en directe

La cartellera

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

01:40 h
02:10 h

en directe

La cartellera

01:40 h
02:10 h
diumenge 23

A molta gent no li agraden els comiats, però la veritat és que ens passem la vida acomiadant-nos. S’acomiaden els amants, les persones separades per la guerra, els difunts... Però, i els artistes? Es poden acomiadar de la seva passió? I vosaltres, com vau viure aquell comiat tan especial, el més important de les vostres vides?

En el programa d’avui visitem l’Escola IPSE, on nens i nenes de primària han dedicat els noms de les classes a diferents hospitals del país i els d’infantil a serveis essencials per agrair-los la tasca que fan. Visitem el taller de l’Emília i l’Edu, titellaires, amb l'Escola Cavall Bernat. A banda de fer espectacles de titelles, també fan contes il·lustrats com 'El rei golafre'. Visitem amb els nens i nenes de l’Escola Artur Martorell l’Espacio Trafalgar. Amb els nens i nenes de l’Escola Escolàpies Sant Martí visitem el Museu de Paleontologia de Sabadell per descobrir com vivien els dinosaures. El Mag Stigman i la seva ajudant, la Lola, ens proposen i ensenyen un joc de matemàgia amb què sorprendre la família i acabem el programa amb el videoclip de la cançó 'LA VIDA SECRETA DE LES FORMIGUES', de Lali Beggod. Tot això, i una agenda plena de propostes, aquesta setmana, al Catakrac.

veure'n més informació

En Matt i els monstres

Matt Average no només té deures a fer quan torna a casa de l'escola, també té monstres per caçar. El noi, però, no caça sol, ja que forma part de l'Agència Monstre. Al seu costat hi ha el seu pare Bruce, la seva mare Ellen, el monstre domèstic Dink i la seva veïna Manson. Els monstres que cacen no són especialment dolents però alteren les vides de la gent. L'Agència Monstre està preparada amb solucions innovadores i dissenyades especialment per a cada client.

L’últim executat públicament era innocent.nEl retorn dels soldats de Cuba.nNehru i Indira Gandhi saluden la República.nEls berenadors de les Planes.nL’obertura de la Via LaietananEl rei del bolero.

veure'n més informació

SIA és la personificació humana d’un assistent d’informació, com Siri o Alexa, experta en la cultura i llengua araneses. Un rere altre, les PERSONES CURIOSES acudeixen al seu taulell perquè necessiten ajuda amb la llengua aranesa. SIA els transporta a la simulació d’una situació per resoldre els seus dubtes. Acabada la representació, Sia proporciona una breu explicació d’aquest per dissipar qualsevol dubte.nnEn aquest episodi... La Jove confon estar i èster, si no aconsegueix distingir-les, mai acabarà el seu treball. La SIA l'ajuda però no de la manera que la Jove s'esperava.

Queco Novell té un dia per endinsar-se en una autèntica ciutat alimentària, el motor econòmic de Barcelona i el rebost de Catalunya. Aquí, el ‘Ciutadà novell’ hi aprèn a negociar el preu del peix, a preparar una vedella per a la venda i a entendre la feina diària d’un majorista de la fruita. Però també dirigeix el trànsit d’un espai per on circulen més de 13.000 camions diaris i reflexiona al voltant de l’alimentació amb la cuinera Carme Ruscalleda, convidada especial del programa.

veure'n més informació

Raul Q. de Orte, amb el seu projecte Paralelo, prepara synth-pop fosc des del més profund del Vallès industrialitzat. Una reformulació de l’honor de cavalleria i la justícia social que continua en el seu últim àlbum, “Iberorromance” (2021). n

veure'n més informació

L'actual carilló del Palau de la Generalitat té 49 campanes de bronze i un pes total de 4.898 quilos. Aquest nombre de campanes, que abasten una extensió tonal de quatre octaves cromàtiques, li dóna la categoria de carilló de concert. Va ser construït per la casa Petit & Fritsen, d'Aarle-Rixtel (Països Baixos), i fou inaugurat el 21 de desembre de 1976, pocs mesos abans del restabliment de la Generalitat de Catalunya.nEn aquest Slow -gravat durant el concert del diumenge 2 d’abril del 2017- tenim el privilegi de veure tocar de ben a prop a la carillonista del Palau, l'Anna Maria Reverté, i d'escoltar peces de Puccini, Bizet, Wagner o Verdi dins del programa del concert titulat 'Títols operístics'.nNormalment hi ha audicions diàries més breus (de dilluns a divendres a les 12:00 i a les 18:00 hores) on s'escolta el so del carilló des dels carrers del Barri Gòtic.nEls concerts pròpiament dits, són cada primer diumenge de mes (excepte a l'agost i al setembre), a les 12 del migdia, amb programes variats, tant clàssics com més populars, així com també els concerts de les Festes de la Mercè i de Sant Esteve. Al mes de juliol s'ofereixen, a més, els concerts del Festival Internacional de Carilló de Barcelona.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

En un món hiperconnectat, els atacs informàtics a institucions i individus són habituals. Les empreses tenen prou coneixement dels riscos? Quins són els punts febles i les millors estratègies en ciberseguretat? Conversem amb Lluís Vera i Daniel Cruz de l’empresa Ackcent. Entrevistem Manel Medina, director de l’Equip de Seguretat per a la Coordinació d’Emergències en Xarxes Telemàtiques de la UPC. Parlem amb Amadeu Abril, advocat i uns dels pioners d’internet a Catalunya i amb Ton Rodríguez i Toni Riera, investigadors de la UPC. Marc Rivero, professor de ciberseguretat, ens comenta tres conegudes pel·lícules.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Una mujer bajo la influencia

El Nick (Peter Falk) ha de carregar amb la responsabilitat de cuidar la seva dona (Gena Rowlands) que està inestable emocionalment. Lluita sense descans per mantenir un ambient de normalitat malgrat el comportament anormal de la dona; tot i això, arriba un moment en què la situació afecta els seus fills, de manera que no tindrà més remei que prendre certes mesures.

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

Ens mirem de nou com s'esforcen per pujar una paret, però ho fem des d'un altre angle. No us canseu!

Trobar un ésser solitari que viu amb els seus dos gossos al mig les muntanyes del Pirineu andorrà es l'objectiu del documental d'avui. Existeix o no?

veure'n més informació

Jordi Savall: “Sense creure en la utopia no pots ser creatiu” nnReferent mundial en la recuperació i posada en valor de la música antiga, Jordi Savall ens parla en aquest 'Retrats' de les particularitats de la viola de gamba i del valor de projectes com els conjunts Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. Ferm defensor del diàleg intercultural i profundament convençut del poder transformador de la música, als seus 80 anys Savall és molt crític amb la deriva del món contemporani i reivindica la importància de la honestedat, l'amor i la constància com a motors tant artístics com vitals.

4 Meses, 3 semanas, 2 días

Romania, durant els darrers dies del comunisme. L’Otilia i la Gabita són estudiants i comparteixen habitació en una residència a Bucarest. La Gabita està embarassada, però no vol tenir la criatura. Les joves acorden una trobada amb un tal senyor Bebe en un hotel barat perquè li faci un avortament il•legal.

El amante bilingüe

En Juan Marés (Imanol Arias), home d’origen modest, coneix en una exposició fotogràfica a la Norma (Ornella Muti), una jove rica. Malgrat l’enorme diferència social que els separa, es casen però el matrimoni resulta un fracàs. En Juan, separat de la seva dona, es veu reduït a la mendicitat i es dedica a tocar l’acordió a les cantonades de Barcelona.

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Durant la pandèmia, l’Andrés va més atabalat que mai: la seva feina de "rider" és considerada essencial, les comandes es multipliquen —sobretot a prop dels hospitals— i li costa molt assistir a les classes en línia. L’estrès, la precarietat laboral i la mala relació amb un pare negacionista, l’obligaran a prendre una solució dràstica per preservar la seva salut mental i emocional.

veure'n més informació

Per que no? Fem un passeig per la Vila de Gràcia!

El convidat d’aquesta ‘Nit a la Terra’ es descriu a si mateix com un fabricant tèxtil vingut a menys, amb un caràcter encarcarat i una sexualitat escassa i barroca. Amb milers de seguidors a les xarxes socials i una secció setmanal a la ràdio ha aconseguit fer tornar a l’actualitat la figura del català conservador i rondinaire que tan bones estones ens havia fet passar amb humoristes com Capri o Cassen. Vam conèixer de la seva existència gràcies a una autobiografia hilarant feta a base de piulades, on ens assabentàvem que aquest periquito, originari de Matadepera però resident a l’Upper Diagonal, té una certa vocació d’antropòleg urbà, amb un ull clínic per desemmascarar pagafantes, “intensitos”, coixos, fatxendes de butxaca esquifida i altres elements de la fauna local. nAquesta ‘Nit a la Terra’ la passem amb Nacho de Sanahuja.

veure'n més informació

En un món hiperconnectat, els atacs informàtics a institucions i individus són habituals. Les empreses tenen prou coneixement dels riscos? Quins són els punts febles i les millors estratègies en ciberseguretat? Conversem amb Lluís Vera i Daniel Cruz de l’empresa Ackcent. Entrevistem Manel Medina, director de l’Equip de Seguretat per a la Coordinació d’Emergències en Xarxes Telemàtiques de la UPC. Parlem amb Amadeu Abril, advocat i uns dels pioners d’internet a Catalunya i amb Ton Rodríguez i Toni Riera, investigadors de la UPC. Marc Rivero, professor de ciberseguretat, ens comenta tres conegudes pel·lícules.

veure'n més informació

Després d’una jornada interactuant amb altres persones, el més normal és parlar de desconnectar. Al mateix temps, si som animals socials, l’aïllament va contra la nostra naturalesa. La soledat pot convertir-se en un problema o en una solució i en aquest episodi explorem la tensió entre la soledat que ens allibera i la que ens fa mal. Però la soledat està lligada amb l’art i la cultura d’una manera especial: sense soledat, no hi ha creació. Virginia Woolf parlava de la cambra pròpia i els poetes romàntics somiaven en una arcàdia imaginària, però tots els artistes semblen tenir una cosa en comú: l’anhel d’un espai on estar a soles amb ells mateixos.

veure'n més informació

La dissenyadora, natural de Sabadell, ens explica en quin punt es troba, i ens visita també en Gerry, un dels artífex de #tindercatnnA finals de la dècada passada, les col·leccions de Roberto Piqueras ja mostraven una voluntat intrínseca de discutir la norma. Després vestiria Kanye West, Charli XCX o Rita Ora, però a poc a poc anirien prenent forma els debats interns sobre l’ètica en una indústria com la moda. Així, avui, Piqueras és graduada en pedagogia social, i per saber més d’aquest viatge, que no acaba i està en continu canvi, la rebem a l’’Habitació 910’.nTambé comptem amb la visita d'en Gerry, un estudiant de Dret que, després de començar a destacar a Tik-Tok, ha acabat convertint-se en creador de contingut i comunicador, col·laborant a iCat o Moodz (TV3). Des de fa uns mesos, condueix un dels espais de Twitter que més està creixent, l’anomenat ‘#tindercat’, una mena de programa de cites totalment online. I s’acosta el Benidorm Fest, aquestes gales on es presentaran en directe les 14 cançons candidates a representar Espanya a Eurovisió 2022, i l’Alvie s’encarrega de fer-nos cinc cèntims de quin format tindrà, qui hi participa i quines són les favorites. Quina serà l’aposta segura de l’Alvie? Serà l’himne de Rigoberta Bandini o el folklore gallec de les Tanxugueiras?nI entre viatges en el temps que ens segueixen recordant el millor del 2002, cal fer una parada obligada al present per destacar la “mixtape” que s’ha marcat la britànica FKA twigs, “Caprisongs”, plena de col·laboracions de luxe.nPer tot això i moltes més novetats, acompanya’ns a l’’Habitació 910’ i gaudeix de 120 minuts del millor del pop!

veure'n més informació

SIA és la personificació humana d’un assistent d’informació, com Siri o Alexa, experta en la cultura i llengua araneses. Un rere altre, les PERSONES CURIOSES acudeixen al seu taulell perquè necessiten ajuda amb la llengua aranesa. SIA els transporta a la simulació d’una situació per resoldre els seus dubtes. Acabada la representació, Sia proporciona una breu explicació d’aquest per dissipar qualsevol dubte.nnEn aquest episodi... La Jove confon estar i èster, si no aconsegueix distingir-les, mai acabarà el seu treball. La SIA l'ajuda però no de la manera que la Jove s'esperava.

dilluns 24

El color és un dels elements essencials de l’art. Veurem com es fabricaven antigament els colors i visitarem una fàbrica per saber com es fa actualment. També sabrem de quina manera els colors poden influir en els nostres estats d’ànim i mirarem d’explicar que, malgrat tot, el color no existeix.

En Matt i els monstres

Matt Average no només té deures a fer quan torna a casa de l'escola, també té monstres per caçar. El noi, però, no caça sol, ja que forma part de l'Agència Monstre. Al seu costat hi ha el seu pare Bruce, la seva mare Ellen, el monstre domèstic Dink i la seva veïna Manson. Els monstres que cacen no són especialment dolents però alteren les vides de la gent. L'Agència Monstre està preparada amb solucions innovadores i dissenyades especialment per a cada client.

En el programa d’avui visitem l’Escola IPSE, on nens i nenes de primària han dedicat els noms de les classes a diferents hospitals del país i els d’infantil a serveis essencials per agrair-los la tasca que fan. Visitem el taller de l’Emília i l’Edu, titellaires, amb l'Escola Cavall Bernat. A banda de fer espectacles de titelles, també fan contes il·lustrats com 'El rei golafre'. Visitem amb els nens i nenes de l’Escola Artur Martorell l’Espacio Trafalgar. Amb els nens i nenes de l’Escola Escolàpies Sant Martí visitem el Museu de Paleontologia de Sabadell per descobrir com vivien els dinosaures. El Mag Stigman i la seva ajudant, la Lola, ens proposen i ensenyen un joc de matemàgia amb què sorprendre la família i acabem el programa amb el videoclip de la cançó 'LA VIDA SECRETA DE LES FORMIGUES', de Lali Beggod. Tot això, i una agenda plena de propostes, aquesta setmana, al Catakrac.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Al voltant d’una soca encantada tres fades s’han reunit. La Neus parla amb les seves filles, la Núria i la Maria, mentre veu com els creixen les ales que les duran lluny de casa. Molt a prop, el Tete Barrionuevo explica entre ombres que el món i la foscor poden ser una mateixa cosa.

veure'n més informació

Raul Q. de Orte, amb el seu projecte Paralelo, prepara synth-pop fosc des del més profund del Vallès industrialitzat. Una reformulació de l’honor de cavalleria i la justícia social que continua en el seu últim àlbum, “Iberorromance” (2021). n

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

En un món hiperconnectat, els atacs informàtics a institucions i individus són habituals. Les empreses tenen prou coneixement dels riscos? Quins són els punts febles i les millors estratègies en ciberseguretat? Conversem amb Lluís Vera i Daniel Cruz de l’empresa Ackcent. Entrevistem Manel Medina, director de l’Equip de Seguretat per a la Coordinació d’Emergències en Xarxes Telemàtiques de la UPC. Parlem amb Amadeu Abril, advocat i uns dels pioners d’internet a Catalunya i amb Ton Rodríguez i Toni Riera, investigadors de la UPC. Marc Rivero, professor de ciberseguretat, ens comenta tres conegudes pel·lícules.

veure'n més informació

Heu pensat mai com és la visió d'un peix des d'una peixera? Aquí en teniu una primera impressió.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Jordi Savall: “Sense creure en la utopia no pots ser creatiu” nnReferent mundial en la recuperació i posada en valor de la música antiga, Jordi Savall ens parla en aquest 'Retrats' de les particularitats de la viola de gamba i del valor de projectes com els conjunts Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. Ferm defensor del diàleg intercultural i profundament convençut del poder transformador de la música, als seus 80 anys Savall és molt crític amb la deriva del món contemporani i reivindica la importància de la honestedat, l'amor i la constància com a motors tant artístics com vitals.

Queco Novell té un dia per saber com és per dins el Zoo i qui el fa funcionar, i tot en un moment en què aquesta institució pública està en una fase intensa de transformació. ‘Ciutadà novell’ acompanya una cuidadora a la instal·lació dels lleons, participa en la pedicura d’un elefant, aprèn nocions de veterinària a la consulta del zoològic i es pregunta sobre el benestar dels animals en un espai que, segons el seu director, vol centrar-se en la recerca, la recuperació i l’observació de la fauna.

veure'n més informació

‘The ballad of Genesis and Lady Jaye’ ressegueix el contundent procés de transformació física que la icona de la música industrial Genesis P-Orridge i la seva parella van experimentar per fusionar-se en una sola persona. Amor extrem en forma de pandrogínia.

veure'n més informació

Raul Q. de Orte, amb el seu projecte Paralelo, prepara synth-pop fosc des del més profund del Vallès industrialitzat. Una reformulació de l’honor de cavalleria i la justícia social que continua en el seu últim àlbum, “Iberorromance” (2021). n

veure'n més informació

Trobar un ésser solitari que viu amb els seus dos gossos al mig les muntanyes del Pirineu andorrà es l'objectiu del documental d'avui. Existeix o no?

veure'n més informació

Últim episodi de la temporada! Després de mesos de restriccions, en Miki, l’Alexa i la Mia es preparen per tornar a sortir de festa. La Martina no dona per perduda la relació amb l’Andrea, mentre que l'Héctor i el “sugardaddy” Juan Carlos semblen anar a més. L’Andrés ha tocat fons després d’un any de merda... La Carla, la Mei i la resta de la colla li hauran d’aplicar un tractament emocional de cures intensives. Superaran les conseqüències anímiques de la pandèmia?

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

A ‘El nou Temps del Picó’ d’aquesta setmana, l’Alfred Rodríguez Picó i la Laura Ribes reben la visita a plató de la Clara Mallart, ecodissenyadora tèxtil i investigadora. A medi ambient, amb José Luis Gallego, parlarem de com podem ajudar a sobreviure als ocells a l’hivern. El Marc Silvestre i la Cintia Cepero ens portaran a visitar el Baix Llobregat. Amb l’Antonio Bernal, astrònom, parlarem de les nebuloses on neixen estrelles. Tot això, amb el concurs setmanal i la música clàssica que tria l’Alfred Rodríguez Picó per acompanyar les imatges de les fotografies que envien els teleespectadors.nn

veure'n més informació

Días de mierda

La vida li va sorprenentment bé al Dani. Té una ratxa de sort que no para, ha arribat al cim. Però si tot li va bé, què explicarem? Ha arribat la fi de ‘Días de mierda’ després de només quatre capítols? Més aviat no.n

veure'n més informació

El amante bilingüe

En Juan Marés (Imanol Arias), home d’origen modest, coneix en una exposició fotogràfica a la Norma (Ornella Muti), una jove rica. Malgrat l’enorme diferència social que els separa, es casen però el matrimoni resulta un fracàs. En Juan, separat de la seva dona, es veu reduït a la mendicitat i es dedica a tocar l’acordió a les cantonades de Barcelona.

4 Meses, 3 semanas, 2 días

Romania, durant els darrers dies del comunisme. L’Otilia i la Gabita són estudiants i comparteixen habitació en una residència a Bucarest. La Gabita està embarassada, però no vol tenir la criatura. Les joves acorden una trobada amb un tal senyor Bebe en un hotel barat perquè li faci un avortament il•legal.

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

L’Edgar Vinyals, director de l’associació Sandaru, organitza sessions de discoteca i karaoke per a persones amb discapacitats psíquiques. A més d’obrir espais per a l’oci i la vida, aquestes sessions pretenen que aquestes persones que viuen en residències puguin conèixer altres persones en aquests espais de lleure.n

veure'n més informació

Enmig d’una cinglera que enguany fou magma roent, retronarà la tempesta del timbal de l’Eliseu Huertas que farà caure el vel de la realitat on ens espera la Irene Farrero, que ha convertit un racó imaginari en tot un món i també el Lluís Clavero que contempla les estrelles i parla amb els que ja no hi són.

veure'n més informació

Jordi Savall: “Sense creure en la utopia no pots ser creatiu” nnReferent mundial en la recuperació i posada en valor de la música antiga, Jordi Savall ens parla en aquest 'Retrats' de les particularitats de la viola de gamba i del valor de projectes com els conjunts Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. Ferm defensor del diàleg intercultural i profundament convençut del poder transformador de la música, als seus 80 anys Savall és molt crític amb la deriva del món contemporani i reivindica la importància de la honestedat, l'amor i la constància com a motors tant artístics com vitals.

Días de mierda

La vida li va sorprenentment bé al Dani. Té una ratxa de sort que no para, ha arribat al cim. Però si tot li va bé, què explicarem? Ha arribat la fi de ‘Días de mierda’ després de només quatre capítols? Més aviat no.n

veure'n més informació

Raul Q. de Orte, amb el seu projecte Paralelo, prepara synth-pop fosc des del més profund del Vallès industrialitzat. Una reformulació de l’honor de cavalleria i la justícia social que continua en el seu últim àlbum, “Iberorromance” (2021). n

veure'n més informació

L’últim executat públicament era innocent.nEl retorn dels soldats de Cuba.nNehru i Indira Gandhi saluden la República.nEls berenadors de les Planes.nL’obertura de la Via LaietananEl rei del bolero.

veure'n més informació
dimarts 25

La primera línia de l’actualitat, combinant el temps d’informació amb el d’anàlisi. El repàs a l’actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal.

La Jamància del segle XIX.nEl primer cas de corrupció urbanística al Guinardó.nLes màfies de prostitució del Raval.nUna casa de les Corts és la responsable de l'expressió “armar-ne una de Cal Déu”.nEl somni cooperatiu de la Lleialtat de Sants.nL'espectacular beatificació de Josep Oriol.

veure'n més informació

De casar-se

El Jordi pretén segellar l’amor de la seva estimada amb un casament. Però ella no busca la mateixa cadena de presoner. Aquest conflicte esquitxa als amors líquids i poc estables de les parelles amigues. Per sort prenen un vermut, cosa que sempre anima l’ànima.

Seguint amb la sèrie 'Punt de vista: Treballs' pugem a un camió del servei de recollida de paper i cartró.

Banda sonora

Avui escoltarem la banda sonora de l'actriu Anna Barrachina.

La galeria dels oficis

Avui parlem amb Krizia Robustella. No arriba als 30, però s’ha alçat com una de les dissenyadores barcelonines més singulars. Colors, transgressió, atreviment i molts premis que confirmen aquesta creadora com una rellevant promesa del món de la moda a la ciutat.

La Jamància del segle XIX.nEl primer cas de corrupció urbanística al Guinardó.nLes màfies de prostitució del Raval.nUna casa de les Corts és la responsable de l'expressió “armar-ne una de Cal Déu”.nEl somni cooperatiu de la Lleialtat de Sants.nL'espectacular beatificació de Josep Oriol.

veure'n més informació

Potser per a molts és una dada del tot desconeguda però Barcelona és la ciutat 'claquetera' de referència a Europa. Hi ha una vintena d'escoles on s'ensenya claqué i es calcula que només a la nostra ciutat hi ha entre 600 i 1.000 alumnes.nEn aquest Slow observem una de les tap jams que s'organitzen des de fa vuit anys cada diumenge a la glorieta del parc de la Ciutadella. En aquest cercle transnacional de ritme podem trobar-hi professors, ballarins veterans i alumnes de formació professional de claqué d'arreu del món que hi participen lliurement.nQui coordina aquestes tap jams voluntàries és l’Iván Bouchain que amb 37 anys en fa 14 que balla claqué. Va iniciar aquestes impros amb en Ludovico Hombravella, el seu ideòleg original, però malauradament aquest va morir de càncer fa poc més d'un any. Tot i així, els ritmes, la música i el 'bon rotllo' que creen fent piruetes amb les sabates no s'apaguen cap diumenge.

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

Jordi Savall: “Sense creure en la utopia no pots ser creatiu” nnReferent mundial en la recuperació i posada en valor de la música antiga, Jordi Savall ens parla en aquest 'Retrats' de les particularitats de la viola de gamba i del valor de projectes com els conjunts Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. Ferm defensor del diàleg intercultural i profundament convençut del poder transformador de la música, als seus 80 anys Savall és molt crític amb la deriva del món contemporani i reivindica la importància de la honestedat, l'amor i la constància com a motors tant artístics com vitals.

18 i més

La Laia està molt nerviosa perquè el Roberto, un rollet d’estiu que va tenir a Portugal, està a punt de venir a Barcelona. L’Arnau i l’Àlex han anat a rebre’l a l’estació i fan creure a la Laia que el Roberto ha vingut per demanar-li matrimoni. La Laia, com és natural, no vol anar a viure a Lisboa, així que comença l'operació per entretenir al portuguès per tal que la Laia i el Roberto no es vegin. L’Àlex el convidarà a dinar, l’Eva li ensenyarà què són els castellers i l’Arnau el portarà veure una cursa de braus. Tot i que el pla és infalible i que funciona a la perfecció no aconseguirà evitar que finalment el Roberto i la Laia es vegin les cares en una seqüència final dramàtica que inclou una sorpresa.

La vida en dolç

La Renata i la Jèssica estan espantades. La cosina de la Renata, la Sònia, els ha demanat si poden fer de cangurs dels seus fills. Tenen clar que als nens els encanten els dolços, però no saben si els agradarà el batut de núvols torrats de la Renata o si voldran cuinar un pastís arc de Sant Martí amb ella. La Jèssica té tanta por que creuarà tot Barcelona per anar-los a comprar caramels artesans a la botiga Papabubble i esbrinar quines activitats infantils organitza el Museu de la Xocolata.

Els suricates del Zoo de Barcelona. Què fan? Com es mouen? Ells també us observen?

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

‘Via 15’ és una coproducció de betevé i la XAL en què col·laboren 15 televisions locals de la regió metropolitana. El magazin, presentat per la periodista Laura Oliver, ens permetrà conèixer en directe l’actualitat metropolitana més destacada, amb especial atenció als temes socials, de mobilitat, medi ambient i habitatge, entre d’altres, gràcies al coneixement que hi aportaran 15 televisions de proximitat des dels seus respectius territoris.

veure'n més informació

Convidem l'artista Mónica Rikic, que ara mateix té una peça exposada a la mostra "Homo Ludens" al CaixaForum. Aquest divendres s'estrena 'Licorice Pizza' de Paul Thomas Anderson i aprofitem per repassar la seva carrera.n

veure'n més informació

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

Convidem l'artista Mónica Rikic, que ara mateix té una peça exposada a la mostra "Homo Ludens" al CaixaForum. Aquest divendres s'estrena 'Licorice Pizza' de Paul Thomas Anderson i aprofitem per repassar la seva carrera.n

veure'n més informació

El ídolo caído

El matrimoni Baines és personal de servei d´una ambaixada. La parella cuida el Phillipp, que és el fill de l'ambaixador. El senyor Baines (Ralph Richardson) i el petit són dos companys inseparables, però la senyora Baines (Sonia Dresdel) tracta d'una manera dura i autoritària el menut. El senyor Baines s’enamora d’una secretària de l’ambaixada. El Phillip intenta amagar el secret. Però la dona s'assabenta del que ha passat per la indiscreció del nen. Poc després, el senyor Baines és acusat de matar la seva dona, que cau per les escales.

Raul Q. de Orte, amb el seu projecte Paralelo, prepara synth-pop fosc des del més profund del Vallès industrialitzat. Una reformulació de l’honor de cavalleria i la justícia social que continua en el seu últim àlbum, “Iberorromance” (2021). n

veure'n més informació

Convidem l'artista Mónica Rikic, que ara mateix té una peça exposada a la mostra "Homo Ludens" al CaixaForum. Aquest divendres s'estrena 'Licorice Pizza' de Paul Thomas Anderson i aprofitem per repassar la seva carrera.n

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

Potser per a molts és una dada del tot desconeguda però Barcelona és la ciutat 'claquetera' de referència a Europa. Hi ha una vintena d'escoles on s'ensenya claqué i es calcula que només a la nostra ciutat hi ha entre 600 i 1.000 alumnes.nEn aquest Slow observem una de les tap jams que s'organitzen des de fa vuit anys cada diumenge a la glorieta del parc de la Ciutadella. En aquest cercle transnacional de ritme podem trobar-hi professors, ballarins veterans i alumnes de formació professional de claqué d'arreu del món que hi participen lliurement.nQui coordina aquestes tap jams voluntàries és l’Iván Bouchain que amb 37 anys en fa 14 que balla claqué. Va iniciar aquestes impros amb en Ludovico Hombravella, el seu ideòleg original, però malauradament aquest va morir de càncer fa poc més d'un any. Tot i així, els ritmes, la música i el 'bon rotllo' que creen fent piruetes amb les sabates no s'apaguen cap diumenge.

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

18 i més

La Laia està molt nerviosa perquè el Roberto, un rollet d’estiu que va tenir a Portugal, està a punt de venir a Barcelona. L’Arnau i l’Àlex han anat a rebre’l a l’estació i fan creure a la Laia que el Roberto ha vingut per demanar-li matrimoni. La Laia, com és natural, no vol anar a viure a Lisboa, així que comença l'operació per entretenir al portuguès per tal que la Laia i el Roberto no es vegin. L’Àlex el convidarà a dinar, l’Eva li ensenyarà què són els castellers i l’Arnau el portarà veure una cursa de braus. Tot i que el pla és infalible i que funciona a la perfecció no aconseguirà evitar que finalment el Roberto i la Laia es vegin les cares en una seqüència final dramàtica que inclou una sorpresa.

La vida en dolç

La Renata i la Jèssica estan espantades. La cosina de la Renata, la Sònia, els ha demanat si poden fer de cangurs dels seus fills. Tenen clar que als nens els encanten els dolços, però no saben si els agradarà el batut de núvols torrats de la Renata o si voldran cuinar un pastís arc de Sant Martí amb ella. La Jèssica té tanta por que creuarà tot Barcelona per anar-los a comprar caramels artesans a la botiga Papabubble i esbrinar quines activitats infantils organitza el Museu de la Xocolata.

Convidem l'artista Mónica Rikic, que ara mateix té una peça exposada a la mostra "Homo Ludens" al CaixaForum. Aquest divendres s'estrena 'Licorice Pizza' de Paul Thomas Anderson i aprofitem per repassar la seva carrera.n

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació
dimecres 26

La primera línia de l’actualitat, combinant el temps d’informació amb el d’anàlisi. El repàs a l’actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal.

L’origen de la Plaça Reial.nEls 12 tancs robats pel PSUC el 1937.nLa cacera de rates organitzada pels veïns de Ciutat Meridiana.nEl primer club de futbol.nLes Corts de Jaume del 1228 al Saló del Tinell.nEl primer ferri entre Barcelona i Mallorca: dels pailebots a la Trasmediterránea.

veure'n més informació

De treure’s el carnet

Els complexos del Deivid afloren quan reconeix que no té carnet de conduir. Ha deixat pendent a la vida tantes coses. Alguna erecció mal dirigida també forma part de la llista de deutes que intentarà adreçar.

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

Els suricates del Zoo de Barcelona. Què fan? Com es mouen? Ells també us observen?

18 i més

La Laia està molt nerviosa perquè el Roberto, un rollet d’estiu que va tenir a Portugal, està a punt de venir a Barcelona. L’Arnau i l’Àlex han anat a rebre’l a l’estació i fan creure a la Laia que el Roberto ha vingut per demanar-li matrimoni. La Laia, com és natural, no vol anar a viure a Lisboa, així que comença l'operació per entretenir al portuguès per tal que la Laia i el Roberto no es vegin. L’Àlex el convidarà a dinar, l’Eva li ensenyarà què són els castellers i l’Arnau el portarà veure una cursa de braus. Tot i que el pla és infalible i que funciona a la perfecció no aconseguirà evitar que finalment el Roberto i la Laia es vegin les cares en una seqüència final dramàtica que inclou una sorpresa.

La vida en dolç

La Renata i la Jèssica estan espantades. La cosina de la Renata, la Sònia, els ha demanat si poden fer de cangurs dels seus fills. Tenen clar que als nens els encanten els dolços, però no saben si els agradarà el batut de núvols torrats de la Renata o si voldran cuinar un pastís arc de Sant Martí amb ella. La Jèssica té tanta por que creuarà tot Barcelona per anar-los a comprar caramels artesans a la botiga Papabubble i esbrinar quines activitats infantils organitza el Museu de la Xocolata.

Convidem l'artista Mónica Rikic, que ara mateix té una peça exposada a la mostra "Homo Ludens" al CaixaForum. Aquest divendres s'estrena 'Licorice Pizza' de Paul Thomas Anderson i aprofitem per repassar la seva carrera.n

veure'n més informació

L’origen de la Plaça Reial.nEls 12 tancs robats pel PSUC el 1937.nLa cacera de rates organitzada pels veïns de Ciutat Meridiana.nEl primer club de futbol.nLes Corts de Jaume del 1228 al Saló del Tinell.nEl primer ferri entre Barcelona i Mallorca: dels pailebots a la Trasmediterránea.

veure'n més informació

La petanca és molt més que un simple passatemps per a jubilats. El seu funcionament aparentment és molt senzill. Es tracta de llançar una bola al més a prop possible del bolig. Però si observem detingudament com hi juguen els amics del Club de Petanca Can Ros veurem que tot plegat és més complex. Cada jugador té una funció i depèn de com va la partida adapten els seus rols i jugades. Ser un bon apuntador, tirador o picador i coordinar-se bé amb els teus companys d'equip és fonamental per a guanyar les partides als rivals.

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

El ídolo caído

El matrimoni Baines és personal de servei d´una ambaixada. La parella cuida el Phillipp, que és el fill de l'ambaixador. El senyor Baines (Ralph Richardson) i el petit són dos companys inseparables, però la senyora Baines (Sonia Dresdel) tracta d'una manera dura i autoritària el menut. El senyor Baines s’enamora d’una secretària de l’ambaixada. El Phillip intenta amagar el secret. Però la dona s'assabenta del que ha passat per la indiscreció del nen. Poc després, el senyor Baines és acusat de matar la seva dona, que cau per les escales.

Terrícoles

Entrevistes a habitants de la terra de tots colors que tenen molt a dir. Avui, Mohamed El Amrani conversa amb l'antropòleg Francesc Bailón, expert en cultura inuit.

Banda sonora

En el 'Banda Sonora' d’avui, Araceli Segarra recorda les cançons més significatives de la seva vida. Alguns dels temes que escoltarem són 'Rivers of Babylon' de Boney M, 'Sultans of Swing' de Dire Straits i 'Kind of Blue' de Miles Davis, entre d’altres. nAraceli Segarra va ser una de les primeres dones que va veure el món des del cim de l’Everest. Escaladora, aventurera, model i il·lustradora, Araceli Segarra va trobar en els viatges i en la muntanya la passió de la seva vida. Un bon dia va enamorar-se de tot el que envolta la muntanya i va decidir anar estudiar a Barcelona. Aquesta va ser l’excusa ideal per sortir de la llotja de fruites on treballava a Lleida. La seva banda sonora musical va estretament lligada a la seva passió, la muntanya. Van Morrison i Dire Straits són els companys que comparteixen amb ella hores i que l'ajuden a passar els freds glacials de les muntanyes més altes i perilloses del món.

Des de fa quatre anys a la Farmàcia de l'Estació, situada al vestíbul de l'estació de Sants, hi tenen aquest robot intel·ligent que els ajuda en les feines del dia a dia. Classifica els medicaments, els dispensa al mostrador i, fins i tot, en controla la data de caducitat. Des d'un ordinador central només cal donar-li l'ordre perquè agafi el medicament desitjat i el llanci al dispensador. Si no té comandes a la botiga també fa feina. Aprofita per ordenar medicaments, fer més espai i controlar l'estoc i les dates de caducitat. Tot ho fa sol. Això sí, necessita que li introdueixin els productes i en cas que s'encalli, que algú entri a dins a donar-li un cop de mà.nPer l'Elena Schröder, una de les farmacèutiques, el robot els “dóna molta llibertat de poder estar al taulell i sense moure’t pots donar el medicament i pots estar parlant tranquil·lament de tot, d’interaccions, posologies, etc. amb el client”. Aquest robot no els ha tret llocs de feina, just al contrari, a la farmàcia el consideren un més de la plantilla.nnEn aquest Slow tenim l'oportunitat de ser dalt del robot per veure'n la seva feina des d'un punt de vista gens habitual.

‘Via 15’ és una coproducció de betevé i la XAL en què col·laboren 15 televisions locals de la regió metropolitana. El magazin, presentat per la periodista Laura Oliver, ens permetrà conèixer en directe l’actualitat metropolitana més destacada, amb especial atenció als temes socials, de mobilitat, medi ambient i habitatge, entre d’altres, gràcies al coneixement que hi aportaran 15 televisions de proximitat des dels seus respectius territoris.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

‘Nit americana’ és un recurs cinematogràfic, i també el títol de la darrera novel·la d’aquesta escriptora llinassencannAmb tan sols 19 anys va publicar ‘Blau turquesa’, la seva primera novel·la. Amb ‘Nit americana’, ja en van 13. Marina Martori és gestora cultural i escriptora, però, sobretot, una lectora empedreïda i una amant del cinema. I el setè art, i les seves formes, els seus recursos i enganys, són ben presents en aquest llibre, amb Porto i els seus capvespres com a escenari principal, però deixem que sigui la pròpia Marina qui ens en doni més detalls.nDes de Girona ens arriba la segona convidada de la nit. Tramma és el nom amb què la jove Marta Romeu ha batejat el seu projecte musical. La tardor passada va publicar el seu àlbum debut, ‘Voldria dir-te’, i ara ens porta, recent sortit del forn, el vídeo que acompanya el segon senzill, que dona nom al disc. Ateneu bé, que el talent per la música li ve des de petita!nCelebrem l’arribada del nou treball de Christina Aguilera, ‘La fuerza’, un EP de set cançons íntegrament en espanyol, del que a més acaba de presentar un segon senzill oficial, ‘Santo’, amb Ozuna. A més, seguim desgranant la “mixtape” de FKA twigs, escoltem el petit avançament que ha compartit la Rosalía del seu tercer àlbum, i estrenem el més nou de Laura Pausini que, atenció: ens ha deixat un missatge al contestador!nI agafeu-vos fort, que la màquina del temps ens farà viatjar sense parar, recordant temes icònics de les Destiny’s Child, TLC, Alicia Keys o Avril Lavigne. Esteu a punt?

veure'n més informació

‘The ballad of Genesis and Lady Jaye’ ressegueix el contundent procés de transformació física que la icona de la música industrial Genesis P-Orridge i la seva parella van experimentar per fusionar-se en una sola persona. Amor extrem en forma de pandrogínia.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

La petanca és molt més que un simple passatemps per a jubilats. El seu funcionament aparentment és molt senzill. Es tracta de llançar una bola al més a prop possible del bolig. Però si observem detingudament com hi juguen els amics del Club de Petanca Can Ros veurem que tot plegat és més complex. Cada jugador té una funció i depèn de com va la partida adapten els seus rols i jugades. Ser un bon apuntador, tirador o picador i coordinar-se bé amb els teus companys d'equip és fonamental per a guanyar les partides als rivals.

Avui Jose Corbacho visita l'exposició 'Emergència! Disseny contra la Covid 19' i coneix el paper essencial que ha tingut el món del disseny dins la crisis sanitària. Un sector d'on van sorgir diferents iniciatives per donar resposta a les necessitats més urgents dels hospitals, com el cas del respirador Oxygen, dissenyat i fabricat en 14 dies per tres joves enginyers de Barcelona. També visita la Kathe i el Luis, una colombiana i un granadí establerts a Barcelona que fan espardenyes artesanals al cor del barri Gòtic i que s’han reinventat convertint el seu negoci en una experiència virtual que arriba a tots els racons del món. Per acabar el Jose es troba amb el músic Halldor Mar amb qui comparteix un viatge a bord d’un autobús turístic que ara ofereix als ciutadans rutes pels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Terrícoles

Entrevistes a habitants de la terra de tots colors que tenen molt a dir. Avui, Mohamed El Amrani conversa amb l'antropòleg Francesc Bailón, expert en cultura inuit.

Banda sonora

En el 'Banda Sonora' d’avui, Araceli Segarra recorda les cançons més significatives de la seva vida. Alguns dels temes que escoltarem són 'Rivers of Babylon' de Boney M, 'Sultans of Swing' de Dire Straits i 'Kind of Blue' de Miles Davis, entre d’altres. nAraceli Segarra va ser una de les primeres dones que va veure el món des del cim de l’Everest. Escaladora, aventurera, model i il·lustradora, Araceli Segarra va trobar en els viatges i en la muntanya la passió de la seva vida. Un bon dia va enamorar-se de tot el que envolta la muntanya i va decidir anar estudiar a Barcelona. Aquesta va ser l’excusa ideal per sortir de la llotja de fruites on treballava a Lleida. La seva banda sonora musical va estretament lligada a la seva passió, la muntanya. Van Morrison i Dire Straits són els companys que comparteixen amb ella hores i que l'ajuden a passar els freds glacials de les muntanyes més altes i perilloses del món.

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació
dijous 27

La primera línia de l’actualitat, combinant el temps d’informació amb el d’anàlisi. El repàs a l’actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal.

La primera projecció de cine gràcies als Napoleón, una nissaga de fotògrafs.nTeresa de Cardona, l’abadessa que va portar ordre i comfort al Monestir de Pedralbes. nPerot lo lladre, un bandoler llegendari.nL’arribada de l’electricitat a Barcelona.nMiquel Serra Pàmies, el conseller republicà que va evitar la destrucció de Barcelona al final de la Guerra Civil.nEl Barça atrapat per la neu a Vallvidrera.n

veure'n més informació

De ser un mateix

El Robert busca ser algú amb reconeixement social, una entitat admirable, però haurà de limitar-se a acceptar que és un més dins de la grisos d’homínids que habiten Barcelona. El mecànic és potser el profeta més lúcid que el pot guiar en aquesta descoberta d’un mateix.

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

Des de fa quatre anys a la Farmàcia de l'Estació, situada al vestíbul de l'estació de Sants, hi tenen aquest robot intel·ligent que els ajuda en les feines del dia a dia. Classifica els medicaments, els dispensa al mostrador i, fins i tot, en controla la data de caducitat. Des d'un ordinador central només cal donar-li l'ordre perquè agafi el medicament desitjat i el llanci al dispensador. Si no té comandes a la botiga també fa feina. Aprofita per ordenar medicaments, fer més espai i controlar l'estoc i les dates de caducitat. Tot ho fa sol. Això sí, necessita que li introdueixin els productes i en cas que s'encalli, que algú entri a dins a donar-li un cop de mà.nPer l'Elena Schröder, una de les farmacèutiques, el robot els “dóna molta llibertat de poder estar al taulell i sense moure’t pots donar el medicament i pots estar parlant tranquil·lament de tot, d’interaccions, posologies, etc. amb el client”. Aquest robot no els ha tret llocs de feina, just al contrari, a la farmàcia el consideren un més de la plantilla.nnEn aquest Slow tenim l'oportunitat de ser dalt del robot per veure'n la seva feina des d'un punt de vista gens habitual.

Terrícoles

Entrevistes a habitants de la terra de tots colors que tenen molt a dir. Avui, Mohamed El Amrani conversa amb l'antropòleg Francesc Bailón, expert en cultura inuit.

Banda sonora

En el 'Banda Sonora' d’avui, Araceli Segarra recorda les cançons més significatives de la seva vida. Alguns dels temes que escoltarem són 'Rivers of Babylon' de Boney M, 'Sultans of Swing' de Dire Straits i 'Kind of Blue' de Miles Davis, entre d’altres. nAraceli Segarra va ser una de les primeres dones que va veure el món des del cim de l’Everest. Escaladora, aventurera, model i il·lustradora, Araceli Segarra va trobar en els viatges i en la muntanya la passió de la seva vida. Un bon dia va enamorar-se de tot el que envolta la muntanya i va decidir anar estudiar a Barcelona. Aquesta va ser l’excusa ideal per sortir de la llotja de fruites on treballava a Lleida. La seva banda sonora musical va estretament lligada a la seva passió, la muntanya. Van Morrison i Dire Straits són els companys que comparteixen amb ella hores i que l'ajuden a passar els freds glacials de les muntanyes més altes i perilloses del món.

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

La primera projecció de cine gràcies als Napoleón, una nissaga de fotògrafs.nTeresa de Cardona, l’abadessa que va portar ordre i comfort al Monestir de Pedralbes. nPerot lo lladre, un bandoler llegendari.nL’arribada de l’electricitat a Barcelona.nMiquel Serra Pàmies, el conseller republicà que va evitar la destrucció de Barcelona al final de la Guerra Civil.nEl Barça atrapat per la neu a Vallvidrera.n

veure'n més informació

Viatgem en el TRAM Besòs, de la Ciutadella-Vila Olímpica fins a Sant Adrià. Gaudiu del viatge!

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

LA FILLA DEL BIDELL Una de les sopranos més reconegudes de la història de la música, que cantava com els àngels, va néixer i créixer a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.nQUIN “CANYARDO”! Era veloç, un guanyador nat i va convertir-se en un ídol de masses. I no, no parlem d'un futbolista, sinó d’un dels millors ciclistes que ha tingut la nostra ciutat.nL'IMPERI D'EULÀLIA FERRER La impressora Eulàlia Ferrer va ser una de les grans impulsores del 'Diari de Barcelona', encara que, com sempre, avui tot el mèrit se l'emporti el seu marit Antoni Brusi.nATRACCIONS DEL TIBIDABO La millor estratègia per atreure els barcelonins cap al cim del Tibidabo va ser instal·lar-hi unes atraccions senzilles que avui encara perduren.nL'ATAC CONTRA L'ATENEU POPULAR DE SARRIÀ L'any 2018 un grup feixista va perpetrar un nou atac, aquesta vegada contra un Ateneu Popular que va quedar calcinat i ple de pintades nazis i franquistes.nL’EDITORIAL MÉS MUSICAL L’editorial musical més antiga d’Espanya es va fundar gràcies a un italià que va venir a treballar a Barcelona per fer de gravador.

veure'n més informació

Plat combinat

La pel·lícula d'aquesta setmana 'Comer, beber, amar' d'Ang Lee ens porta a preparar un ànec lacat cuinat pel Billy, cuiner del restaurant Mercat d'Orient. A Plat Combinat també tindrem el reportatge d'actualitat 'Monòlegs de cuina'(teatre), recomanarem el restaurant Lluís de les Moles i la Granja Brusel·les, i parlarem del llibre de Karlos Arguiñano, 'Gran recetario', i del de la Carmen Morán Sánchez, 'Ya me gusta cocinar'. A més a més, buscarem la millor recepta del mes.

Icones

La Biblioteca de la plaça Lesseps s’ha convertit en una de les més utilitzades de la ciutat, i ja és un dels edificis emblemàtics de la part alta de Gràcia. L’edificació sembla prèvia a les construccions del seu entorn. La coberta contínua que puja pels diferents pisos de la biblioteca, li dóna un caràcter tectònic, sembla més un paisatge natural que un edifici artificial. L’interior està pensat per satisfer els diferents hàbits dels usuaris, amb tipus de taules i ambients molt diferents, tot i no comptar amb gaires separacions.

‘Via 15’ és una coproducció de betevé i la XAL en què col·laboren 15 televisions locals de la regió metropolitana. El magazin, presentat per la periodista Laura Oliver, ens permetrà conèixer en directe l’actualitat metropolitana més destacada, amb especial atenció als temes socials, de mobilitat, medi ambient i habitatge, entre d’altres, gràcies al coneixement que hi aportaran 15 televisions de proximitat des dels seus respectius territoris.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

El cine i la música es fusionen en aquesta cinta documental que recorda els Nadals a Barcelona. La cineasta guanyadora del Gaudí al millor documental, muntatge i guió per ‘My Mexican Bretzel’, Nuria Giménez Lorang, i el grup musical Seward signen aquest viatge de 25 minuts pels Nadals a la ciutat entre els anys 1929 i 1989.nn‘Tants Nadals’ és un recorregut emocional per cases particulars amb els àpats tradicionals, el tió o l’arribada dels Reis d’Orient. A través de les imatges també podem comprovar com es viuen les festes nadalenques als carrers de Barcelona, en espais com la Fira de Santa Llúcia, la Fira de Reis, les cavalcades, la Rambla, la plaça de Catalunya o els carrers emblanquinats de la gran nevada del 62. Celebracions al carrer i a casa de tradicions festives i esdeveniments vinculats a Nadal, com el sorteig de Loteria.

A través de la pel·lícula documental 'The Act of Killing', de Joshua Oppenheimer, sobre els responsables del genocidi a Indonèsia, una família de supervivents descobreix com va ser assassinat el seu fill i la identitat dels homes que el van matar. El germà més jove es decideix a trencar aquest silenci i por amb què viuen els supervivents, enfrontant-se als responsables de l'assassinat del seu germà, una cosa inimaginable en un país on els assassins continuen al poder.

Radio Africa és el programa de betevé 91.0 fm dedicat a les músiques i pensament del continent africà i la seva diàspora a través d'entrevistes i sessions de Dj. Conduït per Mrs. Safura (Tania Adam). Programa guanyador de l'edició de 2018 dels Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual en la modalitat de ràdio

Què passa amb el 'Goig' en temps de pandèmia? En la nova temporada d'OMG, cada episodi se centra en una protagonista o parella de la sèrie. Com l'han viscuda? Al primer capítol descobrim que la Carla i la Marta passen juntes el confinament, aprofitant que la Cris ha marxat a viure amb la Luz. La convivència posarà a prova la seva amistat. En Lluc explica amoïnat a la Marta la situació a l'hospital, mentre que l'Andrés i la Carla van a més amb la seva relació. Resistiran? En plena desescalada, la Carla decideix col·laborar amb un banc d’aliments, on viurà una trobada inesperada que li trencarà els esquemes...nnI si t'agrada l'episodi, no et perdis el podcast d’'Oh my goig' a YouTube i Spotify i al YouTube de betevé. El podcast menys "boomer" de BCN! Presentat pel Comité de Joves del programa.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

Viatgem en el TRAM Besòs, de la Ciutadella-Vila Olímpica fins a Sant Adrià. Gaudiu del viatge!

Avui el Jose Corbacho visita la Fundació Roure i coneix la feina que fan dins del seu menjador social. També visita el seu taller de costura, on persones en risc d'exclusió social treballen i d’ençà el començament de la pandèmia s’han dedicat a fer mascaretes. Canviarà en fil i l’agulla per un devantal per anar a fer galetes a Silvia’s Cookies juntament amb la seva creadora, la Silvia que ha mantingut viu el seu negoci durant el confinament gràcies a un iniciatives i tallers originals que animaven a la gent a cuinar des de casa. Per acabar el dia, s'apropa a la botiga de discs “ El Genio Equivocado”, on a més de vendre música produeixen àlbums d'artistes com el grup Ladilla Rusa. Amb ells parla del present i del futur de la música, i s’atreveix a fer un videoclip.

El cine i la música es fusionen en aquesta cinta documental que recorda els Nadals a Barcelona. La cineasta guanyadora del Gaudí al millor documental, muntatge i guió per ‘My Mexican Bretzel’, Nuria Giménez Lorang, i el grup musical Seward signen aquest viatge de 25 minuts pels Nadals a la ciutat entre els anys 1929 i 1989.nn‘Tants Nadals’ és un recorregut emocional per cases particulars amb els àpats tradicionals, el tió o l’arribada dels Reis d’Orient. A través de les imatges també podem comprovar com es viuen les festes nadalenques als carrers de Barcelona, en espais com la Fira de Santa Llúcia, la Fira de Reis, les cavalcades, la Rambla, la plaça de Catalunya o els carrers emblanquinats de la gran nevada del 62. Celebracions al carrer i a casa de tradicions festives i esdeveniments vinculats a Nadal, com el sorteig de Loteria.

Plat combinat

La pel·lícula d'aquesta setmana 'Comer, beber, amar' d'Ang Lee ens porta a preparar un ànec lacat cuinat pel Billy, cuiner del restaurant Mercat d'Orient. A Plat Combinat també tindrem el reportatge d'actualitat 'Monòlegs de cuina'(teatre), recomanarem el restaurant Lluís de les Moles i la Granja Brusel·les, i parlarem del llibre de Karlos Arguiñano, 'Gran recetario', i del de la Carmen Morán Sánchez, 'Ya me gusta cocinar'. A més a més, buscarem la millor recepta del mes.

Icones

La Biblioteca de la plaça Lesseps s’ha convertit en una de les més utilitzades de la ciutat, i ja és un dels edificis emblemàtics de la part alta de Gràcia. L’edificació sembla prèvia a les construccions del seu entorn. La coberta contínua que puja pels diferents pisos de la biblioteca, li dóna un caràcter tectònic, sembla més un paisatge natural que un edifici artificial. L’interior està pensat per satisfer els diferents hàbits dels usuaris, amb tipus de taules i ambients molt diferents, tot i no comptar amb gaires separacions.

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació
divendres 28

La primera línia de l’actualitat, combinant el temps d’informació amb el d’anàlisi. El repàs a l’actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal.

El mestre de fonts i el Consell de Cent excomunicats per tallar l’aigua de la Catedral.nPiscines i esports, l’esbarjo de la zona alta.nEl Castell de Montjuïc, epicentre de les comunicacions per telegrafia òptica durant les guerres carlines.nUn ateneu popular per a Nou Barris.nElena Jordi, d'estanquera a Berga a reina del vodevil i mite del Paral·lel.nLa creació de betevé, un projecte comunicatiu innovador nascut a les televisions de districte.

veure'n més informació

Del cul

Quan deixem algun mal físic sense resoldre, a l’esfínter anal, per exemple, pot portar problemes seriosos. Però encara pot ser més seriós compartir-ho amb els amics i intentar entre tots trobar la solució del mal del cul. Tothom és metge mentre no es demostri el contrari.

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

Plat combinat

La pel·lícula d'aquesta setmana 'Comer, beber, amar' d'Ang Lee ens porta a preparar un ànec lacat cuinat pel Billy, cuiner del restaurant Mercat d'Orient. A Plat Combinat també tindrem el reportatge d'actualitat 'Monòlegs de cuina'(teatre), recomanarem el restaurant Lluís de les Moles i la Granja Brusel·les, i parlarem del llibre de Karlos Arguiñano, 'Gran recetario', i del de la Carmen Morán Sánchez, 'Ya me gusta cocinar'. A més a més, buscarem la millor recepta del mes.

Icones

La Biblioteca de la plaça Lesseps s’ha convertit en una de les més utilitzades de la ciutat, i ja és un dels edificis emblemàtics de la part alta de Gràcia. L’edificació sembla prèvia a les construccions del seu entorn. La coberta contínua que puja pels diferents pisos de la biblioteca, li dóna un caràcter tectònic, sembla més un paisatge natural que un edifici artificial. L’interior està pensat per satisfer els diferents hàbits dels usuaris, amb tipus de taules i ambients molt diferents, tot i no comptar amb gaires separacions.

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

El mestre de fonts i el Consell de Cent excomunicats per tallar l’aigua de la Catedral.nPiscines i esports, l’esbarjo de la zona alta.nEl Castell de Montjuïc, epicentre de les comunicacions per telegrafia òptica durant les guerres carlines.nUn ateneu popular per a Nou Barris.nElena Jordi, d'estanquera a Berga a reina del vodevil i mite del Paral·lel.nLa creació de betevé, un projecte comunicatiu innovador nascut a les televisions de districte.

veure'n més informació

Slow durant un entrenament de ciclisme en pista de Sergio Querpache al Velòdrom Municipal d'Horta Miquel Poblet.nEl velòdrom va ser inaugurat l'agost de l'any 1984 per celebrar-hi el Campionat Mundial de Ciclisme en Pista. Va ser dissenyat pels arquitectes Esteve Bonell i Francesc Rius. Té una pista homologada de 250 metres revestida de fusta per l'especialista en velòdroms, l'alemany Herbert Schürmann.nÉs un velòdrom exterior situat al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. Té una capacitat per a 3.800 espectadors i el gestiona i és la seu de la Federació Catalana de Ciclisme.

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

A través de la pel·lícula documental 'The Act of Killing', de Joshua Oppenheimer, sobre els responsables del genocidi a Indonèsia, una família de supervivents descobreix com va ser assassinat el seu fill i la identitat dels homes que el van matar. El germà més jove es decideix a trencar aquest silenci i por amb què viuen els supervivents, enfrontant-se als responsables de l'assassinat del seu germà, una cosa inimaginable en un país on els assassins continuen al poder.

Sónar 2019

El pianista Bruce Brubaker, s'uneix al productor de techno Max Cooper per presentar-nos l'espectacle "Glassforms". Aquesta setmana al 'Música moderna', reviurem el concert de Bruce Brubaker i Max Coope en l'edició passada del Sònar.

‘Via 15’ és una coproducció de betevé i la XAL en què col·laboren 15 televisions locals de la regió metropolitana. El magazin, presentat per la periodista Laura Oliver, ens permetrà conèixer en directe l’actualitat metropolitana més destacada, amb especial atenció als temes socials, de mobilitat, medi ambient i habitatge, entre d’altres, gràcies al coneixement que hi aportaran 15 televisions de proximitat des dels seus respectius territoris.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Espai que analitza en profunditat els titulars i protagonistes del dia a Barcelona, presentat per Eva Arderius.

veure'n més informació

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Ouka Leele: "L'art era la nostra medicina antitraumes dels nostres pares."nnOuka Leele, nom artístic de Bárbara Allende, reflexiona sobre la seva evolució personal i creativa. En aquest 'Retrats', la fotògrafa i pintora comparteix records d'infantesa, relata les vivències a la Barcelona dels 70, el Madrid de "La Movida" i comparteix les seves inquietuds de maduresa tot reivindicant la llibertat com a motor personal i professional.

‘Nit americana’ és un recurs cinematogràfic, i també el títol de la darrera novel·la d’aquesta escriptora llinassencannAmb tan sols 19 anys va publicar ‘Blau turquesa’, la seva primera novel·la. Amb ‘Nit americana’, ja en van 13. Marina Martori és gestora cultural i escriptora, però, sobretot, una lectora empedreïda i una amant del cinema. I el setè art, i les seves formes, els seus recursos i enganys, són ben presents en aquest llibre, amb Porto i els seus capvespres com a escenari principal, però deixem que sigui la pròpia Marina qui ens en doni més detalls.nDes de Girona ens arriba la segona convidada de la nit. Tramma és el nom amb què la jove Marta Romeu ha batejat el seu projecte musical. La tardor passada va publicar el seu àlbum debut, ‘Voldria dir-te’, i ara ens porta, recent sortit del forn, el vídeo que acompanya el segon senzill, que dona nom al disc. Ateneu bé, que el talent per la música li ve des de petita!nCelebrem l’arribada del nou treball de Christina Aguilera, ‘La fuerza’, un EP de set cançons íntegrament en espanyol, del que a més acaba de presentar un segon senzill oficial, ‘Santo’, amb Ozuna. A més, seguim desgranant la “mixtape” de FKA twigs, escoltem el petit avançament que ha compartit la Rosalía del seu tercer àlbum, i estrenem el més nou de Laura Pausini que, atenció: ens ha deixat un missatge al contestador!nI agafeu-vos fort, que la màquina del temps ens farà viatjar sense parar, recordant temes icònics de les Destiny’s Child, TLC, Alicia Keys o Avril Lavigne. Esteu a punt?

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació

Slow durant un entrenament de ciclisme en pista de Sergio Querpache al Velòdrom Municipal d'Horta Miquel Poblet.nEl velòdrom va ser inaugurat l'agost de l'any 1984 per celebrar-hi el Campionat Mundial de Ciclisme en Pista. Va ser dissenyat pels arquitectes Esteve Bonell i Francesc Rius. Té una pista homologada de 250 metres revestida de fusta per l'especialista en velòdroms, l'alemany Herbert Schürmann.nÉs un velòdrom exterior situat al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. Té una capacitat per a 3.800 espectadors i el gestiona i és la seu de la Federació Catalana de Ciclisme.

Què passa amb el 'Goig' en temps de pandèmia? En la nova temporada d'OMG, cada episodi se centra en una protagonista o parella de la sèrie. Com l'han viscuda? Al primer capítol descobrim que la Carla i la Marta passen juntes el confinament, aprofitant que la Cris ha marxat a viure amb la Luz. La convivència posarà a prova la seva amistat. En Lluc explica amoïnat a la Marta la situació a l'hospital, mentre que l'Andrés i la Carla van a més amb la seva relació. Resistiran? En plena desescalada, la Carla decideix col·laborar amb un banc d’aliments, on viurà una trobada inesperada que li trencarà els esquemes...nnI si t'agrada l'episodi, no et perdis el podcast d’'Oh my goig' a YouTube i Spotify i al YouTube de betevé. El podcast menys "boomer" de BCN! Presentat pel Comité de Joves del programa.

veure'n més informació

El Jose Corbacho visita Abracadabra Llibres, una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil. Allà, els nous propietaris li expliquen com han viscut el traspàs del negoci en plena crisi del coronavirus. I amb l’Anna Llenas, l’autora de ”El monstre de colors”, parla sobre les emocions dels més petits. El Jose recorda els seus inicis en el món de l’espectacle mentre fa un càsting amb la Sílvia Menéndez-Cahué, una directora de càsting amb molta experiència que li explica com s’han reinventat aquest sector durant la pandèmia i li ensenya un nou projecte de estudi que es podrà llogar per minuts. I a l’última història del programa, descobreix el Cotton House Hotel, que durant les primeres setmanes de la pandèmia va funcionar com a Hotel Salut allotjant malalts de Covid. El Jose s’interessa per saber com va anar aquella transformació i de quina manera s’estan adaptant ara a ser un hotel cèntric de cinc estrelles en una ciutat amb molt pocs turistes.n

Sónar 2019

El pianista Bruce Brubaker, s'uneix al productor de techno Max Cooper per presentar-nos l'espectacle "Glassforms". Aquesta setmana al 'Música moderna', reviurem el concert de Bruce Brubaker i Max Coope en l'edició passada del Sònar.

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Tertúlia de futbol que gira entorn de l'actualitat del FC Barcelona, amb atenció als equips catalans de Segona, Primera federació i Segona federació, el futbol femení i un cop d'ull a la informació poliesportiva. Els dijous inclou les seccions de la Cristianpèdia i els Mesetazos.

veure'n més informació
dissabte 29

La primera línia de l’actualitat, combinant el temps d’informació amb el d’anàlisi. El repàs a l’actualitat del territori, la informació de servei i el resum de premsa local i comarcal.

La inauguració de l’Estadi de Montjuïc el 1929, el més gran d'Europa.nPepita Teixidor, la pintora de flors.nEl naixement de l'Hospital Vall d’Hebron.nEscobar, a les ordres de Companys.nEls gitanos de Gràcia.nLa Plaça de l’Àngel, punt neuràlgic de la ciutat.

veure'n més informació

De fer un regal

Intentar comprar la parella amb regals és una pràctica ancestral. Regalem per ser mereixedors d’amor, no per fer feliç a l’altre sinó per fer-nos feliços nosaltres mateixos. I el petit protocol del regal pot ser tràgic si no tenim les idees clares. Res paralitza tant l’humà com l’excés de possibilitats. Riem, abracem-nos, morim plegats.

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

El programa per estar al dia de la cultura que es fa i es viu a Barcelona. Presentat per Anna Pérez Pagès.

veure'n més informació

Quan falta una setmana per l’estrena de l’any, l’òpera ‘Tristany i Isolda’, Queco Novell passa tot un dia al Gran Teatre del Liceu amb un objectiu: descobrir com és per dins i qui fa funcionar el gran temple de l’òpera de Barcelona. Durant la visita, Queco posa a prova la seva veu davant del cor del Liceu, aprèn a moure la batuta al costat del mestre Pons, coneix la persona que fa que l’escenari estigui més net que una patena o descobreix quin dels 329 treballadors té l’L de Liceu tatuada al pit. Al Liceu, Queco Novell se sent un ciutadà novell.

veure'n més informació

Ricardo Pérez -un dels pocs afiladors que queden a la ciutat- és gallec i el seu pare havia estat esmolador a Barcelona abans de la Guerra Civil. Fa més de 20 anys en Ricardo va perdre la seva feina al sector de l'hostaleria i va haver de continuar amb la tradició familiar. La moto és el seu taller i alhora oficina, hi porta fins hi tot fulls de reclamació per si algú no queda satisfet de la seva reparació.nEl que més feliç el fa de fer d'esmolet, és el contacte que té amb la gent de la ciutat. Fins que li arribi el moment de retirar-se en Ricardo continuarà recorrent els carrers de Barcelona amb la seva moto buscant ganivets i tisores que calgui esmolar, segurament algun dia us el trobeu.

La galeria dels oficis

'La galeria dels oficis' és un programa que fa un retrat íntim de diversos professionals que treballen a Barcelona. Els protagonistes de la sèrie desvetllen com han reinventat un ofici heretat o, en d’altres casos, com es guanyen la vida amb feines que fins fa pocs anys no existien. En aquest capítol parlem amb Andrea Motis i Joan Chamorro. Darrere l’ofici de músic sempre hi ha grans dosis de passió, i encara més si aquests músics són considerats la revelació del jazz català. La trajectòria de Joan Chamorro i Andrea Motis està molt lligada a la Sant Andreu Jazz Band de Barcelona, la big band més jove d’Europa. La seva història és un exemple clar de com l’èxit professional no s’improvisa.n

‘Via 15’ és una coproducció de betevé i la XAL en què col·laboren 15 televisions locals de la regió metropolitana. El magazin, presentat per la periodista Laura Oliver, ens permetrà conèixer en directe l’actualitat metropolitana més destacada, amb especial atenció als temes socials, de mobilitat, medi ambient i habitatge, entre d’altres, gràcies al coneixement que hi aportaran 15 televisions de proximitat des dels seus respectius territoris.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Ouka Leele: "L'art era la nostra medicina antitraumes dels nostres pares."nnOuka Leele, nom artístic de Bárbara Allende, reflexiona sobre la seva evolució personal i creativa. En aquest 'Retrats', la fotògrafa i pintora comparteix records d'infantesa, relata les vivències a la Barcelona dels 70, el Madrid de "La Movida" i comparteix les seves inquietuds de maduresa tot reivindicant la llibertat com a motor personal i professional.

BTV Notícies 73, un renovat informatiu de barris, en referència als 73 barris de la ciutat, presentat per Àngels Planagumà. De dilluns a divendres a les 13.45 h.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

The Rib

Tot i que els directors queer xinesos ja han explorat personatges trans i presentat actors trans, “The Rib” de Zhang Wei és el primer llargmetratge a investigar la transfòbia de la societat xinesa contemporània. La dona trans Huang Yi es confessa com a homosexual davant del seu condescendent company de pis i el seu devot pare catòlic, la signatura del qual necessita per a autoritzar la cirurgia transgènere. Mentrestant, el seu desafiant i ja operat amic, Liu Mann, ens recorda que els majors desafiaments es troben al cor, no al cos. Seguint la seva línia de pel·lícules apassionades i d’actualitat social, Zhang Wei ha creat una pel·lícula pro queer que tracta sobre el patriarcat, l’heterosexisme i la transfòbia, seguint amb la càmera el reconeixement gradual d’un pare de la lluita de la seva filla i la seva adopció d’un nou significat de família. .

Chico conoce chica

Es diuen Alex (Denis Lavant) i Mireille (Mireille Perrier). Han nascut el 1960 i viuen a París, però encara no es coneixen. Famosa òpera prima de Leos Carax que, a més de mostrar reminiscències del cinema mut, reflecteix la influència de cineastes com Cocteau, Dreyer, Godard o Bresson. La crítica francesa va qualificar Leos Carax com l’únic cineasta autèntic dels 80.

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Al voltant d’una soca encantada tres fades s’han reunit. La Neus parla amb les seves filles, la Núria i la Maria, mentre veu com els creixen les ales que les duran lluny de casa. Molt a prop, el Tete Barrionuevo explica entre ombres que el món i la foscor poden ser una mateixa cosa.

veure'n més informació

Radio Africa és el programa de betevé 91.0 fm dedicat a les músiques i pensament del continent africà i la seva diàspora a través d'entrevistes i sessions de Dj. Conduït per Mrs. Safura (Tania Adam). Programa guanyador de l'edició de 2018 dels Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual en la modalitat de ràdio

Ricardo Pérez -un dels pocs afiladors que queden a la ciutat- és gallec i el seu pare havia estat esmolador a Barcelona abans de la Guerra Civil. Fa més de 20 anys en Ricardo va perdre la seva feina al sector de l'hostaleria i va haver de continuar amb la tradició familiar. La moto és el seu taller i alhora oficina, hi porta fins hi tot fulls de reclamació per si algú no queda satisfet de la seva reparació.nEl que més feliç el fa de fer d'esmolet, és el contacte que té amb la gent de la ciutat. Fins que li arribi el moment de retirar-se en Ricardo continuarà recorrent els carrers de Barcelona amb la seva moto buscant ganivets i tisores que calgui esmolar, segurament algun dia us el trobeu.

La inauguració de l’Estadi de Montjuïc el 1929, el més gran d'Europa.nPepita Teixidor, la pintora de flors.nEl naixement de l'Hospital Vall d’Hebron.nEscobar, a les ordres de Companys.nEls gitanos de Gràcia.nLa Plaça de l’Àngel, punt neuràlgic de la ciutat.

veure'n més informació

A ‘Nit a la Terra’ tenim la sort de compartir una estona amb una de les nostres millors actrius. La vam conèixer de molt joveneta a la sèrie ‘Estació d'enllaç’. Des d'aleshores és una cara present en els nostres escenaris i pantalles en desenes de pel·lícules, sèries i produccions, en què sempre crida l'atenció per la seva mirada clara i una expressivitat molt natural. Tot i la seva joventut, acumula ja tres premis Gaudí a la millor interpretació. També s'ha estrenat recentment com a directora de cinema i com a mare. Aquesta ‘Nit a la Terra’ la passem amb Aina Clotet!

veure'n més informació

El Jose Corbacho es converteix en alumne de la Jelena Helen Colak, fundadora de l'acadèmia d'anglès My Language Coach que ha traslladat la seva escola a peu de carrer a l'online per reduir costos. Avui també es posa el davantal per cuinar amb el David Sadurní, el xef i propietari del Restaurant Piccata que ha reinventat el seu model de negoci convertint la terrassa del seu restaurant en un racó gourmet on la gent pot comprar els productes de temporada, com les setes, amb els que cuina els seus plats. I de la cuina, a la mar: el Jose arriba al Moll de Pescadors per conèixer una iniciativa turística que fomenta el consum responsable del nostre peix: Barcelona Turisme Pesquer. De la mà de l’Ana Bozzano, descobreix el dia a dia dels pescadors de la ciutat.

La galeria dels oficis

'La galeria dels oficis' és un programa que fa un retrat íntim de diversos professionals que treballen a Barcelona. Els protagonistes de la sèrie desvetllen com han reinventat un ofici heretat o, en d’altres casos, com es guanyen la vida amb feines que fins fa pocs anys no existien. En aquest capítol parlem amb Andrea Motis i Joan Chamorro. Darrere l’ofici de músic sempre hi ha grans dosis de passió, i encara més si aquests músics són considerats la revelació del jazz català. La trajectòria de Joan Chamorro i Andrea Motis està molt lligada a la Sant Andreu Jazz Band de Barcelona, la big band més jove d’Europa. La seva història és un exemple clar de com l’èxit professional no s’improvisa.n

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació
diumenge 30

La mirada en l'art ha estat sempre un factor determinant perquè permet crear un vincle entre l’obra i l’espectador. Hi ha molts tipus de mirades: la de l’artista, la dels protagonistes que apareixen en una obra o la de l’espectador que contempla una creació. I això es tradueix en infinitat de possibilitats diferents perquè hi ha tantes mirades com persones i perquè cada persona pot tenir més d’un punt de vista.

Quin esport han practicat els de 4t? Quina obra de teatre han anat a veure els de 2n? Com va anar la sortida al museu dels de 6è? I als petits de P3, com els va anar amb els animals de la granja? Totes les escoles, casals, tallers, sortides i activitats que us pugueu imaginar, amb els reporters més joves de tota la ciutat.

veure'n més informació

En Matt i els monstres

Matt Average no només té deures a fer quan torna a casa de l'escola, també té monstres per caçar. El noi, però, no caça sol, ja que forma part de l'Agència Monstre. Al seu costat hi ha el seu pare Bruce, la seva mare Ellen, el monstre domèstic Dink i la seva veïna Manson. Els monstres que cacen no són especialment dolents però alteren les vides de la gent. L'Agència Monstre està preparada amb solucions innovadores i dissenyades especialment per a cada client.

La creació del Sónar.nDorotea de Chopitea, una fortuna destinada a la beneficència.nL’origen de l’Assemblea en una reunió clandestina a l’Església de Sant Agustí del Raval.nEl cine de propaganda de la Generalitat durant la Guerra Civil.nEl negoci d’una nisssaga de fabricants de naips durant 200 anys nEl rellotger municipal.

veure'n més informació

SIA és la personificació humana d’un assistent d’informació, com Siri o Alexa, experta en la cultura i llengua araneses. Un rere altre, les PERSONES CURIOSES acudeixen al seu taulell perquè necessiten ajuda amb la llengua aranesa. SIA els transporta a la simulació d’una situació per resoldre els seus dubtes. Acabada la representació, Sia proporciona una breu explicació d’aquest per dissipar qualsevol dubte.nnEn aquest episodi... El Nouvingut torna enfadat d'una simulació, sempre li toca el rebre. Abans de marxar diu una cosa a la SIA que provoca un gran daltabaix.

Quan falta una setmana per l’estrena de l’any, l’òpera ‘Tristany i Isolda’, Queco Novell passa tot un dia al Gran Teatre del Liceu amb un objectiu: descobrir com és per dins i qui fa funcionar el gran temple de l’òpera de Barcelona. Durant la visita, Queco posa a prova la seva veu davant del cor del Liceu, aprèn a moure la batuta al costat del mestre Pons, coneix la persona que fa que l’escenari estigui més net que una patena o descobreix quin dels 329 treballadors té l’L de Liceu tatuada al pit. Al Liceu, Queco Novell se sent un ciutadà novell.

veure'n més informació

Terrícoles

Entrevistes a habitants de la terra de tots colors que tenen molt a dir. Avui, Mohamed El Amrani conversa amb l'antropòleg Francesc Bailón, expert en cultura inuit.

Banda sonora

En el 'Banda Sonora' d’avui, Araceli Segarra recorda les cançons més significatives de la seva vida. Alguns dels temes que escoltarem són 'Rivers of Babylon' de Boney M, 'Sultans of Swing' de Dire Straits i 'Kind of Blue' de Miles Davis, entre d’altres. nAraceli Segarra va ser una de les primeres dones que va veure el món des del cim de l’Everest. Escaladora, aventurera, model i il·lustradora, Araceli Segarra va trobar en els viatges i en la muntanya la passió de la seva vida. Un bon dia va enamorar-se de tot el que envolta la muntanya i va decidir anar estudiar a Barcelona. Aquesta va ser l’excusa ideal per sortir de la llotja de fruites on treballava a Lleida. La seva banda sonora musical va estretament lligada a la seva passió, la muntanya. Van Morrison i Dire Straits són els companys que comparteixen amb ella hores i que l'ajuden a passar els freds glacials de les muntanyes més altes i perilloses del món.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Què ha suposat la millora de les lents intraoculars? Hi ha moltes persones afectades de glaucoma que ho ignoren? Com et pot canviar la vida una malaltia dels ulls? En aquest Deuwatts aprofundim en la salut ocular. Conversem amb Àlex Galdeano, afectat d’una síndrome, i amb Ferran Mascaró, metge oftalmòleg a l’Hospital Universitari de Bellvitge i a la Clínica Teknon. Entrevistem Teresa Solans, metgessa oftalmòloga i consultora de l’Hospital de Sant Pau. També parlem amb Carolina Pallás, especialista en glaucoma, i amb els doctors Daniel Elies i José Luis Güell, del departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva de l'IMO. Finalment, Núria Ramon ens explica la tasca solidaria de la Fundació Ulls del Món.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Chico conoce chica

Es diuen Alex (Denis Lavant) i Mireille (Mireille Perrier). Han nascut el 1960 i viuen a París, però encara no es coneixen. Famosa òpera prima de Leos Carax que, a més de mostrar reminiscències del cinema mut, reflecteix la influència de cineastes com Cocteau, Dreyer, Godard o Bresson. La crítica francesa va qualificar Leos Carax com l’únic cineasta autèntic dels 80.

Vist des del cel

«La terra no pertany a l'home sinó que és l'home qui pertany a la terra». Aquest és el missatge de fons que el cèlebre fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, presentador d'aquesta sèrie documental, ens vol transmetre. Imatges excepcionals de diversos indrets de la terra vistes com mai des de l'aire, enregistrades amb alta definició combinades amb entrevistes amb especialistes locals d'arreu per denunciar l'abús que l'home fa dels recursos naturals. Una invitació a reflexionar sobre els grans reptes de futur de l'home en relació al planeta al qual pertany.

La petanca és molt més que un simple passatemps per a jubilats. El seu funcionament aparentment és molt senzill. Es tracta de llançar una bola al més a prop possible del bolig. Però si observem detingudament com hi juguen els amics del Club de Petanca Can Ros veurem que tot plegat és més complex. Cada jugador té una funció i depèn de com va la partida adapten els seus rols i jugades. Ser un bon apuntador, tirador o picador i coordinar-se bé amb els teus companys d'equip és fonamental per a guanyar les partides als rivals.

Aquesta setmana al Doc's, l'aventura del montblanquí Adrià Gutiérrez, que durant un any va recórrer diversosnpaïsos del món en bicicleta.

veure'n més informació

Ouka Leele: "L'art era la nostra medicina antitraumes dels nostres pares."nnOuka Leele, nom artístic de Bárbara Allende, reflexiona sobre la seva evolució personal i creativa. En aquest 'Retrats', la fotògrafa i pintora comparteix records d'infantesa, relata les vivències a la Barcelona dels 70, el Madrid de "La Movida" i comparteix les seves inquietuds de maduresa tot reivindicant la llibertat com a motor personal i professional.

Buenas noches, y buena suerte

Ambientada el 1953, narra l'enfrontament real que, en defensa del periodisme independent, van mantenir el famós periodista i presentador de la CBS Edward R. Murrow (David Strathairn) i el productor Fred Friendly (George Clooney) contra el poderós senador anticomunista Joseph McCarthy, fet que va determinar el final de la "caça de bruixes".

Com papallones sota la llum

El Diego és un jove d'origen català que viu precàriament amb la família a Mar del Plata. Convençut que al seu país ja no té futur, intenta aconseguir la partida de naixement del seu avi per obtenir un passaport que li obri les portes d'Europa, però tot és en va. Tot i això, decideix fer el viatge somiat. Però sense diners i sense papers, descobrirà ben aviat que la realitat no respon als seus somnis i que ser un immigrant és molt dur.

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

Vols saber quina és la joguina “hot” del moment? Bonica, en Miki t’ho explica! El confinament l’ha convertit en un "influencer" eròtic famós :-) Però també, en un policia de balcó obsessionat per no contagiar-se de la Covid :-( Viu més atent als missatges d’en Fernando “sugardaddy” Simón que a les propostes sexuals de l’Isam... i del Teo, el seu fan número 1. La paranoia creixent i els problemes econòmics pels ERTO tensen la convivència amb l’Alexa, sobretot des que ella ha iniciat una relació tòrrida T4T amb la Mia. Sobreviurà en Miki a la quarantena sexual que s’ha imposat? Aconseguiran suportar-lo les seves amigues trans?

veure'n més informació

Potser per a molts és una dada del tot desconeguda però Barcelona és la ciutat 'claquetera' de referència a Europa. Hi ha una vintena d'escoles on s'ensenya claqué i es calcula que només a la nostra ciutat hi ha entre 600 i 1.000 alumnes.nEn aquest Slow observem una de les tap jams que s'organitzen des de fa vuit anys cada diumenge a la glorieta del parc de la Ciutadella. En aquest cercle transnacional de ritme podem trobar-hi professors, ballarins veterans i alumnes de formació professional de claqué d'arreu del món que hi participen lliurement.nQui coordina aquestes tap jams voluntàries és l’Iván Bouchain que amb 37 anys en fa 14 que balla claqué. Va iniciar aquestes impros amb en Ludovico Hombravella, el seu ideòleg original, però malauradament aquest va morir de càncer fa poc més d'un any. Tot i així, els ritmes, la música i el 'bon rotllo' que creen fent piruetes amb les sabates no s'apaguen cap diumenge.

A ‘Nit a la Terra’ tenim la sort de comptar amb un artista que ha aconseguit accedir a una situació privilegiada i excepcional: la seva obra és reconeguda a escala internacional, cada vegada que es fa publica aconsegueix provocar-nos i fer-nos riure i, el millor de tot, és que no està sotmès als circuits tradicionals i trillats en què es mou el món de l’art contemporani. Les idees i formes originals de la seva creativitat han quedat tan associades a la imatge internacional de Barcelona com el groc i negre dels nostres taxis o el Cobi de mariscal. És un dels tres directors i fundadors del festival Sónar. Performer, pintor, músic, cineasta i el que li vulgueu afegir. Aquesta ‘Nit a la Terra’ la passem amb Sergi Caballero.

veure'n més informació

Què ha suposat la millora de les lents intraoculars? Hi ha moltes persones afectades de glaucoma que ho ignoren? Com et pot canviar la vida una malaltia dels ulls? En aquest Deuwatts aprofundim en la salut ocular. Conversem amb Àlex Galdeano, afectat d’una síndrome, i amb Ferran Mascaró, metge oftalmòleg a l’Hospital Universitari de Bellvitge i a la Clínica Teknon. Entrevistem Teresa Solans, metgessa oftalmòloga i consultora de l’Hospital de Sant Pau. També parlem amb Carolina Pallás, especialista en glaucoma, i amb els doctors Daniel Elies i José Luis Güell, del departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva de l'IMO. Finalment, Núria Ramon ens explica la tasca solidaria de la Fundació Ulls del Món.

veure'n més informació

Anar al gimnàs, vestir-nos, tatuar-nos… cada dia personalitzem els nostres cossos per sentir-nos a gust amb la imatge que ens torna el mirall. Però per què una americana és seriosa i una arracada al nas no? És una qüestió banal o només ho sembla? Aquest episodi intenta fer estrany allò que ens és normal, veure per què les imatges personals són com són i què tenen en compte les persones que hi treballen. Se sol dir “el nostre cos és un camp de batalla”, però no ens han educat per veure qui lluita contra qui. Posem-hi remei.

veure'n més informació

‘Nit americana’ és un recurs cinematogràfic, i també el títol de la darrera novel·la d’aquesta escriptora llinassencannAmb tan sols 19 anys va publicar ‘Blau turquesa’, la seva primera novel·la. Amb ‘Nit americana’, ja en van 13. Marina Martori és gestora cultural i escriptora, però, sobretot, una lectora empedreïda i una amant del cinema. I el setè art, i les seves formes, els seus recursos i enganys, són ben presents en aquest llibre, amb Porto i els seus capvespres com a escenari principal, però deixem que sigui la pròpia Marina qui ens en doni més detalls.nDes de Girona ens arriba la segona convidada de la nit. Tramma és el nom amb què la jove Marta Romeu ha batejat el seu projecte musical. La tardor passada va publicar el seu àlbum debut, ‘Voldria dir-te’, i ara ens porta, recent sortit del forn, el vídeo que acompanya el segon senzill, que dona nom al disc. Ateneu bé, que el talent per la música li ve des de petita!nCelebrem l’arribada del nou treball de Christina Aguilera, ‘La fuerza’, un EP de set cançons íntegrament en espanyol, del que a més acaba de presentar un segon senzill oficial, ‘Santo’, amb Ozuna. A més, seguim desgranant la “mixtape” de FKA twigs, escoltem el petit avançament que ha compartit la Rosalía del seu tercer àlbum, i estrenem el més nou de Laura Pausini que, atenció: ens ha deixat un missatge al contestador!nI agafeu-vos fort, que la màquina del temps ens farà viatjar sense parar, recordant temes icònics de les Destiny’s Child, TLC, Alicia Keys o Avril Lavigne. Esteu a punt?

veure'n més informació

SIA és la personificació humana d’un assistent d’informació, com Siri o Alexa, experta en la cultura i llengua araneses. Un rere altre, les PERSONES CURIOSES acudeixen al seu taulell perquè necessiten ajuda amb la llengua aranesa. SIA els transporta a la simulació d’una situació per resoldre els seus dubtes. Acabada la representació, Sia proporciona una breu explicació d’aquest per dissipar qualsevol dubte.nnEn aquest episodi... El Nouvingut torna enfadat d'una simulació, sempre li toca el rebre. Abans de marxar diu una cosa a la SIA que provoca un gran daltabaix.

dilluns 31

Quin vincle hi ha entre l’art i la bogeria? Molts dels millors artistes de la història, dels grans genis, han patit algun tipus de malaltia mental i en molts casos aquests desordres s’han traslladat a les seves creacions. Alguns estudis apunten que les persones amb més creativitat tenen més possibilitats de patir trastorns mentals. Creieu que hi ha una relació directa entre art i bogeria?

En Matt i els monstres

Matt Average no només té deures a fer quan torna a casa de l'escola, també té monstres per caçar. El noi, però, no caça sol, ja que forma part de l'Agència Monstre. Al seu costat hi ha el seu pare Bruce, la seva mare Ellen, el monstre domèstic Dink i la seva veïna Manson. Els monstres que cacen no són especialment dolents però alteren les vides de la gent. L'Agència Monstre està preparada amb solucions innovadores i dissenyades especialment per a cada client.

Quin esport han practicat els de 4t? Quina obra de teatre han anat a veure els de 2n? Com va anar la sortida al museu dels de 6è? I als petits de P3, com els va anar amb els animals de la granja? Totes les escoles, casals, tallers, sortides i activitats que us pugueu imaginar, amb els reporters més joves de tota la ciutat.

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació

El camí s’espesseix, és fa difícil caminar i, malgrat tot, aquí només hi trobareu gent que somia en fer-nos més feliços. En Dídac Falguera, un pallasso que encara no té nom o l’Antonioni, un pintor que retrata les ombres i en Jordi Saban, que converteix l’absència i el patiment en un història d’amor genuí.

veure'n més informació

Què ha suposat la millora de les lents intraoculars? Hi ha moltes persones afectades de glaucoma que ho ignoren? Com et pot canviar la vida una malaltia dels ulls? En aquest Deuwatts aprofundim en la salut ocular. Conversem amb Àlex Galdeano, afectat d’una síndrome, i amb Ferran Mascaró, metge oftalmòleg a l’Hospital Universitari de Bellvitge i a la Clínica Teknon. Entrevistem Teresa Solans, metgessa oftalmòloga i consultora de l’Hospital de Sant Pau. També parlem amb Carolina Pallás, especialista en glaucoma, i amb els doctors Daniel Elies i José Luis Güell, del departament de Còrnia, Cataracta i Cirurgia Refractiva de l'IMO. Finalment, Núria Ramon ens explica la tasca solidaria de la Fundació Ulls del Món.

veure'n més informació

Des de fa quatre anys a la Farmàcia de l'Estació, situada al vestíbul de l'estació de Sants, hi tenen aquest robot intel·ligent que els ajuda en les feines del dia a dia. Classifica els medicaments, els dispensa al mostrador i, fins i tot, en controla la data de caducitat. Des d'un ordinador central només cal donar-li l'ordre perquè agafi el medicament desitjat i el llanci al dispensador. Si no té comandes a la botiga també fa feina. Aprofita per ordenar medicaments, fer més espai i controlar l'estoc i les dates de caducitat. Tot ho fa sol. Això sí, necessita que li introdueixin els productes i en cas que s'encalli, que algú entri a dins a donar-li un cop de mà.nPer l'Elena Schröder, una de les farmacèutiques, el robot els “dóna molta llibertat de poder estar al taulell i sense moure’t pots donar el medicament i pots estar parlant tranquil·lament de tot, d’interaccions, posologies, etc. amb el client”. Aquest robot no els ha tret llocs de feina, just al contrari, a la farmàcia el consideren un més de la plantilla.nnEn aquest Slow tenim l'oportunitat de ser dalt del robot per veure'n la seva feina des d'un punt de vista gens habitual.

L’edició del migdia fa una mirada àgil i amb ritme de què passa a la ciutat.

veure'n més informació

Ouka Leele: "L'art era la nostra medicina antitraumes dels nostres pares."nnOuka Leele, nom artístic de Bárbara Allende, reflexiona sobre la seva evolució personal i creativa. En aquest 'Retrats', la fotògrafa i pintora comparteix records d'infantesa, relata les vivències a la Barcelona dels 70, el Madrid de "La Movida" i comparteix les seves inquietuds de maduresa tot reivindicant la llibertat com a motor personal i professional.

Quan veu una bata de metge ja s’espanta però, tot i això, Queco Novell es disposa a convertir-se en un més dels 7.000 treballadors de l’hospital més gran de Catalunya. El “ciutadà novell” té el privilegi d’assistir i participar activament en un difícil part de bessons, d’acompanyar una infermera en la seva feina diària a l’UCI i a la doctora encarregada de coordinar els trasplantaments del centre. Marina Rossell és la convidada d’excepció d’un programa on recorda les seva etapa d’infermera.

veure'n més informació

Als anys 90, la banda de l’Hospitalet Ktulu va despuntar en l’escena metal després de participar en la banda sonora d’‘El día de la Bestia’. 30 anys després, es retroben. Un interessant joc de miralls que recull el documental ‘Ktulu, regreso al sótano’.

veure'n més informació

Els suricates del Zoo de Barcelona. Què fan? Com es mouen? Ells també us observen?

Aquesta setmana al Doc's, l'aventura del montblanquí Adrià Gutiérrez, que durant un any va recórrer diversosnpaïsos del món en bicicleta.

veure'n més informació

Vols saber quina és la joguina “hot” del moment? Bonica, en Miki t’ho explica! El confinament l’ha convertit en un "influencer" eròtic famós :-) Però també, en un policia de balcó obsessionat per no contagiar-se de la Covid :-( Viu més atent als missatges d’en Fernando “sugardaddy” Simón que a les propostes sexuals de l’Isam... i del Teo, el seu fan número 1. La paranoia creixent i els problemes econòmics pels ERTO tensen la convivència amb l’Alexa, sobretot des que ella ha iniciat una relació tòrrida T4T amb la Mia. Sobreviurà en Miki a la quarantena sexual que s’ha imposat? Aconseguiran suportar-lo les seves amigues trans?

veure'n més informació

Al programa d’aquesta setmana, analitzarem algunes de les estrenes que arriben a les nostres sales, parlarem de les pel·lícules i sèries més destacades que ens ofereixen les plataformes en línia, farem un repàs de l’agenda de la ciutat, de les novetats literàries sobre cinema i de les darreres edicions en DVD i Blu-ray. No us ho perdeu!

veure'n més informació