El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha volgut restar rellevància al cara a cara entre Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) d’aquest divendres. “Serà el debat entre dues persones que pactaran, que són sobiranistes i que són les dues cares de la mateixa moneda“, ha dit. L’ex-primer ministre francès ha recordat que ell ja va mantenir un debat a dos amb Colau a La Sexta. “I el vaig guanyar”, ha afegit Valls.

 

En una compareixença al Gallery Hotel, l’alcaldable de BCN Canvi – Cs s’ha mostrat disposat a liderar un “govern de canvi” a Barcelona basat en una “política de pactes” amb la resta de forces polítiques en temes com la seguretat o l’habitatge. Manuel Valls considera que la ciutat “no pot avançar sense acords que construeixin consensos”. El candidat ha animat els barcelonins a votar aquestes eleccions municipals,  perquè “populistes i separatistes” poden arribar a l’alcaldia i això farà perillar, ha dit, aquest estil de govern.

Advertències de Valls sobre Jaume Collboni (PSC)

Manuel Valls, que rep el suport de Ciutadans en la carrera a l’alcaldia, insisteix que Jaume Collboni (PSC) no és el “vot útil” per “fer fora Colau” de l’Ajuntament. “Si pot, tornarà a fer-la alcaldessa perquè això és el que ja ha passat i això li ho ordenaran des de Madrid, on s’està preparant un govern PSOE-Podem“, ha apuntat Valls. Per això, ha conclòs que “votar Collboni és votar Colau”.

 

Acompanyat dels integrants que ocupen les primeres posicions de la candidatura, Manuel Valls ha presentat aquest dijous les mesures que impulsarà els 100 primers dies si és alcalde de Barcelona. Per exemple: posar fi a la venda a la manta, fer gratuït el transport públic quan hi hagi pics de contaminació o encarregar una auditoria per saber la “situació real” de l’Ajuntament.