El candidat del PSC, Jaume Collboni, s’ha compromès a potenciar el suport de l’Ajuntament al festival Pride Barcelona si és escollit alcalde en contraposició, ha assegurat, a la línia que ha seguit durant els darrers quatre anys la candidata de BComú Ada Colau: “Ha agafat mania al Pride, però el dia que se celebra puja a l’escenari per fer un míting per les seves ànsies de protagonisme“, ha subratllat.

Per Collboni, l’alcaldessa “es malfia” de tot allò que té relació amb els sectors econòmics de la ciutat. S’ha sumat a aquest discurs Ferran Poca, director del Pride Barcelona, que ha acompanyat al candidat en un acte a l’Hotel Axel, al cor del Gaixample, i ha assegurat que la fins ara alcaldessa “ha girat la cara al festival”.

Més enllà del Pride Barcelona, Collboni també ha exposat les seves propostes en matèria LGTBI per aquestes eleccions municipals 2019, entre les quals crear una unitat transversal per prevenir i lluitar contra les agressions homòfobes. El socialista ha explicat que comptaria amb un àmbit centrat en la seguretat i amb un paper central de la Guàrdia Urbana, un altre basat en la prevenció i una altra pota fixada en les entitats que treballen amb el col·lectiu. Alhora, també ha afegit la necessitat de potenciar la protecció cap a col·lectius LGTBI especialment vulnerables, com la gent gran o els infants.

“La Generalitat, més pendent del procés que de governar”

La Generalitat de Catalunya també ha rebut per part de Collboni, quan ha considerat que el Govern català “ha estat més pendent de construir relat amb el procés que de governar” i ha posat d’exemple la llei 11/2014 per erradicar l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, que encara està pendent de desplegar.