Membres de la CUP de Barcelona han empaperat i precintat una parada del bus llançadora per a turistes que uneix la plaça d’Alfons X i el Parc Güell. Els cupaires han fet l’acció abans de l’acte de campanya previst per a aquest dimarts a la tarda. Consideren que aquesta nova línia de bus llançadora és una molèstia per als veïns pel soroll i la contaminació que causen. La CUP Capgirem Barcelona també critica que sigui una concessió a una empresa privada i afegeix que cal apostar per desmassificar de turistes la ciutat.

El bus llançadora al Parc Güell es va posar en marxa aquest mes d’abril, amb una protesta de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó. L’entitat assegurava que aquest servei “se’ls va imposar” i no es va consensuar amb els veïns.

La CUP precinta un autocar turístic

Aposta pel decreixement turístic

En l’acte de campanya posterior a l’acció, el número quatre de la formació, Marc Cerdà, ha posat d’exemple els busos llançadora de la plaça d’Alfons X del “parc temàtic” que és Barcelona. Ha dit que la xifra de visitants que rep anualment la ciutat, 31 milions de turistes, és insostenible. Per això, ha explicat, la CUP aposta pel decreixement turístic. I ha posat sobre la taula propostes concretes, com la prohibició de l’ús d’habitatges per a allotjament turístic, la creació d’una regidoria de decreixement turístic i dissoldre el Consorci Turisme de Barcelona.