El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, demana als barcelonins escollir la papereta socialista a les eleccions del 26 de maig perquè tindrà triple valor: “Serveix per garantir alcalde progressista, bona gestió i que no hi haurà un alcalde independentista“, ha assegurat en un míting al Poliesportiu de la Marina, al barri de la Marina del Prat Vermell. Per això demana als “patriotes de Barcelona, als progressistes i als moderats” que escullin l’opció socialista en favor de les “polítiques constructives”.

Collboni també ha centrat el seu discurs a advertir de la possibilitat que la ciutat tingui un alcalde independentista “que subordinarà la ciutat a la independència”, en referència al candidat d’ERC, Ernest Maragall;  o una alcaldessa que “ha fet el joc al procés”, referint-se a la candidata de BComú, Ada Colau. Sobre la fins ara alcaldessa, el socialista també ha assegurat que “no se la creu ningú quan diu que vol un govern progressista perquè ja el tenia i el va trencar”.

“Hi ha ganes de canvi”

El candidat del PSC també ha subratllat que ha pogut copsar les “ganes de canvi a la ciutat” per girar full de les polítiques que han fracassat: “Els ciutadans volen tornar a tenir una ciutat tranquil·la i segura, volen saber com es diu el regidor del seu barri, volen veure com els discursos es converteixen en realitat“.

Batet i Cruz es presenten com la garantia del diàleg

L’acte dels socialistes d’aquest diumenge al matí també ha servit per veure per primer cop junts els qui, amb tota probabilitat, seran presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet; i president del Senat, Manuel Cruz, a proposta dels socialistes. Tots dos han apel·lat a deixar de banda la confrontació i a aposar pel diàleg. “Els socialistes han optat per dues, tres i mil tasses si és per defensar la convivència i la concòrdia del país”, ha exclamat Batet en referència a la possibilitat que dos catalans encapçalin la presidència de les dues cambres.