Qui aconseguirà l’alcaldia de Barcelona després de les eleccions municipals del 2019? Sobre la taula hi ha les candidatures d’Ada Colau (Barcelona en Comú), Joaquim Forn (Junts per Catalunya), Ernest Maragall (ERC), Manuel Valls (Barcelona pel Canvi – Cs), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i Anna Saliente (CUP), a més d’altres propostes com Jordi Graupera (Barcelona És Capital).

Aquest dilluns ha començat el compte enrere de les candidatures per al 26 de maig, amb un frec a frec clar entre Colau i Maragall, que s’ha anat ajustant a mesura que s’han anat fent públiques les enquestes i sondejos. Aquest 20 de maig és el darrer dia en què es poden publicar enquestes.

Consulta aquí l’evolució del percentatge de vot que s’endurà cada partit a Barcelona i el nombre de regidors que, segons les enquestes, aconseguiran. Pots comparar aquests pronòstics amb els resultats de les eleccions municipals del 2015, la primera xifra visible al gràfic, per veure com han evolucionat. Per saber els resultats de les eleccions municipals 2019, però, caldrà esperar al 26 de maig.

Precisió: En aquesta evolució comparativa de partits s’interpreta que CiU, que es va presentar el 2015 a l’Ajuntament de Barcelona, s’associa amb Junts per Catalunya actual i Ciutadans amb Valls BCN 2019. En l’enquesta del febrer del 2019 s’ha mantingut el resultat de JxC, ja que aquest sondeig no dona dades d’aquest partit.