El candidat de JxC, Joaquim Forn, ha participat en el seu primer míting de la campanya electoral de les eleccions municipals en l’acte central de la candidatura a la plaça del Mercat de Sant Antoni. En un to optimista Forn ha fet una crida a la “màxima mobilització” per convèncer els indecisos amb una “actitud de força” i amb “moral de victòria”. El cap de llista de Junts per Catalunya ha apel·lat al “ple convenciment” per presentar-se a les eleccions. “El que és estrany és que jo estigui aquí tancat, no que em presenti”.

Amb certa pressa per la limitació de temps dictada des de la presó, el cap de llista de JxC ha resumit ràpidament els eixos de la candidatura en qüestions com l‘habitatge, la mobilitat o la seguretat. Ha demanat mobilitzar el sòl municipal per construir pisos de lloguer; una “veritable aposta” per acabar la Línia 9 i deixar de dedicar esforços a la unió del tramvia per la Diagonal; o la necessitat de “grans consensos” i de “pactar amb qui faci falta” davant d’un escenari en què ningú podrà governar en solitari.

Forn ha aprofitat el seu primer acte públic després de 561 dies de presó per agrair a la ciutadania “l’escalf i les cartes” rebudes en els 18 mesos de presó, uns missatges que ha assegurat que “ens han ajudat a aguantar”. “No ens hem sentit mai sols”, ha confessat Forn. Fins ara, Forn només havia rebut autorització de la presó per concedir una entrevista al diari digital ‘El Nacional’ i una altra al diari ‘El Periódico’, i per fer una intervenció de mitja hora en un acte a la seu de la candidatura aquest dijous.

Puigdemont demana “un vot únic, no dual, estèreo” per JxC

El candidat a les europees, Carles Puigdemont, ha demanat als electors que el 26 de maig dipositin “un vot únic, estèreo” per Junts per Catalunya, que els doni la victòria tant a Barcelona com a Europa. Puigdemont ha expressat la voluntat de “trucar a la porta” de les institucions europees “amb més força que mai” per dir-los “som els de l’1 d’octubre, prepareu-vos per escoltar-nos”. També ha acusat Colau de mirar “més cap a Madrid que cap a Barcelona”.

Elsa Artadi anticipa una rebuda a Forn el 15 de juny

La número dos de la candidatura a les municipals, Elsa Artadi, ha encoratjat els presents a rebre Forn a l’estació de Sants el dia de la constitució del plenari. “Us convidem a tots que el 15 de juny vingueu amb nosaltres a l’estació de Sants”, ha dit Artadi, perquè “entre tots, l’acompanyem a la plaça de Sant Jaume” i que “vingui a reclamar la vara d’alcalde”. Artadi ha assegurat que “som els únics que en cada enquesta pugem en confiança i en convenciment” i ha sentenciar que el 26 de maig els votants han de dipositar “dues paperetes de la mateixa lluita i de la mateixa dignitat”, les de Junts per Catalunya a l’Ajuntament i a Europa.

Artur Mas: “Forn és el millor candidat”

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha elogiat Forn com a candidat: “Si compareu en Quim Forn amb la resta de caps de llista d’aquestes eleccions a Barcelona, és el millor cap de llista possible de tots per ser alcalde de Barcelona. “No només és bona persona, no només és un pres polític, sinó que és el millor candidat”, ha dit Mas, perquè “coneix l’Ajuntament, la ciutat, els barris, el teixit associatiu”. Mas ha reivindicat la tasca de Forn com a responsable de seguretat del govern Trias, primer, i de la Generalitat, després de l’atemptat del 17 d’agost i durant l’1 d’octubre.

Laura Masvidal, emocionada

La parella de Joaquim Forn, Laura Masvidal ha pujat emocionada a l’escenari després d’un vídeo en què s’han resumit els anys de trajectòria política del candidat, com a regidor a l’Ajuntament i com a conseller a la Generalitat. “No és un estat democràtic per molt que estiguem cridats a votar”, ha dit Masvidal de l’estat espanyol, però alhora ha encoratjat a aprofitar “l’arma que tenim” amb les eleccions per demostrar que “no ens hi resignem i no ens hi acostumem” a una situació “amb presos polítics i exiliats”.

Munté demana “vots a dojo”

La número tres de la llista, Neus Munté, s’ha referit a les persones que pensen donar suport a Ada Colau i els ha demanat que es preguntin “com és que marxen tants regidors del govern?” o “per què deu ser que l’alcaldessa ha estat reprovada pel plenari fins a vuit vegades?”. Munté ha acusat Colau de fer “promeses falses” i d’haver agafat les regnes d’un Ajuntament “amb superàvit” i haver acabat el mandat “amb retallades”. I ha demanat als barcelonins “vots a dojo” per mirar el futur de la ciutat “amb alegria i optimisme” i construir el camí de “la millor de les Barcelones.