La CUP Capgirem Barcelona ha dut a terme aquest dijous a la tarda a la plaça de Sants l’acte sectorial LGTBI, un col·lectiu amb molta presència en la llista cupaire per Barcelona, amb set noms a la llista.

El número sis de la llista, Leo Bejarano, ha denunciat les agressions que reben “diàriament” les persones LGTBI a la ciutat. Ha acusat el govern de Barcelona en Comú de “posar-se de cantó” i actuar de manera simbòlica “penjant banderetes i fent monuments”, però sense prendre mesures per “canviar les condicions de vida de les persones LGTBI”. I ha explicat propostes concretes que vol impulsar la CUP des del consistori.

En l’àmbit de l’educació volen fer un pla de prevenció contra l’assetjament, “amb pressupost i que no acabi en un calaix”, i dotar els docents de “recursos que els permetin treballar la diversitat de gènere i sexual” a les escoles. En l’àmbit laboral, volen crear un distintiu de bones pràctiques LGTBI per a aquelles empreses que incloguin plans contra l’LGTBIfòbia i fer una borsa de treball municipal per a persones del col·lectiu, en especial les persones transsexuals.

A l’acte, hi han convidat Bernat Aragó, del col·lectiu Crida LGTBI, que ha criticat que el capitalisme hagi fet de la lluita LGTBI “un nínxol de mercat”. “És el que en diuen l’ambient, el capitalisme rosa”, ha explicat, “un bé de consum, una eina de màrqueting basada en l’homonorma”. I ha denunciat que Colau fa “el joc” a aquest “capitalisme rosa” quan “marxa de la manifestació per anar a la rua del Pride”. També ha demanat “fer boicot a Eurovisió”, recordant que aquest any és Israel qui l’organitza.