Roger Español, l’home que va perdre un ull l’1 d’octubre a causa de l’impacte d’una pilota de goma a l’Escola Ramon Llull, ha donat suport explícit aquest divendres a la CUP. Ha dit que els cupaires són “qui representa millor el sentiment de l’1 d’octubre”.

Español ha advertit que “la repressió segueix, sense porres, ni bales, sinó amb sentències i presons”. I ha cridat la ciutadania a fer més que “aguantar aquesta repressió”. “Ara és l’hora de començar a imprimir una identitat a la república i s’ha de fer des de baix”, ha dit. També ha valorat la joventut de la candidatura cupaire: “És per qui estem treballant. La república ha d’estar encarada a la gent que la viurà”.

La candidata, Anna Saliente, ha proposat la creació “d’un espai de trobada amb les forces sobiranistes, un full de ruta independent dels pactes a l’Ajuntament i incloent la societat civil”. Ha demanat a ERC i JxC que entrin “en aquest espai més enllà de les batalles partidistes” i també als comuns, “que no poden quedar alineats amb el bloc del 155, la presó i l’exili”.

Saliente també ha interpel·lat directament Ernest Maragall, a qui ha demanat que expliqui per què diu que Barcelona necessita un alcalde independentista, quan al govern català hi mantenen “la via de la gestió autonòmica i posposen la ruptura”.