La candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions municipals ha tancat aquest dijous els mítings territorials de la campanya al districte d’Horta-Guinardó. La número dos de la formació, Elsa Artadi, ha carregat contra Ada Colau i Ernest Maragall pel cara a cara que protagonitzaran aquest divendres. “Demà veurem una foto”, ha dit Artadi, i ha fet una crida a anar a votar “perquè aquesta no sigui la foto del govern”. “No podem tenir més colauisme”, ha afegit, i ha acusat ERC i el PSC d’estar disposats a “apuntalar la senyora Colau”.

Elsa Artadi també ha retret al candidat socialista, Jaume Collboni, que votés en contra de la creació d’una comissió d’investigació dels atemptats del 17 d’agost a l’Ajuntament de Barcelona. “Per mi està inhabilitat per ser alcalde de Barcelona”, ha dit, “i per garantir la nostra seguretat”.

Artadi ha lamentat que han hagut de fer la campanya electoral “des d’una pantalla” i ha comparat la candidatura de Junts per Catalunya amb la resta. “Nosaltres no tenim els bancs al costat, ni la Junta Electoral al costat, ni el jutjat número 13 al costat”, ha dit. “El que tenim són fiances per pagar, comptes embargats i cases embargades”, ha afegit. També ha tornat a reclamar al PSOE que aclareixi “abans de diumenge” si suspendrà els diputats presos al Congrés perquè “la gent ha de saber si estan al costat de la democràcia o la repressió”.

Forn, un “exemple de dignitat, coratge i humilitat”

La parella de Joaquim Forn, Laura Masvidal, ha afirmat que el 26 de maig “el que està en joc és la democràcia” i ha recordat que “la nostra arma es diu urna, es diu papereta”. I ha descrit la papereta de Junts per Catalunya com “la que no volien que hi fos aquest diumenge”. Ha qualificat Forn de ser un “exemple de dignitat, coratge i humilitat” fins i tot en una “situació d’adversitat”, i ha donat les gràcies a tot l’equip de campanya per haver donat suport a Forn en la seva estada a la presó. “No tot està per fer, però tot és possible. Fem-ho possible!”,ha demanat.

Cuevillas: “Puigdemont arrasarà”

Ha estat destacada la participació de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas. En el seu to irònic habitual, ha acusat l’Estat de voler suspendre els diputats presos al Congrés “per la patilla” i, com a advocat, ho ha atribuït a “l’article tres del codi jurídic de la patilla”. Cuevillas ha pronosticat que Carles Puigdemont “arrasarà” a Europa i que “no només serà la llista més votada a Catalunya”, sinó que “arreplegarà vot de protesta en altres regions arreu d’Espanya”. Ha dit que “totes aquelles batalles que hem jugat amb àrbitre imparcial les hem guanyat”, i per això considera que Puigdemont, Comín i Ponsatí “podran exercir com a eurodiputats”. També ha augurat que la presència de Puigdemont a Brussel·les agafarà una “potencialitat tremenda” si es pot fer escoltar al Parlament Europeu.

Cuevillas ha elogiat el candidat de JxC, Joaquim Forn, i ha dit que “no trobes ningú que et parli malament del Quim Forn, i això en política no és fàcil”. També ha assenyalat Maragall com un bon candidat, “per als anys 70”, i Bou com un regidor que donarà “tardes de glòria” al consistori i que traurà la feina als guionistes del programa televisiu ‘Polònia’.