Diversos panells publicitaris de Barcelona amb propaganda electoral han aparegut aquest dijous al matí manipulats, amb missatges de crítica als partits polítics i també als candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona. Fonts municipals han confirmat a betevé que els cartells electorals modificats que s’han localitzat ja han estat retirats.

El compte de Twitter @Auto_EnGanYS ha compartit diverses d’aquestes imatges, en què es poden veure lemes com “Vive la République!” en el cartell electoral de Manuel Valls, que ha aparegut també amb una armilla groga.

A la propaganda de Junts per Catalunya se n’ha canviat el lema de “Creiem!” amb el retrat del candidat Joaquim Forn, per “Cremem!”, acompanyat d’una ampolla del conegut sabó de rentavaixelles Fairy, que ha agafat rellevància en les darreres setmanes per la menció d’Enric Millo al judici del procés. També hi ha crítiques a l’alcaldessa, Ada Colau, i candidata a la reelecció, justament al panell de Jaume I, ben a prop de l’Ajuntament de Barcelona, amb el missatge “Si votar servís de res, estaria prohibit”.

En un altre panell, Colau també apareix arrossegada per uns agents dels Mossos d’Esquadra amb la samarreta de la PAH, de quan era activista. També li ha tocat el rebre al candidat d’ERC, Ernest Maragall, que, tot i mantenir la imatge de campanya amb l’americana a l’esquena, li han col·locat lemes com “Tourists go home!”, “Expropiem el MACBA” i “Putos hipsters”. Algun cartell del candidat socialista, Jaume Collboni, també s’ha vist modificat, amb la incorporació de la frase “Molta policia, poca diversió”.

Aquí pots veure com són els cartells oficials de la campanya de les eleccions municipals: