Els republicans redoblen la pressió als comuns en les darreres hores de la campanya electoral. Ernest Maragall ha carregat amb duresa contra la candidata a la reelecció, Ada Colau. “No en tinc cap dubte, després de la nostra victòria a l’Ajuntament de Barcelona, veurem la senyora Colau a Madrid negociant càrrecs, ministeris“, ha dit Maragall. La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, també ha estat dura amb BComú i l’ha anomenat el “mal menor” de l'”establishment” espanyol. L’alcaldable d’ERC ha dit que diumenge Barcelona decidirà entre el binomi PSOE-Podem i ERC. “Estic convençut que farà la bona tria”, ha dit Maragall.

En el darrer acte de la campanya, Maragall ha reiterat que se sent preparat per ser alcalde. “Em sento fort, em sento preparat, a punt per liderar aquesta ciutat i ser l’alcalde de cadascun de vosaltres”, ha expressat l’alcaldable. Com ja ha fet en els grans actes d’aquesta cursa electoral, Maragall ha fet un símil meteorològic: “Vam començar la campanya amb el vent republicà a la platja, vam fer l’acte central sota el sol a Sant Antoni i avui fem l’acte de tancament sota la pluja de la fertilitat republicana, que ens farà guanyar”, ha dit.

El lloc triat pels republicans per celebrar l’acte final de campanya per a les eleccions municipals ha estat el CEM Bon Pastor. El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha estat acompanyat de  simpatitzants i militants de diferents barris de la ciutat i també de la plana major de la formació. El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha donat suport a l’alcaldable: “De l’alcalde Maragall se’n sentirà a parlar”, ha dit. El president del Parlament, Roger Torrent, ha dit que ERC “transforma allò que sembla impossible en inevitable” i ha animat l’electorat a fer història amb el primer alcalde independentista a l’Ajuntament de Barcelona.

Impuls a la candidatura europea

El darrer míting dels republicans ha centrat part del discurs en la candidatura europea que encapçala Oriol Junqueras, seguit de la parella de Raül Romeva, Diana Riba. Precisament hi ha hagut connexions tant des de la presó de Soto del Real amb Junqueras i Romeva, com des de Ginebra, amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira. “Allibereu-nos amb els vostres vots, porteu-nos i porteu-vos la llibertat, deixeu-nos ser el més útils possible per la llibertat”, ha demanat Junqueras. ERC vol portar un “pres polític al cor d’Europa”, ha dit, una idea que s’ha repetit durant tota la campanya amb l’objectiu d’internacionalitzar el conflicte i traslladar-lo al Parlament Europeu.

Banda sonora satírica

Al final de l’acte dels republicans s’ha sentit una cançó per primera vegada en aquesta campanya electoral. Es tracta de la versió que va fer el programa de sàtira política ‘Polònia’ de la cançó de reggaeton d’Ada Colau. “Maragall ‘is in the house’, farà història, la Colau i en Manuel Valls, quines toies”, diu la tornada del tema.