La canidata de la CUP, Anna Saliente, ha criticat el cara a cara d’aquest divendres entre Ada Colau i Ernest Maragall: “sembla que només ens juguem qui és l’alcalde, que l’Ajuntament sigui una institució presidencialista”. Això, ha afegit, “és una visió errònia”. “El que determinarà el 26-M és quins seran els acords, si aniran a buscar el PSC del 155 i el model dels últims 40 anys, o la CUP”. En aquest sentit, Saliente ha assegurat que els models de Barcelona en Comú i ERC “no són tant diferents” però, en canvi, “els del PSC i la CUP sí que ho són”.

Aposta per la municipalització dels serveis

La CUP ha aprofitat la roda de premsa a EFE per explicar la seva aposta per la municipalització dels serveis públics. Han concretat que hi ha 15.000 treballadors externalitzats en un total de 700 contractes de l’Ajuntament amb empreses privades. Els cupaires proposen realitzar un decret d’alcaldia amb mesures per iniciar processos de municipalització d’aquests serveis. Consideren que s’ha de prioritzar els serveis externalitzats d’atenció a les persones. De fet, durant aquesta campanya, ja van fer un acte en contra de l’empresa Clece, que gestiona serveis com el d’atenció domiciliària.

“Incòmodes” amb la crítica a l’edat dels candidats

Saliente, la candidata més jove, ha rebutjat que s’hagi usat l’edat dels candidats durant aquesta campanya per atacar determinades formacions. “Ens sentim incòmodes quan es parla de l’edat de Maragall, les persones joves i grans tenen tota la legitimitat del món per fer allò que les seves organitzacions decideixin”.

CUP i BComú signen el manifest d’internalització dels educadors de carrer

Les canidates de BComú, Laura Pérez i de la CUP, Anna Saliente, han signat aquest dijous el manifest a favor de la municipalització dels educadors de carrer. La candidata cupaire ha criticat que PSC i ERC no s’hi hagin sumat.