El govern municipal farà un últim intent per desencallar el conflicte de la capella de la Misericòrdia aquest divendres, en l’últim ple del mandat. Per això durà a votació —per segona vegada consecutiva— la rescissió de la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per poder-hi ubicar el nou CAP Raval Nord.

Ara bé, les últimes setmanes tècnics de l’Ajuntament i del CatSalut han estat treballant una proposta alternativa que permetria mantenir la capella per al museu i fer el CAP en una altra ubicació: un edifici annex al MACBA (entre el carrer de Ferlandina i la plaça de Joan Coromines). En aquest sentit, a sobre de la taula hi ha les dues opcions següents.

opcions CAP Raval Nord

Per poder tirar endavant alguna d’aquestes dues alternatives, el govern de BComú buscarà el consens entre els grups de l’oposició. Si s’arriba a un acord abans de divendres, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat que retirarà del ple la rescissió de la cessió de la Misericòrdia al MACBA.

Colau busca un acord amb l’oposició

Segons ha explicat Pin, el govern municipal segueix sent partidari de fer el CAP Raval Nord a la Misericòrdia, però per “visió global” hi renunciarà si aconsegueix un acord amb l’oposició. Segons els documents que estan treballant l’Ajuntament i el CatSalut, les dues alternatives i la Misericòrdia tindrien una superfície similar (al voltant dels 3.000 m²).

Això sí, Pin ha advertit que les alternatives comportarien alguns problemes. La regidora ha destacat que s’hauria de crear una zona de circulació per a les ambulàncies i els cotxes dels pacients, que l’accessibilitat a peu quedaria afectada i que la construcció d’un edifici annex al MACBA restaria aire lliure als veïns que viuen al costat del museu.