La número dos d’ERC, Elisenda Alamany, ha presumit del decret que ha aprovat el Parlament de Catalunya per regular els preus del lloguer. “Avui és un gran dia perquè hem tirat endavant un decret de progrés, que té nom de dona, el decret Capella“, ha dit. Precisament, la consellera de justícia, Ester Capella, ha explicat en el míting dels republicans que es tracta d’un decret constitucional, a diferència del que han apuntat alguns titulars, segons ha dit. “Ho fem amb les competències que tenim, els catalans ens regulem per un dret civil propi“, ha apuntat.

Tant la consellera com la número dos han coincidit a recordar que en els darrers cinc anys els preus del lloguer han pujat un 40% a Barcelona. “És indecent que tinguem els mateixos preus de lloguer que abans de la crisi, com si no hagués passat res. Doncs això torna a passar”, ha dit Ester Capella.

La consellera de Justícia també ha fet referència a la constitució del Congrés i el Senat. Ha criticat que malgrat haver guanyat el 28-A i haver “trencat els murs de la presó“, l’Estat espanyol es plantegi suspendre els presos diputats i senadors. I Capella ha fet una promesa perquè els empresonats electes puguin exercir: “Trobarem la manera que ho puguin fer malgrat la incapacitat de l’Estat per entendre què vol dir democràcia”.

Acte en clau feminista

Durant l’acte que ERC ha celebrat als Jardins de Tete Montoliu només hi han intervingut dones. La número quatre a la llista d’ERC a les eleccions municipals, Montse Benedí, ha recordat que les dones representen el 52 % de la societat. Durant el míting s’ha projectat un missatge gravat des de Ginebra per la secretària general de la formació, Marta Rovira. Ha dit que Esquerra ha fet unes llistes cremallera i paritàries en aquests comicis “per donar oportunitat i generar la possibilitat que moltes dones puguin participar en l’àmbit decisori de la política”.