El districte de Ciutat Vella ha iniciat els tràmits per tancar temporalment tres discoteques importants de la zona d’oci del passeig Marítim. En concret, s’han obert expedients contra els locals Pachá, Shoko i Carpe Diem per deficiències en matèria de seguretat.

Les tres discoteques s’enfronten a un tancament temporal d’entre 15 dies i mig any. Segons ha explicat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, els expedients s’emmarquen en una campanya per analitzar les mesures de protecció dels locals musicals i discoteques. L’estan duent a terme el districte i la Guàrdia Urbana.

Incompliments reiterats

Precisament aquestes tres discoteques ja van ser objecte d’expedients administratius anteriorment. L’any 2016 l’Ajuntament en va ordenar el precintament dels equips musicals perquè no s’ajustaven a la normativa de terrasses: la música de dins dels locals se sentia a l’exterior. En aquella ocasió, els propietaris dels establiments van prendre mesures per adequar-se a la normativa.

Discoteques del passeig Marítim

Possible adeu definitiu a l’estiu

Més enllà del tancament provisional a què s’enfronten els tres locals, aviat el passeig Marítim podria dir adeu a les discoteques. Ara mateix la titularitat del passeig és de l’Estat però, segons l’Ajuntament, les dues institucions han arribat a un acord per traspassar la gestió al govern municipal. La comissió de govern va ratificar aquest acord i l’objectiu del consistori és que Pachá, Shoko, Carpe Diem i Opium canviïn els seus usos a equipaments per ampliar les instal·lacions actuals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Segons aquest acord, els vials, equipaments com el poliesportiu de la Mar Bella i l’espai públic passaran a mans municipals. Això sí, els xiringuitos continuaran amb la seva activitat econòmica.

Ara falta que l’Ajuntament i l’Estat signin l’acord per formalitzar-lo. L’objectiu és fer-ho abans del 21 de juny, quan finalitza la concessió actual de les discoteques del passeig Marítim. Fonts del govern espanyol, però, neguen que aquest acord estigui tancat, i únicament reconeixen que des fa mesos que mantenen converses amb el consistori per abordar aquesta qüestió. Això vol dir que, de produir-se, la signatura pot recaure en el pròxim govern que es configuri després de les eleccions municipals del 26 de maig.

El Govern ha negat avui l’existència d’un acord tancat amb l’Ajuntament de Barcelona per no renovar aquest estiu les llicències de les discoteques del front marítim de Barcelona i canviar el seu ús a equipaments per ubicar en elles l’Institut de Ciències Marines del CSIC.
Fonts del govern han informat a EFE que, encara que des de fa mesos es mantenen converses amb el consistori per abordar aquesta qüestió, a data d’avui no hi ha cap acord tancat.

Es dona el cas que el pròxim 27 de juny finalitza la concessió dels locals de l’espai terrestre marítim i passen a ser patrimoni de l’Estat.

Sorpresa entre el personal de les discoteques

El tancament d’aquestes discoteques ha caigut com una gerra d’aigua freda tant als treballadors com als directors d’aquests locals d’oci nocturn. Fonts d’un dels establiments afectats han explicat a betevé que la notícia els ha agafat per sorpresa. De fet, hi ha treballadors que han mostrat la seva preocupació per quin serà el seu futur laboral a partir d’ara.

Al llarg d’aquest dilluns els equips directius d’aquestes discoteques s’han reunit amb advocats per saber en què consisteix concretament l’expedient de tancament de l’Ajuntament, així com per concretar quines accions poden fer a partir d’ara. De fet, estudien fer una resposta conjunta a l’anunci del govern municipal.

Discoteques del passeig Marítim