Últim cap de setmana de campanya abans d’iniciar el compte enrere i posar la directa cap a diumenge vinent, 26 de maig. Per això, els partits i els candidats, acompanyats de diversos membres de la seva llista i de la flor i nata dels partits, alguns amb connexions des de la presó i altres en viu i en directe, han aprofitat per esbargir-se una mica i fer actes a l’aire lliure, amb molta música i algunes bromes, malgrat, això sí, no aixequen el peu de l’accelerador ni la mirada de les enquestes.

1. Diumenge de disbauxa a ca’ls comuns

Els comuns han tancat l’últim cap de setmana de campanya electoral amb l’acte més multitudinari dels que han fet fins ara. I és clar, amb la visita de pesos pesants com Pablo Iglesias i Alberto Garzón no hi podia faltar la música, que ha animat els comuns a dalt de l’escenari, però també a baix, sobretot a ritme de rumba. Hem vist una Janet Sanz aprofitant la coneguda rumba de Peret ‘Gitana Hechicera’, un Gerardo Pisarello aixecant i onejant la bandera de la segona república espanyola i la candidata a la reelecció, Ada Colau, entonant el ‘Somos’, una cançó sorgida d’un programa de televisió. Tot per tancar el darrer cap de setmana de campanya, i activant el compte enrere per a l’hora de la veritat.

2. Crit de guerra republicà

En l’acte central d’ERC, davant del Mercat  de Sant Antoni, la número dos de la candidatura a Barcelona, Elisenda Alamany, ha donat pas al seu cap de llista, Ernest Maragall, entomant el crit de guerra republicà, un crit que ja han incorporat en campanya, com també ha fet Ada Colau amb el reggaeton que li va dedicar el grup Caderas Crew. Responent a “Ernest is in da house”, sorgit del programa de sàtira Polònia de TV3, Maragall s’ha aixecat del seu tamboret per fer la seva intervenció. I l’ha fet com si es tractés d’un crit de guerra dels republicans per encarar la darrera setmana de campanya abans de les eleccions municipals.

3. Valls en bicicleta, elèctrica

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha sumat a l’equip de candidats que han passejat, si més no un petit tram de carrer, amb bicicleta. Ho ha fet, però, amb el Bicing elèctric, perquè, segons ha justificat Valls, hi ha una certa pujada de l’Eixample a la plaça de Sarrià.

4. Iceta estossega amb l’aire del Montseny

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha sumat a la campanya de Jaume Collboni aquest diumenge. Iceta ha confessat que no li prova gaire prendre l’aire de la muntanya, perquè, diu “quan vaig a algun lloc que tenen l’aire una mica més pur, estossego, perquè trobo a faltar el meu medi natural”. Collboni li ha agafat el guant per defensar les polítiques mediambientals i contra la contaminació dient “jo vull que el Miquel vagi al Montseny i digui ‘jo aquí respiro tant bé com a la Barcelona governada per un alcalde socialista'”.

5. To bromista des de la presó

A l’acte central de Junts per Catalunya, Jordi Turull ha demanat al públic i als militants “no feu cas de les enquestes, ara s’ha de batallar fins a l’últim moment”. Turull ha fet broma, des de la seva afició periquita, dient: “Qui ens havia de dir als periquitos fa quatre setmanes que seríem a Europa? Però si ho batalles fins al final aconsegueixes allò que molts diuen que és impossible”. L’alcaldable Joaquim Forn tampoc no s’ha estalviat el to bromista des de Soto del Real, i ha afegit a la seva connexió amb Sant Cugat, des d’on s’ha fet l’acte central, “si el 26 de maig no surto com a alcalde, em faran fora del mòdul”.

I, avui, què faran els candidats?

La candidata de BComú, Ada Colau, la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, els caps de llista del PSC, Jaume Collboni, i ERC, Ernest Maragall i la candidata de la CUP, Anna Saliente, participaran en el debat organitzat per diverses entitats com la PAH o el Sindicat de Llogaters per parlar d’habitatge. Començarà a les 10 h al Casal de Barri del Pou de la Figuera. Per la seva banda, el candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, serà entrevistat a l’Agència EFE, mentre que el candidat pel PP, Josep Bou, farà una atenció als mitjans per parlar sobre habitatge.