Unes hores després que la número dos de Junts per Catalunya (JxC), Elsa Artadi, desafiés aquest dimecres l’alcaldable d’Esquerra (ERC), Ernest Maragall, a un cara a cara per “confrontar models de ciutat”, el republicà hi ha respost aquest dijous amb un oferiment de dur-lo a Soto del Real, amb Quim Forn i obert a altres candidats.

La rèplica de Maragall ha tingut reaccions: les de JxC, que van llançar el desafiament dimecres, i les de BComú, que ha estat interpel·lada per l’alcaldable d’ERC en la resposta a Elsa Artadi.

La número dos de Joaquim Forn ha assegurat que Maragall “deixa en mans de la Junta Electoral censora que es pugui realitzar un debat que saben -dirigint-se a ERC- que no es podrà realitzar” i ha dit de la contraproposta que “sona molt a excusa de no voler debatre“.

De la seva banda, l‘alcaldable de BComú, Ada Colau, ha respost que “tots els candidats haurien de poder exercir els seus drets civils i polítics“, i ha afegit que “qualsevol situació que ens pugui apropar al fet que s’exerceixin, em semblarà correcte que el senyor Forn pugui exercir-los“.