El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha afirmat que la cultura a Barcelona “no pot ser nacionalista” i que des del govern municipal s’ha de defensar la diversitat d’una ciutat que és “catalana, però també espanyola“. “Tots els qui van venir ja fa molts anys a construir o reconstruir aquesta ciutat són la força de Barcelona”, ha dit l’alcaldable, abans d’una gala de balls organitzada per la Casa d’Andalusia.

Valls ha dit que les cases regionals fan de Barcelona una “ciutat oberta”. En aquest sentit, ha insistit que el seu projecte per a les eleccions municipals del 2019 és el de defensa d’una ciutat diversa “davant del populisme i el separatisme que volen tancar Barcelona”.

El candidat, que rep el suport de Ciutadans en la carrera a l’alcaldia, ha celebrat que l’Espanyol hagi tornat a l’Europa League 12 anys després. “Estem molt orgullosos de tenir dos equips de futbol”. Tot i que ha reconegut que és seguidor del Barça, ha apuntat que va “sovint” a veure jugar els blanc-i-blaus.

L’alcaldable de BCN Canvi – Cs ha dit cal defensar els “valors de solidaritat” de l’esport amb competicions com uns Jocs Olímpics a Barcelona.