Alguns dels candidats a l’alcaldia de Barcelona han compartit aquest divendres, últim dia de campanya, unes tapes al Mercat de la Boqueria, convidats per un dels establiments. El primer i més puntual a arribar ha estat Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Ciutadans). Un quart d’hora després han arribat, amb poca diferència, l’alcaldable del PP, Josep Bou, i la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi. El darrer a arribar, més de tres quarts d’hora després de l’hora indicada, ha estat el cap de llista del Partit Socialista, Jaume Collboni. El cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, no hi ha assistit, però sí el número tres de la seva llista, Miquel Puig. La candidata a la reelecció, Ada Colau, de Barcelona en Comú, i la cap de llista de la CUP, Anna Saliente, no hi han assistit.

La trobada ha estat distesa i els alcaldables han parlat entre ells. S’han pogut veure bromes entre els diferents caps de llista, com ara els copets a l’espatlla de Valls a Bou, als quals el candidat popular ha respost: “Vigila, és tot pedra”, comentari que ha fet riure no només l’ex-primer ministre francès sinó també l’exalcalde Xavier Trias, que era amb ells en aquest moment.

Problemes en la foto de família

El retrat final dels alcaldables que hi han assistit ha estat un punt de conflicte. L’ordre i la col·locació ha generat confusió i, de fet, la fotografia s’ha fet dues vegades. A més, el número tres d’Esquerra Republicana, Miquel Puig, ha proposat fer la fotografia sostenint una tapa, però altres candidats, com Manuel Valls, s’hi han negat. “Fotos menjant, no”, ha dit Valls.

Aniversari de la Boqueria

A la trobada també hi han assistit representants del mercat. De fet, ha estat el president de l’Associació de Comerciants de la Boqueria qui ha rebut els candidats a les eleccions municipals d’aquest diumenge. La trobada s’ha fet, també, per convidar els diferents caps de les formacions a celebrar el 180è aniversari de la Boqueria, que se celebrarà durant el proper mandat, l’any 2020.