En candidat del PSC a l’alcadia, Jaume Collboni, assegura que els socialistes refermen l’aposta pel diàleg en proposar que la fins ara ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, presideixi el Congrés dels Diputats i que el cap de llista dels socialistes al Senat sigui Manuel Cruz. “Els seguim allargant la mà tot i que ens la mosseguin”, ha explicat el candidat a l’alcaldia en una roda de premsa a l’Agència ACN, i ha afegit que, amb aquesta proposta, els socialistes insisteixen en “la via del diàleg, l’acord i la moderació, i l’aposta del PSOE per Catalunya i el PSC”.

Segons Collboni, la proposta de Pedro Sánchez s’oposa al “com més malament, millor” d’Esquerra Republicana, un partit que “complica i bloqueja quan toca prendre decisions perquè tremola i tira enrere”. En aquest sentit, el candidat ha tornat a qualificar de “trist” el bloqueig dels republicans a la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador.

El Senat a Barcelona, un somni però no una prioritat

Jaume Collboni ha defensat que traslladar la cambra alta a Barcelona “és un somni històric”, però ha matisat que no ha de ser una prioritat: “El primer és que el Senat faci de Senat”, ha dit. Per això el candidat s’ha aventurat a proposar que, sota la presidència de Manuel Cruz, la institució ha de recuperar la Conferència de Presidents Autonòmics i debats monogràfics sobre l’estat de les autonomies.

Collboni situa Colau en l’independentisme

El candidat del PSC a l’alcaldia per a les eleccions municipals del 2019 també s’ha referit a la candidata de BComú, Ada Colau, a qui ha situat en l’àmbit de l’independentisme: “Ha estat còmplice de l’embolic, de la ingovernabilitat i de la incapacitat de l’Ajuntament de resoldre problemes”. Per això Collboni situa Colau “a la banda de l’independentisme” i fixa la seva opció a l’altre cantó: “Nosaltres som la garantia del bon govern”, ha reblat.