La llista de la CUP Capgirem Barcelona a les eleccions municipals s’ha concentrat aquest dimarts a la tarda a la plaça d’Artós, a Sarrià. El número dos de la candidatura, Jordi Magrinyà, l’ha qualificat de “l’espai de referència del feixisme”. Ha dit que “fins i tot els Mossos d’Esquadra” ho consideren així. I ha posat d’exemple que es va portar aquí l’afició “neonazi” de l’Olympique de Lió.

Magrinyà ha assegurat que la CUP porta l’antifeixisme “al centre del seu programa”. I ha demanat a les institucions que no reforcin l’extrema dreta “reculant” en qüestions com “l’accés a l’habitatge o uns sous dignes”.

Concentració de la CUP contra el feixisme a la plaça d'Artós

El número sis de la candidatura, Leonardo Bejarano, que precisament és de Sarrià, ha qualificat la plaça d’Artós del “cor de la bèstia”. Ha assegurat que el feixisme a Barcelona “existeix i està organitzat”. Bejarano ha clamat fer-los front “per les persones LGTBI que pateixen agressions, les persones racialitzades i els col·lectius feministes”. Al seu torn, Adriana Roca, d’Arran, ha denunciat “la indiferència del govern municipal i de la Generalitat” vers el feixisme. Ho demostra, ha dit, que no s’hagin trobat els culpables de l’incendi de l’Ateneu Popular de Sarrià.