Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, la CUP ha desgranat algunes de les seves propostes municipals per a aquest col·lectiu. Les ha explicat el números sis de la candidatura a les eleccions municipals del 2019, Leo Bejarano, que ha reclamat la implantació d’un protocol contra les agressions, “invisibilitzades” que pateixen les persones LGTBI al metro. Ha dit que ho han demanat al govern municipal però aquest “es posa de cantó perquè assegura que volen fer un protocol més global”. “Mentrestant, la gent va rebent”, ha conclòs.

Bejarano també ha proposat la creació de “la figura de l’expert LGTBI” a l’Ajuntament, “un referent municipal per impulsar les polítiques LGTBI. I s’ha referit a la Guàrdia Urbana, “les persones que han d’atendre les agressions sexuals”, un cos que, considera, discrimina “per raó d’orientació sexual”. Per això, ha dit, els cal més formació en clau LGTBI.

En l’àmbit de l’educació, la CUP proposa crear plans de prevenció d’assetjament escolar i potenciar les escoles “rainbow”. I pel que fa a la salut proposen plans de formació ginecològica i garantir el dret de la reproducció assistida a les persones lesbianes, bisexuals i dones solteres.

La CUP reclama el desplegament de la Llei 11/2014

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha exigit al govern català que redacti el reglament sancionador de la Llei 11/2014 per garantir els drets LGTBI i per erradicar la LGTBIfòbia. Ha assegurat que és “incomprensible” que passat tot aquest temps encara no s’hagi dut a terme, quan hi ha un ampli consens parlamentari perquè així sigui. Ha recordat que les agressions a persones LGTBI a Catalunya es van duplicar el primer trimestre del 2019.