Sisè dia. Els candidats es bolquen a fer campanya. S’enfilen en bicicletes amb americana, corbata i sabates de vestir, intenten amagar les cadires sobrants dels actes i accepten regals, de bon grat, encara que siguin retrats amb poca semblança amb el candidat.

1. Colau no vol ser “la cantant oficial” de la rumba

Aquest dimarts, l’equip d’Ada Colau ha presentat nova melodia per a la campanya, la rumba per a les municipals del 2019. Ara bé, tot i que Colau i molts membres del seu equip apareixen en el vídeo, Colau no s’ha atrevit a taral·lejar-la davant dels micròfons. “S’atreveix a cantar-la, la rumba?”, li ha preguntat un periodista de betevé. Colau, amb cara de circumstàncies, ha contestat: “Jo no soc cantant”, i, apuntada pel seu número dos a la llista, ha afegit que “participo en el cor de Barcelona en Comú” i “la cantaré i la ballaré conjuntament amb els companys en qualsevol festa de BComú, però en condicions d’igualtat. No està previst que jo sigui la cantant oficial de la rumba”.

2. Un retrat de…?

Els mítings, sobretot els de la tarda, permeten a militants i simpatitzants veure el seu candidat de ben a prop. N’hi ha que aglutinen tot tipus de fans, fins i tot els qui s’atreveixen a treure l’artista que duen dins per fer-los retrats. Aquest sisè dia de campanya Ernest Maragall ha rebut un retrat que, amb molta imaginació, permet veure-hi l’Ernest candidat. El regal ha estat comentat, aquest dimecres, per l’equip de Maragall i els periodistes. Això sí, Maragall l’ha rebut de bon grat.

retrat ernest maragall erc

3. Ep!, ciclista a la pista

El candidat del PP, Josep Bou, s’ha enfilat en una bicicleta del Bicing per provar el carril bici del carrer de Ganduxer. Ha tingut petites dificultats per arrencar, però després ha agafat embranzida i gairebé atropella algun periodista.

4. Un candidat instal·lat a un hotel

Mateixa escenografia, però no la mateixa roba. Això són sis dies de campanya i tres fent actes al mateix espai. Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, s’ha instal·lat al Gallery Hotel.

5. “Si fos Michael Jordan, posaríeu subtítols en anglès”

El número dos de la CUP, Jordi Magrinyà, en ser preguntat per si podia fer les declaracions en castellà, s’hi ha negat. De fet els cupaires mai no repeteixen les declaracions. Aquest dimecres, Jordi Magrinyà s’ha comparat amb Michael Jordan argumentant: “Si poseu subtítols estarà bé. Si fos el Michael Jordan, posaríeu subtítols en anglès”.

6. Comencen les retirades de cadires als actes

En un acte de Barcelona en Comú, a l’exterior de la Biblioteca Poblenou, el poc públic assistent ha fet retirar algunes files de cadires. És una foto que, tard o d’hora, s’acaba veient en alguns actes de campanya. Tot i així, ha estat l’acte en què ha sonat per primera vegada la rumba de Colau, que ha estat ballada per, òbviament, menys militants comuns dels esperats.

7. Veïns a qui no els agraden les visites dels candidats

No tots els candidats són benvinguts a casa dels barcelonins. En una visita de Jaume Collboni a un hort urbà gestionat pels veïns del barri de Sant Ramon, una veïna li ha deixat anar: “La bruixa és perquè no s’hi acosti ningú”, ja que no volia que les tomaqueres fossin massa toquejades pels qui avui s’hi passejaven. Collboni li ha respost: “Doncs avui s’hi haurà acostat tot Catalunya”.

8. Escolten els grills?, quasi un Rivera

La número tres de Joaquim Forn, Neus Munté, ha explicat aquest dimecres que en preguntar a uns barcelonins sobre què ha fet bé Ada Colau no li van saber què dir. Gairebé fent al·lusió al “sentiu el silenci” ja reconegut d’Albert Rivera en la campanya de les eleccions generals, ha dit: “Sabeu què vaig sentir? El soroll dels grills, cri cri cri”.

I, avui, què fan els candidats a Barcelona?

Aquest és un breu resum d’on seran aquest dijous, 16 de maig, els alcaldables:

  • Ada Colau (BComú)

Colau centra el dia en les polítiques sobre el feminisme. Al matí, presentarà mesures amb Laura Pérez i a la tarda també farà un acte amb Lucía Martín i Miquel Missé. La tarda també tindrà espai per parlar sobre urbanisme.

  • Elsa Artadi (JxC)

Elsa Artadi parlarà sobre infraestructures al matí i a la tarda visitarà Ciutat Vella.

  • Manuel Valls (BCN Canvi – Cs)

Manuel Valls utilitza el setè dia de campanya per al seu gran acte central de campanya. Serà al Pavelló de la Vall d’Hebron, acompanyat d’Albert Boadella, Giovanna Valls, la seva germana, Celestino Corbacho i la diputada electa al Congrés Inés Arrimadas.

  • Ernest Maragall (ERC)

ERC continua la campanya electoral al barri de la Prosperitat amb Diana Riba, candidata a les europees, i la número dos de Maragall, Elisenda Alamany.

  • Jaume Collboni (PSC)

Jaume Collboni té previst anar al Parlament per seguir la votació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a president del Senat, i a la tarda, amb el número cinc socialista, David Escudé, parlarà sobre polítiques d’esports.

  • Josep Bou (PP)

El candidat del PP, Josep Bou, vol parlar sobre el nomenclàtor i a la tarda té previst participar en la manifestació “Salvem Jardins Marcos Redondo”, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

  • Anna Saliente (CUP)

Anna Saliente concedirà tres entrevistes a mitjans, i la CUP, amb Jordi Magrinyà, donarà suport a la vaga d’estudiants convocada per a aquest dijous, 16 de maig. A la tarda, faran un acte sectorial de temàtica LGTBI.