El candidat a l’alcaldia del PSC, Jaume Collboni,  considera que l’actitud d’Esquerra Republicana és “sectària i antiinstitucional” per la voluntat dels republicans de vetar al Parlament de Catalunya la designació del secretari general dels socialistes, Miquel Iceta, com a senador perquè pugui presidir la cambra alta. Collboni creu que el bloqueig trenca les regles del joc i preveu que l’actitud del partit d’Ernest Maragall serà similar a l’Ajuntament de Barcelona si és alcalde amb el suport d’Ada Colau: “Volen posar la ciutat al servei de l’independentisme”, ha assegurat en una roda de premsa a la seu de l’Agència EFE.

Per criticar l’actitud d’ERC, ha posat d’exemple la designació de senadors de l’any 2016 al Parlament, quan els republicans van votar a favor del popular Xavier García Albiol: “El que demostra és que Esquerra vol viure en el conflicte permanent, perquè això els afavoreix políticament”, i ha afegit que representen “l’embolic permanent”.

“No pactaré amb extremistes”

Sobre les possibilitats de pactes després del 26 de maig, el socialista ha explicat que parlarà “amb tothom excepte els extremistes”, sense fer concrecions sobre partits polítics. Tot i això, sobre una entesa amb Manuel Valls, candidat de Barcelona pel Canvi – Cs, o amb Josep Bou, candidat del PP, ha volgut subratllar que “el partit socialista ja va guanyar les dretes” a les eleccions generals. I pel que fa a la candidata de BComú, Ada Colau, creu que “no s’hi pot confiar” perquè va trencar el pacte de govern amb el PSC a l’Ajuntament.