La CUP i Vox han coincidit aquest dimecres a la tarda al barri de Torre Baró en dos actes de campanya de les eleccions municipals situats a pocs metre l’un de l’altre. Els cupaires tenien programat un acte per reclamar que es municipalitzin les línies 80, 81 i 82 d’autobús, que estan gestionades per l’empresa Sagalès. Per la seva banda, el partit d’extrema dreta ha fet un acte a la Biblioteca Zona Nord, amb la presència del líder de la formació, Santiago Abascal.

La visita de Vox ha motivat la convocatòria d’una concentració antifeixista a l’entrada de l’estació de Renfe de Torre Baró, en què s’han aplegat una vuitantena de persones. Els Mossos d’Esquadra, amb desenes d’agents, han fet un cordó policial al voltant de la biblioteca.

El número dos de la llista de la CUP Capgirem Barcelona, Jordi Magrinyà, ha explicat que consideren que la visita del partit d’Abascal “és una provocació” en un barri, Torre Baró, en què “hi ha molta població migrada”. “Què venen a dir-los? Que se’n vagin? Per què no van a Pedralbes?”, s’ha preguntat Magrinyà. També ha assegurat que la CUP plantarà “cara al feixisme al carrer i a les institucions”, i ha advertit: “No seguirem la lògica de ‘l’amor guanya l’odi'”.

El número dos de la candidatura també ha criticat la presència policial a la zona. “No entenem per què els mossos ens miren a nosaltres quan els perillosos són els altres”. El líder de Vox, Santiago Abascal, ha entrat a la Biblioteca Zona Nord enmig d’aplaudiments i xiulets. L’ha acompanyat el candidat per Barcelona, Ignacio Garriga.