L’alcaldessa i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, ha plantejat aquest dilluns a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, un cara a cara per “contrastar idees i propostes sobre Barcelona”. En un tuit, Colau justifica l’oferiment després que totes les enquestes confirmin que la pugna per l’alcaldia de Barcelona està entre ella i Maragall.

Ada Colau Ernest Maragall

Precisament aquest diumenge, Ada Colau va fer un gir en el seu discurs de campanya i en un míting al Carmel va afirmar per primera vegada que el 26-M, la tria és “entre el senyor Maragall o jo”. Fins ara, la candidata de BComú havia esquivat un cara a cara amb Maragall. El dia que va començar la campanya, va fer un debat amb Elsa Artadi per confrontar “models oposats” i va descartar-ne un altre amb el candidat d’ERC, amb qui va dir que preferia pactar un govern progressista.

Ernest Maragall ha insistit en més d’una ocasió durant la campanya a fer un cara a cara amb Ada Colau. L’últim oferiment va ser tot just divendres passat, quan la Junta Electoral va prohibir un debat a la presó amb Joaquim Forn (JxC). “El que tindria sentit és el debat entre Colau i jo mateix”, va dir aleshores Maragall, després de rebre ofertes d’Elsa Artadi (JxC), Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) i Jaume Collboni (PSC).