L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha definit el debat amb manters que se celebra aquesta tarda com un “espectacle” de “frivolitat i d’irresponsabilitat” perquè contribueix a “una exposició de la misèria”. El candidat a les eleccions municipals del 2019 assegura que la campanya electoral ha de ser una etapa de propostes i no “un concurs d’ocurrències”.

Valls considera que aquest debat és una manifestació de les “actituds populistes”. Tots els candidats, excepte Valls i el candidat del PP, Josep Bou, han participat en aquesta trobada. “El ‘top manta’ és un moviment dirigit i coordinat per màfies“, ha dit Valls, que ha justificat així la seva absència.

Crítiques a Ada Colau pel ‘top manta’

Manuel Valls ha assegurat que la gran arribada de manters a la ciutat es va produir un cop Ada Colau va arribar a l’alcaldia de Barcelona. L’acusa de “desídia” i d'”incompetència” per fer un “efecte crida“. “Els que diuen que hem de posar barreres menteixen. Els que diuen, com l’alcaldessa, que tothom pot venir és també una mentida. Pot fer molt de mal”, ha dit Manuel Valls sobre la immigració a la ciutat.

L’ex-primer ministre francès proposa reforçar la Guàrdia Urbana i aplicar la llei d’estrangeria per acabar amb la venda ambulant. “El top manta suposa una ocupació il·legal i desordenada d’uns espais públics que són de tots”, ha conclòs Valls.