El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans a l’alcaldia, Manuel Valls, ha definit el projecte de Jaume Collboni (PSC) com “tornar enrere als anys 80, 90 i 2000”. L’ex-primer ministre francès ha descartat així que la candidatura socialista sigui el “vot útil” per evitar un govern d’Ada Colau (BComú) o d’Ernest Maragall (ERC). “No vull que Barcelona sigui cosa de partits”, ha afegit Valls, que s’ha presentat com un candidat “independent”.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, l’alcaldable de BCN Canvi – Cs no ha descartat que Barcelona sigui governada per un partit que no hagi guanyat les eleccions municipals del 2019. “És una tradició que governi la llista més votada”, ha dit, però “poden haver-hi molts escenaris a partir de diumenge“, ja que les enquestes no donen un clar guanyador. Això sí, es mostra convençut que donarà la sorpresa i guanyarà: “Fins al final hi ha partit”.

Sobre els pactes després del 26 de maig, Valls ha insistit que els seus socis preferents són el PSC i el PP. En aquest sentit, lamenta que el socialista Jaume Collboni “no digui amb qui pactarà”.

El ‘top manta’, “símbol del desordre i del caos”

Valls defineix el ‘top manta’ com “el símbol del desordre i del caos”. Assegura que la situació ha empitjorat a la ciutat des del 2015 perquè Ada Colau “va fer una crida al Mediterrani”. L’ex-primer ministre francès ha recordat que el seu compromís és acabar amb la venda ambulant irregular en 90 dies. Preguntat per si dimitirà en el cas que sigui alcalde i no pugui complir amb la seva promesa, el candidat de BCN Canvi – Cs ho ha descartat. “La senyora Colau hauria d’haver dimitit per no complir el seu compromís en habitatge”, ha respost.

Una de les propostes que Manuel Valls ha fet durant l’entrevista és la de construir més hotels a Barcelona “d’alt nivell”. L’ex-primer ministre francès ho veu com una oportunitat per crear llocs de treball i per atraure turisme. “El turisme no és un enemic, és un actiu de la ciutat”, ha sentenciat.