La CUP vol reduir en un 50 % el nombre de turistes a la ciutat d’aquí al 2030. Així ho ha explicat la candidata, Anna Saliente, que ha detallat un paquet d’11 mesures enfocades a assolir aquest objectiu. Segons Saliente, la resta de formacions mantenen “un discurs triomfalista, sobre el benestar i l’èxit del progrés econòmic i la capacitat il·limitada de seguir creixent pel que fa al nombre turistes”. Un discurs que segons la candidata “és fal·laç perquè els beneficis del turisme no repercuteixen en els veïns”.

Per aconseguir aquest decreixement turístic que reclamen, els cupaires proposen establir una moratòria general a tota la ciutat a qualsevol construcció o concessió de llicència d’allotjament turístic i, a més, no renovar les ja existents per anar reduint el nombre de places turístiques. Sobre el lloguer d’habitacions a turistes, proposen que es reguli l’activitat i es limiti el nombre de pernoctacions anuals.

També volen dissoldre Turisme de Barcelona i crear una regidoria de decreixement turístic. A més, reclamen que l’Ajuntament deixi de fer campanyes de promoció turística a l’exterior.

El número quatre de la formació, Marc Cerdà, ha explicat l’impacte pel medi ambient que suposa l’arribada de turistes. Ha explicat que es calcula cada turista que visita Barcelona emet 16 vegades més CO2 amb la seva activitat (sobretot el transport en avió) que un veí de Barcelona.

Cerdà proposa trencar l’acord amb el Port de Barcelona de construcció de dues noves terminals de creuers i elaborar un pla de decreixement turístic per aquesta infraestructura i també per a l’aeroport. També volen municipalitzar la gestió del Bus Turístic i reduir-ne les freqüències. A més, volen limitar l’entrada d’autobusos turístics a la ciutat, que haurien d’estacionar en aparcaments a les entrades de la ciutat.