El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, vol que es permeti construir gratacels a la futura Sagrera. L’ex-primer ministre francès ha qüestionat que no es puguin construir aquest tipus d’edificis a Barcelona. Creu que l’aixecament de gratacels al “sector de la nova centralitat que representaran la Sagrera i Glòries” és compatible a mantenir el caràcter urbanístic, diu, de barris com el Gòtic.

En el dinar col·loqui Barcelona Tribuna, Valls també ha criticat les polítiques municipals del govern d’Ada Colau en matèria de turisme, un sector que considera “fonamental” per a Barcelona. “L’Ajuntament ha renunciat a la promoció”, ha dit Valls. L’ex-primer ministre francès ha afegit que la gestió de l’alcaldessa ha estat “lesiva” per a l’oferta hotelera de la ciutat.

Manuel Valls, que rep el suport de Ciutadans en les eleccions municipals del 2019, ha demanat “voluntat política” per a una bona gestió del turisme, que creu que requereix la col·laboració entre el sector públic i el privat. “El turisme no és un enemic”, ha afirmat el candidat.

 

Crític amb les propostes “pintoresques” de Colau

Les crítiques de Valls cap al govern municipal s’han estès a altres àmbits com la seguretat. “Barcelona s’ha deteriorat. Ha començat una davallada, una mena de decadència suau i indolora“, ha dit. D’altra banda, ha qualificat de “fracàs rotund i espectacular” la política de l’executiu de Barcelona en Comú en matèria d’habitatge. De fet, ha criticat algunes de les propostes “pintoresques” plantejades per Colau en campanya, com la de cobrir la ronda del Litoral al Besòs per fer-hi habitatge assequible.