L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha reivindicat Barcelona com una ciutat “orgullosament diversa i feminista”. En un acte a la plaça del Diamant en què Colau ha acabat ballant, la candidata dels comuns ha destacat haver creat una Regidoria de Feminismes i LGTBI per “visibilitzar una realitat que ens defineix” i ha dit que s’han impregnat de feminisme totes les polítiques.

En una conversa amb el periodista i polític brasiler Jean Wyllys, Ada Colau ha fet referència a la seva bisexualitat i ha explicat que després d’haver-ho fet públic en un programa de televisió l’any 2017 va rebre mostres de suport de dones grans i també de joves que tenien difícil parlar de la seva sexualitat en el seu entorn familiar. “Que tothom estimi qui vulgui, és un motiu d’orgull que defineix la nostra ciutat”, ha afirmat.

L’admiració de Jean Wyllys per Colau

El diàleg amb Jean Wyllys ha estat un dels plats forts de l’acte que ha omplert la plaça del Diamanat. Wyllys, el primer diputat obertament gai del Brasil, que al gener va marxar a l’exili després de la victòria de Jair Bolsonaro, ha dit que té una “profunda admiració” a Colau i ha recordat que van néixer el mateix any (1974). El polític brasiler ha demanat que el 26-M es faci des dels ajuntaments un “cinturó” contra l’extrema dreta, com es va fer en les generals del 28-A.

“Fills sants del patriarcat”

La número quatre de BComú, Laura Pérez, ha reclamat als homes presents a la plaça “votar en clau feminista” el 26-M. Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, ha carregat contra els altres candidats per l’actitud en el debat de dimarts a TV3. Ha dit que Ernest Maragall (ERC) va alliçonar Colau “com si fos el seu avi”; Manuel Valls (BCN Canvi – Cs), “com si fos el seu pare”, i Jaume Collboni (PSC), “com si fos el veritable alcalde”. “Tots són fills sants del patriarcat”, ha sentenciat.