L’alcaldessa i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, ha demanat una “amplíssima mobilització amb alegria” el 26 de maig per combatre l’estratègia de “la crispació i el caos”. “Volem tornar a fer història i guanyar Barcelona per a la seva gent”, ha afirmat en un míting a la plaça d’Orfila, a Sant Andreu. Colau ha dit que el 26-M hi ha la responsabilitat de consolidar Barcelona com una “ciutat progressista i d’esperança” de referència mundial.

Alerta d’un pacte del PSC amb Valls i el PP

En l’acte, la candidata de BComú ha apujat el to de les crítiques al PSC, al qual des de l’inici de campanya retreu que no descarti pactar amb Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) per desbancar-la de l’alcaldia. Colau ha assegurat que el candidat socialista, Jaume Collboni, tampoc no descarta entendre’s amb el PP.

Colau ha recriminat a Collboni que vulgui pactar amb Valls, a qui ha definit com “el candidat que les elits van anar a buscar per defensar els seus privilegis”. En el míting, la candidata de BComú ha reiterat que vol guanyar amb més suports que el 2015 i ha criticat també que ERC prefereixi pactar amb JxC i que no hagi volgut entrar al govern municipal.

Owen Jones: “Colau és un far d’esperança”

En l’acte, Ada Colau ha estat acompanyada del candidat dels comuns a les europees, Ernest Urtasun, la cap de llista d’Unides Podem, María Eugenia Palop, i l’escriptor i periodista britànic Owen Jones. En el seu discurs, ha qualificat Colau com a “un far d’esperança” en la lluita contra l’extrema dreta a Europa. Jones portava una samarreta amb la inscripció “Ada Colau alcaldessa”.