Encara no ho hem vist tot de la campanya electoral de les eleccions municipals del 2019. Els espontanis continuen dient-hi la seva en els mítings al carrer, i els polítics continuen regalant-nos moments estel·lars, amb lapsus lingüístics, apuntadors de promeses electorals o alguns candidats que ja són showmans totals de campanya.

1. Una americana desenfadada

Comença a fer calor i alguns candidats ho aprofiten per penjar-se l’americana a l’esquena i mostrar un look desenfadat i, perquè no, més juvenil, després d’algunes crítiques sobre l’edat per part d’altres candidats. De fet, n’hi ha que ho han fet imatge de campanya i, sovint, en alguns mítings i actes se’ls pot veure fent la mateixa postura que en les fotos promocionals de la campanya electoral. És el cas del candidat d’ERC, Ernest Maragall, que, fins i tot, acostuma a dur tons clars a la camisa i encara fa pensar més que intenta autoimitar-se. Aquest dimarts ho hem tornat a veure en la visita de Maragall al Laberint d’Horta.

ernest maragall

2. Una ministra que creu que Ada Colau és Ana Colau

Aquest dimarts el candidat socialista, Jaume Collboni, ha estat acompanyat de la fins fa poc ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha criticat la política del “top manta” de l’alcaldessa, Ada Colau. Bé, de fet, ha criticat la política d’una tal Ana Colau. I és que Maroto ha insistit, dues vegades, a referir-se a l’alcaldessa actual i candidata a la reelecció com a Ana Colau. Desconeixem si ha estat fruit d’un lapsus momentani o, en canvi, creu realment que l’Ada és l’Ana.

3. Un candidat showman

Qui és diputat electe de Junts per Catalunya al Congrés i també advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha participat aquest dimarts en un acte de la formació en la campanya de les municipals del 2019 a Barcelona. Cuevillas, si té ocasió de pujar a l’escenari i dir-hi la seva, no passa mai desapercebut. I aquest dimarts ho ha tornat a fer. Un dels moments destacats ha estat quan ha passat un autobús de TMB amb un cartell de propaganda electoral amb la cara de Puigdemont, que Cuevillas ha aprofitat per saludar i comentar que “anava despentinat” i que, potser, la JEC tombaria que fos candidat per aquest motiu. Aquest és un recull dels moments que ha deixat aquest dimarts:

4. Només 150 metres entre BComú i Junts per Catalunya

A més a més, aquest dimarts els actes de Barcelona en Comú i de Junts per Catalunya han coincidit en espai. Les dues formacions han fet actes a la plaça de Sants i només 150 metres n’han separat els escenaris. En alguns moments, fins i tot, uns i altres sentien els discursos de l’altre a través dels altaveus.

5. Una promesa electoral amb necessitat d’apuntadora

La candidata de BComú, Ada Colau, ha anunciat aquest dimarts el compromís de fer 500 habitatges dotacionals nous per a la gent gran durant el proper mandat, si entra al govern de Barcelona. Bé, de fet, en un primer moment de l’anunci de la promesa electoral n’eren 150, d’habitatges, fins que la fins ara regidora dels comuns Laia Ortiz li ha fet d’apuntadora per afegir-n’hi 350 més, dient-li, gairebé a cau d’orella “500, 500”. Al final, Ada Colau, ha acabat anunciant aquests 500 pisos nous dotacionals així:

6. Valls, aclamat i odiat per francesos que visiten Barcelona

Un nou francès ha entrat en la campanya de Manuel Valls. Mentre l’hem vist aclamat i fotografiat per estudiants francesos aquests dies, aquest dimarts l’hem vist escridassat per un ciutadà francès mentre feina una intervenció al carrer. El francòfon ha recriminat a Valls que hagi vingut per ser alcalde a Barcelona després de deixar la política a França. Valls, que ha callat per uns instants, li ha dit: “Vol anar a fora?”, i a continuació ha afegit: “No ens hem d’immutar mai i la vulgaritat la trobem per tot arreu”.

I, avui, què fan els candidats a Barcelona?

Aquest és un breu resum d’on seran aquest dimecres, 15 de maig, els alcaldables:

  • Ada Colau (BComú)

Colau presentarà mesures sobre educació a la plaça del Doctor Letamendi i, a la tarda, serà a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz amb Eloi Badia, Jordi Rabassa, Lucía Martín i Gala Pin.

  • Elsa Artadi (JxC)

Elsa Artadi acompanyarà el president, Quim Torra, al TSJC, on està citat a declarar pels llaços groc.

  • Manuel Valls (BCN pel Canvi – Cs)

Manuel Valls farà una conferència de premsa al Gallery Hotel i a Tribuna Barcelona.

  • Ernest Maragall (ERC)

Ernest Maragall serà a la presó de dones de Wad-Ras amb la candidata a les eleccions europees d’ERC, Diana Riba, per conversar amb les preses. Justament aquest 15 de maig, ERC trasllada la campanya a les presons.

  • Jaume Collboni (PSC)

Jaume Collboni presentarà el pacte per a la gent gran.

  • Josep Bou (PP)

El candidat del PP, Josep Bou, participarà en el col·loqui “Primera plana” i a la tarda farà una roda de premsa sobre mobilitat.

  • Anna Saliente (CUP)

Anna Saliente visitarà el Mercat de Sant Antoni amb Eulàlia Reguant per parlar sobre gentrificació.