Fa pocs dies que ha començat la campanya per a les eleccions municipals 2019, però ja fa dies que els candidats a Barcelona han engegat la pugna per ser el proper alcalde de la ciutat a través de la xarxa. Quin candidat guanyaria les eleccions municipals si les cerques a Google sobre cadascun d’ells fossin vots a les urnes el 26-M? Així quedaria conformat l’Ajuntament de Barcelona, segons les tendències de cerca dels darrers 30 dies al popular cercador (dades fins a l’inici de la campanya). Jugueu a imaginar-vos una nova manera de conformar el consistori!

Ada Colau revalidaria l’alcaldia de Barcelona, seguida de Valls

La candidata de Barcelona en Comú, i actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, seria reelegida, aconseguint 14 regidors a l’Ajuntament. Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, i relleu de Carina Mejías al consistori barceloní, seria la segona força amb nou regidors.

Més avall quedarien Joaquim Forn, candidat de Junts per Catalunya, amb sis regidors, i Josep Bou (PP), amb quatre, seguit de ben a prop d’Ernest Maragall, candidat d’ERC, amb tres regidors. El PSC de Jaume Collboni cauria a setena força a l’Ajuntament de Google barceloní, amb dos membres, el mateix que aconseguiria Jordi Graupera, de Barcelona És Capital, que entraria en aquesta institució en línia. La candidata de la CUP, Anna Saliente, entraria sola a través d’aquestes suposades votacions.

Els resultats de les eleccions generals es van correspondre amb les cerques a Google?

Les cerques a Google i l’interès per als candidats a la xarxa són una eina més per fer bullir l’olla durant la campanya electoral i, de fet, així ho vam veure a les eleccions generals 2019 de fa pocs dies. Mentre Santiago Abascal, líder de Vox a Espanya, captava bona part de les tendències de cerca a Google, no es va traslladar directament en vots, tal com es va poder veure als resultats de les eleccions generals. Compartia el mapa d’Espanya amb la cara de Podem, Pablo Iglesias, que tampoc va veure corresposta les cerques amb els vots a les urnes el 28 d’abril. 

D’aquesta manera, veurem qui aixeca polseguera aquest diumenge amb el debat dels candidats a Barcelona organitzat per betevé i la FAVB, però haurem d’esperar al 26 de maig per veure si, com va passar el 28 d’abril, l’interès per als candidats queda reduït a la curiositat i a la voluntat d’informar-se per conèixer noves candidatures o si, en canvi, alguna formació, sorprèn fent el salt a l’Ajuntament de Barcelona, el de veritat.