El candidat del PP, Josep Bou, ha acusat aquest dissabte l’alcaldessa i candidata de BComú, Ada Colau, de promoure indirectament que les “màfies” ocupin de pisos buits amb la seva actitud. En un acte de campanya als Jardins de la Rambla de Sants han projectat un vídeo que, segons els populars, correspon a l’any 2000 i mostra a Colau —llavors activista— participant en l’ocupació d’un pis juntament amb altres persones.

En plena campanya de les eleccions municipals 2019, Bou ha aprofitat aquest vídeo per acusar Colau d'”inacció” en matèria d’ocupació i ha defensat que la Guàrdia Urbana pugui desallotjar un immoble si no hi ha un procediment judicial obert.

“Com a alcalde em costaria ben poc donar ordres clares. Si em comuniquen una ocupació i no hi ha denúncia al jutjat —perquè en aquest cas, aleshores, ha d’actuar el jutge amb un procediment judicial— la Guàrdia Urbana hi ha d’entrar, identificar (qui hi hagi dins) i entregar les claus al propietari.”

El candidat del PP ha assegurat que d’aquesta manera es donaria “tranquil·litat” als propietaris i també als promotors que volen construir.

Desallotjar i enderrocar Can Vies

Des de Sants, Josep Bou també ha insistit que cal desallotjar Can Vies i enderrocar l’edifici per obrir el carrer d’Antoni Capmany i donar continuïtat a la via amb un espai de zona verda. El candidat del PP, acompanyat pel número dos de la llista, Óscar Ramírez, també ha criticat l’exalcalde Xavier Trias i ha dit que li van “tremolar les cames” a l’hora de desallotjar el centre.

Precisament, el desallotjament de Can Vies va provocar aldarulls en els dies posteriors a la desocupació.