12 dies de campanya queden enrere i tantes hores de mítings i actes, sobretot a l’aire lliure, passen factura. Falques lingüístiques, candidats que demanen medicació i algun episodi de tos. Tot plegat, en el nostre resum particular d’aquest dimarts de les eleccions municipals del 2019.

1. “Barcelona, ciutat oberta”

Després de 12 dies de campanya electoral, els candidats, òbviament, acaben per repetir algun dels seus missatges. Ara bé, n’hi ha que no dissimulen gaire a intentar “colar” sempre un mateix lema de campanya. Us sona “Barcelona, ciutat oberta?”, doncs aquest és el principal missatge que ens deixa el candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls. Aquí, un recull imperdible de la seva aposta per “obrir la ciutat”.

2. Contra o amb (els comuns)?

En un acte aquest dimarts, la CUP s’ha arribat fins a Sant Adrià de Besòs per reclamar que es tanqui la Tersa, la incineradora de residus pública del municipi, per reduir les emissions de CO2. S’ha produït, però, una imatge curiosa, i és que els cupaires han acusat el govern municipal dels comuns a Barcelona, encapçalat per Ada Colau, de fer “polítiques de façana i contradictòries” en matèria climàtica. Instants després, però, i en el mateix faristol, s’ha afegit un nou cartell, el dels comuns de Sant Adrià, que han comparegut també en la mateixa roda de premsa. I és que els cupaires d’aquest municipi es presenten conjuntament amb la candidatura dels comuns.

3. Couldina contra la pulmonia

La primavera combinada amb actes a l’aire lliure no sempre és una bona idea. El candidat socialista, Jaume Collboni, ha patit aquest dimarts amb el vent que s’ha girat en l’acte a la plaça de la Rosa dels Vents, prop de l’Hotel W. Collboni ha acabat confessant: “Fa una mica de vent, estic agafant una pulmonia”. El socialista ha acabat demanant una couldina.

4. Tos primaveral

A qui tampoc no li ha anat bé la primavera és al número dos de la llista dels comuns, Joan Subirats, que ha tingut un atac de tos important durant la roda de premsa. Subirats ha hagut d’aturar el discurs en diverses ocasions fins que l’ha pogut apaivagar amb un glop d’aigua. Aquest n’ha estat el resultat.

5. De candidata a telonera?

Aquest dimarts la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, acostumada a tancar els actes de campanya, ha hagut d’obrir el míting de la formació perquè havia de marxar al darrer debat electoral televisiu. Per això, quan ha acabat el seu discurs se li ha escapat un: “Ai, és que no soc mai la primera, necessito l’apuntadora, sense la Clara no seríem res!”. Artadi no sabia ni a qui ni com donar pas abans d’abandonar l’escenari.