en directe

Habitació 910

No parem de viatjar en el temps: DJ Glass Hat ens porta una selecció dels seus hits preferits del pop-rock, i Sonia Madoc recorda els èxits en español del canvi de segle.nLa nostalgia s’apodera de l’’Habitació 910’ aquesta setmana, i la nostra Màquina del Temps està que treu fum. Amb l’estrena a Filmin de la nova pel·lícula del francès michel Gondry, ‘El llibre de les solucions’, aprofitem per destacar la seva feina com a director de vídeo-clips. Sempre experimental, surrealista, futurista i amb la tecnologia més puntera com a millor aliada, ha firmat peces per artistes i bandes com Daft Punk, The White Stripes, Sinéad O’Connor i, més que amb ningú altre, Björk.nLa Sonia Madoc s’estrena com a col·laboradora i ens fa viatjar fins als inicis del nou mil·leni per recordar les cançons en espanyol que més sonaven cada estiu, quan tothom ballava “La Bomba” o el “No rompas mi corazón” de Coyote Dax. I deixem novament els comandaments de la nau a tot un expert: amb 29 anys d’experiència als plats, DJ Glass Hat sap el que és dominar una pista de ball amb èxits que esperen ser corejats. Tot i l’eclèctic gust i coneixement musical, en aquesta ocasió posem l’ull en aquells moments que el pop-rock s’ha apoderat de les llistes. Les guitarres són el nexe en comú de la seva selecció, que va des de Depeche Mode o Blur a No Doubt, Garbage i Dover.nAmb Gerardo Reyes i Iván García continua la nostalgia: ens presentem “Pirulí Forever. La tele no se rinde”, un repàs il·lustrat a la història de la televisió pública espanyola, que entenen més aviat com un tribut a la nostra cultura pop.nPerò no viurem només anclats al passat, no patiu. Ja s’encarrega Dua Lipa de retornar-nos al present: estrenem el tercer senzill del que serà el seu tercer àlbum, que ve amb un vídeo de kilòmetre zero. ‘Illusion’ ha estat rodat íntegrament a les piscines Picornell de Barcelona, i és un descarat homenatge a alguns clips de Kylie Minogue. Abraham Mateo, Bad Gyal i Anitta, Ruslana, Jojo Siwa i Camila Cabello són altres de les novetats que us presentem, algunes d’elles amb una micona de safareig inclòs.nI feia massa que la moda no estava present a l’’Habitació 910’, així que hem enviat al nostre nou reporter, l’Hugo Hipo, a la 080 Barcelona Fashion per veure què s’hi cou. Moda que mira al futur i la tecnologia, assitenes a les desfilades amb moltes coses a dir… I fins i tot la intervenció de la Sofia Coll!nAgafeu-vos fort, que els viatges temporals d’aquesta setmana s’endevinen mogudets!

02:50 h
04:50 h

en directe

Habitació 910

02:50 h
04:50 h
dissabte 27

Acompanyem la Micaela i el seu gos, el Colega, a voltar per Barcelona. L’objectiu? Trobar espais amics dels gossos que puguin aparèixer a la seva guia web per animals urbans: srperro.com. L’Àlex és l’ànima mare d'El Jardinet dels Gats, associació especialitzada en rescat i adopció de gats. Viurem de prop un dels seus rescats més complicats: la Gordi, una gata embarassada a punt de parir. n

En el programa d’avui els nens i nenes de cinquè de l'escola FEDAC de Sant Andreu ens expliquen com ha anat la campanya solidària de recollida d’aliments per entitats del barri. Anem a La Casa dels Entremesos, on els Falcons de Barcelona explicaran als nens i nenes de l'Escola Guillem Isarn l’origen i les figures humanes que fan. També descobrirem l’espai de jocs que tenen a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. L’hem visitat amb els nens i nenes de l’Escola Àngels Baixeras. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres sobre biografies i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat de l’estrena del videoclip 'Aplaudiments' de la Dàmaris Gelabert.

veure'n més informació

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEl pare de Tosh comença a recordar els seus somnis i ambicions de joventut. Tosh decideix complir tots aquests vells somnis del seu pare.

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nQuan s'apaguen els llums a la festa d'en Herman, Tosh rep un gran petó, però de qui era? Resulta que no era cap de les noies que hi eren, ni tampoc del gos. No podria haver estat la mare d'en Herman, oi?

Els dibuixos d'en Zeke

Quan l'Ida té un accident, en Zeke intenta cuidar d'ella, però l'Ike segueix superant-lo en qualsevol cosa que faci i guanyant-se el respecte de la seva mare. Cansat de ser "el petit", en Zeke es dibuixa a la mida de l'Ike, però l'Ike continua afrontant-lo. En Zeke es converteix llavors en un home musculós i de vuit peus d'alçada que no pot controlar la seva força. A l'escola, espanta a tothom, i quan accidentalment s'aboca pintura, és confós amb un monstre. En Zeke més tard s'adona de l'error dels seus camins i torna a la seva mida normal.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke està molest quan descobreix que la Maxine anirà a un campament d'estiu únic per a noies. Es dibuixa a ell i a la seva família en un campament al costat d'ells; però tothom menys ell està poc entusiasmat. En Zeke i en Jay intenten impressionar la Maxine, però fracassen. Intenten ajudar a la Maxine amb un exercici de navegació, però ells mateixos es perden. En Zeke més tard aconsegueix salvar a la Maxine d'un atac d'ós, i els dos s'uneixen al campament del primer.

Som conscients que bona part de la nostra vida ens arriba a través de la pantalla del mòbil? Tenir tot un univers dins d’una eina que ens cap a la butxaca és més que una simple anècdota: des de les relacions socials fins a les compres, passant per l’art i la cultura, el mòbil ho està canviant pràcticament tot. Però som capaços d’entendre com? Som conscients dels canvis a la velocitat que es produeixen o ni tan sols ens n’adonem? I, sobretot, podem valorar els aspectes positius i els negatius d’aquesta revolució? Els mòbils ens estan ensenyant a viure d’una altra manera i, a l’episodi d’avui, ens preguntarem de quina.

veure'n més informació

Enric Puig Punyet: "La institució ha de ser porosa i escoltar el carrer"nnEl nou director del Centre d'Arts Santa Mònica exposa en aquest 'Retrats' els valors que, segons ell, han de regir les institucions culturals i desgrana com els aplicarà al capdavant d'aquest espai de creació contemporània de la Generalitat.nEnric Puig Punyet aprofundeix en la necessitat d'actualització i reconnexió dels equipaments públics amb la ciutadania, però també reflexiona abastament entorn dels reptes i oportunitats que planteja la societat postdigital actual.

'Xup-xup Sant Antoni' és un videopòdcast de receptes de cuina de sis capítols protagonitzats per persones grans del barri i col·laboradors de Radars, un projecte dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona.nAlicia Hermosilla és una enamorada de la seva feina i del barri de Sant Antoni. És treballadora social del Centre de Serveis Socials Sant Antoni. “Podria haver triat una altra zona de la ciutat, però aquest barri m’encanta”. Considera que la gent de Sant Antoni és solidària i participativa. “Tothom es coneix, sobretot les persones grans que sabem fins i tot on vivim”, afegeix l’Elvira Pujol, voluntària del projecte Radars. “És un projecte molt útil i bonic, que ajuda les persones grans que viuen soles a no sentir-se tan soles”, diu l’Alicia.nn

Primavera Sound 2023

Concert de Channel Tres al passat Primavera Sound 2023.

veure'n més informació

La vida fácil

En Luca (Stefano Accorsi) és un metge idealista i sensible que segueix endavant, tot i les enormes dificultats, un petit hospital humanitari a l'Àfrica. Allà compta amb l'ajuda d’en Mario (Pierfrancesco Favino), un reeixit cirurgià romà que s'ha fet ric a les clíniques privades. A tots dos els uneix la dona de Mario, Ginevra (Vittoria Puccini), qui dona a conèixer el motiu de la fugida del seu marit d'Itàlia: una investigació judicial per corrupció a la sanitat en la qual està involucrat.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

En el programa d’avui els nens i nenes de cinquè de l'escola FEDAC de Sant Andreu ens expliquen com ha anat la campanya solidària de recollida d’aliments per entitats del barri. Anem a La Casa dels Entremesos, on els Falcons de Barcelona explicaran als nens i nenes de l'Escola Guillem Isarn l’origen i les figures humanes que fan. També descobrirem l’espai de jocs que tenen a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. L’hem visitat amb els nens i nenes de l’Escola Àngels Baixeras. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres sobre biografies i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat de l’estrena del videoclip 'Aplaudiments' de la Dàmaris Gelabert.

veure'n més informació

Santorini, el paradís del parkour

Aquesta setmana al Docs: Dos atletes de parkour emprenen una aventura cap a Santorini per saltar per aquest paradís de terrats blancs i blaus. Un treball que mostra l'essència d'aquest esport arriscat i la forma de vida apassionant i poc convencional dels seus protagonistes. 'SANTONRINI, el paradís del parkour'. Aquesta setmana al DOC'S

veure'n més informació

Adriana Petit

Descobreix les veus emergents, els nous llenguatges, formats i sons més avantguardistes amb 'Territori Groupie', el format de música i entrevistes presentat per Aïda Camprubí Hinojosa.

Las locas, locas aventuras de Robin Hood

Robin Loxley torna a Anglaterra després de diversos anys d'absència i es troba un regne sumit en el caos. Ara ha de viure com un malfactor i serà el protagonista de nombroses aventures.

la sèrie

Els comentaris plumofòbics i les recents situacions de violència masclista han afectat els nostres protagonistes. En Miki es planteja canviar de personalitat després de la bronca amb l’Hèctor. La Cris haurà de recordar al seu germà un episodi de "bullying" de la seva infància. La Carla ha posat denúncia per la difusió en xarxes del seu vídeo sexual amb l’Andrés. La Martina segueix molt tocada per l’agressió lesbòfoba que va patir en la seva cita amb la Gal·la. Mentrestant, la Marta no acaba d’entendre si el Lluc que va conèixer i el Lluc amb qui conviu són la mateixa persona.

veure'n més informació

Per commemorar els 200 anys del naixement d’Anselm Clavé i els 150 anys de la seva mort, el Cor de Cambra de la Societat Coral Amics de la Unió, dirigit per Josep Vila, ens ofereix un concert a capella amb temes de finals del s.XIX i principis del XX.

EL REFUGI DE LA TORRE DE LA SAGRERA Quan es va remodelar la Torre de la Sagrera es va fer una troballa que certificava, una vegada més, la gran capacitat defensiva dels barcelonins durant els bombardejos de la guerra civil.nL’APARADOR MÉS ESMOLAT A la plaça del Pi hi ha un aparador tan ple de ganivets, navalles i tisores de tota mena que només contemplar-lo ja talla la respiració.nEL PARE DE LA CIRCULACIÓ VIÀRIA Creuar un pas de vianants, aturar un taxi o esperar que el semàfor es posi en verd avui és d'allò més normal, però sabem qui ho va fer possible?nA MAR OBERT Un cop l'any, i des de fa més de 90 anys, el Port de Barcelona es converteix en un gran piscina.nEL NOTARI DE LES TRADICIONS CATALANES Moltes de les tradicions que se celebren avui a pobles i ciutats de Catalunya continuen vigents gràcies a la investigació extensa d'un conegut folklorista.nDAVID CONTRA GOLIAT Després de 40 anys de lluita, els veïns d’un barri de Montjuïc es van oposar a un pla urbanístic i van aturar l'enderrocament de les cases.

veure'n més informació

Te presento a Sofía

Ell és un pare maldestre i obsessiu, ella, una dona coherent i que no vol tenir fills. La petita Sofia, filla d'ell, canviarà la seva perspectiva i els obligarà a anar més enllà dels límits.

El buen pastor

Biografia de James Wilson, que abasta des del 1930 fins al 1960. Graduat a la Universitat de Yale, va acabar sent un dels fundadors de la CIA. Se suposa que el personatge es basa en el llegendari i astut cap d'intel·ligència James Jesús Angleton.

Tumba abierta

Tres companys de pis troben una maleta plena de diners a l'habitació d'un inquilí nou i misteriós, que acaba de morir per sobredosi. En comptes de trucar a la policia, decideixen quedar-se amb els diners, una decisió que implica no només desfer-se del cadàver, sinó que cadascú confiï en els altres dos.

No parem de viatjar en el temps: DJ Glass Hat ens porta una selecció dels seus hits preferits del pop-rock, i Sonia Madoc recorda els èxits en español del canvi de segle.nLa nostalgia s’apodera de l’’Habitació 910’ aquesta setmana, i la nostra Màquina del Temps està que treu fum. Amb l’estrena a Filmin de la nova pel·lícula del francès michel Gondry, ‘El llibre de les solucions’, aprofitem per destacar la seva feina com a director de vídeo-clips. Sempre experimental, surrealista, futurista i amb la tecnologia més puntera com a millor aliada, ha firmat peces per artistes i bandes com Daft Punk, The White Stripes, Sinéad O’Connor i, més que amb ningú altre, Björk.nLa Sonia Madoc s’estrena com a col·laboradora i ens fa viatjar fins als inicis del nou mil·leni per recordar les cançons en espanyol que més sonaven cada estiu, quan tothom ballava “La Bomba” o el “No rompas mi corazón” de Coyote Dax. I deixem novament els comandaments de la nau a tot un expert: amb 29 anys d’experiència als plats, DJ Glass Hat sap el que és dominar una pista de ball amb èxits que esperen ser corejats. Tot i l’eclèctic gust i coneixement musical, en aquesta ocasió posem l’ull en aquells moments que el pop-rock s’ha apoderat de les llistes. Les guitarres són el nexe en comú de la seva selecció, que va des de Depeche Mode o Blur a No Doubt, Garbage i Dover.nAmb Gerardo Reyes i Iván García continua la nostalgia: ens presentem “Pirulí Forever. La tele no se rinde”, un repàs il·lustrat a la història de la televisió pública espanyola, que entenen més aviat com un tribut a la nostra cultura pop.nPerò no viurem només anclats al passat, no patiu. Ja s’encarrega Dua Lipa de retornar-nos al present: estrenem el tercer senzill del que serà el seu tercer àlbum, que ve amb un vídeo de kilòmetre zero. ‘Illusion’ ha estat rodat íntegrament a les piscines Picornell de Barcelona, i és un descarat homenatge a alguns clips de Kylie Minogue. Abraham Mateo, Bad Gyal i Anitta, Ruslana, Jojo Siwa i Camila Cabello són altres de les novetats que us presentem, algunes d’elles amb una micona de safareig inclòs.nI feia massa que la moda no estava present a l’’Habitació 910’, així que hem enviat al nostre nou reporter, l’Hugo Hipo, a la 080 Barcelona Fashion per veure què s’hi cou. Moda que mira al futur i la tecnologia, assitenes a les desfilades amb moltes coses a dir… I fins i tot la intervenció de la Sofia Coll!nAgafeu-vos fort, que els viatges temporals d’aquesta setmana s’endevinen mogudets!

veure'n més informació

Adriana Petit

Descobreix les veus emergents, els nous llenguatges, formats i sons més avantguardistes amb 'Territori Groupie', el format de música i entrevistes presentat per Aïda Camprubí Hinojosa.

EL REFUGI DE LA TORRE DE LA SAGRERA Quan es va remodelar la Torre de la Sagrera es va fer una troballa que certificava, una vegada més, la gran capacitat defensiva dels barcelonins durant els bombardejos de la guerra civil.nL’APARADOR MÉS ESMOLAT A la plaça del Pi hi ha un aparador tan ple de ganivets, navalles i tisores de tota mena que només contemplar-lo ja talla la respiració.nEL PARE DE LA CIRCULACIÓ VIÀRIA Creuar un pas de vianants, aturar un taxi o esperar que el semàfor es posi en verd avui és d'allò més normal, però sabem qui ho va fer possible?nA MAR OBERT Un cop l'any, i des de fa més de 90 anys, el Port de Barcelona es converteix en un gran piscina.nEL NOTARI DE LES TRADICIONS CATALANES Moltes de les tradicions que se celebren avui a pobles i ciutats de Catalunya continuen vigents gràcies a la investigació extensa d'un conegut folklorista.nDAVID CONTRA GOLIAT Després de 40 anys de lluita, els veïns d’un barri de Montjuïc es van oposar a un pla urbanístic i van aturar l'enderrocament de les cases.

veure'n més informació

Slow durant les segones jornades tècniques de mòduls FCAF que van tenir lloc del 16 al 24 de juliol de 2016 a l’Espai Josep Bota, a l’interior del recinte de la Fabra i Coats.nVan ser unes jornades de caràcter eminentment tècnic on es va tractar la unificació dels criteris en l’explotació ferroviària de les maquetes i la conducció digital així com realitzar diverses proves dels diferents elements elèctrics, mecànics i de radiocontrol dels trens a escala reduïda.nLes jornades van ser organitzades per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona, amb la participació dels Amics del Ferrocarril de Martorell i el Club ferroviari de Caldes de Malavella, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i el suport del Districte de Sant Andreu.

Acompanyem la Micaela i el seu gos, el Colega, a voltar per Barcelona. L’objectiu? Trobar espais amics dels gossos que puguin aparèixer a la seva guia web per animals urbans: srperro.com. L’Àlex és l’ànima mare d'El Jardinet dels Gats, associació especialitzada en rescat i adopció de gats. Viurem de prop un dels seus rescats més complicats: la Gordi, una gata embarassada a punt de parir. n

El nostre convidat d’avui té el nom d’una ciutat a l’illa de Sakhalin, a l’extrem oriental de Rússia, al nord del Japó. De fet, és la ciutat qui va adoptar el cognom de la família del nostre convidat. El besavi, Stepan, almirall de la marina russa, va ser l’inventor de la llanxa torpede i dels vaixells trencaglaços i ha passat a la història militar russa com un líder fora del comú, agressiu però que inspirava molta confiança entre els subordinats.nEl nostre convidat d’avui, però, no va néixer a la llunyana ciutat de Makarov. Va néixer a Buenos Aires i es va instal·lar a Barcelona l’any 1978, fugint de la dictadura militar de Videla.nEn comptes de torpedes compon cançons fantàstiques. I els únics trencaglaços amb qui es deu haver relacionat al llarg de la seva vida són els de les cocteleries. “Mis posesiones”, el seu últim disc, encara no té un any i és una meravella.nAquesta ‘Nit a la terra’ la passem amb Sergio Makaroff.

veure'n més informació
diumenge 28

La Pipa i el Blau són dos joves gossos cavalier que treballen a l’Hospital Infantil de Sant Joan de Déu, en una unitat pionera de teràpia assistida per gossos. Després de la reticència inicial de metges i pacients, ara els seus serveis cada cop són més requerits. El Reial Club de Polo de Barcelona és un autèntic oasi al costat de la Diagonal. Allà, en Toni entrena cada dia la Vicky i el seu cavall, el Fritzky, per participar en un concurs de salt.nn

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nTosh es proposa salvar Courtney d'una vida a la presó quan la veu robant als garatges del barri. Resulta que només volia recollir regals per a una subhasta benèfica.

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEn Tosh troba un missatge en una ampolla d'una noia que simplement ha de trobar! Al mateix temps, en Max ha de mantenir-se net durant un dia sencer per a la sessió anual de fotos familiars.

Els dibuixos d'en Zeke

En un esforç per aprendre més sobre el seu arbre genealògic, en Zeke dibuixa una imatge dels seus avantpassats, enviant-los endavant en el temps. El món modern els confon i proporcionen poca informació útil. En Jay li recorda en Zeke que si els Palmers passats es queden massa temps, potser no neixi mai , així que intenten enviar els avantpassats d'en Zeke al seu temps. No obstant això, resulta molt difícil quan descobreixen que l'avantpassat de la Rachel, en Rafael, és un carterista que es dedica a robar coses, inclòs el Pad.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke i la seva família són escollits per competir a Brain vs. Brawn , un programa de jocs que inclou preguntes i curses d'obstacles. En Zeke decideix dibuixar la seva família com a equip per ajudar-los a guanyar contra els Smartlys, una família de genis. Tanmateix, estan massa obsessionats amb les animadores per estudiar i perden la ronda de preguntes. Per a la ronda d'obstacles, en Zeke desposseeix a la seva família del seu esperit d'equip, només per convertir-los en zombis sense sentit que només fan el que els diu en Zeke. Finalment, per a la tercera ronda, una cursa de relleus, en Zeke dóna a la seva família un esperit d'equip i un pensament independent, cosa que els permet guanyar el gran premi: unes vacances a Hawaii.

En el programa d’avui els nens i nenes de cinquè de l'escola FEDAC de Sant Andreu ens expliquen com ha anat la campanya solidària de recollida d’aliments per entitats del barri. Anem a La Casa dels Entremesos, on els Falcons de Barcelona explicaran als nens i nenes de l'Escola Guillem Isarn l’origen i les figures humanes que fan. També descobrirem l’espai de jocs que tenen a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. L’hem visitat amb els nens i nenes de l’Escola Àngels Baixeras. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres sobre biografies i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat de l’estrena del videoclip 'Aplaudiments' de la Dàmaris Gelabert.

veure'n més informació

Les imatges sagnants d’una guerra a les notícies ens commouen, però paguem l’entrada al cinema per passar-ho bé veient imatges encara més brutals. Què té la violència que ens atrau i alhora ens repugna? Aquest episodi parteix del fet que la fascinació per la violència no és una malaltia estranya, sinó part de la condició humana, una part fosca i aparentment contradictòria amb la qual tots hem de negociar. Parlant amb gent del cinema, el còmic o el teatre, veurem com la cultura dona moltes formes i sentits a la violència. Convertint la violència en art la banalitzem o aprenem a dominar-la?

veure'n més informació

La brasilera Adrielle entra en el món de la música sota el nom de Drica explorant les seves habilitats com a cantant i compositora en el seu disc debut, “Nova era”, un treball que evoca el seu Brasil natal i que transita per l’òrbita del cinema i pel món de les fades, els follets i la màgia. L’artista passa pel ‘Territori Groupie’ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos quatre dels seus temes en directe des del plató.

Entendre com es generen els teixits del cos humà per comprendre millor per què deixen de funcionar quan hi ha una malaltia. És el que fan la bioenginyera genètica Núria Montserrat i el seu equip d’investigació a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya.nEn una entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, Montserrat ha explicat, per exemple, com han aconseguit desxifrar com es forma el ronyó o el teixit cardíac humans. Ho han fet a partir de petits cultius de cèl·lules que s’assemblen a petita escala als òrgans humans, el que es coneix com a organoides. El 2013 el treball amb aquests organoides va ser considerat per la revista ‘Science’ un dels 10 descobriments científics de l’any.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

'Xup-xup Sant Antoni' és un videopòdcast de receptes de cuina de sis capítols protagonitzats per persones grans del barri i col·laboradors de Radars, un projecte dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona.nL’Amèlia López fa d’ajudant de cuina de l’Hermínia Giménez que ha portat una recepta força especial: mandonguilles amb salsa de fruites seques.

En el quart capítol de l''Horitzó Copa Amèrica' coneixerem totes les curiositats del preuat guardó de la competició, la Gerra de les 100 Guinees. Parlarem amb Mónica Azón, l'entrenadora del Sail Team Barcelona, l'equip femení local, i explicarem com són els AC40, els velers de la Copa Amèrica femenina i de la juvenil A la part que dediquem a la transformació de la ciutat parlarem de l'economia blava, tota aquella activitat econòmica que es genera al voltant del mar però amb un clar compromís de sostenibilitat. nI ja és hora que aprenguem unes nocions bàsiques de vela: com s'aprofita la força del vent per navegar?

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Primavera Sound 2023

Concert de Channel Tres al passat Primavera Sound 2023.

veure'n més informació

La brasilera Adrielle entra en el món de la música sota el nom de Drica explorant les seves habilitats com a cantant i compositora en el seu disc debut, “Nova era”, un treball que evoca el seu Brasil natal i que transita per l’òrbita del cinema i pel món de les fades, els follets i la màgia. L’artista passa pel ‘Territori Groupie’ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos quatre dels seus temes en directe des del plató.

La vida fácil

En Luca (Stefano Accorsi) és un metge idealista i sensible que segueix endavant, tot i les enormes dificultats, un petit hospital humanitari a l'Àfrica. Allà compta amb l'ajuda d’en Mario (Pierfrancesco Favino), un reeixit cirurgià romà que s'ha fet ric a les clíniques privades. A tots dos els uneix la dona de Mario, Ginevra (Vittoria Puccini), qui dona a conèixer el motiu de la fugida del seu marit d'Itàlia: una investigació judicial per corrupció a la sanitat en la qual està involucrat.

Els millors moments del Plaça Tísner. Avui amb la secció de la Mery Cuesta: còmics sobre conflictes laborals.

Inxa Brass Band és una fusió entre un grup de gralles i una cobla que han recollit els temes emblemàtics de les Festes Majors de Catalunya i altres actes populars. Concert del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú.

La música emergent catalana trepitja fort a l’escena actual. A Backstage descobrim grups que són la punta de llança de la música a Catalunya.

LA LLÍVIA DE BARCELONA El soroll i la contaminació de Barcelona desapareixen quan entrem als dominis de Santa Creu d'Olorda, un illot de pau i misticisme que ningú diria que forma part de la ciutat.nLA PINTORA DEL MODERNISME Filla d'una família culta i benestant, Lluïsa Vidal es va convertir en una gran artista i en l’única dona de la seva època que va poder dedicar-se professionalment a la pintura.nEL PATÍ CATALÀ Als anys 20 es va fer popular una senzilla embarcació sense orsa ni timó que va acabar estenent-se per tot el litoral barceloní.nLA MARE DE LA PSICOANÀLISI Va treballar de metge durant la guerra civil i es va haver d'exiliar, però va acabar tornant a Barcelona per introduir la psicoanàlisi al nostre país.nEL RESTAURANT DELS BOFARULL Els plats i la tradició d’un restaurant del Barri Gòtic han seduït durant més de 180 anys amants dels cargols i estrelles de cinema, músics i pintors d’arreu.nCATERINA ALBERT I PARADÍS, “VÍCTOR CATALÀ” Quan Caterina Albert va veure l’escàndol que havia provocat un dels seus textos, va decidir que mai més no tornaria a escriure sota el seu nom: va néixer Víctor Català.

veure'n més informació

Santorini, el paradís del parkour

Aquesta setmana al Docs: Dos atletes de parkour emprenen una aventura cap a Santorini per saltar per aquest paradís de terrats blancs i blaus. Un treball que mostra l'essència d'aquest esport arriscat i la forma de vida apassionant i poc convencional dels seus protagonistes. 'SANTONRINI, el paradís del parkour'. Aquesta setmana al DOC'S

veure'n més informació

Entendre com es generen els teixits del cos humà per comprendre millor per què deixen de funcionar quan hi ha una malaltia. És el que fan la bioenginyera genètica Núria Montserrat i el seu equip d’investigació a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya.nEn una entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, Montserrat ha explicat, per exemple, com han aconseguit desxifrar com es forma el ronyó o el teixit cardíac humans. Ho han fet a partir de petits cultius de cèl·lules que s’assemblen a petita escala als òrgans humans, el que es coneix com a organoides. El 2013 el treball amb aquests organoides va ser considerat per la revista ‘Science’ un dels 10 descobriments científics de l’any.

veure'n més informació

Amic / Amat

Un home madur i malalt, professor de literatura medieval, ha fet revisió de la seva vida i ha decidit, entre dubtes, què és el que li interessa deixar als demés quan hagi desaparegut. Una herència en forma d'assaig, basada en "El llibre de l'Amic i de l'Amat" de Llull, que ha insertat a la memòria del seu ordinador personal. Cinc personatges, en una cursa quasi contra rellotge, es barallen, lluiten i s'agredeixen, tots contra tots, a la vegada que descobreixen mútuament l'arrel dels seus afectes, de les seves passions, i reconsideren quasi traumàticament el seu futur. Un futur completament incomprensible però del que, segons per qui, depén la salvació.

El buen pastor

Biografia de James Wilson, que abasta des del 1930 fins al 1960. Graduat a la Universitat de Yale, va acabar sent un dels fundadors de la CIA. Se suposa que el personatge es basa en el llegendari i astut cap d'intel·ligència James Jesús Angleton.

En el quart capítol de l''Horitzó Copa Amèrica' coneixerem totes les curiositats del preuat guardó de la competició, la Gerra de les 100 Guinees. Parlarem amb Mónica Azón, l'entrenadora del Sail Team Barcelona, l'equip femení local, i explicarem com són els AC40, els velers de la Copa Amèrica femenina i de la juvenil A la part que dediquem a la transformació de la ciutat parlarem de l'economia blava, tota aquella activitat econòmica que es genera al voltant del mar però amb un clar compromís de sostenibilitat. nI ja és hora que aprenguem unes nocions bàsiques de vela: com s'aprofita la força del vent per navegar?

veure'n més informació

No parem de viatjar en el temps: DJ Glass Hat ens porta una selecció dels seus hits preferits del pop-rock, i Sonia Madoc recorda els èxits en español del canvi de segle.nLa nostalgia s’apodera de l’’Habitació 910’ aquesta setmana, i la nostra Màquina del Temps està que treu fum. Amb l’estrena a Filmin de la nova pel·lícula del francès michel Gondry, ‘El llibre de les solucions’, aprofitem per destacar la seva feina com a director de vídeo-clips. Sempre experimental, surrealista, futurista i amb la tecnologia més puntera com a millor aliada, ha firmat peces per artistes i bandes com Daft Punk, The White Stripes, Sinéad O’Connor i, més que amb ningú altre, Björk.nLa Sonia Madoc s’estrena com a col·laboradora i ens fa viatjar fins als inicis del nou mil·leni per recordar les cançons en espanyol que més sonaven cada estiu, quan tothom ballava “La Bomba” o el “No rompas mi corazón” de Coyote Dax. I deixem novament els comandaments de la nau a tot un expert: amb 29 anys d’experiència als plats, DJ Glass Hat sap el que és dominar una pista de ball amb èxits que esperen ser corejats. Tot i l’eclèctic gust i coneixement musical, en aquesta ocasió posem l’ull en aquells moments que el pop-rock s’ha apoderat de les llistes. Les guitarres són el nexe en comú de la seva selecció, que va des de Depeche Mode o Blur a No Doubt, Garbage i Dover.nAmb Gerardo Reyes i Iván García continua la nostalgia: ens presentem “Pirulí Forever. La tele no se rinde”, un repàs il·lustrat a la història de la televisió pública espanyola, que entenen més aviat com un tribut a la nostra cultura pop.nPerò no viurem només anclats al passat, no patiu. Ja s’encarrega Dua Lipa de retornar-nos al present: estrenem el tercer senzill del que serà el seu tercer àlbum, que ve amb un vídeo de kilòmetre zero. ‘Illusion’ ha estat rodat íntegrament a les piscines Picornell de Barcelona, i és un descarat homenatge a alguns clips de Kylie Minogue. Abraham Mateo, Bad Gyal i Anitta, Ruslana, Jojo Siwa i Camila Cabello són altres de les novetats que us presentem, algunes d’elles amb una micona de safareig inclòs.nI feia massa que la moda no estava present a l’’Habitació 910’, així que hem enviat al nostre nou reporter, l’Hugo Hipo, a la 080 Barcelona Fashion per veure què s’hi cou. Moda que mira al futur i la tecnologia, assitenes a les desfilades amb moltes coses a dir… I fins i tot la intervenció de la Sofia Coll!nAgafeu-vos fort, que els viatges temporals d’aquesta setmana s’endevinen mogudets!

veure'n més informació

LA LLÍVIA DE BARCELONA El soroll i la contaminació de Barcelona desapareixen quan entrem als dominis de Santa Creu d'Olorda, un illot de pau i misticisme que ningú diria que forma part de la ciutat.nLA PINTORA DEL MODERNISME Filla d'una família culta i benestant, Lluïsa Vidal es va convertir en una gran artista i en l’única dona de la seva època que va poder dedicar-se professionalment a la pintura.nEL PATÍ CATALÀ Als anys 20 es va fer popular una senzilla embarcació sense orsa ni timó que va acabar estenent-se per tot el litoral barceloní.nLA MARE DE LA PSICOANÀLISI Va treballar de metge durant la guerra civil i es va haver d'exiliar, però va acabar tornant a Barcelona per introduir la psicoanàlisi al nostre país.nEL RESTAURANT DELS BOFARULL Els plats i la tradició d’un restaurant del Barri Gòtic han seduït durant més de 180 anys amants dels cargols i estrelles de cinema, músics i pintors d’arreu.nCATERINA ALBERT I PARADÍS, “VÍCTOR CATALÀ” Quan Caterina Albert va veure l’escàndol que havia provocat un dels seus textos, va decidir que mai més no tornaria a escriure sota el seu nom: va néixer Víctor Català.

veure'n més informació

L’Albert i l’Elena són dos cuidadors dels elefants del Zoo de Barcelona: la Susi, la Yoyo i la Bully. En aquest Slow vivim en primera persona algunes de les seves tasques habituals que tots dos realitzen amb aquests grans mamífers.nL’1 d'octubre es commemora el Dia Internacional dels Cuidadors d'Animals de Zoo, una feina reconeguda formalment fa tres anys. Al Zoo de Barcelona n'hi ha una vuitantena que s'ocupen de feines diverses, des de la neteja, l'alimentació, la cura i entrenament per -en definitiva- vetllar pel benestar de la fauna salvatge qui hi viu. Tot i que pot ser per alguns una feina idealitzada és més dura del que sembla físicament i els obliga tot sovint a fer feines brutes.nCom que es tracta de fauna salvatge els cuidadors s’especialitzen i treballen amb els mateixos animals per tal de crear un vincle positiu per a tots dos. D’una banda, el cuidador coneix perfectament l’animal i ja a primera hora del dia sap si està animat o no, si ha entrat en època de zel o si pot estar malalt. Aquest lligam és del tot necessari perquè l’animal confiï en el cuidador i li permeti acostar-se per fer les tasques d’higiene o cura i per, en definitiva, garantir-ne un bon estat de salut.

La Pipa i el Blau són dos joves gossos cavalier que treballen a l’Hospital Infantil de Sant Joan de Déu, en una unitat pionera de teràpia assistida per gossos. Després de la reticència inicial de metges i pacients, ara els seus serveis cada cop són més requerits. El Reial Club de Polo de Barcelona és un autèntic oasi al costat de la Diagonal. Allà, en Toni entrena cada dia la Vicky i el seu cavall, el Fritzky, per participar en un concurs de salt.nn

Aquesta ‘Nit a la Terra’ rebem la visita d’una llicenciada en dret, filosofia política i filologia clàssica, que exerceix de professora de dret constitucional. Del seu pas per la política institucional en recordem la loquacitat i la independència de criteri, virtuts que, combinades, la van convertir ràpidament en un personatge incòmode a les files del Partit Popular de Catalunya, que és on militava. Des que va deixar la primera fila de la política activa, a part de seguir exercint la docència, ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació per oferir els seus punts de vista mai evidents i no sempre políticament correctes.nAquesta ‘Nit a la Terra’ la passem amb Montserrat Nebrera.

veure'n més informació
dilluns 29

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEn Tosh decideix que, com que els francesos són tan romàntics i que a les noies sembla que els agrada aquest tipus de coses, es convertirà en francès. Resulta ser més difícil del que pensava, però després de molt d'estudi i esforç Tosh es converteix en ...

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nTosh realment vol conèixer la nova i atractiva presentadora de ràdio. Finalment aconsegueix guanyar el concurs i tenir una cita amb ella. La data està fixada per tenir lloc a la casa familiar, però els tèrmits s'han instal·lat i tota la casa serà fumigada.

Els dibuixos d'en Zeke

El patinador favorit d'en Zeke, Rip Ryker, visita la ciutat per organitzar un concurs d'skate, on el guanyador s'unirà a ell en una gira promocional. En Zeke es dibuixa un monopatí d'alta tecnologia per ajudar-lo a guanyar, però en Rip li confisca. En adonar-se que el concurs hauria de ser just, en Zeke converteix la seva taula especial en iridi, fent-la immòbil, desafiant en Rip que va en un monopatí normal. En Zeke falla a causa d'un truc traçat per en Rip, però accepta la seva derrota, ja no vol anar a la gira.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke vol viure sol, així que convenç els seus pares de viure al garatge. El converteix en un lloc de trobada per a adolescents plena de les coses que li agraden, i aviat tothom a la ciutat, inclosa la seva família, s'uneix a la diversió. Quan hi ha massa gent, implementa una llista de convidats perquè només hi puguin entrar certes persones, però s'ha oblidat d'afegir el seu nom, així que és expulsat. Es veu obligat a excavar sota casa seva per entrar al garatge, però això fa que la casa s'ensorri. En Zeke i en Jay estabilitzen la casa, i el primer s'adona que està bé viure amb la seva família.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Clara Peya: "Si l'art no és compromès, no m'interessa"nnLa pianista i compositora ens parla en aquest 'Retrats' de la seva relació amb la música però també de com es conviu amb el patiment mental i de la urgència individual i col·lectiva de revisar privilegis i transformar els vincles. Des de l'experiència d'haver estat col·locada fora de la normativitat, Clara Peya reivindica la necessitat de dinamitar els espais perquè siguin ocupats per persones de tot tipus.

L'ESCRIPTORA DE LA POSTGUERRA La guerra civil i els primers anys de postguerra van marcar la vida d'una dona nascuda a Sant Gervasi, que es va convertir en una de les millors escriptores del seu temps.nELS MISTERIS DE LA CISTERNA DEL PARC GÜELL Una trapa situada a la sala hipòstila del Parc Güell condueix cap a un espai subterrani fosc i humit que també va idear Antoni Gaudí.nLA DANSA DE LA TERESINA Una ballarina de Sant Andreu va actuar als millors teatres i es va convertir en una referència internacional, però per ser dona i republicana avui poca gent la recorda com es mereix.nELS INVESTIGADORS INTERPLANETARIS Estem sols a l’univers? Ens han visitat criatures d’altres planetes? Són preguntes encara sense resposta que un centre barceloní intenta investigar des de fa més de mig segle.nLA SERAFINA I ELS MATONS DE PEDRALBES La recepta dels matons de Pedralbes és el secret més ben guardat de les monges del monestir, però el van voler compartir amb una sola persona.nLA PRIMERA NIT PUNK El mateix any que els Sex Pistols presentaven a Anglaterra el seu mític 'God Save The Queen', un grup de visionaris organitzava al Poblenou el primer Festival de Punk de la ciutat.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

De casar-se

El Jordi pretén segellar l’amor de la seva estimada amb un casament. Però ella no busca la mateixa cadena de presoner. Aquest conflicte esquitxa als amors líquids i poc estables de les parelles amigues. Per sort prenen un vermut, cosa que sempre anima l’ànima.

Ságar és un artista barceloní amb una òptica transversal que va del pop al club. Si bé no es tanca a explorar sons i estils nous, assegura que la seva essència és el pop, una influència que l’acompanya des de la infància. Ara presenta el seu últim EP, ‘Plata fina’. L’artista passa pel ‘Territori groupie’ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos quatre dels seus temes en directe des del plató.

Mr. Jones

Mr. Jones és un home impulsiu i fascinant que atreu la gent amb el seu encant i la seva irresistible energia vital. De vegades, però, passa bruscament d'aquest estat d'eufòria a enfonsar-se en la desesperació i l'apatia. És un maníacodepressiu. La seva psiquiatra, la doctora Elizabeth Bowen, està decidida a ajudar-lo, però abans d'adonar-se'n ja se n'haurà enamorat perdudament.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

La Guàrdia

‘La Guàrdia‘ parla del significat del concepte “música d’arrel” amb dos projectes que beuen de les arrels de moltes maneres diferents i en molts sentits. Ramon Anglada, veu i guitarra del grup barceloní El Pony Pisador , que acaba de publicar ‘Ocells’ i la cantautora del LLuçanès Mar Pujol, que presenta el seu segon treball, ‘Música de rebost’. La conversa els porta a parlar d’arrels musicals, però també d’arrels territorials. Tots dos es mostren molt crítics amb les etiquetes com “música d’arrel”. Per Ramon Anglada, aquest terme “serveix per colar músics als festivals de folk, que no fan folk però sonen a folk”.

Amic / Amat

Un home madur i malalt, professor de literatura medieval, ha fet revisió de la seva vida i ha decidit, entre dubtes, què és el que li interessa deixar als demés quan hagi desaparegut. Una herència en forma d'assaig, basada en "El llibre de l'Amic i de l'Amat" de Llull, que ha insertat a la memòria del seu ordinador personal. Cinc personatges, en una cursa quasi contra rellotge, es barallen, lluiten i s'agredeixen, tots contra tots, a la vegada que descobreixen mútuament l'arrel dels seus afectes, de les seves passions, i reconsideren quasi traumàticament el seu futur. Un futur completament incomprensible però del que, segons per qui, depén la salvació.

Les ulleres de realitat virtual estan deixant de ser joguines per oferir experiències cada cop més versemblants, i això només és el principi: els experts asseguren que arribarà el dia en què una realitat i l’altra siguin impossibles de distingir. Què suposa aquesta revolució? No hi ha res més humà que imaginar que viatgem a altres mons i vivim altres vides, ni res més habitual que buscar mecanismes per escapar de la realitat.nPerò amb la realitat virtual s’elimina la distància: els nostres sentits ens diuen que les coses són reals. Quina és la diferència entre imaginar que escapes i escapar de veritat? Què ens semblarà la nostra realitat quan la tecnologia ens en posi altres de més estimulants a un clic de distància?

veure'n més informació

la sèrie

Els secrets acumulats han generat molts mal rotllos entre la colla. Arriba el moment de la veritat! La Carla li explica a la Cris l'agressió sexual que va patir, i queda amb l'Emma per confessar-li que es va embolicar amb l'Andrés, el seu ex. L'Hèctor es penedeix de com va tractar el Miki pel fet de tenir ploma i li explica un episodi clau del seu passat. Mentrestant, la Mei i l’Andrés tenen una "no-cita", en què sorgiran algunes confidències molt personals. S'acabaran embolicant?nnn

veure'n més informació

Programa que fomenta l’ús de la bicicleta i proposa rutes per tot el territori català, una manera de fer turisme sostenible que permetrà conèixer diferents espais d’interès, tant paisatgístic i patrimonial, com també cultural o social.

Una sèrie sobre el riu, com a espai natural i vertebrador de societats, que redescobreix un entorn ple de vida i comparteix històries humanes que el descriuen. En un moment en què els recursos hídrics prenen un nou valor, Gent de riu es fixa a comprendre la fragilitat dels ecosistemes que els sostenen i el paper que hi mantenim.

El fotògraf, artista i pensador barceloní amb gairebé 50 anys de carrera, Joan Fontcuberta, ens convida a jugar amb la imatge fotografiada i a dubtar-ne de la seva veracitat. Tota imatge per a ell és “un estímul” que forma part d’un llenguatge que utilitzem constantment. En una entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, Fontcuberta reflexiona sobre el pes que tenen les imatges en la nostra cultura que poden ser “armes” o “bombons”.nLes creacions de l’artista s’han pogut veure en sales d’exposicions de tot el món. La fertilitat la troba precisament en els museus, les llibreries, concerts i teatres. També en el seu taller i quan marxa a la “segona residència” per circumstàncies familiars, al Quebec. “Són períodes d’incubació per una raó molt senzilla perquè encara que estiguis connectat per totes les maneres possibles, la distància fa que em senti com en un refugi“, comenta.

veure'n més informació

L'ANTIC TRAM DEL FUNICULAR Fins a l'any 1981, una bona manera d'arribar al Castell del Montjuïc era utilitzant el segon tram del funicular: avui ja no existeix, però n’han quedat els rastres.nLA VEÏNA DEL MERCAT DEL NINOT Va haver de passar mitja vida a l'exili i quan va tornar a Barcelona es va instal•lar al costat del Mercat del Ninot: era comunista, escriptora, periodista… i una gran àvia.nEL BIQUINI DE LA BIKINI L'entrepà més popular dels bars, amb permís del llom amb formatge, va prendre el nom d’una famosa sala de ball barcelonina.nLA SUPERDOTADA DEL CARRER DE LA CENDRA Amb només 12 anys, una nena prodigi que va néixer al carrer de la Cendra va participar en tertúlies amb les elits de França, però va acabar sentint la crida a la vida religiosa.nL'ESGLÉSIA RODONA L'any 1995 es van acabar les obres de construcció d’una església que s’havia ideat mig segle abans i que té una peculiaritat: és rodona.nEL LLIBRETER DE LA PÚBLIA En temps de dictadura hi havia una llibreria al carrer del Consell de Cent on es respirava cultura i també una profunda consciència catalanista i antifranquista.

veure'n més informació

Mr. Jones

Mr. Jones és un home impulsiu i fascinant que atreu la gent amb el seu encant i la seva irresistible energia vital. De vegades, però, passa bruscament d'aquest estat d'eufòria a enfonsar-se en la desesperació i l'apatia. És un maníacodepressiu. La seva psiquiatra, la doctora Elizabeth Bowen, està decidida a ajudar-lo, però abans d'adonar-se'n ja se n'haurà enamorat perdudament.

De repente, el último verano

A la Nova Orleans de 1937, una vídua rica, la senyora Venable, ofereix al doctor Cukrowicz els fons per crear un hospital amb la condició que practiqui una lobotomia a la seva neboda Catherine. La senyora Venable es troba pertorbada per la mort recent a Europa de seu fill Sebastian amb qui acostumava a viatjar tots els estius, excepte l’últim, en el que Sebastian va preferir portar com a acompanyant la seva cosina Catherine.

Ságar és un artista barceloní amb una òptica transversal que va del pop al club. Si bé no es tanca a explorar sons i estils nous, assegura que la seva essència és el pop, una influència que l’acompanya des de la infància. Ara presenta el seu últim EP, ‘Plata fina’. L’artista passa pel ‘Territori groupie’ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos quatre dels seus temes en directe des del plató.

303 Sessions

Un episodi més de la nostra celebrada sèrie ‘DJ mix’, cita mensual en què els nostres discjòqueis favorits passen per l’estudi a oferir-nos un set exclusiu. No hi ha cosa que ens agradi més que descobrir talents, sang fresca que dona energies a l’escena electrònica. Per això tenim la satisfacció de presentar-vos una de les discjòqueis que més ens ha sorprès darrerament, Dixselia.nNascuda a Barcelona en una família molt musical (el seu pare era DJ!), es va criar en un entorn que fomentava l’amor per la música i en concret per l’electrònica. Com ella mateixa diu: “El meu pols es mesurava en bpm’s, vaig créixer escoltant house i tecno oldschool i vaig trobar el meu refugi en la música. Des de ben petita el meu somni era ser DJ”. A partir d’aquest desig juvenil, Dixselia va anar evolucionant, es va endinsar més en la música i en la tècnica per expressar-la i va culminar en la seva estada a l’acadèmia oficial de Pioneer DJ, Plàstic, a la nostra ciutat. Actualment, es troba immersa en el món de la producció musical i va evolucionant constantment com a DJ. Punxa habitualment a llocs com City Hall, No Name No Address, The Hoxton, Roka (Hotel Arts) o en esdeveniments del grup Pulse BCN. Destaca la seva presència habitual a les sessions The Network, al Slow Club, on està guanyant una legió de seguidors amb els seus electritzants sets de tecno en majúscules.

veure'n més informació

La Guàrdia

‘La Guàrdia‘ parla del significat del concepte “música d’arrel” amb dos projectes que beuen de les arrels de moltes maneres diferents i en molts sentits. Ramon Anglada, veu i guitarra del grup barceloní El Pony Pisador , que acaba de publicar ‘Ocells’ i la cantautora del LLuçanès Mar Pujol, que presenta el seu segon treball, ‘Música de rebost’. La conversa els porta a parlar d’arrels musicals, però també d’arrels territorials. Tots dos es mostren molt crítics amb les etiquetes com “música d’arrel”. Per Ramon Anglada, aquest terme “serveix per colar músics als festivals de folk, que no fan folk però sonen a folk”.

De casar-se

El Jordi pretén segellar l’amor de la seva estimada amb un casament. Però ella no busca la mateixa cadena de presoner. Aquest conflicte esquitxa als amors líquids i poc estables de les parelles amigues. Per sort prenen un vermut, cosa que sempre anima l’ànima.

Barcelona té una xarxa de metro que funciona com un rellotge, i el ‘Ciutadà novell’ s’endinsa en les seves entranyes i coneix com funciona el gran Centre de Control de Metro de la Sagrera. Queco Novell aprèn a gestionar el trànsit al subsol, per un dia i sense que serveixi de precedent es converteix en la veu del metro, i es posa als comandaments d’un comboi de l’L4. Tot, en un viatge pel subsol de la ciutat que culmina amb una revisió completa d’un tren al taller de les Roquetes i la visita d’obres d’una de les futures parades del suburbà barceloní.

veure'n més informació

L'ESCRIPTORA DE LA POSTGUERRA La guerra civil i els primers anys de postguerra van marcar la vida d'una dona nascuda a Sant Gervasi, que es va convertir en una de les millors escriptores del seu temps.nELS MISTERIS DE LA CISTERNA DEL PARC GÜELL Una trapa situada a la sala hipòstila del Parc Güell condueix cap a un espai subterrani fosc i humit que també va idear Antoni Gaudí.nLA DANSA DE LA TERESINA Una ballarina de Sant Andreu va actuar als millors teatres i es va convertir en una referència internacional, però per ser dona i republicana avui poca gent la recorda com es mereix.nELS INVESTIGADORS INTERPLANETARIS Estem sols a l’univers? Ens han visitat criatures d’altres planetes? Són preguntes encara sense resposta que un centre barceloní intenta investigar des de fa més de mig segle.nLA SERAFINA I ELS MATONS DE PEDRALBES La recepta dels matons de Pedralbes és el secret més ben guardat de les monges del monestir, però el van voler compartir amb una sola persona.nLA PRIMERA NIT PUNK El mateix any que els Sex Pistols presentaven a Anglaterra el seu mític 'God Save The Queen', un grup de visionaris organitzava al Poblenou el primer Festival de Punk de la ciutat.

veure'n més informació

L'ANTIC TRAM DEL FUNICULAR Fins a l'any 1981, una bona manera d'arribar al Castell del Montjuïc era utilitzant el segon tram del funicular: avui ja no existeix, però n’han quedat els rastres.nLA VEÏNA DEL MERCAT DEL NINOT Va haver de passar mitja vida a l'exili i quan va tornar a Barcelona es va instal•lar al costat del Mercat del Ninot: era comunista, escriptora, periodista… i una gran àvia.nEL BIQUINI DE LA BIKINI L'entrepà més popular dels bars, amb permís del llom amb formatge, va prendre el nom d’una famosa sala de ball barcelonina.nLA SUPERDOTADA DEL CARRER DE LA CENDRA Amb només 12 anys, una nena prodigi que va néixer al carrer de la Cendra va participar en tertúlies amb les elits de França, però va acabar sentint la crida a la vida religiosa.nL'ESGLÉSIA RODONA L'any 1995 es van acabar les obres de construcció d’una església que s’havia ideat mig segle abans i que té una peculiaritat: és rodona.nEL LLIBRETER DE LA PÚBLIA En temps de dictadura hi havia una llibreria al carrer del Consell de Cent on es respirava cultura i també una profunda consciència catalanista i antifranquista.

veure'n més informació

T'has preguntat mai com donen de menjar als taurons de l'Aquàrium de Barcelona?nEn aquest Slow vivim amb en David i en Sergi -dos dels submarinistes cuidadors de l'Oceanari- com aquests elegants depredadors mengen de la seva mà. Des del seu punt de vista veiem a taurons i rajades menjar de ben a prop. Massa potser?nA l'Aquàrium de Barcelona, el més gran del món en temàtica mediterrània, s'hi preparen més de 150 menús diferents cada dia pels seus habitants i als taurons els encanta el peix blau o el calamar, sempre peix fresc directament arribat del Mercat de La Boqueria.nDesprés d'alimentar-los, en David i en Sergi segueixen realitzant diverses tasques de manteniment des de dins del tanc de l'Oceanari.

El fotògraf, artista i pensador barceloní amb gairebé 50 anys de carrera, Joan Fontcuberta, ens convida a jugar amb la imatge fotografiada i a dubtar-ne de la seva veracitat. Tota imatge per a ell és “un estímul” que forma part d’un llenguatge que utilitzem constantment. En una entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, Fontcuberta reflexiona sobre el pes que tenen les imatges en la nostra cultura que poden ser “armes” o “bombons”.nLes creacions de l’artista s’han pogut veure en sales d’exposicions de tot el món. La fertilitat la troba precisament en els museus, les llibreries, concerts i teatres. També en el seu taller i quan marxa a la “segona residència” per circumstàncies familiars, al Quebec. “Són períodes d’incubació per una raó molt senzilla perquè encara que estiguis connectat per totes les maneres possibles, la distància fa que em senti com en un refugi“, comenta.

veure'n més informació

El nostre convidat d’avui és alt com un sant Pau però no es mira res amb distància. De la timidesa que se suposa que tenen els alts, només es queda amb la reserva. No concedeix una sola entrevista més enllà de les estrictament necessàries. Però deu ser la persona que té més coses a dir de Catalunya. I una molt bona veu per dir-les. Per contrarestar-ho, compon i canta les cançons que tots hem taral·lejat, ballat i cantat els darrers set o vuit anys. Estan minuciosament ben escrites. Expliquen històries que demostren una gran sensibilitat pel detall i una sorprenent originalitat del punt de vista. És un devorador atroç de tota forma de relats, fins i tot dels que menysprea i, per això, s’explica en cançons millor que ningú. nAquesta ‘Nit a la Terra’ la passem amb Guillem Gisbert.n

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

dimarts 30

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nA Tosh no li agraden els gossos. Tot el que fan és bordar i mossegar. Però quan s'assabenta que també són uns imants peluts de noies, de sobte en vol un. El pare de Tosh, Ralph, creu que és una gran idea, ja que sospita que hi ha un lladre a la zona.

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEn Tosh s'ha enamorat d'una infermera: només ha de posar-se malalt! Amb l'ajuda d'en Herman i una enciclopèdia mèdica es troba amb una malaltia rara. Mentrestant, en Max ha trobat la manera d'aprofitar el terrible fred d'en Ralph.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke dibuixa una habitació plena de creps. Menja tant que s'infla i emmalalteix. L'endemà a l'escola, falla una prova de condició física i és enviat a un campament de fitness per posar-lo en forma i perdre la panxa. Malauradament, el seu Pad és confiscat abans que pugui sortir del tortuós campament. Ha de trucar al seu millor amic Jay per ajudar-lo a recuperar el seu Pad i escapar.

Els dibuixos d'en Zeke

Després de perdre el control del comandament del televisor a casa i perdre el seu reality show favorit, en Zeke es dibuixa un televisor gegant, però tot el veïnat vol ara el comandament al seu televisor. En Zeke sent que ja no importa, així que es dibuja com l'estrella del seu reality show. Aviat, el seu ego s'apodera d'ell, i comença a orientar la seva família sobre com retratar-se, i finalment substituint-los per millors actors. Això fa que la seva família deixi de parlar amb ell més, i en Zeke ha de reparar d'alguna manera el dany que ha fet el seu ego.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Daniel Gasol: “L’art està en la nostra mirada”nnL'artista, que es considera un treballador de la cultura i es defineix com a "maricó, fill del proletariat", reflexiona en aquest 'Retrats' sobre com les lògiques del capitalisme determinen i limiten la vida i la creació. Doctor en produccions artístiques i investigació per la Universitat de Barcelona, Daniel Gasol ens parla d'alguns dels seus projectes, sempre marcats per la consciència de classe i la pràctica queer, com 'Orden público: vagos, maleantes y peligrosidad social', 'Trabajos forzosos' o l'assaig 'Art (in)útil. Sobre com el capitalisme desactiva la cultura'.

Els millors moments del Plaça Tísner.

LA CARULLA Era una actriu tan estimada i tan admirada per a tothom que la fèiem part de la família, potser, per això, se la va batejar com l'àvia de Catalunya.nEL DIPÒSIT DEL REI MARTÍ A tocar de la Torre de Bellesguard s'amaga una sala farcida d'arcs de maó que encara conserva els rastres de l'aigua que l'havia inundat.nLA VETERANA DE LA IMPREMTA L'hereva d'una nissaga d’impressors va demostrar, en ple segle XVIII, que ser dona i d'edat avançada no era un escull per tirar endavant un negoci.nLA PARRÒQUIA DE LA BORDETA A La Bordeta hi ha una petita església que ha tingut una gran incidència en l'activitat política, social i cultural del barri.nLA SUPERVIVENT ANTIFEIXISTA Dona, comunista i pagesa va sobreviure als camps de concentració nazis i va dedicar la seva vida a combatre el feixisme, i avui és recordada com un símbol de lluita i fortalesa.nDENOMINACIÓ D'ORIGEN: BARCELONA Una masia barcelonina situada en un indret paradisíac ha aconseguit recuperar el passat vinícola de la Serra de Collserola.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

De treure’s el carnet

Els complexos del Deivid afloren quan reconeix que no té carnet de conduir. Ha deixat pendent a la vida tantes coses. Alguna erecció mal dirigida també forma part de la llista de deutes que intentarà adreçar.

García Picasso és un artista polifacètic de Granada que ara presenta el seu doble senzill: ‘Party time’ i ‘Locomía’, que fa un homenatge a l’electropop espanyol i que és la prèvia al seu disc de debut, ‘Meninas’, que sortirà el proper mes d’octubre. L’artista, productor i cantant passa pel ‘Territori groupie‘ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos tres dels seus temes en directe des del plató.

El novato

El Clark Kellogg (Matthew Broderick) és assaltat moments després d'arribar a Nova York, així que quan veu el seu atracador diversos dies després, s’hi enfronta. L'home promet tornar-li el que li ha robat i aconseguir-li una feina amb el seu oncle, el Carmine Sabatini (Marlon Brando), que resulta ser un cap de la màfia. Mentre el Clark continua amb el seu treball tèrbol per al Carmine, descobreix un complex inframon que ha cridat l'atenció de les autoritats.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Contingut descarregable

Per a Sergi Sosa @morfeiu, Dragon’s Dogma 2 serà el millor joc de l’any 2024. Aquesta és la seva predicció, però Jesús Casasampera @xuslord i Abel Vilches @shendeluth són una mica més prudents. La seqüela de Dragon’s Dogma 1 és un joc de fantasia i món obert que potencia els millors aspectes de la primera versió, el personatge principal pot evolucionar i tenir fins a 10 versions, té un munt de missions principals i secundàries i es mou en un món complex i amb moltes localitzacions diferents.

De repente, el último verano

A la Nova Orleans de 1937, una vídua rica, la senyora Venable, ofereix al doctor Cukrowicz els fons per crear un hospital amb la condició que practiqui una lobotomia a la seva neboda Catherine. La senyora Venable es troba pertorbada per la mort recent a Europa de seu fill Sebastian amb qui acostumava a viatjar tots els estius, excepte l’últim, en el que Sebastian va preferir portar com a acompanyant la seva cosina Catherine.

Els millors moments del Plaça Tísner.

la sèrie

Últim episodi de la temporada! La colla organitza una festassa feminista a la Casa Groga sota el lema "NO I PUNT". En Dani descobreix els agressors de la Martina i la Gal·la decideix intervenir-hi. L'Hèctor busca en Miki per recuperar la seva amistat. L'Andrés ha desconstruït la seva masculinitat finalment gràcies a la Mei: tindran futur com a parella? La Carla intueix que la relació entre la Marta i en Lluc és tòxica i es preocupa per la seva amiga. Serà una nit intensa per a tothom!

veure'n més informació

Programa d'excursions fetes per tot el territori català.

En aquest capítol parlem de pa i nutrició. Per fer-ho, ens acostem a Sant Fruitós de Bages, on hi ha la seu de la Fundació Alícia: un centre d’investigació que treballa per millorar els hàbits alimentaris de la població. Continuem indagant sobre el tema a Cal Parra, un petit forn artesà a la localitat d’Olost que al 2022 ha estat elegit un dels tres millors forns catalans. A Sitges, descobrim un dels seus secrets millor guardats: els muflons; aprenem a fer pa de fajol sense gluten a l’obrador del Jordi i acomiadem el programa amb l’actriu Miranda Gas, a qui hem convidat a fer el nostre particular tast de pans.

Nascuda a Còrdova i amb orígens familiars a Guinea Equatorial, Elvira Dyangani Ose ha voltat i treballat a institucions prestigioses de tot el món, però sempre ha acabat tornant a Barcelona. El darrer cop va ser el 2021, quan la conservadora d’art i gestora cultural va trencar tots els motlles per posar-se al capdavant del MACBA.nEs va convertir aleshores en la primera directora dona que dirigia aquest equipament. En entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, defensa la necessitat de crear un museu “permeable”, que la ciutadania habiti i faci seu. “El meu ideal de visitant és el que torna”, assegura. Reconeix que indicadors com el nombre de visitants són encara importants, però li interessa més les experiències que s’hi viuen als museus.nI aquí hi entra en joc la capacitat d’interpel·lar la ciutadania. “El museu ha de ser una plataforma per portar a la palestra les redefinicions del món que fan els artistes. I un cop aquí, l’obra té una intenció poètica: què et vol dir l’obra? la teva interpretació i la meva seran diferents perquè tenim històries de vida diferents. I el que tu hi aportis, completa l’obra”, assenyala. Es basa en aquesta inspiració per argumentar que els museus “són i haurien de ser terra fèrtil”.

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

El novato

El Clark Kellogg (Matthew Broderick) és assaltat moments després d'arribar a Nova York, així que quan veu el seu atracador diversos dies després, s’hi enfronta. L'home promet tornar-li el que li ha robat i aconseguir-li una feina amb el seu oncle, el Carmine Sabatini (Marlon Brando), que resulta ser un cap de la màfia. Mentre el Clark continua amb el seu treball tèrbol per al Carmine, descobreix un complex inframon que ha cridat l'atenció de les autoritats.

Antes de que te vayas

Una dona perd el tren de la 1.30 de Nova York a Boston. Un músic del carrer passa la nit intentant ajudar-la a fer que pugui tornar a casa abans que arribi el seu marit. Al llarg de la nit aprenen molt l'un de l'altre i s'enamoren.

García Picasso és un artista polifacètic de Granada que ara presenta el seu doble senzill: ‘Party time’ i ‘Locomía’, que fa un homenatge a l’electropop espanyol i que és la prèvia al seu disc de debut, ‘Meninas’, que sortirà el proper mes d’octubre. L’artista, productor i cantant passa pel ‘Territori groupie‘ per parlar-nos dels seus projectes i per interpretar-nos tres dels seus temes en directe des del plató.

303 Sessions

L’expressió que probablement Groovycosta és un dels secrets més ben guardats de Barcelona es fa realitat en la figura d’Adrian Costa aka Groovycosta. Es tracta d’un productor superprolífic que ha editat en segells com Voko, Aspecto Humano, Tempesta Music, Sintetics o Dust Trax (segell de l’online mag Vanity Dust) i, darrerament, ha debutat en l’àmbit internacional incloent un tema, ‘Recolector’, en el recopilatori “Barcelona Megamix”, del segell finlandès My Techno Weighs A Ton. També produeix sota l’àlies Gravedad Cinetica en ona electro. Com a DJ, els seus sets són molt tècnics i plens de groove que barreja amb techno, old school amb electro, ebm o new beat, estils que mostra als millors clubs de la ciutat i part de l’estranger.

veure'n més informació

Contingut descarregable

Per a Sergi Sosa @morfeiu, Dragon’s Dogma 2 serà el millor joc de l’any 2024. Aquesta és la seva predicció, però Jesús Casasampera @xuslord i Abel Vilches @shendeluth són una mica més prudents. La seqüela de Dragon’s Dogma 1 és un joc de fantasia i món obert que potencia els millors aspectes de la primera versió, el personatge principal pot evolucionar i tenir fins a 10 versions, té un munt de missions principals i secundàries i es mou en un món complex i amb moltes localitzacions diferents.

De treure’s el carnet

Els complexos del Deivid afloren quan reconeix que no té carnet de conduir. Ha deixat pendent a la vida tantes coses. Alguna erecció mal dirigida també forma part de la llista de deutes que intentarà adreçar.

Quan veu una bata de metge ja s’espanta però, tot i això, Queco Novell es disposa a convertir-se en un més dels 7.000 treballadors de l’hospital més gran de Catalunya. El “ciutadà novell” té el privilegi d’assistir i participar activament en un difícil part de bessons, d’acompanyar una infermera en la seva feina diària a l’UCI i a la doctora encarregada de coordinar els trasplantaments del centre. Marina Rossell és la convidada d’excepció d’un programa on recorda les seva etapa d’infermera.

veure'n més informació

LA CARULLA Era una actriu tan estimada i tan admirada per a tothom que la fèiem part de la família, potser, per això, se la va batejar com l'àvia de Catalunya.nEL DIPÒSIT DEL REI MARTÍ A tocar de la Torre de Bellesguard s'amaga una sala farcida d'arcs de maó que encara conserva els rastres de l'aigua que l'havia inundat.nLA VETERANA DE LA IMPREMTA L'hereva d'una nissaga d’impressors va demostrar, en ple segle XVIII, que ser dona i d'edat avançada no era un escull per tirar endavant un negoci.nLA PARRÒQUIA DE LA BORDETA A La Bordeta hi ha una petita església que ha tingut una gran incidència en l'activitat política, social i cultural del barri.nLA SUPERVIVENT ANTIFEIXISTA Dona, comunista i pagesa va sobreviure als camps de concentració nazis i va dedicar la seva vida a combatre el feixisme, i avui és recordada com un símbol de lluita i fortalesa.nDENOMINACIÓ D'ORIGEN: BARCELONA Una masia barcelonina situada en un indret paradisíac ha aconseguit recuperar el passat vinícola de la Serra de Collserola.

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

No parem de parlar de com l’automatització farà inservibles un enorme percentatge de llocs de treball. Amb els canvis que ja han arribat i els que seran imminents, ens veiem obligats a qüestionar-nos la noció de treball més que mai: la redistribució de la riquesa cada cop és pitjor, elits que controlen la tecnologia i crisis econòmiques. Però, quin serà el rol de la cultura i el pensament alhora de pensar el futur del treball i generar horitzons i consensos nous?n

veure'n més informació

L'Escola de Puntaires de Barcelona és considerada com la "Universitat de les Puntes", ja que es dedica a l'ensenyament de la major part de les puntes que es fan a Europa. Els seus treballs són reproduïts en llibres i revistes d'arreu.nEls i les alumnes poden realitzar en els diferents tallers oberts, treballs de Punta al Coixí (llarg o rodó), Punta a l'Agulla, Punta de Barcelona, Frivolité, Macramé, Calats, Ganxet, Mitja, etc.nLa Punta de Barcelona, amb origen a la nostra ciutat, ha estat identificada com a "ofici singular de les puntes" per la seva combinació de Punta al Coixí i de Punta a l'Agulla, fet que la defineix com a única.nEn aquest Slow ens deixem hipnotitzar pel moviment de les mans i el so característic que fa la Isabel Montoliu tot fent petar els boixets.

Nascuda a Còrdova i amb orígens familiars a Guinea Equatorial, Elvira Dyangani Ose ha voltat i treballat a institucions prestigioses de tot el món, però sempre ha acabat tornant a Barcelona. El darrer cop va ser el 2021, quan la conservadora d’art i gestora cultural va trencar tots els motlles per posar-se al capdavant del MACBA.nEs va convertir aleshores en la primera directora dona que dirigia aquest equipament. En entrevista al programa ‘Terra fèrtil‘, defensa la necessitat de crear un museu “permeable”, que la ciutadania habiti i faci seu. “El meu ideal de visitant és el que torna”, assegura. Reconeix que indicadors com el nombre de visitants són encara importants, però li interessa més les experiències que s’hi viuen als museus.nI aquí hi entra en joc la capacitat d’interpel·lar la ciutadania. “El museu ha de ser una plataforma per portar a la palestra les redefinicions del món que fan els artistes. I un cop aquí, l’obra té una intenció poètica: què et vol dir l’obra? la teva interpretació i la meva seran diferents perquè tenim històries de vida diferents. I el que tu hi aportis, completa l’obra”, assenyala. Es basa en aquesta inspiració per argumentar que els museus “són i haurien de ser terra fèrtil”.

veure'n més informació

El nostre convidat d’aquesta ‘Nit a la Terra’ va néixer l’any 1980. El vam conèixer com a periodista cultural, interessat en qualsevol forma d’expressió que adoptés la cultura pop: còmics, música, literatura o cinema. La seva voracitat insaciable i la necessitat de reivindicar referents ha fet que engegués discogràfiques, fanzins, cineclubs i festivals tan peculiars com el 'Primera Persona'. Però on sembla que està obtenint els millors rèdits és en la seva carrera de novel·lista. Amb tres novel·les publicades, -‘Rayos’ n’és l’última- i amb el reconeixement creixent de crítica i públic, sembla haver consolidat una vocació que potser li va despertar un parent seu, l’enyorat Francisco Casavella. Benvingut a ‘Nit a la Terra’, Miqui Otero.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

dimecres 31

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nHi haurà eleccions per al representant de classe. En Tosh creu que la més bonica de les noies hauria de guanyar, però Sophie té una opinió diferent. De sobte els dos amics s'han convertit en enemics.

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nL'amic italià d'en Tosh deixa de respondre de sobte a les seves cartes. Deu tenir problemes! Per sort la classe d'en Tosh se'n va de vacances d'esquí a la muntanya, segur que poden parar a Itàlia pel camí...

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke dibuixa una versió robot de si mateix per fer les seves tasques per ell. A continuació, afegeix una mica de personalitat al seu robot per fer-lo genial (és a dir, fer-lo més semblant a ell). Arriba al punt que demana a la Maxine, l'amor secret d'en Zeke, una cita. En Zeke es posa gelós i intenta fer que el seu robot s'aturi, però s'escapa i inculpa en Zeke per això, fent que quedi detingut. Amb l'ajuda d'en Jay, en Zeke s'escapa i atrau el robot cap a un carreró per a un enfrontament clàssic d'estil occidental, només per descobrir, per a la seva sorpresa, que el robot també té un coixinet màgic.

Els dibuixos d'en Zeke

El pare d'en Zeke, l'Alvin, li fa passar vergonya davant dels seus amics ja que els gestos del pare no li semblen 'guais' a en Zeke. En Zeke dibuixa el seu pare perquè sigui "més cool", cosa que el converteix en l'estrella del rock Bono . Però l'Alvin declara que en Zeke ja no és prou genial i comença a intentar transformar en Zeke a la seva imatge. L'Alvin també ajuda en Zeke amb el seu paper a la banda familiar. Quan s'assabenta que la primera actuació serà al ball del seu propi institut, en Zeke s'espanta i es preocupa que no sigui prou genial.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Xevi Vilaró: “M’agrada ser pessimista artísticament”nIncomptables restes de pintura a l’oli, fusionades aleatòriament fins a convertir-se en una acolorida escultura tan discreta i sòlida com el procés que reflecteix, els 30 anys de treball de Xevi Vilaró, reposen en un racó del taller de l’artista a la Cellera de Ter. Vilaró va néixer i viu en aquesta població a tocar del massís de les Guilleries. Un paisatge de vegetació frondosa, poblat de roures, alzines i castanyers, que impregna el dia a dia i defineix l’esperit dels habitants d’aquest territori. També el seu. Lliure, lleial, bondadós, feréstec.nEl pintor ens parla amb entusiasme dels oficis vinculats al bosc, l’entorn en què va treballar tota la vida el seu pare, desaparegut recentment i a qui recorda amb tendresa i admiració. Vilaró assegura que la ‘relació d’amics’ que ha mantingut amb els seus progenitors l’ha marcat fortament. La seva mare va ser, a més, qui li va regalar el primer pinzell i pintures: “Em va donar la vida. Per segona vegada”, diu amb serietat agraïda, molt conscient del que va suposar aquell fet.

Els millors moments del Plaça Tísner.

L’ESTRENA DEL CONCERT D’ARANJUEZnUna lluna de mel i una mort tràgica són la inspiració d’una de les composicions musicals més famoses que s’han estrenat mai a Barcelona.nAIXAFEM EL FEIXISME!nEl comissariat de propaganda va demanar a un fotògraf publicitari que fes un cartell contra el feixisme, i avui en dia encara és icònic. nLA SOMBRERERÍA MIL nLes modes, les crisis i l’alopècia no han estat impediment perquè aquesta botiga del centre de Barcelona hagi vestit tot tipus de caps des de fa més d’un segle. nLA NEGRA I CRIMINALnEl gènere negre va viure un moment àlgid a la ciutat gràcies, en part, a la feina que va fer un llibreter al cor de la Barceloneta. nLA FARMÀCIA DE L’EIXAMPLEnUna farmàcia situada al cor de l’Eixample conserva el mateix mobiliari des de fa més d’un segle, i també el caliu i el bon tracte amb la clientela.nBALLA, PEPITA, BALLAnEls records i les vivències d’una gran ballarina ens permeten reviure el passat lluminós de la dansa al nostre país, esborrat pels anys foscos de la guerra i el franquisme.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

De ser un mateix

El Robert busca ser algú amb reconeixement social, una entitat admirable, però haurà de limitar-se a acceptar que és un més dins de la grisos d’homínids que habiten Barcelona. El mecànic és potser el profeta més lúcid que el pot guiar en aquesta descoberta d’un mateix.

Espineli és una jove música/productora madrilenya que absorbeix influències de diferents estils i cultures a la seva música. A les seves cançons conviuen sentiments comuns de la Generació Z amb dibuixos animats, ciberpunk i fantasia, funcionant com a via d'escapament dels problemes propis de la seva edat. Entre aquestes cançons hi ha «Ànima en pena», primer senzill que va publicar amb el segell Mushroom Pillow

Jovenes ardientes

En Matt Larkin (Andrew McCarthy) és un nano benestant que estudia en una bona escola de Cincinatti, té bons amics i una xicota bonica. Un dia en Larkin travessa el pont que uneix Ohio amb Kentucky i hi troba la Jewel (Molly Ringwald), una noia camperola, diferent de les de la seva classe. En Matt no es pot treure del cap la Jewel, ja que té un caràcter seductor i una sensualitat enigmàtica que el desarmen.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Ràdio Àfrica

En aquest programa de ‘Radio Africa’ ens acostem als sons africans d’algunes ciutats catalanes i el resultat és un programa eclèctic, en el qual sonen koras, amplificadors, guitarres i tambors amb cants en català, mandinga, wolof, castellà o anglès. Un popurri de músics que aposten per la hibridació. El viatge comença amb la música dels nigerià lleidatà Kelly Isaiah, seguida de Egosex, Mû- Mbana, Momi Maiga, Nino Gallisa, Nakany Kanté, i acaba amb el so dels barris de les perifèries on emergeix una generació de talents nous com Cyril Kamer o Munic HB.

Antes de que te vayas

Una dona perd el tren de la 1.30 de Nova York a Boston. Un músic del carrer passa la nit intentant ajudar-la a fer que pugui tornar a casa abans que arribi el seu marit. Al llarg de la nit aprenen molt l'un de l'altre i s'enamoren.

Dins de la cultura, hi ha creadors que tenen una feina de gran qualitat i gran reconeixement que ni tan sols poden viure de crear. Investiguem què diferencia la cultura al marge del corrent principal, com es defineixen mútuament, què porta un creador a voler comprometre’s amb una línia artística destinada a ser marginal i quin és el paper de la crítica per sustentar aquest món i alhora mantenir-lo a la perifèria.

veure'n més informació

Tornen els salseos de la colla d’Oh My Goig, la sèrie sobre sexualitat juvenil! Amb més personatges, drames i denúncia que mai ;-) nLa Cris cada cop se sent més atreta per la Carla, però ella només fa cas als follamics de tinder. En Dani s’ha convertit en un fiestero que segueix els consells de l'Andrés amb les ties, però el seu sensei ja no va de festa: treballa sense descans repartint menjar per estalviar i poder marxar de casa del seu pare. Les estones que li sobren, queda amb la Carla… i amb la Mei. La Martina i la Gal·la ho estan petant: s’han convertit en les MG, les influencers LGTBI de moda a les xarxes. En Miki es discuteix amb el seu company de pis per una “tonteria”. La Marta ja en té prou de mal rotllo amb en Lluc i decideix posar punt i final a la seva relació tòxica...

veure'n més informació

Programa presentat per Glòria Montasell que dona a conèixer una nova mirada de vida, ‘eines pel des-Aprendre’. Un acompanyament de la mà dels nostres convidats, professionals de diferents àmbits que comparteixen amb nosaltres el seu sentir més essencial.

‘Rocket Talent Fest’ és una ficció que ens endinsa en el món dels pallassos i dels circs, per mitjà d’una història narrada com a fals documental.

L'actriu barcelonina Assumpta Serna trepitja avui la nostra tèrra fèrtil per parlar-nos de la seva carrera i de la seva manera d'entendre la professió.nnRostre conegut del cinema català des que, a finals dels 70, va ser una de les protagonistes de 'L'orgia', Serna va obrir camí a futures generacions perquè va ser una de les primeres actrius catalanes i espanyoles a fer el salt a Hollywood.nnA l'altre cantó de l'Atlàntic, va incorporar-se al repartiment de la mítica sèrie 'Falcon Crest', va treballar amb Mickey Rourke a 'Orquídia salvatge' o amb Neve Campbell i Isabella Rossellini en un film tan referencial per als nascuts als 80 com ho és 'Jóvenes y brujas'.nnAssumpta Serna ens parlarà del que suposava ser una catalana a Hollywood, del moviment Me Too i de la seva trobada amb Harvey Weinstein, de treballar amb directors que t'entenen i de les fluctuacions de la fama.

veure'n més informació

EL DESCONSOL DE L’ESCULTORnJosep Llimona va crear l’escultura d’una figura femenina que, amb un posat trist i melangiós, reposa al mig de l’estany del Parc de la Ciutadella.nL’OFICI DE FLEQUERnEn un petit forn de Sant Andreu, preservar l’ofici de flequer i continuar la tradició familiar és, literalment, el pa de cada dia.nEL CONCERT DEL PORTAAVIONSnL’actuació en un portaavions nord-americà al Port de Barcelona va posar la cirereta a la història d’un dels grups pioners del rock’n’roll de casa nostra. nEL NAIXEMENT DEL TURÓ PARCnEl propietari d’uns terrenys de Sant Gervasi va decidir construir-hi, a principis del segle XX, un parc d’atraccions exclusiu per a la gent rica de la zona. nEL REFUGI DE LES PARTITURESnA la Rambla hi ha una botiga centenària on es poden trobar tantes partitures que fins i tot Ludwig Van Beethoven s’hi sentiria com a casa.nELS PRIMERS LLOGATERS DE LA PEDRERAnTot i no agradar gairebé a ningú, un edifici de Gaudí va atraure des del primer moment alguns dels llogaters més il·lustres de la ciutat.

veure'n més informació

Jovenes ardientes

En Matt Larkin (Andrew McCarthy) és un nano benestant que estudia en una bona escola de Cincinatti, té bons amics i una xicota bonica. Un dia en Larkin travessa el pont que uneix Ohio amb Kentucky i hi troba la Jewel (Molly Ringwald), una noia camperola, diferent de les de la seva classe. En Matt no es pot treure del cap la Jewel, ja que té un caràcter seductor i una sensualitat enigmàtica que el desarmen.

Nomad: In the footsteps of Bruce Chatwin

Quan Bruce Chatwin estava morint de sida, el seu amic Werner Herzog li va fer una última visita. Com a regal de comiat, Chatwin li va donar la motxilla de viatge. Trenta anys després, Herzog, seguint el rastre del seu amic escriptor i incansable viatger, recorre els llocs més recòndits del món i coneix persones que recorden l'escriptor i la seva obra, embarcant-se així en un viatge inspirat per la vida nòmada de l'escriptor.

Espineli és una jove música/productora madrilenya que absorbeix influències de diferents estils i cultures a la seva música. A les seves cançons conviuen sentiments comuns de la Generació Z amb dibuixos animats, ciberpunk i fantasia, funcionant com a via d'escapament dels problemes propis de la seva edat. Entre aquestes cançons hi ha «Ànima en pena», primer senzill que va publicar amb el segell Mushroom Pillow

303 Sessions

Nou episodi del nostre ‘DJ mix’, en a aquesta ocasió el convidat és vonvon, l’àlies de Willy Heimer, nascut i format a la Ciutat Comtal. vonvon és un dels noms capdavanters de la nova generació de DJ “made in” Barcelona; és exresident del Bus Terraza, una de les darreres sensacions del “clubbing” de la nostra ciutat i un espai que ha funcionat com una mena de trampolí per a ell. La seva evolució l’ha portat a actuar habitualment a grans sales com Apolo o Razzmatazz i festivals com Primavera Sound. Els seus sets van enfocats cap a mons virtuals i sensacions sintètiques, espais “glitch” i viatges digitals, tot això infusionat amb ritmes debreak, house i trance que li donen el seu so únic.

veure'n més informació

Ràdio Àfrica

En aquest programa de ‘Radio Africa’ ens acostem als sons africans d’algunes ciutats catalanes i el resultat és un programa eclèctic, en el qual sonen koras, amplificadors, guitarres i tambors amb cants en català, mandinga, wolof, castellà o anglès. Un popurri de músics que aposten per la hibridació. El viatge comença amb la música dels nigerià lleidatà Kelly Isaiah, seguida de Egosex, Mû- Mbana, Momi Maiga, Nino Gallisa, Nakany Kanté, i acaba amb el so dels barris de les perifèries on emergeix una generació de talents nous com Cyril Kamer o Munic HB.

De ser un mateix

El Robert busca ser algú amb reconeixement social, una entitat admirable, però haurà de limitar-se a acceptar que és un més dins de la grisos d’homínids que habiten Barcelona. El mecànic és potser el profeta més lúcid que el pot guiar en aquesta descoberta d’un mateix.

Queco Novell té un dia per descobrir el cementiri més gran dels nou que hi ha a la ciutat, el cementiri de Montjuïc. Una conversa amb l’enterramorts, la visita al taller de làpides, el fet d’anar a triar una urna o de dissenyar un epitafi per a la posteritat obligaran Queco Novell a enfrontar-se amb les seves pors més terrenals. L’humorista i locutor de ràdio Juan Carlos Ortega serà el convidat especial d’un programa en què la mort deixarà de ser tabú.

veure'n més informació

L’ESTRENA DEL CONCERT D’ARANJUEZnUna lluna de mel i una mort tràgica són la inspiració d’una de les composicions musicals més famoses que s’han estrenat mai a Barcelona.nAIXAFEM EL FEIXISME!nEl comissariat de propaganda va demanar a un fotògraf publicitari que fes un cartell contra el feixisme, i avui en dia encara és icònic. nLA SOMBRERERÍA MIL nLes modes, les crisis i l’alopècia no han estat impediment perquè aquesta botiga del centre de Barcelona hagi vestit tot tipus de caps des de fa més d’un segle. nLA NEGRA I CRIMINALnEl gènere negre va viure un moment àlgid a la ciutat gràcies, en part, a la feina que va fer un llibreter al cor de la Barceloneta. nLA FARMÀCIA DE L’EIXAMPLEnUna farmàcia situada al cor de l’Eixample conserva el mateix mobiliari des de fa més d’un segle, i també el caliu i el bon tracte amb la clientela.nBALLA, PEPITA, BALLAnEls records i les vivències d’una gran ballarina ens permeten reviure el passat lluminós de la dansa al nostre país, esborrat pels anys foscos de la guerra i el franquisme.

veure'n més informació

EL DESCONSOL DE L’ESCULTORnJosep Llimona va crear l’escultura d’una figura femenina que, amb un posat trist i melangiós, reposa al mig de l’estany del Parc de la Ciutadella.nL’OFICI DE FLEQUERnEn un petit forn de Sant Andreu, preservar l’ofici de flequer i continuar la tradició familiar és, literalment, el pa de cada dia.nEL CONCERT DEL PORTAAVIONSnL’actuació en un portaavions nord-americà al Port de Barcelona va posar la cirereta a la història d’un dels grups pioners del rock’n’roll de casa nostra. nEL NAIXEMENT DEL TURÓ PARCnEl propietari d’uns terrenys de Sant Gervasi va decidir construir-hi, a principis del segle XX, un parc d’atraccions exclusiu per a la gent rica de la zona. nEL REFUGI DE LES PARTITURESnA la Rambla hi ha una botiga centenària on es poden trobar tantes partitures que fins i tot Ludwig Van Beethoven s’hi sentiria com a casa.nELS PRIMERS LLOGATERS DE LA PEDRERAnTot i no agradar gairebé a ningú, un edifici de Gaudí va atraure des del primer moment alguns dels llogaters més il·lustres de la ciutat.

veure'n més informació

Sasha Asensio: "Retrato persones que reivindiquen ser vistes"nnEl fotògraf Sasha Asensio reflexiona sobre la seva tasca documentant les variades realitats humanes dels barris populars de les grans urbs i reivindica el seu valor enfront d'un relat hegemònic que les margina. El Raval a Barcelona, la Mina a Sant Adrià del Besòs, 'Las 3.000 viviendas' a Sevilla, el Quartieri Spagnoli a Nàpols, Skid Row a Los Angeles... són alguns dels territoris que Asensio ha explorat amb la seva càmera, visibilitzant el dia a dia dels seus habitants i reflectint sense filtres fenòmens estructurals com la pobresa, les drogues, el sensellarisme o la prostitució.

L'Albert (@stvalls a Twitter) ens ha proposat fer un Slow des de dalt de la seva bicicleta. Com a usuari habitual de la bici és coneixedor de les normatives de circulació i en fa un ús responsable. Cada dia es troba pedalant en situacions de possible conflicte en la convivència entre vianants, bicicletes i transport rodat, i bona mostra n'és el seu timeline de Twitter on ensenya aquestes situacions.nA la ciutat, els últims 10 anys s'han multiplicat per quatre els desplaçaments en bicicleta. Aquest fet sumat a d'altres factors com: carrils bici insuficients, gran densitat de població, bicicletes per les voreres, vianants pel carril bici i el desconeixement generalitzat de les normes (escassa divulgació d'una normativa clara per a tothom) han fet créixer la sensació d'inseguretat al carrer. nPerò l'ús de la bicicleta per desplaçar-se per les ciutats no serà una moda passatgera. Tècnics en mobilitat de tot el món aposten cada cop més per restringir l'accés del cotxe als centres de les ciutats i potenciar l'ús de la bicicleta.nAnar en bicicleta per la ciutat millora la qualitat de vida dels seus habitants: constitueix una de les alternatives més adients i sostenibles per a la mobilitat urbana, reverteix en la qualitat de l'aire i en la salut de la ciutadania, i permet recuperar un espai públic de qualitat.

L'actriu barcelonina Assumpta Serna trepitja avui la nostra tèrra fèrtil per parlar-nos de la seva carrera i de la seva manera d'entendre la professió.nnRostre conegut del cinema català des que, a finals dels 70, va ser una de les protagonistes de 'L'orgia', Serna va obrir camí a futures generacions perquè va ser una de les primeres actrius catalanes i espanyoles a fer el salt a Hollywood.nnA l'altre cantó de l'Atlàntic, va incorporar-se al repartiment de la mítica sèrie 'Falcon Crest', va treballar amb Mickey Rourke a 'Orquídia salvatge' o amb Neve Campbell i Isabella Rossellini en un film tan referencial per als nascuts als 80 com ho és 'Jóvenes y brujas'.nnAssumpta Serna ens parlarà del que suposava ser una catalana a Hollywood, del moviment Me Too i de la seva trobada amb Harvey Weinstein, de treballar amb directors que t'entenen i de les fluctuacions de la fama.

veure'n més informació

Avui ens visita a ‘Nit a la Terra’ un dels serrells més reconeixibles de la televisió i una autèntica institució del periodisme espanyol. Llicenciada en dret a la Universitat de Barcelona i en periodisme a l’Autònoma, és doctora honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Corresponsal de Televisió Espanyola des de l'any 1979 fins al 2009 a Nova York, Moscou, Buenos Aires, Roma, Viena, Hong-Kong i a Pequín, ha enviat cròniques des de més de 97 països i n'ha visitat 181. També va fer de directora de programació a TV3 en els seus inicis, a principis de la dècada dels anys 80, i ha guanyat una multitud de premis, entre els quals destacarem l’Ondas del 2001, el Women Together del 2007 per haver treballat en pro de la igualtat, el Premi José Couso per la llibertat i el Premi Nacional de Periodisme de Catalunya l’any 2009. Benvinguda a ‘Nit a la Terra’, Rosa Maria Calaf.

veure'n més informació

De mare barcelonina i pare del Rif, aquesta enginyera agrònoma de l’Esquerra de l’Eixample cultiva i desenvolupa els seus coneixements al Prat, com ja havien fet abans els seus avis aquí i a l’Àfrica. La seva especial connexió amb les plantes la connecten encara més a la terra i l’apropen a les idees més innovadores de la neurobiologia, com les de l’italià Stefano Mancuso. Busca una vida natural com la de sempre, sense químiques ni presses mercantils, però necessita la ciutat per dormir i per recarregar les piles de festa en festa.

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

dijous 01

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nLes noies només semblen estimar els nois d'aquesta boy band, fins i tot la Sophie té la pell de gallina quan els veu. Tot el seu públic està format per noies, i per això en Tosh ha de ser-hi.

El món d'en Tosh

Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nUn pícnic sempre és romàntic, pensa en Tosh. Al cap i a la fi, així va ser com la mare i el pare es van enamorar. Ho intentaré. El problema és quan apareixen tres noies en lloc d'una.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke i en Jay comencen a posar-se nerviosos l'un de l'altre, així que accepten passar una estona separats. Per assegurar-se que no s'apropin, en Zeke els dibuixa com a càrrecs oposats, sense adonar-se que això només els fa enganxar-se l'un amb l'altre, allà on vagin. Per empitjorar les coses, en Zeke té una cita amb la Maxine en monopatí, i amb en Jay enganxat a ell, a en Zeke li costa impressionar la Maxine. En un moment de frustració, en Zeke envia en Jay molt, molt lluny. Aviat, en Zeke comença a trobar a faltar el seu Jay, sense saber que només es troba a la botiga de queviures local.

Els dibuixos d'en Zeke

Cansat del seu gos, Chester, que sempre el mossega i que en general és incompetent, en Zeke decideix dibuixar la seva pròpia mascota ideal. Crea l'Sketch, un animal híbrid semblant a un dinosaure que és intel·ligent i menja objectes normalment no comestibles com mobles i tanques. L'Sketch provoca el caos a tot el barri, i en Zeke i en Jay s'adonen que l'Sketch està sol i busca algú com ell. Amb això en ment, troben un company al Sketch: un ornitorrinc. Uns mesos més tard, envien un ou perquè en Zeke el cuidi.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Mònica Rikic: “Quan les màquines siguin més intel·ligents, probablement passaran de nosaltres”nnFa més d’una dècada que Mónica Rikic explora a través de l’art els potencials, limitacions i contradiccions de la tecnologia i analitza l'impacte de la seva presència cada vegada major en la nostra societat. Distingida amb el Premi Nacional de Cultura 2021, l'artista electrònica i programadora creativa exposa en aquest 'Retrats' alguns dels relats alternatius que proposa, amb el seu treball, una resposta al discurs imperant que vaticina un futur dominat per la intel·ligència artificial.

Els millors moments del Plaça Tísner.

EL TRÀGIC CONCERT DE THE POLICEnEl grup the police va actuar a l’estadi narcís sala el dia que l’estrella del grup feia anys, però el concert sempre serà recordat per una trista tragèdia. nEL MUSEU DE LA MÚSICAnLa iniciativa d’un grup de prohoms barcelonins amants de la música va ser el germen del que es convertiria en un dels museus d’instruments més importants del món. nEL RESTAURANT DE LA PLAÇA DEL SORTIDORnDes de fa més d’un segle un restaurant d’estil modernista impregna d’olors i bon menjar una petita plaça del Poble-sec que li dona el nom. nLA PISCINA DE L’ESCULLERAnL’any 1922 es va inaugurar una instal•lació que va revolucionar la pràctica dels esports aquàtics a la ciutat: la primera piscina coberta i d’aigua climatitzada. nLA ITALIANAnUna mala travessia d’un vaixell italià que volia fer les amèriques va ser l’origen de la primera botiga de pasta fresca de la ciutat.nLA FESTA MAJOR MÉS ANTIGA DE LA CIUTATnUn sant protector i el gos d’un forner són l’origen de la festa major més antiga de Barcelona.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

Del cul

Quan deixem algun mal físic sense resoldre, a l’esfínter anal, per exemple, pot portar problemes seriosos. Però encara pot ser més seriós compartir-ho amb els amics i intentar entre tots trobar la solució del mal del cul. Tothom és metge mentre no es demostri el contrari.

L’artista multidisciplinària de Madrid Megane Mercury passa pel ‘Territori groupie‘ després de gravar aquest 2023 l’àlbum ‘Diabla & Llorona’ i l’EP ‘La isla del amor’. Megane és una artista visual, cantant, productora, DJ i, segons la conductora del programa Aïda Camprubí Hinojosa, “qualsevol cosa que es proposi”. Ens interpreta en directe des del plató del programa quatre dels seus temesnnA l’últim àlbum de Megane, ‘Diabla & Llorona’, l’artista ens explica “com ha estat el seu naixement com a dimoni”. Un treball molt eclèctic que transita a través de diversos gèneres electrònics com el drum & bass, el tecno, el jersey club o l’amapiano. El recopilatori inclou col·laboracions amb artistes com Polemik, Aroa Ay, Navxja i La Yeezi, i està gravat amb productors com Juait, Franklin S o la mateixa Megane.

Roxanne

Adaptació moderna del clàssic d'Edmond Rostand Cyrano de Bergerac. El C.D. Bales, cap de Bombers d'un petit poble, és un poeta frustrat que no ha tingut sort ni amb la literatura ni amb les dones. En el cas de les dones, el problema és el seu enorme nas. Tot i això, intenta sense complexos seduir la Roxanne, una estudiant d'astronomia que prepara la tesi. Però ella se sent atreta pel Chris McDonell, un bomber tan guapo com maldestre amb les paraules.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Tàndem

Zahorí Books és una editorial especialitzada en el gènere de llibres de coneixements, i la convidada de ‘Tàndem’ és la Mireia Trius, fundadora i directora de Zahorí. A més a més, també és autora d’alguns llibres de coneixements com el premiat ‘Jo i el món’, un llibre d’infografies per explicar dades sobre el món: l’esport més jugat a cada país, el menjar o la població, per exemple. Mireia Trius també ha escrit ‘Quant mesura’, un llibre que fa comparacions de mesures amb coses quotidianes i fàcilment identificables. Com s’elabora un llibre de coneixements? En quins aspectes ens podem fixar per saber que ens trobem davant un bon llibre de coneixements?

Nomad: In the footsteps of Bruce Chatwin

Quan Bruce Chatwin estava morint de sida, el seu amic Werner Herzog li va fer una última visita. Com a regal de comiat, Chatwin li va donar la motxilla de viatge. Trenta anys després, Herzog, seguint el rastre del seu amic escriptor i incansable viatger, recorre els llocs més recòndits del món i coneix persones que recorden l'escriptor i la seva obra, embarcant-se així en un viatge inspirat per la vida nòmada de l'escriptor.

La marca Barcelona dona senyals d’esgotament. Pasqual Maragall va tenir una idea de ciutat, amb llums i ombres, que a dia d’avui agonitza sense que acabi de néixer res de nou.nLa identitat d’una ciutat és el reflex de la seva cultura i del debat col·lectiu de la seva gent i, en aquest capítol, portem experts en la identitat i els problemes de Barcelona per explicar i criticar què ha estat fins ara la ciutat i què podria ser en el futur.n

veure'n més informació

Els millors moments del Plaça Tísner.

Les MG estan triomfant a les xarxes. Mentre que la Gal·la es passa el dia fent Live per Insta, la Martina no porta gaire bé això de ser les "bollo influencers" de moda. L'Emma no se'n sap avenir del que li explica la Marta: i ara, què? La Carla planta cara a uns mascles que fan "sexpreading" al tramvia. L'Hèctor anima la Cris perquè li confessi el que sent per a ella. L'Andrés tampoc no té clar que vulgui ser només un follamic més. En Pol està triomfant amb la seva nova faceta musical. En Miki flipa amb el seu nou videoclip... i amb el que li està costant trobar nou company per al seu pis LGTBIfriendly. La candidata ideal no trigarà a aparèixer. "Work it, girl!".

veure'n més informació

Programa centrat en la pràctica d’esports i activitats a l’aire lliure que es poden fer arreu de Catalunya per promoure el turisme i l’activitat física.

L'estiu obre la porta a un temps on la vida transcorre més lentament. I és en aquest espai que el Connecticat s'atura a conversar amb personatges vinculats al món de la cultura des de la pausa per descobrir no només allò que fan sinó allò que són.

L'artista barceloní Jaume Plensa trepitja la nostra tèrra fèrtil. Un dels noms més populars de l'art contemporani català, les seves escultures i instal·lacions s'han pogut veure en punts tan allunyats com Chicago, Tòquio, Estocolm o Rio de Janeiro. L'obra de Jaume Plensa gira sobre diversos eixos temàtics: la pau, la serenor i la introspecció dels seus caps gegantins; l'aigua com a font de vida i essència de l'ésser humà; l'escriptura, i en concret les lletres, com a material de construcció tan ductil i suggestiu com el ferro o la fusta. Tots ells, trets característics d'un artista que reivindica la bellesa, una certa connexió mística entre l'obra i l'espectador, i que alerta de la banalització de la cultura en mans de la classe política. Rebem al 'Terra fèrtil' a un artista que ha demostrat arreu del món que, més enllà de Gaudí i del modernisme, les arrels de l'art continuen ben clavades a Barcelona.

veure'n més informació

L’ESCOLA POPULAR DE GUERRAnQuan no feia ni dos mesos que havia començat la guerra civil, la Generalitat va crear un centre per formar instructors militars en defensa de la República.nEL REIAL CERCLE ARTÍSTICnL’any 1881 un grup de pintors van crear una societat per fomentar la vida cultural a la ciutat i avui en dia continua sent un espai de referència. nEL MESTRE CARNISSER DE SANT ANDREUnEn una casa modernista del barri de Sant Andreu tant es poden comprar salsitxes com admirar les restes d’una bomba de la guerra carlista.nL’AUDITORI DEL MOZART CATALÀnVa ser un nen prodigi de la música i va impulsar la construcció d’un auditori a la part alta del carrer de Balmes que mai no va veure la llum.nL’ORIGEN D’UN IMPERInUn dels laboratoris més importants de l’estat té l’origen en una petita farmàcia del Poblenou.nCIUTADÀ WELLESnL’any 1975 una gran producció cinematogràfica va convertir la Plaça Reial en una capital del Carib.

veure'n més informació

Roxanne

Adaptació moderna del clàssic d'Edmond Rostand Cyrano de Bergerac. El C.D. Bales, cap de Bombers d'un petit poble, és un poeta frustrat que no ha tingut sort ni amb la literatura ni amb les dones. En el cas de les dones, el problema és el seu enorme nas. Tot i això, intenta sense complexos seduir la Roxanne, una estudiant d'astronomia que prepara la tesi. Però ella se sent atreta pel Chris McDonell, un bomber tan guapo com maldestre amb les paraules.

Brothers

L’Akzhol, que acaba de sortir de l’orfenat, comença una nova vida independent. Està convençut que el seu pare és viu i es proposa anar a la seva cerca. Però, desprès de conèixer el seu veí Dimash, les coses canvien al veure com de fàcil és guanyar-se la vida robant i atracant. Més tard, durant una trobada amb un familiar, descobreix l’existència del seu germà, el Dalen, que va ser adoptat per uns pares adinerats. Junts s’embarquen a la missió de trobar el seu pare, cosa que traurà a la llum coses que cap dels dos hauria pogut imaginar.

L’artista multidisciplinària de Madrid Megane Mercury passa pel ‘Territori groupie‘ després de gravar aquest 2023 l’àlbum ‘Diabla & Llorona’ i l’EP ‘La isla del amor’. Megane és una artista visual, cantant, productora, DJ i, segons la conductora del programa Aïda Camprubí Hinojosa, “qualsevol cosa que es proposi”. Ens interpreta en directe des del plató del programa quatre dels seus temesnnA l’últim àlbum de Megane, ‘Diabla & Llorona’, l’artista ens explica “com ha estat el seu naixement com a dimoni”. Un treball molt eclèctic que transita a través de diversos gèneres electrònics com el drum & bass, el tecno, el jersey club o l’amapiano. El recopilatori inclou col·laboracions amb artistes com Polemik, Aroa Ay, Navxja i La Yeezi, i està gravat amb productors com Juait, Franklin S o la mateixa Megane.

303 Sessions

La nostra convidada és Clémentine Briend, més coneguda en cercles electrònics com Thérèse Ha, artista francesa establerta a Barcelona. Fascinada pel collage i la sinestèsia, la música de Clémentine Briend està sempre lligada a una paleta inesgotable de colors i textures. La lluminositat entra de tant en tant en zones fosques, perquè és l’harmonia i el joc de contrastos el que defineix el seu so. Del techno al house, passant pel so leftfield i els breaks, Thérèse Ha també combina sovint aquests sons amb l’ambient. Sovint es diu que, més enllà de l’obsessió per arribar a destinació, el que importa és el viatge, i si els viatges de Thérèse Ha són únics és perquè, en comptes d’un mapa, desplega un collage per a una experiència que incorpora ballar, escoltar i que, inconfusiblement, genera curiositat i sorpresa.

veure'n més informació

Tàndem

Zahorí Books és una editorial especialitzada en el gènere de llibres de coneixements, i la convidada de ‘Tàndem’ és la Mireia Trius, fundadora i directora de Zahorí. A més a més, també és autora d’alguns llibres de coneixements com el premiat ‘Jo i el món’, un llibre d’infografies per explicar dades sobre el món: l’esport més jugat a cada país, el menjar o la població, per exemple. Mireia Trius també ha escrit ‘Quant mesura’, un llibre que fa comparacions de mesures amb coses quotidianes i fàcilment identificables. Com s’elabora un llibre de coneixements? En quins aspectes ens podem fixar per saber que ens trobem davant un bon llibre de coneixements?

Del cul

Quan deixem algun mal físic sense resoldre, a l’esfínter anal, per exemple, pot portar problemes seriosos. Però encara pot ser més seriós compartir-ho amb els amics i intentar entre tots trobar la solució del mal del cul. Tothom és metge mentre no es demostri el contrari.

Queco Novell no ha volgut ser mai policia, però les seves ganes d’aprendre el porten a convertir-se, per un dia, en un dels 240 agents de la Guàrdia Urbana que donen servei al districte de l’Eixample. A la reunió matinal a la comissaria, li encarreguen una missió: patrullar per la ciutat. Però abans, assistirà a les pràctiques de tir de la policia, coneixerà el guàrdia urbà més veterà de la ciutat, compartirà dinar amb els agents més joves i visitarà la garjola de la comissaria.

veure'n més informació

EL TRÀGIC CONCERT DE THE POLICEnEl grup the police va actuar a l’estadi narcís sala el dia que l’estrella del grup feia anys, però el concert sempre serà recordat per una trista tragèdia. nEL MUSEU DE LA MÚSICAnLa iniciativa d’un grup de prohoms barcelonins amants de la música va ser el germen del que es convertiria en un dels museus d’instruments més importants del món. nEL RESTAURANT DE LA PLAÇA DEL SORTIDORnDes de fa més d’un segle un restaurant d’estil modernista impregna d’olors i bon menjar una petita plaça del Poble-sec que li dona el nom. nLA PISCINA DE L’ESCULLERAnL’any 1922 es va inaugurar una instal•lació que va revolucionar la pràctica dels esports aquàtics a la ciutat: la primera piscina coberta i d’aigua climatitzada. nLA ITALIANAnUna mala travessia d’un vaixell italià que volia fer les amèriques va ser l’origen de la primera botiga de pasta fresca de la ciutat.nLA FESTA MAJOR MÉS ANTIGA DE LA CIUTATnUn sant protector i el gos d’un forner són l’origen de la festa major més antiga de Barcelona.

veure'n més informació

L’ESCOLA POPULAR DE GUERRAnQuan no feia ni dos mesos que havia començat la guerra civil, la Generalitat va crear un centre per formar instructors militars en defensa de la República.nEL REIAL CERCLE ARTÍSTICnL’any 1881 un grup de pintors van crear una societat per fomentar la vida cultural a la ciutat i avui en dia continua sent un espai de referència. nEL MESTRE CARNISSER DE SANT ANDREUnEn una casa modernista del barri de Sant Andreu tant es poden comprar salsitxes com admirar les restes d’una bomba de la guerra carlista.nL’AUDITORI DEL MOZART CATALÀnVa ser un nen prodigi de la música i va impulsar la construcció d’un auditori a la part alta del carrer de Balmes que mai no va veure la llum.nL’ORIGEN D’UN IMPERInUn dels laboratoris més importants de l’estat té l’origen en una petita farmàcia del Poblenou.nCIUTADÀ WELLESnL’any 1975 una gran producció cinematogràfica va convertir la Plaça Reial en una capital del Carib.

veure'n més informació

Potser per a molts és una dada del tot desconeguda però Barcelona és la ciutat 'claquetera' de referència a Europa. Hi ha una vintena d'escoles on s'ensenya claqué i es calcula que només a la nostra ciutat hi ha entre 600 i 1.000 alumnes.nEn aquest Slow observem una de les tap jams que s'organitzen des de fa vuit anys cada diumenge a la glorieta del parc de la Ciutadella. En aquest cercle transnacional de ritme podem trobar-hi professors, ballarins veterans i alumnes de formació professional de claqué d'arreu del món que hi participen lliurement.nQui coordina aquestes tap jams voluntàries és l’Iván Bouchain que amb 37 anys en fa 14 que balla claqué. Va iniciar aquestes impros amb en Ludovico Hombravella, el seu ideòleg original, però malauradament aquest va morir de càncer fa poc més d'un any. Tot i així, els ritmes, la música i el 'bon rotllo' que creen fent piruetes amb les sabates no s'apaguen cap diumenge.

L'artista barceloní Jaume Plensa trepitja la nostra tèrra fèrtil. Un dels noms més populars de l'art contemporani català, les seves escultures i instal·lacions s'han pogut veure en punts tan allunyats com Chicago, Tòquio, Estocolm o Rio de Janeiro. L'obra de Jaume Plensa gira sobre diversos eixos temàtics: la pau, la serenor i la introspecció dels seus caps gegantins; l'aigua com a font de vida i essència de l'ésser humà; l'escriptura, i en concret les lletres, com a material de construcció tan ductil i suggestiu com el ferro o la fusta. Tots ells, trets característics d'un artista que reivindica la bellesa, una certa connexió mística entre l'obra i l'espectador, i que alerta de la banalització de la cultura en mans de la classe política. Rebem al 'Terra fèrtil' a un artista que ha demostrat arreu del món que, més enllà de Gaudí i del modernisme, les arrels de l'art continuen ben clavades a Barcelona.

veure'n més informació

Fill de pare alemany i mare catalana. Ha fet de jove a la recerca d’una nova parella, professor de música, psicòpata assassí, llaurador perseguit pels anarquistes, Josef Mengele i Enric VIII d’Anglaterra, entre d’altres. Gràcies a unes dots interpretatives impecables i, és clar, a base de triar bons projectes i descartar els que no li semblaven prou bons, ha aconseguit desenvolupar una carrera d’actor que sorprèn per la seva coherència i la seva qualitat en un país amb oportunitats reals comptades, tant al cinema com al teatre. Toca dos instruments de vent i parla cinc idiomes. Benvingut a ‘Nit a la Terra’, Àlex Brendemühl.

veure'n més informació

Ve a Barcelona per lluitar i curar-se d’un diagnòstic de càncer. Aquí decideix perdre la por i el bloqueig que implica, i no para fins que troba el seu propi camí. Decideix, ja sense por, s’amara d’esperança i comença la veritable curació. La platja, les passejades en bici, el sol a la cara i la llum daurada de Barcelona, l’acompanyen en aquest procés d’alliberament. D’una manera natural, se sent cridada a compartir amb els altres tot això que ha anat descobrint i que l’ha salvat.

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

divendres 02

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEn Tosh vol una nota superior de l'ajudant del seu professor, així que decideix jugar... Fa tan bona feina que aviat acaba a la classe d'en Max. En Max, però, no el defensarà.

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nA la Kristina li agraden els estranys. Cap problema, pensa en Tosh, tota la meva família és estranya. Aviat tot Lovington sabrà exactament com d'estranys són els Andersson.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke està cansat de les estrictes regles de neteja de la seva mare Ida i dibuixa una "zona sense neteja" al voltant de la seva casa. Les coses s'inverteixen de seguida; la casa es desordena i l'Ida fa complir normes estrictes de no neteja. Quan les seves coses precioses desapareixen, la família es revolta contra l'Ida i en Zeke torna la neteja a la casa.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke està cansat que la Rachel sempre se surti amb la seva, i el súmmum arriba quan cancelen unes vacances familiars per a l'audició de teatre de la Rachel. En Zeke es dibuixa ell mateix i en Jay dins del cervell de Rachel, permetent-los controlar les seves accions per tal de desordenar la seva audició. Tanmateix, acaba guanyant l'audició, obligant a en Zeke i en Jay a escapar del seu cervell. Acaben al seu estómac i han de sortir i tornar a la mida normal abans que sigui massa tard.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Roc Blackblock: “La legalitat s’ha de subrogar al sentiment popular”nnParlem amb l'artista Roc Blackblock de llibertat d'expressió; art urbà, grafit i muralisme; moviments socials, memòria històrica... Una entrevista reposada per repassar una trajectòria de més de 20 anys pintant als carrers.

Els millors moments del Plaça Tísner.

LA MIRADA DE MARGARET MICHAELISnGràcies a la mirada d’una fotògrafa exiliada a Barcelona avui tenim un valuós testimoni de com es vivia als anys 30 al barri xino.nELS SASTRES DE LA INDÚSTRIAnUn negoci familiar fundat fa més d’un segle és testimoni, en present, del passat industrial i obrer al barri del Poblenou.nEL CRIM NAZInL’any 1946 una presumpta espia nazi va aparèixer morta en un pis de l’Eixample, un cas que, avui dia, encara està per resoldre.nEL BAR DE LA BOHÈMIAnLa bohèmia i el modernisme es donen la mà en el bar més antic de Barcelona, que va fer de l’absenta una de les seves senyes d’identitat.nUN CARRER MOLT ESPIRITUALnUn carrer del barri de Sants deu el seu nom a les solitàries ànimes que hi passejaven camí del cementiri.nEL MONESTIR DE SANTA CATERINAnEl mercat de Santa Caterina està construït sobre les runes d’un conjunt monàstic que durant segles va ser molt important per a la ciutat.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

De fer un regal

Intentar comprar la parella amb regals és una pràctica ancestral. Regalem per ser mereixedors d’amor, no per fer feliç a l’altre sinó per fer-nos feliços nosaltres mateixos. I el petit protocol del regal pot ser tràgic si no tenim les idees clares. Res paralitza tant l’humà com l’excés de possibilitats. Riem, abracem-nos, morim plegats.

María Núñez, coneguda pel seu “alter ego” musical Marenitas, ha estat la convidada d’aquest ‘Territori Groupie‘. La cantautora de Tenerife és, segons la conductora del programa Aïda Camprubí, “un caramel enverinat dels que agraden, perquè té contingut crític, però amb un embolcall pop“. I ha passat pel plató de betevé per cantar en directe una selecció dels seus temes.

Cita a ciegas

El Walter Davis és un executiu addicte a la feina que dedica molt poc temps a la seva vida privada. Un dia necessita una acompanyant per anar a un sopar de negocis amb un client japonès, i el seu germà li proposa anar acompanyat de la Nadia, una noia nova a la ciutat.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Mares sense filtres

Més enllà de la maternitat idealitzada existeix una maternitat real, sense filtres. Aquesta és la que reflecteix amb la seva feina Victòria Peñafiel, fotògrafa de nadons, de famílies, de lactància, però sobretot de mares, de dones. La Victòria, que també és mare de cinc fills explica a Mares sense Filtres com planteja les seves sessions: “M’encanta com treuen el cap les arrugues quan les mares somriuen. Com arrufen les celles els nadons. Gaudeixo capturant plors i rebequeries tant com atacs de riure, abraçades i mirades absortes”. Victòria Peñafiel també és la persona que hi ha al darrere del conegut repte fotogràfic d’Instagram #febrerosinedulcorantes.nCom sempre, Mares sense Filtres té la participació dels col·laboradors habituals: Miquel Àngel Alabart, terapeuta familiar i director de la revista ‘Viure en família’. Paula Jarrín, de la llibreria especialitzada en LIJ Al·lots de Barcelona i la Carmen i la Claudia, de Jugar i Jugar, amb una proposta de joguina interessant, creativa i de qualitat.

Tàndem

Per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, ‘Tàndem‘ reivindica el poder de les històries i dels que les expliquen amb dues narradores orals molt admirades: Sherezade Bardají i Mon Mas. Totes dues, amb Guillem Fargas i Marina LLompart narren ‘Els músics de Bremen’, un conte tradicional escrit pels germans Grimm que explica la història de quatre animals: un gall, un gat, un gos i un ase a qui els amos volen sacrificar perquè comencen a ser vells. Aquests animals es retroben fugint cadascun del seu propietari de camí cap a la ciutat de Bremen.

2 días en París

La Julie Delpy dirigeix, protagonitza, produeix i escriu la música de la seva òpera prima. La Marion (Delpy), una fotògrafa francesa, decideix dur en Jack, la seva parella americana (Adam Goldberg), de visita a París amb l’esperança que la relació adquireixi una mica de romanticisme. Però els pesats pares de la Marion, les seves exparelles i l’obsessió d’en Jack per fotografiar cada monument funerari de la ciutat, no facilitarà gaire les coses.

Els millors moments del Plaça Tísner.

La Cris creu que ha trobat un mètode per oblidar la Carla: follar amb la Luz. Un imprevist li farà veure que en el sexe lèsbic també cal protecció. La convivència de l'Andrés amb el seu pare empitjora cada dia; sort que la Mei li està a sobre. La Marta busca assessoria sobre l'avortament; potser ha arribat l'hora de dir-li a en Lluc que està embarassada. I en Dani, per què està tan angoixat? L'excés de festa li està passant factura mental i acadèmica. L'Alexa també és criatura nocturna i s'emporta al Miki a una festa drag. Què us sembla si s'apunta l'Isam, el "crush" d'en Miki? Hi haurà purpurina i... sexe a pèl??

veure'n més informació

Catalunya és plena de racons on han succeït coses increïbles i de llocs on s’ha fet història, de pobles i ciutats que van presenciar esdeveniments que, encara que ningú recordi, van canviar el rumb de les nostres vides.

Una aventura atípica per descobrir què hi ha de cert en les llegendes que el presentador Edgar Fornós escolta en un pòdcast sobre els misteris dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Una manera de descobrir tot el que envolta aquests espais d’alt valor i també conscienciar de la riquesa mediambiental dels parcs.nEn aquest capítol, l’Edgar Fornés farà un viatge en el temps al Parc de la Serralada de Marina. Gràcies a la llegenda de la noia de la fona, descobrirà el rastre dels ibers al poblat de Les maleses. I en el present, una de les masies originals que segueixen en peu i itineraris per gaudir del Parc a peu.

Amb una carrera de 40 anys en el camp de la medicina i la biologia, el nom de la barcelonina Anna Veiga sovint va associat a conceptes com "fertilitat", "tècniques reproductives" o, directament, "donar vida". I amb tota la raó del món, perquè la nostra convidada es va fer popular, abans de fer els 30 anys, per liderar l'equip que va dur a terme el primer naixement d'una fecundació "in vitro": el de la Victòria, efectuat a la Dexeus el 1984. Però la tasca de l'Anna no s'atura aquí. Membre d'algunes de les societats científiques internacionals més prestigioses, la seva recerca en genètica reproductiva i en bioètica l'ha duta també a interessar-se pel terreny ampli, ple de possibilitats i d'incògnites de les cèl·lules mare. Per tot plegat, Anna Veiga trepitja la nostra 'Terra fèrtil' per parlar-nos de com la ciència ens ajuda tant a donar llum com a combatre les malalties més greus, però també ens il·lustra sobre de quina manera aquestes mateixes innovacions mèdiques han contribuït a canviar-nos com a societat.

veure'n més informació

LA CASA MUNTADASnEl doctor Andreu va demanar construir, a l’avinguda del Tibidabo, un pis mostra per atreure la gent rica a viure en aquella zona de nova urbanització. nEL JARDÍ DELS CACTUSnUn solitari parc de Montjuïc acull un dels jardins de cactus més importants del món. nELS OFEGATS DE LA SAGRERAnEl refugi antiaeri on es van amagar els espectadors d’un cinema de la Sagrera quan van sentir una alarma de bombardeig va acabar inundat. nDE LA MÚSICA A L’HERBOLARI nAl costat del MACBA hi ha un petit herbolari on encara es conserven i s’utilitzen les fórmules centenàries del seu fundador.nTORRENTE FLORESnUn dels torrents més famosos del barri de Gràcia no deu el seu nom a l’aigua que hi passava, sinó al nom del propietari dels terrenys.nLA MANIFESTACIÓ DELS PARAIGÜESnLa pluja i el mal temps no van evitar una de les majors manifestacions antifeixistes que s’han viscut mai a Barcelona.

veure'n més informació

Cita a ciegas

El Walter Davis és un executiu addicte a la feina que dedica molt poc temps a la seva vida privada. Un dia necessita una acompanyant per anar a un sopar de negocis amb un client japonès, i el seu germà li proposa anar acompanyat de la Nadia, una noia nova a la ciutat.

Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia

Narra la vida de dos perdedors d’entre 50 i 60 anys, dos venedors d’articles de broma que viuen en una casa abandonada, i que tenen tres trobades amb la mort. Com uns Don Quixot i Sancho Panza moderns, el Sam i el Jonathan ens condueixen per un recorregut calidoscòpic a través del destí de l'ésser humà.

María Núñez, coneguda pel seu “alter ego” musical Marenitas, ha estat la convidada d’aquest ‘Territori Groupie‘. La cantautora de Tenerife és, segons la conductora del programa Aïda Camprubí, “un caramel enverinat dels que agraden, perquè té contingut crític, però amb un embolcall pop“. I ha passat pel plató de betevé per cantar en directe una selecció dels seus temes.

303 Sessions

Avui el protagonista és Mr. B, qui inicia el seu periple al món de la música a la primerenca edat de 15 anys. La seva obsessió pel col·leccionisme de vinils i la passió per la música fa que col·leccioni i experimenti amb sons que van des del pop, rock, disco, new-wave i ebm, fins al so valencià de principis dels 90. MR. B sent la música com una forma de vida i una passió que va molt més enllà d’una professió. Els seus espectacles són fruit de la suma d’aquestes vivències i experiències al llarg de més de vuit lustres. Ha punxat a clubs i esdeveniments emblemàtics de Barcelona, Madrid, Lisboa, París i Hamburg, entre els quals destaquen Daydream Festival, Summer Case Festival, Eivissa Global Ràdio, Razzmatazz, Cafè del Mar, Gran Teatre del Liceu, Teatre El Petit Príncep, MACBA i Park Lisboa, entre molts d’altres. Actualment, a més dels seus “sets” com a convidat, és resident de Honey Bunny a la Sala Apolo.

veure'n més informació

Mares sense filtres

Més enllà de la maternitat idealitzada existeix una maternitat real, sense filtres. Aquesta és la que reflecteix amb la seva feina Victòria Peñafiel, fotògrafa de nadons, de famílies, de lactància, però sobretot de mares, de dones. La Victòria, que també és mare de cinc fills explica a Mares sense Filtres com planteja les seves sessions: “M’encanta com treuen el cap les arrugues quan les mares somriuen. Com arrufen les celles els nadons. Gaudeixo capturant plors i rebequeries tant com atacs de riure, abraçades i mirades absortes”. Victòria Peñafiel també és la persona que hi ha al darrere del conegut repte fotogràfic d’Instagram #febrerosinedulcorantes.nCom sempre, Mares sense Filtres té la participació dels col·laboradors habituals: Miquel Àngel Alabart, terapeuta familiar i director de la revista ‘Viure en família’. Paula Jarrín, de la llibreria especialitzada en LIJ Al·lots de Barcelona i la Carmen i la Claudia, de Jugar i Jugar, amb una proposta de joguina interessant, creativa i de qualitat.

Tàndem

Per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, ‘Tàndem‘ reivindica el poder de les històries i dels que les expliquen amb dues narradores orals molt admirades: Sherezade Bardají i Mon Mas. Totes dues, amb Guillem Fargas i Marina LLompart narren ‘Els músics de Bremen’, un conte tradicional escrit pels germans Grimm que explica la història de quatre animals: un gall, un gat, un gos i un ase a qui els amos volen sacrificar perquè comencen a ser vells. Aquests animals es retroben fugint cadascun del seu propietari de camí cap a la ciutat de Bremen.

De fer un regal

Intentar comprar la parella amb regals és una pràctica ancestral. Regalem per ser mereixedors d’amor, no per fer feliç a l’altre sinó per fer-nos feliços nosaltres mateixos. I el petit protocol del regal pot ser tràgic si no tenim les idees clares. Res paralitza tant l’humà com l’excés de possibilitats. Riem, abracem-nos, morim plegats.

Queco Novell té un dia per saber com és per dins el Zoo i qui el fa funcionar, i tot en un moment en què aquesta institució pública està en una fase intensa de transformació. ‘Ciutadà novell’ acompanya una cuidadora a la instal·lació dels lleons, participa en la pedicura d’un elefant, aprèn nocions de veterinària a la consulta del zoològic i es pregunta sobre el benestar dels animals en un espai que, segons el seu director, vol centrar-se en la recerca, la recuperació i l’observació de la fauna.

veure'n més informació

LA MIRADA DE MARGARET MICHAELISnGràcies a la mirada d’una fotògrafa exiliada a Barcelona avui tenim un valuós testimoni de com es vivia als anys 30 al barri xino.nELS SASTRES DE LA INDÚSTRIAnUn negoci familiar fundat fa més d’un segle és testimoni, en present, del passat industrial i obrer al barri del Poblenou.nEL CRIM NAZInL’any 1946 una presumpta espia nazi va aparèixer morta en un pis de l’Eixample, un cas que, avui dia, encara està per resoldre.nEL BAR DE LA BOHÈMIAnLa bohèmia i el modernisme es donen la mà en el bar més antic de Barcelona, que va fer de l’absenta una de les seves senyes d’identitat.nUN CARRER MOLT ESPIRITUALnUn carrer del barri de Sants deu el seu nom a les solitàries ànimes que hi passejaven camí del cementiri.nEL MONESTIR DE SANTA CATERINAnEl mercat de Santa Caterina està construït sobre les runes d’un conjunt monàstic que durant segles va ser molt important per a la ciutat.

veure'n més informació

LA CASA MUNTADASnEl doctor Andreu va demanar construir, a l’avinguda del Tibidabo, un pis mostra per atreure la gent rica a viure en aquella zona de nova urbanització. nEL JARDÍ DELS CACTUSnUn solitari parc de Montjuïc acull un dels jardins de cactus més importants del món. nELS OFEGATS DE LA SAGRERAnEl refugi antiaeri on es van amagar els espectadors d’un cinema de la Sagrera quan van sentir una alarma de bombardeig va acabar inundat. nDE LA MÚSICA A L’HERBOLARI nAl costat del MACBA hi ha un petit herbolari on encara es conserven i s’utilitzen les fórmules centenàries del seu fundador.nTORRENTE FLORESnUn dels torrents més famosos del barri de Gràcia no deu el seu nom a l’aigua que hi passava, sinó al nom del propietari dels terrenys.nLA MANIFESTACIÓ DELS PARAIGÜESnLa pluja i el mal temps no van evitar una de les majors manifestacions antifeixistes que s’han viscut mai a Barcelona.

veure'n més informació

Dir que Déu ha mort és un tòpic, tant com que no és clar què l’ha substituït, o tan sols si és possible substituir-lo sense, simplement, omplir el buit amb altres ídols que adorem de manera igualment acrítica. La cultura va començar com un element inseparable de la religió però, des de la il·lustració i la revolució científica, la producció artística i intel·lectual ha anat posant en qüestió la possibilitat d’una realitat sobrenatural. En aquest episodi enfrontem diverses mirades, que ens expliquen per què avui en dia la religiositat és més difícil que abans i quines són les respostes que s’han donat i quines s’haurien de donar des del seu criteri, per tal de respondre a aquest trauma cultural que no acaba de superar-se.

veure'n més informació

Slow tot jugant a volei a la platja de la Nova Icària. Quedem amb en Christos i els seus companys per jugar uns partits 2x2 mixtes.nEl volei platja es juga en essència igual que el voleibol de pista. La diferència més important és que els equips són de dos jugadors, en comptes de sis.nLa dinàmica del joc és pràcticament la mateixa: Un jugador comença el joc traient la pilota cap al camp contrari. Cada equip pot colpejar la pilota tres vegades fins a tornar per sobre de la xarxa. No es pot subjectar la pilota quan es toca, ni tocar-la dues vegades consecutives, encara que es pot colpejar amb qualsevol part del cos. El punt es perd si no es passa la pilota després del tercer toc, si toca el camp propi, si s'envia fora dels límits del terreny o si es toca la xarxa amb el cos.nEl volei platja va començar a jugar-se a les platges de Santa Mònica (Califòrnia) cap a l’any 1920. Aquí a la ciutat, ja fa molts anys que la seva pràctica forma part de la imatge diària de les nostres platges.

Amb una carrera de 40 anys en el camp de la medicina i la biologia, el nom de la barcelonina Anna Veiga sovint va associat a conceptes com "fertilitat", "tècniques reproductives" o, directament, "donar vida". I amb tota la raó del món, perquè la nostra convidada es va fer popular, abans de fer els 30 anys, per liderar l'equip que va dur a terme el primer naixement d'una fecundació "in vitro": el de la Victòria, efectuat a la Dexeus el 1984. Però la tasca de l'Anna no s'atura aquí. Membre d'algunes de les societats científiques internacionals més prestigioses, la seva recerca en genètica reproductiva i en bioètica l'ha duta també a interessar-se pel terreny ampli, ple de possibilitats i d'incògnites de les cèl·lules mare. Per tot plegat, Anna Veiga trepitja la nostra 'Terra fèrtil' per parlar-nos de com la ciència ens ajuda tant a donar llum com a combatre les malalties més greus, però també ens il·lustra sobre de quina manera aquestes mateixes innovacions mèdiques han contribuït a canviar-nos com a societat.

veure'n més informació

Aquesta nit ens visita una artista visual molt peculiar. Va néixer a Madrid l’any 1977 i es va establir a Barcelona fa 10 anys. Utilitza el codi de programació informàtica per crear imatges en temps real que donen lloc a paisatges abstractes i atmosferes plenes de sensibilitat i gust pel color. Ha col·laborat amb músics de l’escena experimental i electrònica com Àngel Molina, Árbol, Stendhal Syndrome i Nikka i ha participat en festivals com el Sónar, el Primavera Sound o la Red Bull Academy. Va ser una de les organitzadores del festival Femelek i ha fet de professora i conferenciant de codi visual en tallers i seminaris d’arreu. Benvinguda a ‘Nit a la Terra’, Alba Corral.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

dissabte 03

La Mireia viu amb la Lila, un lloro yaco de cua vermella; un dels animals més intel•ligents que existeixen. La Mireia té un somni per a la Lila: que pugui sortir de casa i que voli en llibertat sempre que vulgui. Però per aconseguir això necessitarà ajuda. La Trisca era una gossa abandonada a qui li va canviar la vida: la va acollir l’associació Áskal, dedicada a ensinistrar gossos senyal per a persones amb discapacitat auditiva. Sabrem com la preparen abans de ser adoptada definitivament per una família que la necessiti. I compartim una neteja de les basses dels Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer amb l’associació Galanthus, que vetlla per preservar-hi la flora i la fauna autòctones.

En el programa d’avui amb els nens i nenes de l’Escola Solc visitem Mercabarna i fem l’activitat ‘Creix amb el peix’, en què descobrim el procés que passa el peix i el marisc des de la captura fins al plat. Visitem el TNC, Teatre Nacional de Catalunya, amb l'Escola de les Aigües. Acompanyats d’en Sham i la Mila veurem els racons que només coneix el personal de la casa. Rebem a les instal·lacions de betevé els nens i nenes de l’Escola Joan Roca. Farem un recorregut pels platós i coneixem com funciona la tele per dins. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres per aquest Sant Jordi i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat del videoclip 'Sant Jordi no tenia cap soldat', de Som Mainada.

veure'n més informació

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nPer tal d'aconseguir a la Patty, en Tosh decideix convertir-se en un detectiu que resol greus crims. L'únic problema és que ha de vigilar en Max. De sobte, en Tosh té un problema real per resoldre: en Max se n'ha anat.

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nLa simpàtica professora substituta vol casar-se amb en Tosh, o almenys això és el que es pensa ell.

Els dibuixos d'en Zeke

Quan els seus pares surten, l'Ike queda a càrrec d'en Zeke. Després que el toc de queda l'obliga a perdre's una festa, en Zeke es fa gran, però envelleix ràpidament i aviat arriba als noranta anys. Aleshores es dibuixa més jove, però això fa que envelleixi a un ritme similar. Finalment, torna a la seva edat normal i es conforma amb ella.

Els dibuixos d'en Zeke

Mentre veu un programa de crims amb els Palmers, en Jay s'adona que en Zeke no pensa lògicament. Per demostrar que està equivocat, en Zeke es dibuja com el superheroi "Zeke Streak", encarregant-se de trobar l'assistent digital personal desaparegut de l'Ida , que utilitza per organitzar les seves tasques. Quan els seus mètodes fallen i altres objectes preciosos desapareixen, en Zeke es converteix en "Zeke of Fury", convertint-se a ell i a la seva família en ninjas. Gràcies al seu comportament tranquil i pacífic, descobreix que el Chester és el lladre.

Una nova generació comença a entrar al món cultural i laboral: se’ls anomena generació Z i han estat educats en l’ecosistema digital des de naixement. Les pantalles, les xarxes socials i el llenguatge d’internet són el seu medi natural i sembla que això pot suposar un canvi en la manera de veure i relacionar-se amb el món, una transformació molt marcada respecte a generacions anteriors. Quines són les seves prioritats? Com consumeixen? Què pensen dels partits polítics tradicionals? En aquest episodi, capturem les particularitats d’aquesta generació de nadius digitals des de diferents perspectives i ens preguntem com canviaran el món quan tinguin el poder per fer-lo.

veure'n més informació

'Xup-xup Sant Antoni' és un videopòdcast de receptes de cuina de sis capítols protagonitzats per persones grans del barri i col·laboradors de Radars, un projecte dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona.nRicard Calafell té 83 anys. Quan vivia la seva dona, era ella la que cuinava, però en quedar-se vidu li va tocar a ell posar-se davant dels fogons.L’ajudant de cuina del Ricard és Manuel Abundio. Ara que té temps perquè s’ha jubilat, el Manuel col·labora amb el projecte Radars trucant a les persones grans, acompanyant-les i fent un seguiment de la seva situació.

Mercè '23

Concert dins de la Mercè 2023, aquest programa especial s'ha dut a terme a l'Avinguda Catedral. A més, compta amb la retransmissió del concert de "Rumba All Stars". La rumba catalana és part essencial de la identitat Barcelonina, per aquest motiu els districtes de Gràcia, Hostafrancs i el carrer de la Cera determinen el triangle d'aquesta experiència col·lectiva, multicultural i integradora.

veure'n més informació

Tenías que ser tú

Tot comença de matinada en un mar tempestuós amb tres joves surfistes. Unes hores més tard, al camí de tornada pateixen un accident. A l'hospital Havre, la vida del Simón penja d'un fil. Mentrestant, a París, una dona espera un trasplantament providencial que li pugui allargar la vida. El Thomas Remige, un especialista en trasplantaments, ha de convèncer uns pares en estat de xoc que aquest cor podria continuar vivint en un altre cos. I salvar, potser, una vida.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

En el programa d’avui amb els nens i nenes de l’Escola Solc visitem Mercabarna i fem l’activitat ‘Creix amb el peix’, en què descobrim el procés que passa el peix i el marisc des de la captura fins al plat. Visitem el TNC, Teatre Nacional de Catalunya, amb l'Escola de les Aigües. Acompanyats d’en Sham i la Mila veurem els racons que només coneix el personal de la casa. Rebem a les instal·lacions de betevé els nens i nenes de l’Escola Joan Roca. Farem un recorregut pels platós i coneixem com funciona la tele per dins. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres per aquest Sant Jordi i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat del videoclip 'Sant Jordi no tenia cap soldat', de Som Mainada.

veure'n més informació

Aquesta setmana al Docs seguirem de prop com va anar la idea, la producció i el muntatge de la instal·lació de gran format, 'Criança', que l'artista Aryz va instal·lar l'any passat a l'altar major de Santa Maria del Pi, al barri Gòtic. El fet és que l'origen de 'Criança' ens remunta a dos anys enrere, amb l'aparició d'un grafit que va malmetre una part de la façana de la basílica. Davant d'aquest fet, va sorgir la proposta: la mateixa església va decidir demanar a un artista que fes una obra, però acordant aquest cop l'espai on aniria ubicada. Així va néixer Criança, el mateix nom que ha servit per titular el documental que veurem al programa. 'Criança', aquesta setmana, al DOC'S.

veure'n més informació

Raúl Martí és un compositor valencià establert a Madrid que ha portat l’estil dels nous contemporanis en l’àmbit del pop amb el seu projecte musical Queidem. En paraules de la presentadora del ‘Territori groupie‘, Aïda Camprubí Hinojosa, Queidem “és un alquimista del transformisme pop i no els falta raó”. Ara, presenta el seu LP de debut ‘Evitaremos todo mal’, produït per Raso Estudio i Esquio. L’artista interpreta quatre temes en directe des del plató de betevé.

Una paloma se posó en una rama a reflexionar sobre la existencia

Narra la vida de dos perdedors d’entre 50 i 60 anys, dos venedors d’articles de broma que viuen en una casa abandonada, i que tenen tres trobades amb la mort. Com uns Don Quixot i Sancho Panza moderns, el Sam i el Jonathan ens condueixen per un recorregut calidoscòpic a través del destí de l'ésser humà.

L'Andrés ha passat la nit a la Casa Groga després de marxar de casa. La Mei prepara una xerrada sobre el poliamor per a un vídeo de les M&G. Per l'Andrés "poliamor" s'assembla a "follar molt", així que la Mei li ofereix una classe particular. La Martina troba a faltar intimitat en la seva nova vida de "bollo influencer" amb la Gal·la. Després de la conversa sobre ITS, les coses entre l'Isam i el Miki no acaben de fluir. L'Hèctor afegeix una imatge especial a la seva col·lecció de fotopolles. En Lluc mostra la seva cara més amable amb la Marta. La Carla reconeix a la Cris que les millors amigues també poden ser parella...

veure'n més informació

En el quart capítol de l''Horitzó Copa Amèrica' coneixerem totes les curiositats del preuat guardó de la competició, la Gerra de les 100 Guinees. Parlarem amb Mónica Azón, l'entrenadora del Sail Team Barcelona, l'equip femení local, i explicarem com són els AC40, els velers de la Copa Amèrica femenina i de la juvenil A la part que dediquem a la transformació de la ciutat parlarem de l'economia blava, tota aquella activitat econòmica que es genera al voltant del mar però amb un clar compromís de sostenibilitat. nI ja és hora que aprenguem unes nocions bàsiques de vela: com s'aprofita la força del vent per navegar?

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

EL CASTELL DE L’ORENETAnUn castell d’estil medieval va lluir impotent durant gairebé 30 anys a la falda de Collserola i va acabar donant nom a un gran parc forestal.nLA BIBLIOTECA PÚBLICA MÉS ANTIGA DE LA CIUTATnEl cor de l’Eixample amaga un reducte de silenci on poder estudiar i consultar llibres amb més de sis segles de vida.nEL NOI DE TONAnVa escapar d’un escamot d’afusellament, feia discursos apassionats i arrencava queixals als nens pel carrer. Així era la vida d’un dels personatges més estrambòtics del Raval.nEL BAR MÉS D’HORTA DEL BARRInA Horta, en Quimet era un home que regentava un bar de barri i, ara, el Quimet és tota una institució.nEL BALUARD DEL MIGDIAnAl segle XVI les torres medievals es van substituir per unes noves fortificacions provinents d’Itàlia, i una de les quals encara es conserva en molt bon estat.nL’ESCUT MÉS ANTICnUn sostre de l’ajuntament amagava fins fa ben poc unes pintures gòtiques que ajuden a entendre el naixement de la casa de la ciutat.

veure'n més informació

2 días en París

La Julie Delpy dirigeix, protagonitza, produeix i escriu la música de la seva òpera prima. La Marion (Delpy), una fotògrafa francesa, decideix dur en Jack, la seva parella americana (Adam Goldberg), de visita a París amb l’esperança que la relació adquireixi una mica de romanticisme. Però els pesats pares de la Marion, les seves exparelles i l’obsessió d’en Jack per fotografiar cada monument funerari de la ciutat, no facilitarà gaire les coses.

Maria Antonieta

França, segle XVIII. El compromís matrimonial entre el futur Lluís XVI (Schwartzman) i Maria Antonieta (Dunst) serveix per segellar una aliança entre França i Àustria. Amb només 14 anys, la ingènua princesa austríaca es veu obligada a abandonar Viena, la seva família i els seus amics per instal·lar-se a l'opulenta, sofisticada i llibertina cort francesa, on regnen les intrigues i els escàndols. La jove es rebel·la contra l'aïllament que representa la cort de Versalles i es converteix en la reina més incompresa de França.

303 Sessions

El convidat d'avui és el gran Miqui Puig. La seva carrera com a músic és impressionant. Primer com a líder de la popular banda Los Sencillos, que el 1992 van editar ‘Bonito es’, un dels èxits més venuts de la història del pop espanyol i amb qui va editar sis àlbums i nombrosos senzills i EP. El 2004 va començar la seva carrera en solitari amb l’àlbum ‘Casualidades’. Fins a la data ha editat sis treballs de llarga durada i diversos senzills i EP. El 2013 va crear el segell LAV Records, segell que dirigeix i en què edita no sols les seves obres, sinó les d’altres artistes. Des de sempre ha fet una carrera de DJ paral·lela a la de músic, i ha traçat una àmplia experiència. A les seves sessions aplica la immensa sapiència musical, convertint els seus sets en un viatge multicolor en què actua més com a selector o responsable musical. Té un programa diari a ICat FM que es diu ‘Pista de fusta’, la darrera de les seves aventures als mitjans de comunicació, en què ha fet una carrera de llarga durada amb nombroses aparicions i espais tant a televisió com a ràdio.

veure'n més informació

Kylie Minogue, Taylor Swift, Julieta Venegas o Mariah Carey són algunes de les estrelles del pop a qui més els agrada multiplicar-se.nEls vídeos en què les estrelles apareixen doblades podrien ser un gènere en si mateix, i ja fa temps que us devíem una selecció de totes les ocasions en què ho han portat a la pràctica. La tècnica utilitzada pot variar en cada ocasió, i també allò que es vulgui explicar: a vegades, es tracta d’enfrontar-se amb la versió malèvola d’una mateixa, en altres formar un cos de ball a base de clons o simplement interpretar tots els personatges d’una història. I és que per què conformar-se amb una Taylor, una Mariah o una Kylie, quan en podem tenir infinites?nS’acosta l’època dels festivals i el gran tret de sortida és el Coachella, el macroesdeveniment musical que té lloc a Califòrnia durant dos caps de setmana consecutius. Enguany, Lana del Rey i Doja Cat n’han estat els plats forts, però també hem gaudit del retorn de No Doubt, la prometedora Chapell Roan i unes quantes aparicions sorpresa.nAl nostre país, mentrestant, Maria Escarmiento es marca tot un homenatge a les seves “pop-stars” de referència, Judeline ens porta el primer avançament del seu àlbum debut i Bad Gyal estrena la seva col·laboració amb Ozuna.nAl plató de l’’Habitació 910’ també s’hi deixa caure el talent local: ens visita el jove terrassenc S.o.l.o., que ens presenta en directe un dels seus últims senzills, i rebem la nostra estimada Raquel Brandia, que amb ‘Huracà’ ens mostra una nova faceta seva, més electrònica i festiva.nI com a prova que el pop ho impregna tot, el “coach” transpersonal Joan Miquel ve amb el seu primer llibre sota el braç, “Reinterpreta la peli de tu vida. Cuaderno de espiritualidad pop.”, en el qual personatges i moments de la cultura popular ajuden a teixir un manual d’autoconeixement.nPotser encara no ens podem clonar, però el que si que podeu fer és entrar a l’’Habitaicó 910’ de betevé i gaudir del millor del pop!

veure'n més informació

Raúl Martí és un compositor valencià establert a Madrid que ha portat l’estil dels nous contemporanis en l’àmbit del pop amb el seu projecte musical Queidem. En paraules de la presentadora del ‘Territori groupie‘, Aïda Camprubí Hinojosa, Queidem “és un alquimista del transformisme pop i no els falta raó”. Ara, presenta el seu LP de debut ‘Evitaremos todo mal’, produït per Raso Estudio i Esquio. L’artista interpreta quatre temes en directe des del plató de betevé.

EL CASTELL DE L’ORENETAnUn castell d’estil medieval va lluir impotent durant gairebé 30 anys a la falda de Collserola i va acabar donant nom a un gran parc forestal.nLA BIBLIOTECA PÚBLICA MÉS ANTIGA DE LA CIUTATnEl cor de l’Eixample amaga un reducte de silenci on poder estudiar i consultar llibres amb més de sis segles de vida.nEL NOI DE TONAnVa escapar d’un escamot d’afusellament, feia discursos apassionats i arrencava queixals als nens pel carrer. Així era la vida d’un dels personatges més estrambòtics del Raval.nEL BAR MÉS D’HORTA DEL BARRInA Horta, en Quimet era un home que regentava un bar de barri i, ara, el Quimet és tota una institució.nEL BALUARD DEL MIGDIAnAl segle XVI les torres medievals es van substituir per unes noves fortificacions provinents d’Itàlia, i una de les quals encara es conserva en molt bon estat.nL’ESCUT MÉS ANTICnUn sostre de l’ajuntament amagava fins fa ben poc unes pintures gòtiques que ajuden a entendre el naixement de la casa de la ciutat.

veure'n més informació

Slow des del recentment inaugurat Café del Mar Club Barcelona a la zona del Port Fòrum, escoltant un fragment d'una sessió del Dj barceloní David Zahara. nZahara és amant de la música House en general però ho és molt especialment de les vessants més pures del gènere. Dj freelance des dels seus inicis a l'any 1997, sempre ha tingut la intenció de fer arribar el House a tots els públics amb el seu concepte Houseforeveryone. Actualment és el Dj resident al Vivero Beach Club a Sitges, però en aquest Slow el veiem en acció al Café del Mar Club Barcelona.

La Mireia viu amb la Lila, un lloro yaco de cua vermella; un dels animals més intel•ligents que existeixen. La Mireia té un somni per a la Lila: que pugui sortir de casa i que voli en llibertat sempre que vulgui. Però per aconseguir això necessitarà ajuda. La Trisca era una gossa abandonada a qui li va canviar la vida: la va acollir l’associació Áskal, dedicada a ensinistrar gossos senyal per a persones amb discapacitat auditiva. Sabrem com la preparen abans de ser adoptada definitivament per una família que la necessiti. I compartim una neteja de les basses dels Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer amb l’associació Galanthus, que vetlla per preservar-hi la flora i la fauna autòctones.

Tan bon punt entra dins del port de Barcelona, Queco Novell salpa a la mar per acompanyar un pràctic en una maniobra difícil: amarrar un vaixell ple de contenidors. Aquest només és el punt de partida del dia que el ‘Ciutadà novell’ passarà en un espai immens i desconegut pels ciutadans de Barcelona. Una infraestructura que està connectada amb més de 200 ports dels cinc continents, un lloc on es mouen més de tres milions de contenidors l’any. Al port, Queco Novell experimentarà com els estibadors mouen màquines gegantines, es colarà a la torre des d’on es controla tot el trànsit marítim, aprendrà com es rehabiliten els iots de luxe i coneixerà l’experiència de l’escriptora Llucia Ramis com a passatgera habitual de grans ferris.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

diumenge 04

En Mambo és un dels vuit cadellets que va tenir la Pinya, la golden de l'Adrià i l'Ivan. Ara comença una nova etapa a casa de la seva amiga Alina. Us expliquem quines informacions cal tenir en compte a l'hora d'adoptar un cadell de gos. nLa Luisa és usuària de l'Associació Esclat i té una relació molt especial amb la Bruna, l'euga amb qui fa hipoteràpia. A l'Escola Municipal d'Hípica La Foixarda aprenem els beneficis de treballar amb cavalls que curen.nn

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEn Tosh té xicota. Una xicota real i viva. Ningú s'ho vol creure, i menys el pare d'en Tosh, que pensa que estigui amb la filla del seu cap no serà bo per a la seva carrera.

El món d'en Tosh

En Tosh és un nen de 9 anys boig per les nenes que viu en un poble petit amb la seva família força excèntrica. Farà qualsevol cosa per fondre el cor de la seva última enamorada... i això sovint el posa en problemes terribles.nEl pare d'en Tosh ha rebut una herència d'un parent llunyà i ric, però la mare d'en Tosh vol mantenir-ho en secret dels nens. Tot l'enrenou fa que en Tosh tingui por que els seus pares es divorciïn.

Els dibuixos d'en Zeke

Després d'estar contínuament molest per la seva família, en Zeke s'esborra d'una imatge, fent-lo invisible. Utilitza aquesta habilitat per espantar els seus pares de la casa, fent que en Jay faci d'investigador paranormal per convèncer-los que la casa està embruixada. Al principi, en Zeke gaudeix de la seva recent solitud, però una cadena d'esdeveniments li fa creure que hi ha un autèntic fantasma a la casa, el que l'obliga a tornar amb la seva família.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke s'adona de diversos incidents no relacionats que li fan creure que el matrimoni dels seus pares s'està trencant. Convoca el doctor Bill, un popular psicòleg de la televisió, per rectificar la situació, però el seu consell només tensa encara més la seva relació. Aleshores, en Zeke es dibuixa com Cupido per intentar que els seus pares tornin a unir-se, però les seves fletxes mal apuntades només empitjoren les coses. Preocupat perquè els seus pares cancel·lin un sopar al qual també assistirà la Maxine, en Zeke confessa la veritat i la cita continua.

En el programa d’avui amb els nens i nenes de l’Escola Solc visitem Mercabarna i fem l’activitat ‘Creix amb el peix’, en què descobrim el procés que passa el peix i el marisc des de la captura fins al plat. Visitem el TNC, Teatre Nacional de Catalunya, amb l'Escola de les Aigües. Acompanyats d’en Sham i la Mila veurem els racons que només coneix el personal de la casa. Rebem a les instal·lacions de betevé els nens i nenes de l’Escola Joan Roca. Farem un recorregut pels platós i coneixem com funciona la tele per dins. Al tria i remena, parlem de llibres amb la Laura, de la Tribu Llibreria... avui llibres per aquest Sant Jordi i a l’agenda de la setmana, i també al web de betevé (beteve.cat/agenda), propostes d’activitats per fer en família... Tot això acompanyat del videoclip 'Sant Jordi no tenia cap soldat', de Som Mainada.

veure'n més informació

L’auge del feminisme ha fet visibles lògiques perverses del patriarcat que fins ara havien estat ignorades per la cultura. Mentre es lluita per corregir les desigualtats i construir un relat del lloc que hauria d’ocupar la dona en una societat justa, la idea del que és o ha de ser l’home està cada cop més en qüestió sense que emergeixin alternatives constructives. Fins a quin punt la masculinitat es troba en crisi?

veure'n més informació

L’artista del Prat de Llobregat Poncelam presenta a ‘Territori groupie‘ el seu últim treball ‘Vértigo‘, coproduït per ella mateixa i per T-Cun. La cantant explica que en aquesta gravació volia deixar enrere “les lletres d’amor i desamor per veure què podia trobar artísticament en altres temàtiques”. El resultat és un disc més madur del qual hem pogut escoltar quatre temes en directe en el plató del programa.nnPoncelam té només 18 anys, però ja amb cinc anys va començar a tocar el piano i a estudiar cant. Després va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Fa cinc anys, el 2019, va gravar els seus primers temes. El 2022 va publicar el seu primer EP, ‘Lágrima de Ángel’. El segon EP és ‘Vértigo’, una barreja de pop, música electrònica, hip-hop amb pinzellades de jazz i R&B.

Grant Dalton, director general de la Copa Amèrica, no és aliè al rebuig i les protestes veïnals que s’han generat a l’entorn d’aquesta competició de vela, que se celebrarà aquest any per primera vegada a Barcelona. En una entrevista al ‘Terra fèrtil‘, afirma que fins i tot comparteix la idea que hi ha massificació turística a la ciutat.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

'Xup-xup Sant Antoni' és un videopòdcast de receptes de cuina de sis capítols protagonitzats per persones grans del barri i col·laboradors de Radars, un projecte dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona.nRemedios San Román conserva el seu caràcter amb 87 anys. Encara recorda la recepta de les torrades de Santa Teresa —ella en diu “torrijas”, que és com s’anomenen on va néixer, Còrdova. Les cuinava amb el seu pare, quan aquest tornava de la feina, a la nit. La Remedios va tenir una xurreria durant 30 anys a la ronda de Sant Pau, per això domina “l’art de fregir”. Per què les torrades de Santa Teresa no s’ennegreixin i quedin ben daurades, cal barrejar oli d’oliva i oli de gira-sol a parts iguals, i en abundància. “El pa, sucat amb llet i ou, ha de ballar dins la paella”.nLa seva ajudant de cuina és l’Hermínia Giménez, col·laboradora del projecte Radars, que truca cada setmana a la Remedios per saber com es troba i en fa un seguiment. S’han vist unes quantes vegades —però poques— abans de quedar a la cuina comunitària de Sant Antoni.

En el cinquè capítol de l'Horitzó Copa Amèrica ens fixem en una altra figura de la competició, els pilots. Coneixerem què fan, on són i com s'equipen. Participarem també d'un dels rituals iniciàtics, el bateig d'un AC75. Entre el mar i la terra ens centrarem en la figura del sector pesquer, un gran desconegut per als barcelonins. Els preguntarem en què els afecta la Copa Amèrica. I ja en terra ferma, visitarem l'America's Cup Experience i pujarem al simulador. Al plató, convidarem l'olímpica Natàlia Via-Dufresne.

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Mercè '23

Concert dins de la Mercè 2023, aquest programa especial s'ha dut a terme a l'Avinguda Catedral. A més, compta amb la retransmissió del concert de "Rumba All Stars". La rumba catalana és part essencial de la identitat Barcelonina, per aquest motiu els districtes de Gràcia, Hostafrancs i el carrer de la Cera determinen el triangle d'aquesta experiència col·lectiva, multicultural i integradora.

veure'n més informació

L’artista del Prat de Llobregat Poncelam presenta a ‘Territori groupie‘ el seu últim treball ‘Vértigo‘, coproduït per ella mateixa i per T-Cun. La cantant explica que en aquesta gravació volia deixar enrere “les lletres d’amor i desamor per veure què podia trobar artísticament en altres temàtiques”. El resultat és un disc més madur del qual hem pogut escoltar quatre temes en directe en el plató del programa.nnPoncelam té només 18 anys, però ja amb cinc anys va començar a tocar el piano i a estudiar cant. Després va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Fa cinc anys, el 2019, va gravar els seus primers temes. El 2022 va publicar el seu primer EP, ‘Lágrima de Ángel’. El segon EP és ‘Vértigo’, una barreja de pop, música electrònica, hip-hop amb pinzellades de jazz i R&B.

Tenías que ser tú

Tot comença de matinada en un mar tempestuós amb tres joves surfistes. Unes hores més tard, al camí de tornada pateixen un accident. A l'hospital Havre, la vida del Simón penja d'un fil. Mentrestant, a París, una dona espera un trasplantament providencial que li pugui allargar la vida. El Thomas Remige, un especialista en trasplantaments, ha de convèncer uns pares en estat de xoc que aquest cor podria continuar vivint en un altre cos. I salvar, potser, una vida.

Els millors moments del Plaça Tísner.

La formació mataronina de gòspel torna a compartir una vetllada musical plena de bon ritme i energia positiva, des del Passeig Marítim de Mataró. Sota la direcció de Georgina Blanch, el concert oferirà una bona selecció de cançons de gòspel, sempre amb regust de modernitat i sorpreses incloses.

La música emergent catalana trepitja fort a l’escena actual. A Backstage descobrim grups que són la punta de llança de la música a Catalunya.

LA FONT DE L’AURORAnEls jardinets de Gràcia van acollir a principis del segle XX una font monumental que en poc temps va ser desmantellada i repartida per tota la ciutat. nEL CASTELL DE LA MÚSICAnSembla un castell de conte, però en lloc de prínceps i princeses hi ha instruments i un gran amor per la música i l’ensenyament.nLA NECRÒPOLIS DEL BORNnBarcelona és i ha estat una ciutat mestissa des de temps immemorials, prova d’això són les restes d’una necròpolis que es va descobrir en una plaça del Born. nEL LLEÓ DE SANTSnUna botiga d’automòbils al barri de Sants va donar durant uns anys la benvinguda als clients amb un lleó salvatge a l'aparador.nLA COLMENA, DOLÇA COM LA MELnA la plaça de l’Àngel hi ha una botiga d’aparadors llaminers que fa més d’un segle que endolceix el paladar de la gent de Barcelona.nLA PRIMERA ASSEMBLEA DE LA PAHnEn un local del Raval es va celebrar la primera assemblea d’un moviment social que defensa el dret a l’habitatge convençut que sí que es pot.

veure'n més informació

Aquesta setmana al Docs seguirem de prop com va anar la idea, la producció i el muntatge de la instal·lació de gran format, 'Criança', que l'artista Aryz va instal·lar l'any passat a l'altar major de Santa Maria del Pi, al barri Gòtic. El fet és que l'origen de 'Criança' ens remunta a dos anys enrere, amb l'aparició d'un grafit que va malmetre una part de la façana de la basílica. Davant d'aquest fet, va sorgir la proposta: la mateixa església va decidir demanar a un artista que fes una obra, però acordant aquest cop l'espai on aniria ubicada. Així va néixer Criança, el mateix nom que ha servit per titular el documental que veurem al programa. 'Criança', aquesta setmana, al DOC'S.

veure'n més informació

Grant Dalton, director general de la Copa Amèrica, no és aliè al rebuig i les protestes veïnals que s’han generat a l’entorn d’aquesta competició de vela, que se celebrarà aquest any per primera vegada a Barcelona. En una entrevista al ‘Terra fèrtil‘, afirma que fins i tot comparteix la idea que hi ha massificació turística a la ciutat.

veure'n més informació

El viaje de los malditos

El 1939, un vaixell ple de jueus alemanys que fugen del règim nazi intenten refugiar-se a l’Havana. Alguns són víctimes dels primers camps de concentració, d’altres intenten reunir-se amb els seus parents a Cuba.

Maria Antonieta

França, segle XVIII. El compromís matrimonial entre el futur Lluís XVI (Schwartzman) i Maria Antonieta (Dunst) serveix per segellar una aliança entre França i Àustria. Amb només 14 anys, la ingènua princesa austríaca es veu obligada a abandonar Viena, la seva família i els seus amics per instal·lar-se a l'opulenta, sofisticada i llibertina cort francesa, on regnen les intrigues i els escàndols. La jove es rebel·la contra l'aïllament que representa la cort de Versalles i es converteix en la reina més incompresa de França.

En el cinquè capítol de l'Horitzó Copa Amèrica ens fixem en una altra figura de la competició, els pilots. Coneixerem què fan, on són i com s'equipen. Participarem també d'un dels rituals iniciàtics, el bateig d'un AC75. Entre el mar i la terra ens centrarem en la figura del sector pesquer, un gran desconegut per als barcelonins. Els preguntarem en què els afecta la Copa Amèrica. I ja en terra ferma, visitarem l'America's Cup Experience i pujarem al simulador. Al plató, convidarem l'olímpica Natàlia Via-Dufresne.

veure'n més informació

Kylie Minogue, Taylor Swift, Julieta Venegas o Mariah Carey són algunes de les estrelles del pop a qui més els agrada multiplicar-se.nEls vídeos en què les estrelles apareixen doblades podrien ser un gènere en si mateix, i ja fa temps que us devíem una selecció de totes les ocasions en què ho han portat a la pràctica. La tècnica utilitzada pot variar en cada ocasió, i també allò que es vulgui explicar: a vegades, es tracta d’enfrontar-se amb la versió malèvola d’una mateixa, en altres formar un cos de ball a base de clons o simplement interpretar tots els personatges d’una història. I és que per què conformar-se amb una Taylor, una Mariah o una Kylie, quan en podem tenir infinites?nS’acosta l’època dels festivals i el gran tret de sortida és el Coachella, el macroesdeveniment musical que té lloc a Califòrnia durant dos caps de setmana consecutius. Enguany, Lana del Rey i Doja Cat n’han estat els plats forts, però també hem gaudit del retorn de No Doubt, la prometedora Chapell Roan i unes quantes aparicions sorpresa.nAl nostre país, mentrestant, Maria Escarmiento es marca tot un homenatge a les seves “pop-stars” de referència, Judeline ens porta el primer avançament del seu àlbum debut i Bad Gyal estrena la seva col·laboració amb Ozuna.nAl plató de l’’Habitació 910’ també s’hi deixa caure el talent local: ens visita el jove terrassenc S.o.l.o., que ens presenta en directe un dels seus últims senzills, i rebem la nostra estimada Raquel Brandia, que amb ‘Huracà’ ens mostra una nova faceta seva, més electrònica i festiva.nI com a prova que el pop ho impregna tot, el “coach” transpersonal Joan Miquel ve amb el seu primer llibre sota el braç, “Reinterpreta la peli de tu vida. Cuaderno de espiritualidad pop.”, en el qual personatges i moments de la cultura popular ajuden a teixir un manual d’autoconeixement.nPotser encara no ens podem clonar, però el que si que podeu fer és entrar a l’’Habitaicó 910’ de betevé i gaudir del millor del pop!

veure'n més informació

LA FONT DE L’AURORAnEls jardinets de Gràcia van acollir a principis del segle XX una font monumental que en poc temps va ser desmantellada i repartida per tota la ciutat. nEL CASTELL DE LA MÚSICAnSembla un castell de conte, però en lloc de prínceps i princeses hi ha instruments i un gran amor per la música i l’ensenyament.nLA NECRÒPOLIS DEL BORNnBarcelona és i ha estat una ciutat mestissa des de temps immemorials, prova d’això són les restes d’una necròpolis que es va descobrir en una plaça del Born. nEL LLEÓ DE SANTSnUna botiga d’automòbils al barri de Sants va donar durant uns anys la benvinguda als clients amb un lleó salvatge a l'aparador.nLA COLMENA, DOLÇA COM LA MELnA la plaça de l’Àngel hi ha una botiga d’aparadors llaminers que fa més d’un segle que endolceix el paladar de la gent de Barcelona.nLA PRIMERA ASSEMBLEA DE LA PAHnEn un local del Raval es va celebrar la primera assemblea d’un moviment social que defensa el dret a l’habitatge convençut que sí que es pot.

veure'n més informació

La platja de la Barceloneta és el bressol d'un esport no gaire conegut: el Ta-ka-tà. És una mena de tennis de platja on les pales són les pròpies mans. El seu origen data del 1914 i és possiblement l'únic esport inventat a la nostra ciutat!nEl seu nom es deu al so que la pilota de tennis emet en ser colpejada per les mans dels jugadors i consisteix en colpejar-la, i d'un sol cop fer-la passar per sobre de la xarxa (a 1,6 metres d'altura) de forma ascendent (no es permet picar la pilota cap a baix) al camp (6x6 m.) de l'adversari.nEl Ta-ka-tà sol ser un joc per practicar amb parelles i el guanyador és el que arriba primer a la puntuació de 40 o 60, depenent de si és un partit amistós o de competició. No hi ha federació ni clubs esportius dedicats a aquest esport, només el Club Natació Atlètic Barceloneta compta amb espais a la mateixa platja per practicar-lo i l'Antonio Gallardo n'és el principal valedor.nPer començar a practicar el Ta-ka-tà el més recomanable és fer-ho sense xarxa, aprenent primer a colpejar la pilota. És un esport per al qual cal estar en bona forma, ja que a més de que el joc a la sorra cansa el doble, cal arribar més ràpid a la pilota.

En Mambo és un dels vuit cadellets que va tenir la Pinya, la golden de l'Adrià i l'Ivan. Ara comença una nova etapa a casa de la seva amiga Alina. Us expliquem quines informacions cal tenir en compte a l'hora d'adoptar un cadell de gos. nLa Luisa és usuària de l'Associació Esclat i té una relació molt especial amb la Bruna, l'euga amb qui fa hipoteràpia. A l'Escola Municipal d'Hípica La Foixarda aprenem els beneficis de treballar amb cavalls que curen.nn

El personatge que ens visita avui a ‘Nit a la Terra’ és un dissenyador argentí amb cognom jueu que, de camí cap a Londres, es va enamorar d’una noia de Barcelona. Gràcies a ella, quaranta anys després, la nostra ciutat té aquesta imatge gràfica tan poderosa. Només cal que mireu els nostres autobusos, camions d’escombraries, una oficina del Banc Sabadell o el Centre d’Art Santa Mònica per reconèixer la seva empremta. Aficionat als còmics però llicenciat en arquitectura, va descobrir el disseny a la universitat. Des de llavors ha desenvolupat un mètode de treball, una obra i unes idees que l’han convertit en guia, mestre i inspiració de tota mena de creadors. Benvingut a ‘Nit a la Terra’ Mario Eskenazi.

veure'n més informació
dilluns 05

El món d'en Tosh

En Tosh vol ser un noi dur, un noi dolent perillós que fa de l'escola un lloc boig per estar-hi.

El món d'en Tosh

De sobte, apareix una furgoneta de mudances al carrer d'en Tosh i la Sophie: sembla que la senyora Bartle es canvia de casa. Imagineu-vos si una família amb una noia de l'edat d'en Tosh s'instal·lés!

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke i la Maxine estan emparellats per a una presentació científica sobre el medi ambient. Pensen a afegir humor per captar l'atenció dels oients, però en Zeke li preocupa que ningú el trobi graciós, així que fa servir el Pad per fer riure la gent dels seus acudits. Tot i això, tothom es riu de tot el que diu, així que decideix que la gent se'l prengui seriosament. Quan diu "salvar els esquirols" com a exemple de com cuidar el medi ambient, la gent pren notes i intenta enderrocar una casa per salvar l'hàbitat dels esquirols. Al final, dóna les seves habilitats a en Jay, que recorda a tothom que els esquirols no estan en perill d'extinció.

Els dibuixos d'en Zeke

En Zeke intenta demanar a la Maxine que surti a ballar, però no està contenta perquè una de les membres del seu equip de relleus acaba de marxar. En Zeke demana ser voluntari, però no pot perquè l'equip és només de noies. Ell (accidentalment) es dibuixa com una noia anomenada Zee, però té dificultats per adaptar-se. La Maxine més tard convida a la Zee a una festa de pijama, i les dos s'uneixen platònicament per interessos compartits. Es lleven d'hora per entrenar i la Zee aconsegueix unir-se a la cursa de relleus amb la Maxine. Com a resultat, en Zeke torna a ser un nen i la Maxine va al ball, però encara no aconsegueix ballar amb ella.

Renovat concurs lingüístic Pica Lletres, amb l’objectiu de fomentar l’ús correcte de la llengua catalana entre els adolescents. En aquesta nova etapa, el programa incorpora una dinàmica diferent, proves de lletreig, de gramàtica, ortografia o semàntica. nHi participen estudiants de 3r d'ESO de tot Catalunya en un format únic que permet als estudiants competir i divertir-se participant en una activitat que combina entreteniment i cultura. Les eliminatòries territorials del concurs aniran fins a l’última setmana de juny, moment en què assistirem a la Gran Final Nacional.n

Nazario Luque Vera: "Gairebé em considero un addicte al sexe".nnEl referent del còmic underground espanyol Nazario Luque Vera analitza la contracultura dels anys 70 i la transformació de Barcelona en aquest 'Retrats', en què també comparteix la seva visió de qüestions com la llibertat, el pas del temps, la creació artística o els vincles sexoafectius.nNazario ens parla de les experiències a la comuna del carrer Comerç amb els companys de 'El Rrollo enmascarado' i de les estratègies per editar còmics gais com 'La visita' o 'La piraña divina', de la seva etapa de professor a Vallbona, del seu amic Ocaña i de la ""fauna"" de la plaça Reial que fa dècades que observa des de la seva finestra. També de la seva parella de vida, el desaparegut Alejandro Molina, i de les seves nombroses parelles, així com del seu dia a dia als 77 anys.

ELS ESCRITS PETRIFICATSnLes inscripcions gravades en pedra ens permeten saber, de primera mà i de manera fidedigna com era la vida a la Barcelona romana. nMOLT MÉS QUE UNA PLAÇA DE BRAUSnL’any 1900, la popularitat de les curses de braus va portar a construir una nova plaça a la ciutat que va servir d’escenari per tot tipus d’espectacles.nEL MARXANT DE PICASSOnEra industrial de la serralleria i va fer fortuna amb els seus panys i caixes fortes, però sobretot és conegut per ser el primer marxant de Pablo Picasso.nL’AUTOESCOLA DEL REInEls propietaris d’un concessionari de cotxes de l’Eixample van acabar impartint classes particulars de conducció al rei Alfons XIII i es van convertir en el seu proveïdor oficial. nL’ESTUDI D’OLEGUER JUNYENTnLes escenografies wagnerianes més destacades del segle passat al Liceu tenen el seu origen en un singular estudi amagat al barri de Gràcia.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

Del vàter

"Troba'm una idea brillant immediatament". Des d'aquesta pressió contemporània de resultats estratosfèrics al preu de perdre la salut mental ara i aquí, en Robert no es veurà capaç de rebre els amics per fer el vermut de sempre. Però per davant de la feina hi ha la vida i per davant de la vida les necessitats, com arreglar el WC. Primer la caca, després la feina.

European Canon és un duet format per Uvemaster i DJ Troublesome que estan a l’avantguarda de l’escena musical electrònica andalusa. Membres del col·lectiu JARDIM componen sota el principi que la música estranya també pot ser “tan captivadora i assumible com el pop”. El seu últim treball és l’EP ‘Begin 2 Fall‘.nEl nom del duet està inspirat en la cançó ‘Station to station’, de David Bowie. Els seus temes es caracteritzen, segons les seves pròpies paraules, per la manipulació extrema dels sons, amb “inquietants jocs de veus, atmosferes denses acompanyades d’elements de soroll i un toc d’estètica postpunk“. El directe d’European Canon és un espectacle immersiu i contundent, amb efectes visuals psicodèlics.

La carta final

La Helen Hanff, una escriptora novaiorquesa, envia una carta a una llibreria petita de Londres en què sol•licita diversos clàssics de la literatura anglesa difícils de trobar. En Frank Doel, un llibreter anglès i reservat, respon a la petició i així s’inicia una correspondència divertida i commovedora que s’allargarà a través de dos continents i de dues dècades.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

La Guàrdia

Per què hi ha molta gent que no dona una oportunitat al jazz? És un gènere que sovint considerem massa intel·lectual o complex per entendre’l, però no té perquè ser així. ‘La guàrdia’ convida la cantant i trompetista Alba Armengou i el saxofonista i clarinetista Lluc Casares a apropar-nos al món del jazz. La improvisació, per exemple, forma part del llenguatge del jazz, però en realitat comporta hores d’assajos i molts anys de formació. L’Alba va començar molt jove amb la Sant Andreu Jazz Band i el Lluc ha estudiat a l’ESMUC, al Conservatori van Amsterdam i a l’escola Juilliard de Nova York.

El viaje de los malditos

El 1939, un vaixell ple de jueus alemanys que fugen del règim nazi intenten refugiar-se a l’Havana. Alguns són víctimes dels primers camps de concentració, d’altres intenten reunir-se amb els seus parents a Cuba.

Els millors moments del Plaça Tísner.

Programa que fomenta l’ús de la bicicleta i proposa rutes per tot el territori català, una manera de fer turisme sostenible que permetrà conèixer diferents espais d’interès, tant paisatgístic i patrimonial, com també cultural o social.

Una sèrie sobre el riu, com a espai natural i vertebrador de societats, que redescobreix un entorn ple de vida i comparteix històries humanes que el descriuen. En un moment en què els recursos hídrics prenen un nou valor, Gent de riu es fixa a comprendre la fragilitat dels ecosistemes que els sostenen i el paper que hi mantenim.

L’octubre de l’any passat es feia oficial que el barceloní Jaume Roures deixava Mediapro després de trenta anys al capdavant de l’empresa. Uns anys en què ha produït pel·lícules de cineastes com Woody Allen, Roman Polanski o Fernando León de Aranoa, s’ha encarregat de les emissions de la lliga espanyola, ha gestionat diaris i cadenes de televisió i ha obert sucursals a mig món. I tot, des de Barcelona, en especial des de l’edifici Imagina de la Diagonal.nnSis mesos després del seu comiat de l’empresa, Jaume Roures trepitja el ‘Terra Fèrtil‘ per parlar de la relació de Mediapro amb Barcelona i dels seus projectes actuals, que inclouen diverses editorials i la construcció de pisos socials a la ciutat.nnA més, també parlem amb ell de la situació del Barça i d’una pel·lícula que intenta fer des de fa anys, i que es pot convertir en la seva proposta més personal. Hi ha vida més enllà de Mediapro per a Jaume Roures.

veure'n més informació

LA PRIMERA DONA DIRECTIVA DEL BARÇAnLa primera dona en formar part de la directiva d’un club de futbol també era poetessa, periodista, feminista, d’esquerres... I una gran esportista.nELS ALUMNES DE L’ESCOLA DE NÀUTICA nA la segona meitat del segle XVIII es van inaugurar les escoles professionals de la llotja, i d’una d’aquestes en van sortir tres alumnes històrics.nLA TELECOGRESCAnEl sot del migdia va ser, durant molt anys, l’escenari d’una de les festes universitàries més cèlebres de la ciutat. nEL CASAL SANT JORDInUna industrial osonenca va fer construir en ple Eixample un gran edifici que feia les funcions de domicili i d’oficines de la seva important empresa. nEL PRIMER BANC DELS ALIMENTSnDes del 1987 hi ha un banc a la ciutat que té la missió d’evitar el malbaratament alimentari i proporcionar una dieta equilibrada a les persones més vulnerables.

veure'n més informació

La carta final

La Helen Hanff, una escriptora novaiorquesa, envia una carta a una llibreria petita de Londres en què sol•licita diversos clàssics de la literatura anglesa difícils de trobar. En Frank Doel, un llibreter anglès i reservat, respon a la petició i així s’inicia una correspondència divertida i commovedora que s’allargarà a través de dos continents i de dues dècades.

De aquí a la eternidad

Segona Guerra Mundial, 1941. El soldat Prewitt (Montgomery Clift), que acaba d’arribar a la base militar de Pearl Harbor (Hawai), és un antic boxejador que s’ha retirat definitivament del ring. El capità Holmes (Philip Ober), coneixedor de les seves habilitats com a púgil, intenta que s’uneixi a l’equip de l’exèrcit,però en Prewitt rebutja la proposta. A partir d’aquest moment, es veu sotmès a tot tipus de càstigs i humiliacions tant per part dels seus superiors com dels seus companys.

European Canon és un duet format per Uvemaster i DJ Troublesome que estan a l’avantguarda de l’escena musical electrònica andalusa. Membres del col·lectiu JARDIM componen sota el principi que la música estranya també pot ser “tan captivadora i assumible com el pop”. El seu últim treball és l’EP ‘Begin 2 Fall‘.nEl nom del duet està inspirat en la cançó ‘Station to station’, de David Bowie. Els seus temes es caracteritzen, segons les seves pròpies paraules, per la manipulació extrema dels sons, amb “inquietants jocs de veus, atmosferes denses acompanyades d’elements de soroll i un toc d’estètica postpunk“. El directe d’European Canon és un espectacle immersiu i contundent, amb efectes visuals psicodèlics.

303 Sessions

El protagonista del ‘DJ mix’ és RHO, un dels discjòqueis destacats de l’escena electrònica barcelonina que ha punxat durant més de 15 anys a la Ciutat Comtal. Després de molts anys a Amsterdam i Nova York, el DJ austríac es va traslladar a Barcelona, on va començar a muntar festes de l’estil indie novaiorquès queer. En una evolució cap a l’electrònica va començar a organitzar nits de club a les mítiques sales Apol·lo i Razzmatazz a Barcelona, durant diversos anys. Després de passar unes temporades com a resident del Nitsa Club i Boombox, ha tingut una llarga residència en les festes Nasty Bass i Bass Bunny, la proposta electrònica dels dilluns a la Sala Apol·lo. Actualment, el podem trobar de forma habitual a les millors cabines barcelonines, especialment a la de la Sala Apolo. Les seves sessions destaquen per la seva afició de combinar diversos estils electrònics, com disco o deep house fins a bass, acid o tecno, en una proposta consolidada i molt ballable. El seu estil està influenciat per artistes com Kink, Blessed Madonna, Austin Lligo i Solomun. Li agrada punxar tant en vinil com usant mitjans digitals.

veure'n més informació

La Guàrdia

Per què hi ha molta gent que no dona una oportunitat al jazz? És un gènere que sovint considerem massa intel·lectual o complex per entendre’l, però no té perquè ser així. ‘La guàrdia’ convida la cantant i trompetista Alba Armengou i el saxofonista i clarinetista Lluc Casares a apropar-nos al món del jazz. La improvisació, per exemple, forma part del llenguatge del jazz, però en realitat comporta hores d’assajos i molts anys de formació. L’Alba va començar molt jove amb la Sant Andreu Jazz Band i el Lluc ha estudiat a l’ESMUC, al Conservatori van Amsterdam i a l’escola Juilliard de Nova York.

Del vàter

"Troba'm una idea brillant immediatament". Des d'aquesta pressió contemporània de resultats estratosfèrics al preu de perdre la salut mental ara i aquí, en Robert no es veurà capaç de rebre els amics per fer el vermut de sempre. Però per davant de la feina hi ha la vida i per davant de la vida les necessitats, com arreglar el WC. Primer la caca, després la feina.

Queco Novell es posa vambes i roba còmoda per descobrir si dins seu -molt endins- hi ha un esportista frustrat que encara és a temps de posar-se a l’altura dels atletes que entrenen i viuen al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Al CAR, el ‘Ciutadà novell’ posarà a prova el seu cos amb la nedadora Ona Carbonell, aprendrà com és la disciplina al costat d’una entrenadora de salt de trampolí, competirà amb un campió paralímpic de tenis de taula i tastarà els aliments dels campions. Un dia per suar i per aprendre com funciona per dins la fàbrica d’uns quants dels millors esportistes del món.

veure'n més informació

ELS ESCRITS PETRIFICATSnLes inscripcions gravades en pedra ens permeten saber, de primera mà i de manera fidedigna com era la vida a la Barcelona romana. nMOLT MÉS QUE UNA PLAÇA DE BRAUSnL’any 1900, la popularitat de les curses de braus va portar a construir una nova plaça a la ciutat que va servir d’escenari per tot tipus d’espectacles.nEL MARXANT DE PICASSOnEra industrial de la serralleria i va fer fortuna amb els seus panys i caixes fortes, però sobretot és conegut per ser el primer marxant de Pablo Picasso.nL’AUTOESCOLA DEL REInEls propietaris d’un concessionari de cotxes de l’Eixample van acabar impartint classes particulars de conducció al rei Alfons XIII i es van convertir en el seu proveïdor oficial. nL’ESTUDI D’OLEGUER JUNYENTnLes escenografies wagnerianes més destacades del segle passat al Liceu tenen el seu origen en un singular estudi amagat al barri de Gràcia.

veure'n més informació

LA PRIMERA DONA DIRECTIVA DEL BARÇAnLa primera dona en formar part de la directiva d’un club de futbol també era poetessa, periodista, feminista, d’esquerres... I una gran esportista.nELS ALUMNES DE L’ESCOLA DE NÀUTICA nA la segona meitat del segle XVIII es van inaugurar les escoles professionals de la llotja, i d’una d’aquestes en van sortir tres alumnes històrics.nLA TELECOGRESCAnEl sot del migdia va ser, durant molt anys, l’escenari d’una de les festes universitàries més cèlebres de la ciutat. nEL CASAL SANT JORDInUna industrial osonenca va fer construir en ple Eixample un gran edifici que feia les funcions de domicili i d’oficines de la seva important empresa. nEL PRIMER BANC DELS ALIMENTSnDes del 1987 hi ha un banc a la ciutat que té la missió d’evitar el malbaratament alimentari i proporcionar una dieta equilibrada a les persones més vulnerables.

veure'n més informació

Les rutines i hàbits de consum dels nens són determinants alhora de configurar una visió del món determinada i inscriure’ls en allò que anomenem cultura. L’oferta específica per a nens és més variada i difícil de controlar que mai. En aquest capítol, parlem amb creadors de productes per a nens i experts en el seu desenvolupament per esbrinar com es veuen obligats a variar el to respecte als adults, què exclouen i què no i quines són les seves consideracions en el moment de tractar o crear per a nens.

veure'n més informació

Observem el procés d'elaboració de caramels artesans amb el mestre carameler Ricard Bonfill a Papabubble.nPapabubble és la primera botiga-obrador de Barcelona on es fabriquen i venen caramels artesans. La idea neix el 2004 de la mà de Tommy i Chris, qui important l'ofici des de la seva Austràlia natal, van decidir obrir un petit negoci recuperant la màgia de la professió artesana del mestre carameler. nI de Barcelona... al món! Actualment Papabubble fa artesanalment caramels a tot al món: Tòquio, Amsterdam, Nova York, Beijing, Qatar, Bombai, Jakarta, Toronto i un llarg etcètera de ciutats.

L’octubre de l’any passat es feia oficial que el barceloní Jaume Roures deixava Mediapro després de trenta anys al capdavant de l’empresa. Uns anys en què ha produït pel·lícules de cineastes com Woody Allen, Roman Polanski o Fernando León de Aranoa, s’ha encarregat de les emissions de la lliga espanyola, ha gestionat diaris i cadenes de televisió i ha obert sucursals a mig món. I tot, des de Barcelona, en especial des de l’edifici Imagina de la Diagonal.nnSis mesos després del seu comiat de l’empresa, Jaume Roures trepitja el ‘Terra Fèrtil‘ per parlar de la relació de Mediapro amb Barcelona i dels seus projectes actuals, que inclouen diverses editorials i la construcció de pisos socials a la ciutat.nnA més, també parlem amb ell de la situació del Barça i d’una pel·lícula que intenta fer des de fa anys, i que es pot convertir en la seva proposta més personal. Hi ha vida més enllà de Mediapro per a Jaume Roures.

veure'n més informació

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.