El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha denunciat que el fenomen dels narcopisos s’ha estès fins a la Verneda i la Pau i altres barris propers al Besòs. Ho ha dit en una visita a la carpa informativa de la seva candidatura a la plaça de l’Aigua.

 

Valls assegura que l’actuació policial en llocs com el Raval ha fet que altres barris “humils i amb desigualtats” pateixin ara el narcotràfic i el consum de drogues. Assegura que Barcelona “ha tornat a una situació dels anys 80, on la cocaïna, l’heroïna i el crac han entrat amb gran potència”. Davant d’això, Valls proposa un pla de xoc per posar fi a aquest fenomen i també a l'”ocupació il·legal” d’habitatges i a la delinqüència organitzada a la Verneda i la Pau.

 

Manuel Valls, que rep el suport de Ciutadans en la carrera a l’alcaldia, ha passejat per la rambla de Guipúscoa i ha escoltat les reivindicacions i les queixes dels veïns. Valls ha criticat la “inseguretat que hi ha als carrers de la ciutat” i, en concret, a la Verneda i la Pau. L’ex-primer ministre francès insisteix que la solució és incrementar el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana i potenciar les labors de vigilància i control dels punts de venda de droga.

Després de quatre dies de campanya, Valls continua amb la seva estratègia de fer actes de petit format a peu de carrer per reclamar el vot de cara a les eleccions municipals del 2019.