El candidat del PP a l’alcaldia, Josep Bou, ha reaccionat a les paraules que el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir en un míting de Junts per Catalunya (JxC), en què assegurava que Barcelona ha abdicat de ser capital de Catalunya i que el seu lloc l’ha ocupat Girona. El candidat a l’alcaldia de Barcelona ha titllat les afirmacions de Torra de bajanada i ha defensat que, malgrat considerar Girona una ciutat “meravellosa”, és a Barcelona on realment es crea riquesa i es paguen molts impostos.

Bou ho ha dit des del polígon industrial Pedrosa, on ha anat per acompanyar la candidata del PP a l’alcaldia de l’Hospitalet del Llobregat, Sonia Esplugas. Des d’allà, ha afegit que al Barcelonès no hi guanya el nacionalisme, sinó que ho fa en zones, segons ell, poc comunicades.

“El nacionalisme guanya, i arrasa, en aquelles comarques que estan poc comunicades, que són endògenes, veuen molt TV3 i escolten Catalunya Ràdio, es retroalimenten i estan totalment perdudes”

Bou, sobre el cara a cara de Colau i Maragall

El candidat del PP també s’ha referit al cara a cara que Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) protagonitzaran demà divendres. Bou ha dit que és un debat que l’interessa a l’alcaldessa i s’ha tornat a erigir com un contrincant real amb qui fer un cara a cara. Ha afirmat que la candidata de BComú hauria de debatre amb un empresari com ell, perquè li explicaria què pensa el sector empresarial sobre la gestió de l’alcaldessa.