El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha defensat que l’atemptat de la Rambla del 17-A es podria haver evitat si la Guàrdia Urbana tingués equipament i preparació més acurats: “Si la Guàrdia Urbana hagués portat armes llargues no hauria passat això”, ha assegurat Bou durant l’esmorzar Primera Plana, organitzat per ‘El Periódico’.

Ampliar i crear una unitat especialitzada dins la Guàrdia Urbana és una de les propostes electorals que més ha reivindicat el candidat del PP durant aquesta campanya de les eleccions municipals del 2019. Davant la seva afirmació, el director adjunt del diari, Lluís Mauri, ha qüestionat que un jutge hagués ordenat una missió antiterrorista a la policia local, però Bou li ha respost que un jutge “no hi pintava res” a la Rambla. L’alcaldable també ha criticat que hi ha “desconnexió” entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Bou no es considera feminista

En la trobada amb periodistes, també li han preguntat si es considera feminista i Bou ho ha negat clarament perquè, ha dit, “les ideologies” l’espanten. Tot i això, ha assegurat que defensa a “ultrança” la igualtat entre homes i dones. En la seva argumentació, ha posat d’exemple la seva empresa, en què, assegura que tots els càrrecs directius són dones. De fet, ha explicat que el 80 % de la plantilla són dones.