El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha assegurat que el penúltim dia de campanya electoral Ada Colau (BComú) intenta “a la desesperada resituar la seva candidatura” com a favorita a les eleccions municipals del 2019. Ho ha dit com a resposta a les crítiques de la candidata a la reelecció per un possible pacte entre ERC i JxC.

A les portes del cara a cara entre Maragall i Colau, el republicà ha assegurat que amb els resultats del 26-M, “Colau desapareixerà de l’alcaldia” perquè hi entrarà “un alcalde independentista, republicà i progressista que es diu Ernest Maragall”. A més, ha dit que el projecte de Colau “ofereix més del mateix” i, per això, “ja no és una opció genuïnament progressista”.

També ha redoblat la pressió contra la candidata de BComú per la “complicitat amb els socialistes” i l’ha acusada d’haver “abdicat” de reclamar la llibertat dels presos independentistes.

Barcelona Actua per reforçar la cultura

Maragall ho ha dit des del pati del Centre Cultural Teresa Pàmies, on els republicans han desgranat algunes de les seves propostes en matèria educativa i cultural. ERC proposa la posada en marxa de Barcelona Actua, un organisme assimilable a Barcelona Activa que pretén impulsar la creació cultural. Maragall també ha criticat que el govern d’Ada Colau “hagi reduït de 84 €/persona a 73 €/persona” la inversió en educació i, per això, ha reiterat que “cal una nova orientació i lideratge” a la ciutat.