L’alcaldable de Junts per Catalunya (JxC), Joaquim Forn, ha intervingut aquest divendres des de la presó de Soto del Real, en un acte del partit, en què ha compartit pantalla de manera simultània amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont des de Brussel·les, i la número dos de JxC, Elsa Artadi, present a la seu de la formació. Ha estat el primer retrobament entre Forn i Puigdemont des que, ara fa 560 dies, l’ex conseller d’interior entrés a la presó. Durant l’acte, Forn ha destacat que “el dia que en sortim serem més forts”, perquè, malgrat que “ens volen silenciar, tenim molt suport, i ens enforteix”.

Des del centre penitenciari, l’alcaldable de JxC ha explicat que “tot el que estem fent no serà en va” i ha afegit que “hem de seguir units i seguir sumant” per fer “un bon resultat” el 26 de maig. Unes eleccions en què “hi ha molts indecisos” en l’independentisme, per la qual cosa ha demanat “un darrer esforç, anar a buscar el vot un per un” i ha detallat que “sabem com ho hem de fer: passar el rasclet“.

I Joaquim Forn ha anat més enllà de Barcelona. Ha precisat que “és molt important que hi hagi grans majories als ajuntaments del territori” perquè, ha explicat, “és la base sòlida que necessita el nostre país“. En aquest context, Forn ha demanat la “màxima mobilització i recuperar l’esperit de l’1 d’octubre“, arreu.

Puigdemont: “Per cada minut de repressió, un vot”

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha destacat “el lideratge de Forn durant els atemptats del 17-A” per erigir-lo com a la figura que pot “liderar la ciutat”. De fet, el candidat de JxC a les europees ha explicat que, de cares a Europa, serà un “missatge” el fet que “la capital de Catalunya tingui com alcalde un pres polític“. Així, ha afegit que “hem d’anar a Europa acompanyats de Barcelona, i Europa ha d’acompanyar Barcelona” per fer entendre que “ens hem de reconèixer” per poder forçar “el diàleg” amb l’Estat per resoldre el conflicte.

Amb tot, Puigdemont ha demanat que “convertim cada minut dels 560 dies de presó que ens han robat en un vot“, per sentenciar amb què “per cada minut de repressió, un vot“.

Artadi: hi ha “efecte remuntada”

La número dos de Joaquim Forn, Elsa Artadi, s’ha encomanat a “l’efecte remuntada” perquè, segons ha dit, “com l’única candidatura que ca cap a amunt a les enquestes”, un fet que ha lligat, diu, a “l’efecte Puigdemont, l’efecte JxCat i l’efecte del 21-D“, i s’ha mostrat convençuda que les paperetes de Forn i Puigdemont “seran les guanyadores el 26-M”.

A Forn, Artadi li ha dit que “et vindrem a buscar a l’estació de Sants quan arribis de Madrid” per acompanyar-lo a l’Ajuntament “que és casa teva” per a que el proper 15 de juny “no recullis l’acta de regidor, sinó la vara d’alcalde”.

A l’acte hi han estat presents familiars i amics de Joaquim Forn que, juntament amb altres noms destacats de JxC, com l’ex alcalde Xavier Trias, s’han conjurat a rematar la setmana que queda de campanya electoral.