L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha comparat la situació que s’ha viscut aquest dimarts al Congrés dels Diputats, en què “l’Estat no ha pogut impedir” que els diputats i senadors electes entressin a recollir la seva acta ni “diguessin el que han dit públicament”, amb la possibilitat que Joaquim Forn “a més de recollir l’acta de regidor sigui l’alcalde de Barcelona”. Per això ha afirmat que el que faria “pupa de debò” a l’Estat seria que la de Forn fos la llista més votada a Barcelona i que “qualsevol llista que guanyi el 26 de maig que no sigui la de Joaquim Forn serà una victòria per als repressors”.

Mas hi ha afegit que la proposta de Junts per Catalunya és l’única capaç de fer un canvi “en positiu” a la ciutat a partir d’un “esperit constructiu” i de “la capacitat d’arribar a acords”. Mas ha aventurat que “si Colau i Maragall sumen, pactaran”, i que els socialistes no poden ser canvi “perquè han governat durant 32 anys”. Per últim, ha assegurat que Manuel Valls, “més que un canvi, seria una gran plantofada per a la ciutat”.

Elsa Artadi confia que JxC enfila “cap a la victòria”

En el mateix acte, la número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions municipals del 2019Elsa Artadi, ha expressat que té el “convenciment” que el 26 de maig “es pot guanyar a Barcelona” i que la candidatura de Joaquim Forn va directa “cap a la victòria” en les eleccions municipals.

Artadi ha ironitzat que “sembla que ho facin expressament” amb la prohibició de publicar enquestes durant els últims dies de la campanya perquè considera que Junts per Catalunya està “de remuntada” i que això es reflectiria en les projeccions de vot d’aquesta setmana. “Tots activats i tots en forma”, ha demanat Artadi, per “fer un canvi real” a l’Ajuntament de Barcelona.

Intervenció del CDR de les Corts

Una desena d’integrants del CDR de les Corts han aparegut a mig míting i han exhibit una pancarta amb el lema “La independència no es negocia, es ratifica”. En aquest moment, la número tres, Neus Munté, ha interromput el seu discurs a dalt de l’escenari i els ha cedit el micròfon perquè poguessin intervenir. Una portaveu ha llegit un manifest breu en què ha demanat que les institucions catalanes defensin la victòria del “sí” en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i facin efectiva la independència de Catalunya.