Retrets entre Jaume Collboni i Ernest Maragall per una discussió sobre “bons i mals catalans”. El candidat del PSC ha atribuït aquest dijous a Ernest Maragall haver dit que els socialistes no són “bons catalans” i els ha acusat de fer distincions: “Em pensava que havíem superat l’etapa del senyor Pujol que repartia carnets“, ha dit als passadissos del Parlament de Catalunya.

El republicà li ha respost poc després en una roda de premsa a l’Agència EFE en què ha lamentat que el socialista tergiversi les seves paraules: “No hi ha dret, no és veritat, no ho hem dit mai”, ha assegurat, per després afegir que Collboni treballa sobre “tòpics i apriorismes”. L’origen del conflicte és un míting dels republicans aquest dimecres a la plaça d’Orfila de Sant Andreu, on Maragall va dir que el partit socialista ha renunciat tant a ser socialista com català.

Aquestes són les intervencions, d’aquest dimecres i dijous, dels dos candidats.

I aquestes en són les transcripcions literals.

Maragall a la plaça d’Orfila

“Estic enfadat amb un partit que es fa dir socialista i català però que ha renunciat als dos conceptes.”

Collboni al Parlament

“Ahir vaig sentir el candidat d’Esquerra dient que els socialistes no érem ni bons catalans ni bons socialistes. Jo em pensava que havíem superat definitivament aquella etapa del senyor Pujol que repartia carnets de bons i mals catalans. I ara resulta que els catalans que no som independentistes, no som bons catalans.”

Maragall a l’Agència EFE

“No hi ha dret, no és veritat, no ho hem dit mai. Ni jo ni cap exponent d’esquerra republicana ni del projecte independentista. És inacceptable utilitzar aquest tipus de desqualificacions personals.”