Gairebé som en l’equador de la campanya electoral. El diari de campanya continua farcint-se d’anècdotes i moments divertits. Aquesta és la nostra tria per a aquest setè dia de la cursa electoral per al 26 de maig.

1. Els teloners d’Artadi

Després de tants actes, els candidats i membres que els acompanyen a fer campanya ja no saben, gairebé, ni de què han acordat parlar. Alguns, com Elsa Artadi, han oblidat, fins i tot, que abans de la seva intervenció comptaria amb la d’un “teloner”. Quan tots els periodistes estaven amb els micròfons preparats i amb les càmeres col·locades, Artadi ha recordat que abans que ella havia de parlar Ramon Tremosa. Li ha demanat perdó de forma molt gràfica i l’ha convidat a moure’s més cap al seu lloc per tenir bona posició. A Tremosa li ha fet gràcia el “descuit” i ha dit: “Jo faig la ‘intro’, de tres minuts, no patiu”.

2. Un candidat “fora de lloc”

El candidat del PP, Josep Bou, ha aparegut en un panell publicitari al centre de l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta, segons l’equip de premsa de Bou, d’un “error”. El cartell amb la propaganda electoral que anuncia el candidat dels populars per a l’alcaldia de Barcelona s’’ha instal·lat a la cruïlla de l’avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer d’Isabel la Catòlica, entre els barris de Sant Josep i Centre de l’Hospitalet. L’equip de Bou ha afegit: “No era l’objectiu que fossin a l’Hospitalet, sinó a Barcelona”.

cartell josep bou candidat pp eleccions municipals 2019

3. El discurs, malgrat el patrocinador

A la candidata de la CUP, Anna Saliente, se li ha fet difícil pronunciar certa part del seu discurs aquest dijous. En el cicle de conferències Primera Plana, organitzat per ‘El Periódico’, Saliente ha criticat els interessos econòmics dels qui formen part de l’Ibex-35 perquè “cal trencar amb aquella estructura econòmica que és la que domina els interessos econòmics del règim del 78”. Saliente no ha obviat, però, mirant-se el munt de logotips que tenia darrere seu, que l’acte estava patrocinant per Telefónica i Banc Sabadell, un banc que forma part, ha dit, de l’Ibex-35.

4. Fer campanya és com “anar a la guerra”

El candidat del PP no deixa de sorprendre. En l’equador de la campanya electoral, i tractant-se d’un candidat novell en això de fer actes i mítings, abans de començar la seva intervenció aquest dijous ha confessat als periodistes que quan marxa de casa “m’acomiado de la meva esposa, com qui se’n va a la guerra. Ja tornaré quan pugui”. I és que ja fa set dies que es passegen per la ciutat, matí i tarda, i alguns paren poc per casa.

5. Valls, al ritme de Txarango

Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, ha sorprès durant el seu gran acte central de campanya amb música del grup català Txarango. A ritme d”Una lluna a l’aigua’, un dels principals èxits de Txarango, Valls s’ha presentat davant de més d’un miler de persones en un acte en què l’ha acompanyat també Inés Arrimadas.

6. Un aplaudiment tímid

Li ha costat a la número quatre d’Ada Colau, Laura Pérez, arrencar un aplaudiment. En aquest acte Pérez estava defensant el “no és no” de les dones, però també dels homes, i l’aplaudiment s’ha despertat amb uns segons de retard, tot just després que Colau donés pas al torn de preguntes.

I, avui, què fan els candidats a Barcelona?

Aquest és un breu resum d’on seran aquest divendres, 17 de maig, els alcaldables:

  • Ada Colau (BComú)

Colau, acompanyada d’Eloi Badia, presentarà mesures sobre energia. A la tarda, estarà acompanyada per Jaume Asens i Arcadi Oliveres, amb l’activista feminista Monica Benicio a la plaça de la Virreina.

  • Elsa Artadi (JxC)

Elsa Artadi parlarà aquest divendres des de la seu de Junts per Catalunya amb Joaquim Forn, connectant des de la presó, i també Carles Puigdemont, des de Brussel·les.

  • Manuel Valls (BCN Canvi – Cs)

Manuel Valls visitarà Sants. Farà un acte a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza.

  • Ernest Maragall (ERC)

Ernest Maragall, acompanyat de molts dels seus primers noms a la llista i també de noms de la llista per a les eleccions europees, serà al Centre Cívic Vil·la Urània.

  • Jaume Collboni (PSC)

El socialista Jaume Collboni oferirà una roda de premsa amb el candidat també a les europees, Javi López.

  • Josep Bou (PP)

El candidat del PP, Josep Bou, té previst explicar mesures sobre el “top manta”.

  • Anna Saliente (CUP)

Anna Saliente visitarà Palma per fer campanya per a aquest municipi. A la tarda, la CUP parlarà sobre la precarització laboral dels treballadors del sector cultural.