El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha mostrat disposat a pactar amb el PSC i amb el PP després de les eleccions municipals del 2019 perquè “Barcelona ho necessita”. L’ex-primer ministre francès s’ha reivindicat com l’únic candidat que evitarà “l’aliança del populisme amb el separatisme”, fent referència a un possible acord entre Ada Colau i Ernest Maragall. “El que ens hi juguem és històric”, ha dit.

En una roda de premsa, de nou, a l’Hotel Gallery, Valls ha presentat quatre manifestos que donen suport a la seva candidatura. Estan signats per personalitats polítiques, culturals i de la societat civil. Entre els signants hi ha fundadors de Ciutadans, com Francesc de Carreras o Arcadi Espada, i també integrants de la seva llista, com Núria Amat, número 21 de la candidatura.

 

Valls s’ha volgut dirigir als votants indecisos, que des de la seva candidatura creuen que representen el 30 % de l’electorat. “Els demano que quan votin pensin en Barcelona, en Espanya i en Europa“. Creu que aquest percentatge d’indecisió serà clau en el resultat final el 26 de maig.

El candidat de BCN Canvi – Cs també ha volgut respondre els partits, com el PSC, que l’acusen de ser el candidat de Ciutadans i de ser de dretes. Diu que no “amaga” que va amb Ciutadans, ja que el partit d’Albert Rivera “ha fet un acte de generositat donant-me suport”. Això sí, afegeix que “quan els alcaldes només es reivindiquen en un partit s’equivoquen“. Ha conclòs que la seva llista és “transversal” perquè hi ha integrants que han militat en altres partits polítics o que provenen del món empresarial, jurídic o intel·lectual.