Cinema

Un beso antes de morir

data reemisió
Dimarts a les 15:30h

Sinòpsi

El Bud Corliss, un home atractiu i molt ambiciós, assassina la seva xicota i fa que la mort sembli un suïcidi. Pensa que l'embaràs de la jove li hauria creat problemes amb la seva adinerada família. No obstant això, la germana de la morta no es creu la història del suïcidi i comença a investigar pel seu compte. Al mateix temps, coneix el Bud, de qui no sap res, i entre ells sorgeix l'amor.

Director
Gerd Oswald

Repartiment
Robert Wagner, Jeffrey Hunter, Virginia Leith, Joanne Woodward, Mary Astor.

Any
1956

Durada
87 min

País
EUA

Productora
Crown Productions

Gènere
Negre

Cinco minutos de gloria

data reemisió
Dimecres a les 15:30h

Sinòpsi

Lurgan, Irlanda del Nord, 1975. Una Guerra Civil de baix nivell s'ha anat gestant amb l'IRA —que apunta legitimistes britànics— i la Força de Voluntaris legitimista de l'Ulster —que exigeix la venjança contra catòlics que ells consideren militants republicans. L’Alistair Little, de 16 anys, és el líder d'una cèl·lula UVF (Força Voluntària de l'Ulster) impacient per vessar sang. Ell i la seva quadrilla reben el vistiplau per matar un jove catòlic, el James Griffin. Quan es perpetra el cop, el Joe Griffin, d’11 anys, veu amb horror com mor el seu germà.

Director
Oliver Hirschbiegel

Repartiment
Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca, Mark Ryder, Diarmuid Noyes, Niamh Cusack, Mathew McElhinneyl, Conor MacNeill.

Any
2009

Durada
85 min

País
Regne Unit

Productora
BBC Films

Gènere
Thriller

La nova escola

data reemisió
Dijous a les 15:30h

Sinòpsi

Per què ha de servir avui l'escola? Aquesta pregunta va propiciar una revolució educativa a través del programa Escola Nova 21. La Nova Escola segueix els tres anys de vida del programa, basat en l'aprenentatge competencial i que ha generat una revolució educativa a Catalunya. Observant el fenomen des d'una perspectiva d'espècie i analitzant el context històric i científic amb les veus científiques més qualificades, el documental s'endinsa en l'aventura dels seus impulsors i dels qui han estat al centre de l'experimentació dels nous mètodes implementats.

Director
Ventura Durall

Repartiment

Any
2020

Durada
54 min

País
Espanya

Productora
Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Una familia con clase

data reemisió
Divendres a les 15:30h

Sinòpsi

El John Wittaker (Ben Barnes) és un jove anglès de bona família que s'enamora perdudament de la Larita (Jessica Biel), una americana atractiva i superficial, amb qui es casa impulsivament. Quan la parella torna a Anglaterra, la mare del John (Kristin Scott Thomas) declara immediatament la guerra a la seva nora. La Larita s'esforça per encaixar a la família, però no aconsegueix superar les barreres que aixeca la sogra: la senyora Whittaker manipula totes les situacions per ridiculitzar-la, però la Larita manté la calma i es defensa servint-se del seu enginy.

Director
Stephan Elliott

Repartiment
Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas, Colin Firth, Kimberley Nixon, Katherine Parkinson, Kris Marshall, Christian Brassington.

Any
2008

Durada
88 min

País
Regne Unit

Productora
Ealing Studios

Gènere
Comèdia

Irma Vep

data reemisió
Diumenge a les 00:35h

Sinòpsi

Un director francès desitja recuperar el serial 'Les Vampires de Feuillade', però en no trobar una actriu francesa adequada per interpretar l'Irma Vep, la protagonista, decideix contractar Maggie Cheung, una actriu asiàtica que no sap una paraula de francès. Tot i això, són molts els que creuen que l'obra de Feuillade no té interès, raó per la qual els problemes se succeeixen des del principi tant dins com fora del plató.

Director
Olivier Assayas

Repartiment
Maggie Cheung, Jean-Pierre Léaud, Nathalie Richard, Antoine Basler, Nathalie Boutefeu, Alex Descas, Dominique Faysse, Arsinée Khanjian.

Any
1996

Durada
95 min

País
França

Productora
Dacia Films

Gènere
Drama

Quickening
Sinòpsi

La Sheila és una adolescent canadenca d'origen pakistanès que viu als suburbis. A punt d'acabar el primer any d'universitat i després d'enamorar-se per primera vegada del seu company de classe Edén, desitja una llibertat que la mare i el pare no estan disposats a oferir-li. Després de mantenir relacions sexuals per primera vegada amb l’Edèn, aquest trenca bruscament amb ella, i el seu sentit de la realitat comença a enfonsar-se, distanciant-la dramàticament dels amics, la família i la comunitat.

Director
Haya Waseem

Repartiment
Arooj Azeem, Ashir Azeem, Bushra Ashir Azeem, Quinn Underwood, Nadeen Alfarisi, Claudia Dey, David Disher, Tiana Christen Atapattu Jayatunga,

Any
2021

Durada
87 min

País
Canadà

Productora
Quickening Film

Gènere
Drama

Que dios nos perdone

data reemisió
Diumenge a les 23:50h

Sinòpsi

Madrid, estiu del 2011. Crisi econòmica, Moviment 15-M i milió i mig de pelegrins que esperen l'arribada del papa conviuen en un Madrid més calorós, violent i caòtic que mai. En aquest context, els inspectors de policia Alfaro (Roberto Álamo) i Velarde (Antonio de la Torre) han de trobar el que sembla ser un assassí en sèrie com més aviat millor i sense fer soroll. Aquesta caça contra rellotge els farà adonar-se d'alguna cosa que mai no havien pensat: cap dels dos és tan diferent de l'assassí

Director
Rodrigo Sorogoyen

Repartiment
Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira, Luis Zahera, Raúl Prieto, María de Nati, María Ballesteros, José Luis García-Pérez.

Any
2016

Durada
120 min

País
Espanya

Productora
Tornasol Films

Gènere
Thriller

Bilbao
Sinòpsi

Un psicòpata, Leo, concep una progressiva passió per una prostituta d’un barri xinès català. La segueix a totes hores, estudia els seus moviments i finalment l’atrapa, como si fos un objecte més que afegeix a la seva col·lecció eròtica.

Director
Bigas Luna

Repartiment
Ángel Jovè, Isabel Pisano, Pep Castelló, Francisco Falcon, María Martín i Jordi Torras.

Any
1978

Durada
93 min

País
Espanya

Productora
Figaro-Ona Films

Gènere
Drama

La selva esmeralda

data reemisió
Dilluns a les 20:35h

Sinòpsi

El fill d'un enginyer americà que està construint una presa a la selva amazònica, desapareix a la jungla sense deixar rastre. El seu pare, convençut que ha estat raptat per una tribu indígena, el busca durant anys.

Director
John Boorman

Repartiment
Powers Boothe, Meg Foster, Yara Vaneau, William Rodriguez, Estee Chandler, Charley Boorman, Dira Paes, Eduardo Conde.

Any
1985

Durada
107 min

País
Regne Unit

Productora
Christel Films

Gènere
Aventures

Irma, la dulce

data reemisió
Dimarts a les 15:30h

Sinòpsi

Un gendarme infeliç, fidel complidor del seu treball, s'enamora perdudament d'una prostituta a la qual deté en una batuda. Per ella deixarà el seu treball, s'enfrontarà al xulo que l'explota i, gràcies a un cop de sort, es convertirà en el nou pinxo del pintoresc barri de Les Halles, el mercat de París. A partir d'aquest moment, encara que, amb certs escrúpols, viu de la noia, que el considera el seu nou protector, i ell per amor la deixa fer.

Director
Billy Wilder

Repartiment
Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Lou Jacobi, Bruce Yarnell, Herschel Bernardi, Hope Holiday, Joan Shawlee, Grace Lee Whitney, Paul Dubov, Howard McNear.

Any
1963

Durada
137 min

País
EUA

Productora
Phalanx Productions

Gènere
Comèdia

October Gale

data reemisió
Dimarts a les 20:30h

Sinòpsi

Després d'una forta tempesta, un doctor troba un home rentant-se a la riba del riu propera a la seva cabana, a la remota illa canadenca de Helen Matthews. En veure’l sagnar a causa d'una ferida de bala i mig inconscient és traslladat pel metge dins de la llar. Aviat descobriran que l'assassí no està disposat a deixar la feina a mitges, i que l'illa s'ha separat del continent per la tempesta que al principi els va unir

Director
Ruba Nadda

Repartiment
Patricia Clarkson, Scott Speedman, Tim Roth, Aidan Devine, Eric Murdoch, Callum Keith Rennie, Billy MacLellan, Dani Kind.

Any
2014

Durada
83 min

País
Canadà

Productora
Killer Films

Gènere
Drama

Perdona si te llamo amor

data reemisió
Dimecres a les 15:30h

Sinòpsi

L'amor veritable irromp com un huracà en la vida d'Alex, un guapo publicista d'èxit de gairebé quaranta anys, quan menys s'ho espera. Un matí, anant a la feina en cotxe, es topa en un encreuament amb la Niki, que va a l'institut en moto. Després d'aquesta trobada, de sobte, el món tranquil i rutinari d'Alex es posa de cap per avall. La innocent alegria i la gran saviesa de la Niki tira per terra les velles veritats d'Alex, els seus grisos costums i fins i tot la tristesa d'haver estat abandonat inesperadament per la seva parella. Tot i així, descobrir alguna cosa no vol dir acceptar-ho. Tot i la tendresa i la confiança en el seu amor i la seva amant, la promesa d'una felicitat assegurada i el simple fet que Niki li ha ensenyat a riure com mai abans ho havia fet, l’Alex torna a la seva vida "sensata" amb la seva antiga parella.

Director
Federico Moccia

Repartiment
Raoul Bova, Michela Quattrociocche, Veronika Logan, Michelle Carpente, Ignazio Oliva, Luca Angeletti, Davide Rossi.

Any
2010

Durada
102 min

País
Itàlia

Productora
Medusa Film

Gènere
Comèdia

Class

data reemisió
Dimecres a les 20:35h

Sinòpsi

En Jonathan (McCarthy) va a la Universitat i es fa amic de l’Skip (Rob Lowe), el company d'habitació. La relació amb l’Skip li resultarà molt útil en assumptes amorosos, una assignatura pendent per al jove estudiant. No obstant això, els seus primers passos constitueixen un rotund fracàs fins que coneix l’Ellen (Bisset), una dona vint anys més gran que ell. Al principi tot va molt bé, però un dia ella desapareix. Quan la torna a trobar s’endú una sorpresa majúscula.

Director
Lewis John Carlino

Repartiment
Jacqueline Bisset, Rob Lowe, Andrew McCarthy, Cliff Robertson, Stuart Margolin, John Cusack, Alan Ruck.

Any
1983

Durada
94 min

País
EUA

Productora
Orion Pictures Corporation

Gènere
Comèdia

Mapa

data reemisió
Dijous a les 15:30h

Sinòpsi

Un jove director espanyol és acomiadat del seu treball a la televisió. Per fer realitat el seu somni de fer cinema, viatja a l'Índia amb la intenció de fer el primer llargmetratge, però aviat descobreix que el que realment busca no és a l'Índia, sinó a Madrid. Rodada durant diversos anys amb un pressupost molt limitat, és una mena de "pel·lícula-diari" que narra en primera persona situacions de la vida quotidiana del realitzador.

Director
Elías León Siminiani

Repartiment

Any
2012

Durada
83 min

País
Espanya

Productora
Avalon

Nadie es perfecto

data reemisió
Dijous a les 20:35h

Sinòpsi

Un exsoldat i conservador convençut, pateix un atac quan intenta evitar que el seu veí travestit segueixi amb les seves festes, que l’impedeixen dormir. La seva recuperació passa per un programa d’ajuda que inclou, entre altres coses, classes de cant.

Director
Joel Schumacher

Repartiment
Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Christopher Bauer, Skipp Sudduth, Wilson Jermaine Heredia, Nashom Benjamin, Scott Allen Cooper.

Any
1999

Durada
105 min

País
EUA

Productora
Tribeca Productions

Gènere
Drama

El infierno

data reemisió
Diumenge a les 00:30h

Sinòpsi

La Nelly i el Paul són una parella feliç. Mentre ell dirigeix el bonic hotel que acaba de comprar al camp, a la vora d'un llac, ella té cura del fill de tots dos. Però, com que la Nelly és molt maca i atreu tots els clients de l'hotel, el Paul, dominat per una gelosia incontrolada i obsessiva, arriba a creure que la seva dona es fica al llit amb tothom.

Director
Claude Chabrol

Repartiment
Emmanuelle Béart, François Cluzet, Nathalie Cardone, André Wilms, Marc Lavoine, Christiane Minazzoli, Dora Doll, Mario David, Jean-Pierre Cassel.

Any
1994

Durada
98 min

País
França

Productora
MK2 Productions

Gènere
Drama

Gensan Punch
Sinòpsi

Gensan Punch s’inspira en una història real d’un japonès que supera la seva circumstància física, perquè vol arribar a ser un boxejador professional d’èxit. Per aconseguir-ho, viatja a les Filipines per entrenar amb els millors i poder accedir als campionats més cotitzats.

Director
Brillante Mendoza

Repartiment
Beauty Gonzalez, Takuhei Kaneko, Ronnie Lazaro, Kaho Minami, Jun Nayra, Vince Rillon, Jeffrey Rowe,Shogen.

Any
2022

Durada
106 min

País
Filipines

Productora
Center Stage Productions

Gènere
Biogràfic

Fargo

data reemisió
Diumenge a les 23:55h

Sinòpsi

Jerry Lundegaard, home apocat i tímid i venedor de vehicles d'ocasió s'esfondra sota els deutes, tot i estar casat amb la filla d'un milionari que el manté totalment allunyat de la seva fortuna. Així decideix contractar dos delinqüents perquè segrestin la seva esposa, i així amb el rescat poder muntar el seu propi negoci. Però en el transcurs del rapte, tres innocents resulten brutalment assassinats, sent el començament d'una sèrie de morts sense sentit que haurà de resoldre la policia

Director
Ethan Coen

Repartiment
Frances McDormand, William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare, Harve Presnell, John Carroll Lynch, Kristin Rudrud.

Any
1996

Durada
94 min

País
Regne Unit

Productora
Polygram Filmed Entertainment

Gènere
Thriller

La cripta
Sinòpsi

Una alumna d’un prestigiós col·legi de la part alta de Barcelona, ha desaparegut de l‘internat misteriosament. La direcció del centre i el comissari Flores decideixen, per evitar l’escàndol, dur les investigacions per camins poc tradicionals. Flores contactarà amb un personatge mig boig, tancat en un psiquiàtric a instàncies del propi comissari, per tal que dugui a terme les investigacions.

Director
Cayetano del Real

Repartiment
José Sacristán, Blanca Guerra, Rafaela Aparicio, Carlos Lucena, Marta Molins, Arnau Vilardebó i Alfred Lucchetti.

Any
1981

Durada
108 min

País
Espanya

Productora
Figaro Films

Gènere
Drama