Ernest Maragall ha demanat a la Junta Electoral que autoritzi un cara a cara amb Joaquim Forn (JxC) a la presó de Soto del Real, on estan els independentistes presos mentre dura el judici del procés. El republicà ha respost així a la carta que li va enviar la número dos de JxC, Elsa Artadi, en què reclamava un debat a dos entre ella i Maragall de cara a les eleccions municipals 2019.

Maragall ha explicat que ha demanat “una conversa oberta” perquè la resta de candidats a l’alcaldia s’hi puguin sumar: “Jo preguntaria a Collboni i Colau si voldrien compartir el debat amb Forn a la presó”, ha dit en la tradicional roda de premsa de candidats a l’Agència EFE. El cap de llista d’ERC ha assegurat que “estem esperant una resposta de la Junta Electoral” i que “a partir d’aquí ja veurem”.

Maragall vol un “alcalde de nit”

Més enllà d’això, Maragall ha desgranat noves propostes del seu programa electoral. En aquest sentit, ha proposat la creació d’una figura nova a l’Ajuntament: l’alcalde de nit. Ha explicat que “ha d’incloure les funcions de seguretat” i també la coordinació de la resta de serveis públic durant la nit. L’alcaldable d’ERC ha dit que l’alcalde de nit podria ser un membre del govern o no.

Sobre seguretat, Maragall també ha demanat “rejovenir el cos” de la Guàrdia Urbana sumar-hi 500 agents nous. També ha apostat per millorar la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i altres policies metropolitanes. El republicà ha reclamat la presència de “500 mossos més als carrers”.