El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, demana als votants que van apostar per Pedro Sánchez en les eleccions generals que tornin a votar els socialistes el proper 26 de maig: “Ho tenim a tocar i en aquestes eleccions només hem fet que pujar”, ha assegurat Collboni, que ha fet una crida als votants del PSC en les generals perquè tornin a “confiar” en el partit.

Per Collboni, la seva candidatura permetrà tornar a “fer gran Barcelona” amb una triple garantia: “Alcalde socialista, bon govern i garantia que no permetrem que la ciutat tingui un alcalde independentista”, ha subratllat el candidat des del Pavelló del Carmel, al districte d’Horta-Guinardó, on els socialistes van guanyar en les eleccions generals passades. Segons el socialista, durant aquesta campanya ha pogut copsar la “ganes de canvi i la il·lusió de la ciutadania” per canviar de govern a la ciutat.

“Us necessitem a tots”

L’acte final de campanya de les eleccions municipals del 2019 també ha comptat amb la intervenció de la número dos de la llista dels socialistes, Laia Bonet, que ha dit que aquest diumenge hi ha diversos perills: “Ens hi juguem tenir una ciutat en mans de la inoperància i sotmetre la ciutat al procés”. I ha acabat la intervenció apel·lant a una frase de l’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall: “‘Us necessitem a tots’, va dir Maragall amb motiu dels jocs olímpics. Doncs ara el repte és igual, us necessitem a tots!”, ha exclamat Bonet.

Després de les intervencions, també, del número tres de la candidatura, Albert Batlle, del candidat a les eleccions europees, Javi López, i de la número 10 de la llista, Núria Carmona, ha clos l’acte el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha jugat amb el nom de la candidata dels comuns, Ada Colau, per diagnosticar el seu projecte polític: “Una Barcelona frustrada, fracassada i subordinada, tot acaba amb ‘Ada’!”, i ha demanat un canvi per “relligar la història d’amor entre Barcelona i el PSC”.