aquest dimecres el programa ‘bàsics’, de betevé, en la sèrie d’entrevistes a tots els caps de llista municipals. Collboni serà entrevistat aquest dimecres, 14 de maig, a les 20.35 h en el programa d’actualitat política de la televisió pública de Barcelona.

11:11
   

L’agenda dels candidats

  • Jaume Collboni (PSC) presentarà el pacte per a la gent gran.
  • Josep Bou (PP) participarà en el col·loqui Primera plana i a la tarda farà una roda de premsa sobre mobilitat.
  • Anna Saliente (CUP) visitarà el Mercat de Sant Antoni amb Eulàlia Reguant per parlar sobre gentrificació.
  • Ernest Maragall (ERC) serà aquest dimecres a la tarda a la plaça d’Orfila.
11:05
   

L’agenda dels candidats

  • Ada Colau (BComú) presentarà mesures sobre educació a la plaça del Doctor Letamendi i, a la tarda, serà a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz.
  • Elsa Artadi (JxC) acompanyarà el president, Quim Torra, al TSJC, on està citat a declarar pels llaços groc.
  • Manuel Valls (BCN pel Canvi – Cs) farà una conferència de premsa al Gallery Hotel i a Tribuna Barcelona.
10:55
   

Saliente afirma que no s’ha de construir més sinó “mobilitzar el parc de pisos buits”

Anna Saliente, candidata de la CUP, ha visitat l’Agència Catalana de Notícies en la roda de conferències de premsa als candidats. Sobre habitatge, ha dit que la CUP creu que “a Barcelona no s’ha de construir més per no fer més densa la ciutat” i per afavorir la creació de zones verdes. En lloc d’això, el que cal fer és “mobilitzar el parc de pisos buits”. Sobre el vot en contra de la CUP a la designació d’Iceta per al Senat, ha dit que “no es pot fer cap concessió al partit del règim i del 155”.

10:45
   

La CUP fa una concentració contra el feixisme a la plaça d’Artós, “el cor de la bèstia”

La llista de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions municipals s’ha concentrat a la plaça d’Artós, a Sarrià, aquest dimarts. El número dos de la candidatura, Jordi Magrinyà, l’ha qualificat de “l’espai de referència del feixisme”. Ha dit que “fins i tot els Mossos d’Esquadra” el consideren així. I ha posat d’exemple que es va portar aquí l’afició “neonazi” de l’Olympique de Lió.

10:42
   

Les desigualtats, a debat

A partir de les 22.10 h d’aquest dimecres, tindrà lloc a betevé el debat sobre desigualtats amb els grups polítics amb representació a l’Ajuntament. El programa tindrà un representant de cada formació amb Laura Pérez (BComú), Neus Munté (JxC), Marilén Barceló (Barcelona pel Canvi – Ciutadans), Montse Benedí (ERC), Montserrat Ballarín (PSC), Jordi Magrinyà (CUP ) i Inma Delgado (PP).

10:23
   

Collboni assegura que ERC vol “viure en el conflicte permanent”

Jaume Collboni se sotmet a les preguntes dels periodistes que segueixen la campanya a l’Agència EFE. Sobre el possible veto d’Esquerra a designar Iceta com a senador, el candidat assegura que els republicans “volen viure en el conflicte permanent, trenquen les regles del joc i tenen una posició sectària”.

Jaume Collboni a l'Agència EFE

10:00
   

Bou, en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, es compromet a donar el sou de regidor a “associacions o a algú que ho necessiti”

Josep Bou ha assegurat que si entra a l’Ajuntament no cobrarà el sou de regidor que li pertocaria perquè no vol “diners públics”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, el candidat del PP a l’alcaldia s’ha compromès a donar el seu salari a “associacions o a algú que ho necessiti”.

09:41
   

Bou i Valls, absents al debat amb manters

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans qualifica aquesta trobada com “un espectacle” que, segons diu, contribueix a una “exposició de la misèria”. Valls denuncia que la venda ambulant és un moviment dirigit per màfies, i ha dit que ara s’exhibeix electoralment.

El candidat del PP, Josep Bou, considera que assistir al debat suposa legitimar l’activitat del “top manta”.

09:20
   

Cinc alcaldables participen al debat sobre el la venda a la manta

Cinc dels candidats a les eleccions municipals exposen la seva visió sobre la venda a la manta. En un debat organitzat per Casa Nostra, Casa Vostra, Ada Colau, Elsa Artadi, Ernest Maragall, Jaume Collboni i Anna Saliente es posicionen. Colau (BComú) reivindica el “carnet de veïnatge”, Artadi (JxC) considera el “top manta” un problema d’espai públic i Maragall (ERC) proposa fer un cens dels venedors. Collboni (PSC) destaca la necessitat de diàleg i entesa en aquest tema i diu que cal complir les normes de l’espai públic. Saliente (CUP) considera que també hi ha altres col·lectius que ocupen l’espai públic com els turistes.

09:00
   

Collboni s’envolta d’amics en una festa per impulsar la candidatura

La plataforma Compromís per Barcelona, que agrupa mig miler de personalitats de la societat civil, dona suport a la candidatura socialista en un acte al Port Olímpic. Entre els assistents, els exalcaldes Joan Clos i Jordi Hereu, l’exdiputada del PSOE Ana Balletbò, l’exdirector de Cultura de l’Ajuntament Xavier Marcé i el dissenyador Javier Mariscal.

Collboni a la festa de Compromís per Barcelona

08:40
   

Maragall: “L’Ajuntament serà l’1-0”

Ernest Margall reivindica que “l’Ajuntament serà l’1 d’Octubre” si esdevé l’alcalde de Barcelona. Creu que, fins ara, el consistori “no ha representat dignament l’1-O”, però que ell ha vingut perquè “qui governarà Barcelona serà la Barcelona de l’1 d’octubre”. El vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, erigeix ERC com “l’independentisme útil” en aquestes eleccions municipals del 2019 perquè, diu, “pot venir d’un regidor tenir l’alcaldia” de la ciutat.

08:20
   

Artadi: “La JEC s’està acarnissant” amb JxC

La número dos de Junts per Catalunya a les eleccions municipals, Elsa Artadi, afirma que la Junta Electoral Central “s’està acarnissant” amb les candidatures de Joaquim Forn a l’alcaldia de Barcelona i de Carles Puigdemont a Europa. “S’hauria de dir Junta Electoral Censora”, diu Artadi. I acusa “altres candidatures que es fan dir antirepressió” d’actuar amb “silencis còmplices” davant el veto de la JEC perquè Forn participi en campanya o perquè Puigdemont o Comín participin al debat de les europees a la Televisió de Catalunya.

07:50
   

Colau acusa ERC i PSC de bloquejar polítiques d’esquerra a Barcelona

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), acusa ERC i PSC d’haver “bloquejat per partidisme” la creació d’una funerària municipal, que el Ple va tombar al febrer. Per això, reclama tornar a guanyar “amb més força” per liderar un govern progressista i “forçar les forces d’esquerra a fer polítiques d’esquerres”.

07:30
   

“Ana Colau”, una americana informal, un “showman” i tres indispensables més

Encara no ho hem vist tot de la campanya electoral de les eleccions municipals del 2019. Els espontanis continuen dient-hi la seva en els mítings al carrer, i els polítics continuen regalant-nos moments estel·lars, amb lapsus lingüístics, amb apuntadors de promeses electorals o alguns candidats que ja són “showman” totals de campanya. Mira el nostre diari de campanya en aquest quart dia.

20:39
   

El minut a minut de la campanya electoral es reprendrà dimecres al matí

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimarts.

19:58
   

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha fet una crida a concentrar el vot independentista en ERC

Aragonès diu que són “l’independentisme útil perquè pot venir d’un vot”. I assegura que “només Maragall pot disputar l’alcaldia a Colau”.

19:53
   

Diana Riba (ERC) té un missatge de Raül Romeva i Oriol Junqueras per a Europa

Cap dels dos no podran participar en un debat televisiu: “M’han demanat que siguem la seva veu allà on els la prohibeixin”. També demana “posar Espanya i Europa davant del mirall” amb les eleccions europees.

19:47
   

La CUP es concentra a la plaça d’Artós, a Sarrià

Han vingut fins al que consideren un “punt de referència del feixisme a la ciutat” per demanar que l’extrema dreta es combati també des de les institucions. Ells, recorden, ja ho estan fent al carrer. És el primer acte que fa mai la CUP en aquesta plaça.

19:43
   

Un familiar d’Ernest Maragall li demana una dedicatòria

Just abans de començar l’acte d’ERC a Sarrià sobre cultura i educació, un familiar d’Ernest Maragall li ha demanat una dedicatòria. Els republicans prometen construir la biblioteca de Sarrià si arriben al govern.

“Per a en Jaume, que està a punt de començar la millor etapa de la vida: la joventut. Ara, a totes! Amb l’educació i encara més, amb la vida. Endavant!”.

19:35
   

Després de les protestes, comença l’acte de BComú a Sants

Hi participen Arcadi Oliveras, Ada Colau, Laura Pérez i Gerardo Pisarello. Algunes cadires estan buides, tot i que també hi ha gent dreta.

19:31
   

L’acte de JxC a la plaça de Sants arrenca sense Elsa Artadi, que arriba amb retard

L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, participa en la campanya a Barcelona per segona vegada.

19:26
   

Aquest vespre els socialistes estan de festa

Compromís per Barcelona, plataforma amb 300 personalitats de la societat civil que dona suport a la candidatura de Jaume Collboni, ha organitzat una festa en un restaurant del Port Olímpic.

19:18
   

Primeres protestes que rep Colau en aquesta campanya

Famílies de l’Escola Cal Maiol protesten abans del míting de Colau a Sants. Li demanen que no es faci el parc de neteja sota la nova escola a Can Batlló.

19:13
   

Alguns partits coincideixen en la ubicació dels seus actes d’aquesta tarda de dimarts

És el cas de BComú i JxC, que fan actes a la plaça de Sants. Les candidates Ada Colau i Elsa Artadi es troben només a uns 150 metres de distància.

19:05
   

Josep Bou defensa que cal orientar la recaptació fiscal a ajudar els empresaris i emprenedors

Des de l’Hotel Gallery i acompanyat per l’economista Daniel Lacalle, el candidat del PP ha proposat subvencionar el 90 % de l’IBI a les famílies nombroses, monoparentals i aquelles amb habitatges amb un valor màxim de 120.000 euros. També proposa subvencionar l’impost de circulació a les persones amb discapacitat.

18:51
   

A partir de les 21.45 h, debat sobre habitatge

Què es pot fer des de l’Administració local perquè l’accés a l’habitatge no sigui un privilegi? Ho debatrem amb Lucía Martín (BComú), Albert Civit (JxC), Celestino Corbacho (BCN pel Canvi – Cs), Maria Buhigas (ERC), Laia Bonet (PSC), Alba Sanjurjo (CUP) i Miguel Torrubiano (PP). Minuts abans s’emetrà ‘Habitatge en joc’, un reportatge que analitza l’emergència d’habitatge a Barcelona (21.15 h).

18:40
   

Les entrevistes als candidats de les eleccions municipals del 2019 continuaran aquest vespre al ‘bàsics’, de betevé

Després de l’entrevista a la candidata de la CUP, Anna Saliente, és el torn de Josep Bou. Aquest dimarts al vespre, Eva Arderius entrevistarà el candidat del PP a les 20.35 h.

18:29
   

Josep Bou diu que assistir al debat manter és legitimar-los i això no ho vol fer

El candidat del PP a l’alcaldia ha assegurat que s’ha reunit en diverses ocasions amb ells per escoltar-los i conèixer-ne la situació. Segons Bou, no se’ls ha d’expulsar però cal estudiar quines són les millors solucions per donar-los una alternativa. Ha estat taxatiu en dir que no poden ocupar la via pública sense permís perquè afecten greument el comerç.

18:21
   

Amin Batili ha estat el primer a intervenir en el debat, en què ha explicat la seva història i les il·lusions que tenia abans de venir a Barcelona

Ara, fa de manter. S’ha comparat amb altres immigrants, com ara el futbolista Leo Messi: “És immigrant igual que jo, però tenim el color de pell diferent”. A més, ha dit que fa 12 anys que és a Barcelona, “molt més que Manuel Valls”.

18:13
   

Finalitza el debat dels candidats a Barcelona amb manters

A aquest debat s’hi han sumat gairebé tots els candidats excepte Josep Bou (PP) i Manuel Valls (Cs), una absència que Colau (BComú), Artadi (JxC) i Saliente (CUP) han criticat.

18:11
   

Manuel Valls, absent en el debat de manters: “És un espectacle”

L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha definit el debat amb manters que s’ha celebrat aquest dimarts com un “espectacle” de “frivolitat i d’irresponsabilitat” perquè contribueix a “una exposició de la misèria”. Assegura que la campanya electoral ha de ser una etapa de propostes i no “un concurs d’ocurrències”.

Manuel Valls

14:16
   

El minut a minut de la campanya electoral es reprendrà aquesta tarda

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dimarts al matí.

14:14
   

Maragall (ERC) vol expropiar pisos turístics il·legals per destinar-los a lloguer públic

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, vol lluitar contra els efectes negatius del turisme a Barcelona. En aquest sentit, ha proposat comprar o expropiar pisos turístics il·legals per “retornar-los a la societat” com a habitatges de lloguer públic. Maragall no ha volgut proposar-se una xifra de pisos tot i que es marca com a objectiu actuar en vora de 5.000 habitatges turístics.

13:48
   

Maria Rovira (CUP): “La pobresa a Barcelona té rostre de dona migrada”

Rovira ha assenyalat que, del 28 % de ciutadans en risc de pobresa a Barcelona, “el 55 % són dones”. Això, ha dit, evidencia que “a Barcelona la pobresa té rostre de dona migrada”. Fins i tot dins l’Ajuntament, ha denunciat, “hi ha una bretxa salarial del 13 %”, segons un estudi del consistori.

13:37
   

Maragall planteja expropiar pisos turístics il·legals

Ernest Maragall (ERC) presenta a Horta mesures sobre turisme. Proposa crear una taxa Barcelona (addicional a la taxa turística actual), que aniria fins a 10 € per persona i nit. També planteja expropiar pisos turístics il·legals o que generin molèsties als veïns per destinar-los a la borsa de lloguer.

13:03
   

Colau celebra que la CUP no descarti entrar al govern

Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, considera positiu que la CUP no descarti un pacte de govern. “És el primer cop que parlen d’assumir responsabilitat en la governabilitat de la ciutat i és una bona notícia”. L’alcaldessa, però, ha recordat que durant el mandat “ha estat impossible parlar amb la CUP, perquè han mantingut posicions de màxims inasumibles”.

colau gent gran

12:50
   

Bou (PP) culpa el seu partit i el PSOE de la manca d’inversió a Barcelona

Malgrat ser l’alcaldable del PP, tot i que és un candidat independent, Josep Bou ha culpat els populars, juntament amb el PSOE, de la manca d’inversió en infraestructures a Barcelona. Ho ha dit durant un esmorzar informatiu organitzat per Foment de Treball, on ha defensat que és “lleial” al PP però que ni Pablo Casado li “retallarà la paraula”.

12:43
   

Collboni proposa un carnet per punts per als pisos turístics

El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha proposat un carnet per punts per als pisos turístics. Se n’anirien restant a mesura que s’acomulessin queixes i sancions fins a poder-lo retirar.

12:30
   

Maragall vol rehabilitar l’edifici del Laberint d’Horta

Ernest Maragall (ERC) passeja pel Laberint d’Horta. El candidat a l’alcaldia proposa rehabilitar l’edifici, que ara mateix està tancat al públic, ja que el vol recuperar com a infraestructura municipal.

maragall labertint horta

12:20
   

Artadi promet destinar el 50 % dels habitatges nous al lloguer assequible

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, es compromet a destinar el 50 % dels habitatges nous de la ciutat al lloguer assequible. Creuen que només amb les promocions pendents a la Marina del Prat Vermell i la Sagrera se n’hi sumarien 10.000.

12:11
   

Maroto acompanya Collboni en l’acte de presentació del pla econòmic

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ja és al Disseny Hub per participar en un acte en què Jaume Collboni presentarà el seu pla econòmic per a Barcelona.

collboni maroto

12:05
   

La CUP reclama la municipalització dels servei d’atenció domiciliària

La CUP reclama aquest dimarts al matí davant la seu de Clece, “una empresa de Florentino Pérez”, que es municipalitzin alguns serveis de l’Ajuntament. I posa d’exemple diversos serveis que es presten des d’aquesta empresa, com el servei d’atenció domiciliària, “amb les seves treballadores en condicions de misèria”. També denuncien la feminització de la pobresa a la ciutat: “La pobresa a Barcelona té cara de dona migrada”.

maria rovira

11:49
   

El debat de betevé entre bambolines: tot allò que no has vist

El debat de betevé va deixar tot de moments curiosos, també l’estona abans de començar i els minuts posteriors. Recollim en un vídeo el que no es va veure: les anècdotes entre els polítics, com ho van viure les entitats i alguns dels lapsus lingüístics del debat.

debat candidats betevé

11:41
   

El ‘bàsics’ entrevista Josep Bou aquest dimarts

El candidat del PP per a les eleccions municipals del 2019, Josep Bou, visitarà aquest dimarts el programa ‘bàsics’, de betevé, en la sèrie d’entrevistes a tots els caps de llista municipals. Concretament, Bou serà entrevistat aquest dimarts, 14 de maig, a les 20.35 h en el programa d’actualitat política de la televisió pública de Barcelona.

11:35
   

Colau acusa la Generalitat d’haver abandonat la gent gran

Des del Parc de Santiburcio, Colau demana a la Generalitat que traspassi a l’Ajuntament les competències i recursos en gent gran per construir residències. Denuncia que el govern català ha abandonat la gent gran de Barcelona perquè només ha construït quatre de les 10 residències a què es va comprometre el 2005.

11:09
   

Bou assegura que no repetirà com a candidat

El candidat del PP, Josep Bou, ha començat el dia amb un esmorzar informatiu de Foment de Treball, en què ha assegurat que no repetirà com a candidat després de quatre anys, perquè no vol fer “carrera política”. Sobre si seguirà com a regidor si no mantenen els tres edils, Bou ha augurat que en trauran més de dos: “Només dos, no. Jo m’aixeco d’aquí i me’n vaig, jo en trauré més. Les coses m’han anat bé a la vida“, ha dit el candidat.

bou foment treball

10:54
   

L’agenda dels candidats

  • Ernest Maragall (ERC) visitarà el Laberint d’Horta
  • Jaume Collboni (PSC) exposarà el Pla Barcelona economia 2030
  • Josep Bou (PP) participarà en els esmorzars de Foment del Treball
  • Anna Saliente (CUP) parlarà sobre la feminització de la pobresa

10:45
   

L’agenda dels candidats

  • Ada Colau (BComú) explicarà les seves propostes per a la gent gran
  • Elsa Artadi (JxCat) visitarà la Zona Franca, on donarà a conèixer les seves mesures en habitatge
  • Manuel Valls (BCN pel Canvi – Cs) es mourà pel carrer d’Alí Bei, però encara no ha concretat sobre què parlarà
10:31
   

Un candidat amb el preu del pa molt clar, un boicot mediambiental i cinc indispensables més

La campanya ha arrencat setmana amb un pèl de ressaca d’un debat electoral tens, el de betevé i la FAVB. Tot i que la majoria de candidats han apostat per un dilluns relaxat, això no significa que no ens hagin deixat moments curiosos i anecdòtics per recordar. Hi ha qui s’ha convertit en una famosa celebritat per als turistes, a qui la campanya el fa fer tard i qui no té gaire clar el preu d’un bitllet de metro.

10:17
   

La CUP no descarta un pacte de govern i espera ser clau en la governabilitat

La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha dit al programa ‘bàsics’, de betevé, que esperen ser “clau en la governabilitat”del proper consistori. No ha descartat la possibilitat d’entrar en un pacte de govern amb Barcelona en Comú i ERC: “No ens tanquem a possibilitats”, ha dit Saliente. Ha afegit, però, que tot dependrà de “quins siguin els equilibris de força i quines propostes estan disposats a assumir del nostre programa polític”. I ha subratllat que també “hi ha l’eina dels acords puntuals, que permeten arrossegar propostes cap a l’esquerra”.

Anna Saliente basics

09:34
   

Bou compara els preus dels bitllets de transport amb els del pa

El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha assegurat que si els populars governessin abaixarien el preu dels bitllets senzills del transport públic, que costen 2,20 €. Bou s’ha preguntat com és possible que un bitllet valgui el doble que “una barra de quart” i ha explicat que fa 50 anys costaven pràcticament igual. Des de l’estació de la Zona Universitària, el candidat popular també ha reclamat a la Generalitat més inversió per acabar la Línia 9 del metro.

09:19
   

Collboni vol estendre la cobertura de la Targeta Rosa

El candidat socialista, Jaume Collboni, proposa incloure els aturats de llarga durada, de més de 44 anys, en la cobertura de la Targeta Rosa. Se’n beneficiarien, assegura, prop de 25.000 persones a l’àrea metropolitana.

08:50
   

Maragall, sobre Collboni: “És l’ambaixador del 155”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, afirma que Colau no ha complert durant el mandat les expectatives que va generar ara fa quatre anys. Maragall critica la fins ara alcaldessa per voler pactar amb l’alcaldable socialista, Jaume Collboni. El defineix com “l’ambaixador del 155 i missatger de la por”.

08:30
   

Valls: “Barcelona ha tornat a una situació dels anys 80”

El candidat de BCN Canvi – Cs, Manuel Valls, proposa un pla de xoc per combatre els problemes de narcotràfic que, diu, viuen la Verneda i la Pau. Assegura que el fenomen dels narcopisos s’ha estès fins als barris propers al Besòs. “Barcelona ha tornat a una situació dels anys 80”, ha dit.

08:10
   

La CUP obre la porta a un pacte de govern després del 26-M

La candidata de la CUP, Anna Saliente, ha visitat el programa ‘bàsics’, de betevé. Hi ha defensat algunes de les seves propostes en matèria d’habitatge i de desmassificació turística. També s’ha mostrat convençuda que seran clau en la governabilitat del proper consistori i va obrir la porta a un pacte de govern després del 26-M.

07:50
   

Artadi diu que Maragall li va oferir un acord a tres bandes amb Colau

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, afirma que Maragall li va oferir un acord a tres bandes amb Ada Colau i s’hi va negar. En un acte a Sarrià – Sant Gervasi, acusa BComú i ERC de fer campanya com “un sol equip” i de tenir un “acord que ja està fet” després del 26-M. Artur Mas creu que Ada Colau “ha frenat la ciutat” i que “Maragall l’adormirà”. Sobre Valls, diu que “sí que és un canvi, però cap a l’infern”.

07:30
   

Colau: “Volem tornar a fer història i guanyar Barcelona”

L’alcadessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), fa una crida a la mobilització per guanyar les eleccions i combatre “l’estratègia de la por i la confrontació.” En un míting a Sant Andreu, rep el suport del periodista i escriptor britànic Owen Jones, que diu que Colau és un “far d’esperança contra l’extrema dreta”.

20:51
   

El minut a minut de la campanya electoral es reprendrà dimarts al matí

Fins aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dilluns.

20:43
   

La mobilitat, el primer dels debats monogràfics de betevé

L’endemà del debat de candidats, comença la tongada de monogràfics amb membres de les set candidatures amb representació municipal. Durant sis nits s’analitzaran les qüestions de més interès ciutadà, amb reportatges i debats que engeguen aquest dilluns a la nit parlant de mobilitat. A les 21.45 h començarà un debat que analitzarà els problemes de mobilitat de Barcelona i les solucions que proposen els principals partits. Abans, s’emetrà el reportatge ‘Destí Barcelona’, que ens oferirà la visió de nombrosos experts sobre aquesta qüestió.

20:37
   

Artadi: “Barcelona és un tro”

Elsa Artadi diu que “Barcelona és un tro, el problema són les institucions que té”, i ha apel·lat al vot a JxC per la necessitat de “canvi de rumb i canvi d’estil” a la ciutat.

20:28
   

La T-Rosa, també per als aturats

Collboni proposa que els aturats de llarga durada, 25.000 a Barcelona, puguin ser usuaris de la T-Rosa. És una mesura, diu, per fomentar la “mobilitat sostenible en l’àmbit social”.

20:20
   

Maragall critica que Colau vulgui pactar amb Collboni

Ernest Maragall (ERC) critica Ada Colau (BComú) per plantejar un pacte amb el PSC: “Jaume Collboni és ambaixador i pregoner del 155, és el missatger de la por”. Maragall també s’erigeix com l’única possibilitat que Barcelona tingui un alcalde independentista.

20:16
   

Manuel Valls denuncia narcopisos en barris propers al Besòs

Manuel Valls continua amb la seva estratègia de fer actes de petit format a peu de carrer. Des de la Verneda i la Pau, el candidat de BCN Canvi – Cs ha denunciat que el fenomen dels narcopisos s’ha estès fins als barris propers al Besòs. Per això proposa un “pla de xoc” per posar fi al consum de drogues i el narcotràfic en aquesta zona.

Manuell Valls a Verneda i la Pau

20:11
   

ERC vol tancar discoteques al passeig Marítim

Des de la Barceloneta, ERC es compromet a tancar bona part de les discoteques que hi ha al passeig Marítim. “Generen un problema de convivència i van en contra del model de ciutat que volem”, argumenta el número cinc de la llista, Jordi Coronas.

19:57
   

JxC fa campanya a Sarrià – Sant Gervasi

La número dos de JxC, Elsa Artadi, presenta les seves propostes a Sarrià – Sant Gervasi acompanyada de l’exalcalde Xavier Trias —que tanca la llista— i de l’expresident de la Generalitat Artur Mas. Han qualificat el govern Colau d’haver estat “absent” al districte durant quatre anys.

19:47
   

Collboni presenta el seu pla de mobilitat

Collboni arriba en bici a la plaça de Pablo Neruda per explicar el seu pla de mobilitat. Pel que fa a les bicis, però, proposa repensar els carrils que tenen poc ús.

19:03
   

BComú visita Sant Andreu en el quart dia de campanya

L’acte de Barcelona en Comú a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu, comença uns minuts tard i sense la presència d’Ada Colau, que arriba tard per motius d’agenda. Els comuns parlaran d’Europa en clau municipal i comptaran amb l’escriptor i periodista Owen Jones.

18:41
   

Artadi proposa arribar als 3.300 agents de la Guàrdia Urbana

La número dos de JxC, Elsa Artadi, ha fet propostes en matèria de seguretat que inclouen la intenció d’ampliar la Guàrdia Urbana fins a 3.300 agents i un regidor que hi cregui i que aporti estratègia al cos local.

18:25
   

Bou assegura que el PP “i tant que abaixaria” el preu del transport

El candidat del PP, Josep Bou, ha assegurat que els populars abaixarien el preu del transport públic si governessin. Ho ha dit des de l’estació de Zona Universitària de la Línia 9 del metro i des d’allà ha aprofitat per llançar un missatge a la Generalitat. Ha demanat inversió al president, Quim Torra, per acabar el tram central de la Línia 9 i no haver d’esperar fins al 2025.

18:09
   

Saliente denuncia poca transparència dels grups municipals

La CUP denuncia la poca transparència dels grups municipals que es neguen a fer públics els seus números malgrat la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública) així els ho ha requerit. També critica organismes supramunicipals com l’AMB i la Diputació de Barcelona, que considera que haurien de ser d’elecció directa.

17:46
   

El que no vas veure del debat electoral

A banda de les intervencions dels candidats i l’anàlisi dels experts abans i després del debat electoral, el programa va deixar moments divertits tant dels polítics com del públic. Mira què va passar en el debat entre bambolines.

17:26
   

24 hores després

Els set candidats a l’alcaldia que van participar diumenge al debat de betevé i la FAVB han fet les seves valoracions aquest dilluns. Cadascú n’ha fet una lectura però una de les més curioses ha estat la del socialista, Jaume Collboni, que ha qualificat de “ball prenupcial” el moment en què Colau i Maragall van parlar de pactes.

14:00
   

El minut a minut de la campanya es reprendrà aquesta tarda

Finalitza aquí el seguiment, minut a minut, de la campanya electoral d’aquest dilluns al matí.

13:45
   

Colau promet rebaixar la T-Mes de 54 a 40 euros

L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), s’ha compromès a rebaixar el preu de la T-Mes de 54 a 40 euros per promoure l’ús del transport públic. En una roda de premsa a l’Agència EFE, Colau ha plantejat, a més, convertir la T-Jove en un títol mensual (a 30 €) i no trimestral, i que la T-16 tingui el preu de la zona 1 fins a la zona 3.

Ada Colau

13:36
   

Collboni assenyala manca de lideratge en el conflicte del CAP Raval Nord

Sobre la polèmica de la futura ubicació del nou CAP Raval Nord, Collboni, com ja va fer al ple municipal, ha donat per bona la solució de la Generalitat d’instal·lar-lo en un edifici adjacent al MACBA, però ha denunciat manca de lideratge de les administracions: “Tant Colau com la Generalitat han estat negligents i han jugat amb les esperances del barri”. Collboni ha assegurat que, si governa, apujarà el pressupost en prevenció i salut dels 19,5 milions d’euros actuals a 26,5 per “reduir escletxes d’accés a aquest dret universal”.

Pel que fa al debat de betevé, l’alcaldable del PSC ha dit que “Colau i Maragall van fer un ball prenupcial”.

13:27
   

Artadi (JxC) diu que el debat va permetre entrar en mesures i continguts

Artadi, sobre el debat: “Vull, agrair el format del debat perquè va permetre l’oportunitat d’entrar en mesures i continguts. Va quedar clar que cal un canvi a la ciutat i que ha de servir per per posar les bases de com ha de ser la ciutat del futur“.

13:25
   

Valls diu que es va parlar molt de l’eix esquerra-dreta al debat

El candidat Manuel Valls ha dit que es va “sentir bé” durant el debat de betevé, però s’ha mostrat “sorprès” perquè es va parlar molt, diu, de l’eix esquerra-dreta. Ha lamentat que els candidats “vinguessin amb la seva etiqueta per criticar l’altre”. També ha dit que n’ha tret dues conclusions: la primera, que es va reflectir la “gestió desastrosa amb moltes complicitats” a Barcelona els últims quatre anys, i la segona, que Ernest Maragall (ERC) no pot ser alcalde perquè farà de Barcelona “la palanca de la república”.

Manuel Valls

13:20
   

Bou (PP) diu que molta gent votarà en clau separatista o constitucionalista

Bou diu que en el debat de betevé va quedar clar que hi havia opcions polítiques que estan per la labor del “procés” i augura que molta gent votarà en clau separatista o constitucionalista. Tot i això, considera que Barcelona no ha de tenir aquest paper.


Sobre els possibles resultats electorals, Bou ha valorat la possibilitat que el PP no hi obtingui representació. Tot i que ha assegurat que “això no passarà”, ha dit que si no hi entra no haurà de marxar perquè no hi haurà entrat: ” I si no surto elegit? i si em quedo sol en un racó tota la vida?” s’ha preguntat.

13:12
   

Artadi (JxC) promet 3.300 agents més de la Guàrdia Urbana

Artadi proposa “acabar el mandat amb 3.300 agents més de la Guàrdia Urbana”, amb un regidor “dedicat, que hi cregui i que doni la cara”.

13:08
   

Maragall (ERC) no descarta governar en solitari

Ernest Maragall valora positivament l’experiència del debat de betevé. Diu que les intervencions van posar de manifest que hi ha dos projectes: l’esgotat de Colau i el seu. Sobre pactes, es planteja guanyar (una expectativa raonable, diu). No descarta governar en solitari segons els resultats i l’actitud de la resta de partits.

12:52
   

Bou retreu a Colau no haver pressionat suficient per acabar l’L9

El candidat del PP, Josep Bou, diu que l’Ajuntament ha de pressionar la Generalitat perquè aporti la inversió necessària per acabar l’L9 i retreu a Colau no haver-hi pressionat prou: “Ha fet poc i malament”. Sobre el sistema de tarifació del transport públic, el candidat popular es compromet a demanar 100 milions d’euros a l’Estat per invertir-los en transport públic. També ha recordat una de les seves propostes que és ampliar la T-16 fins als 18 anys.

12:46
   

ERC, amb la mirada posada a l’àrea metropolitana

ERC fa un acte en clau metropolitana al mirador de Barcelona. Els municipis, diuen, tenen reptes complexos que s’han d’afrontar conjuntament. Envoltat de representants d’altres municipis, Maragall defensa una administració metropolitana que no sigui opaca i que serveixi per a la gestió conjunta dels 36 ajuntaments que la conformen.

12:34
   

El debat de betevé omple la xarxa de mems dels candidats

El debat de betevé amb els candidats a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona ha deixat molts moments, com intercanvis d’acusacions o situacions de tensió, però també anècdotes curioses, frases divertides i alguns embolics dels candidats. Els seguidors del #bcnadebat no ho han passat per alt i aquest és un recull dels mems que han omplert Twitter després del primer debat televisiu de la campanya electoral.

12:20
   

Colau acusa Collboni i Maragall de no ser clars en els pactes

Colau felicita la moderadora del debat de betevé, Eva Arderius, ja que diu que va ser un tots contra Colau i que ella va replicar “algunes mentides” que es van dir. A més, l’alcaldable de Barcelona en Comú considera que Collboni i Maragall no van ser clars a l’hora de respondre quan ella els va proposar un govern d’esquerres.

12:07
   

Maragall (ERC) veu “positiva” la bel·ligerància d’Artadi al debat

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, puja al tradicional bus de campanya amb els periodistes que fan el seguiment dels seus actes. Els redactors de diferents mitjans li pregunten sobre les enganxades que va tenir amb la número dos de JxC, Elsa Artadi. Maragall respon que veu “positiva” la bel·ligerància de la candidata cap a ell.

11:45
   

Colau (BComú) es compromet a rebaixar la T-Mes de 54 a 40€

Ada Colau obre la ronda de candidats a l’Agència EFE. Proposa que la Generalitat apliqui un recàrrec a l’impost turístic per finançar el transport públic. La candidata de BComú es compromet a rebaixar la T-Mes de 54 a 40€, convertir en mensual la T-Jove i que la T-16 tingui preu de zona 1 fins a la zona 3. No quantifica el cost que poden tenir aquests canvis però diu que “són viables”.

ada colau efe

11:30
   

Collboni creu que el pacte Maragall-Colau “està fet”

Jaume Collboni valora el debat: “Els espectadors van veure que el pacte Maragall-Colau està fet. No és un duel d’aspirants, és un ball nupcial“. L’alcaldable del PSC ha fet aquestes declaracions davant l’Hospital Clínic, on es troba per explicar propostes en matèria de salut.

collboni hospital clínic

11:24
   

Ja pots recuperar el debat sencer del candidats a l’alcaldia de Barcelona

Primera ocasió de veure’s les cares per als candidats a l’alcaldia de Barcelona des que ha començat la campanya electoral. Ada Colau, Elsa Artadi (número dos de Joaquim Forn), Manuel Valls, Ernest Maragall, Jaume Collboni, Josep Bou i Anna Saliente han compartit el primer debat electoral de les eleccions municipals del 2019, el debat organitzat per betevé i la FAVB. El debat electoral ha acabat i ja es pot recuperar sencer.

11:15
   

El debat de betevé amb els candidats a Barcelona, en 1.000 imatges

El debat de betevé amb els set candidats a les eleccions municipals del 2019 per Barcelona s’ha allargat al voltant de dues hores i mitja, temps que ha permès captar moltes imatges i moments, que no han passat desapercebuts a través de l’objectiu. En poc més d’un minut, pots veure com ha estat el debat de betevé. Mil imatges a càmera ràpida.

10:55